Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okantex

Merhabalar
20cm cap ,
1,5cm kalınlık
6 kg  kursun test numunesi  130cm

cihaz test etmek isteyen arkadaslara yardımcı olunur.
yer : izmit
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

sleperd

tivos usta
-Bu cekimi hangi modda yaptınız (oto-manuel)

-Aralıkları kaç cm bıraktınız

-Kaça kaç bi alanda yaptınız

Toprakda gömülü olan bi mezar değilmi bu yanı kaya mezar deil.Topraga gömülü kaya oyma sanırım.Şimdiden cevaplar icin tşk ederim.

Ankebut

okantex dostum umarım birilerine faydası olur başarılar dilerim.

tivos

Alıntı yapılan: sleperd - 20 Nisan 2016, 23:37:41
tivos usta
-Bu cekimi hangi modda yaptınız (oto-manuel)

-Aralıkları kaç cm bıraktınız

-Kaça kaç bi alanda yaptınız

Toprakda gömülü olan bi mezar değilmi bu yanı kaya mezar deil.Topraga gömülü kaya oyma sanırım.Şimdiden cevaplar icin tşk ederim.

sleperd usta
- Bu çekim otomatik mod da yapıldı. Manuelde de aynı görüntü var. Tarama alanı çok engebeli olmadığı için otomatik mod. tercih ettim.
- Ben aralıkları 1 adım diye ayarlıyorum arazide. Yaklaşık yarım metre olarak düşünebilirsiniz.
- Yanlış hatırlamıyorsam 3 x 4 gibi bir alandı.
- Kaya mezar yada kaya oyma değil. Taş duvarlı bir oda burası. Ana kayaya oyma bir mezarı gradyometrenin yakalayacağı konusu biraz tartışmalı. Sonuçta prensip , doğal olarak orada olan değil de sonradan oluşturulan toprak altı yapıları yakalamak. Ben hiç oyma kaya yada oyma mezar gradyometre ile görmedim. Kolay gelsin...

sleperd

Cevaplar için teşekkür ederim.Ben kaya mezarlarını da yakalayacagına inanıyorum bununla ilgili cekim örnekleri ve videolar atmayı planlıyorum işallah.En azından açılmış olanlarında deneyip göstermek iyi olur.Saygılar

mguleryuz

Alıntı yapılan: sleperd - 21 Nisan 2016, 16:10:15
Cevaplar için teşekkür ederim.Ben kaya mezarlarını da yakalayacagına inanıyorum bununla ilgili cekim örnekleri ve videolar atmayı planlıyorum işallah.En azından açılmış olanlarında deneyip göstermek iyi olur.Saygılar
ben birçok kez çekim yapmama rağmen yakalayamadım kaya mezarı açık mezarlar dahil buna tabi ben manyometre  ile çekim yaptım  gradyometre nasıl çeker bilmiyorum tabiki

tivos

Bende bir kaç kez denedim olmadı. Cihazın çalışma mantığına da ters bir durum. Ama kaya mezar içinde horosanla yapılan bir sıva yada duvar süslemesi gibi bir durum varsa bence yakalar. Direk muç ile yapılan odanın yakalanması zor. Tabi ki benimde bilmediğim bir durum olabilir. Örnekleriniz varsa ve paylaşırsanız bende tecrübe etmiş olurum. Kolay gelsin...

Ankebut

Kayaçlar mineral topluluklarıdır, içlerinde yoğun mineral bulunmaktadır.Bunlardan bazıları manyetiklik özellik gösteren mineraller, bazılarıda sıfıra yakın manyetiklik özellik gösteren minerallerdir. Elimizdeki cihazlar ise manyetik alan şiddet algılamasına yönelik çalışırlar, bölgede şiddet yüksek ise , birde şiddet düşük ise görüntülerde anomaliler meydana gelir. bu sebeple yoğun mineral olan bir kayaç içindeki var olan boşluk kayaç içindeki manyetik alan şiddeti tarafından perdelenebilir, veya tam tersi bir durum kayaç içinde manyetiklik özellik çok düşük veya sıfıra yakın ise bu seferde boşluk ve çevresindeki dolu alan arasında bir fark olmayacağı için görüntüde bir şey çıkmayabilir. Tabii bu teoride olması gerekenler... ama pratikte kayaçların cinslerine bağlı olarak büyük odaların iyi bir tecrübe ile ayırt edilebileceği kanaatindeyim. Daha ufak olan yerlerin ise görülebilmesinin düşük olasılık olacağını zannediyorum. Ama şu varki; bu görüntüleri net algılayabilecek zaten manyetometre olduğunu sanmıyorum. Kayaçlar için boşluk bulmalar için ultrasonik cihazlar kullanılır. Tivos ustamın da dediği gibi bu cihazların doğası böyledir. Yani bu cihazlardaki bir sorun değil, doğanın bir kanunudur.Ama kaya mezarları içinde insan yapımı olan malzemelerde illaki tespit edilirler. Yani kaya mezarları ister tugla yapılı olsun, ister metal eşyalar içersin, o yada bu şekilde bir şekilde manyetometre ile tespitleri mümkündür. Saygılarımla

tivos

Buna katılıyorum. Kaya içindeki metal objeler ve tuğla türevi makzemeler sayesinde , birazda tecrübeyle açılmamış bir kaya oyma mezar tespiti yapılabilir. Ustam tecrube ettiği birkaç datayı paylaşırsa bizde arazide karşılaştığımızda ne gördüğümüzü bilir yanlis yoruma izin vermeyiz. Sonucta hep beraber öğreniyoruz.

Ankebut

Haklısın tivos ustam; bazı sebepler dolayısıyla verilerimi silmek durumunda kaldık, hatta şu anda cihazlarda bende değil, müsait bir ortam ve zamanda inşallah seve seve paylaşırım.

sleperd

Zemin üstü ve yüzeysel kaya mezarlarının cıktıgı bi bölgede GPR ile görüntü alınmış bi yerde manuel cok kücük tam gpr nin görüntü aldıgı yerde alınan  görüntü.Yorum sizin.

tivos

Neden bu kadar dar çekim yaptınız. Biraz daha geniş olsaydı yorum yapılabilirdi. 

sleperd

Usta alan dar gpr anomaliyi yakalayınca bende bakayım dedim.Tam gpr nin görüntüyü aldıdı yerde manuel cekim attım direk bunu verdi..Yanında sagında solunda uzagında vermiyor bunu..Direk oldugu aynı görüntünün alındıgı yerde veriyor.GPR verisine göre yüzde yüz boşluk ve mezar zaten :D Gradyonun yakalaması cok sevindirdi sonuca ulaşılınca onuda aktarırım.

poliksi

ustam en az iki kere çekin aynı görüntüyü vermiyorsa yanılma payı vardır 

sleperd

Poliksi ve tivos kardeşim benim başka bi sorum var.Normalde boşlukta mavi renk verirken burda kırmızı renk vermesi neden.Bu değilken olabiliyormu buna etken kaya mezarı olmasımıdır.

poliksi

kardesim onemli olan renklere takılmak değil  doğal olmayan anormal  belirtiler bu boşluk yada  içim kum olur yada duvar olur belki içinde metal olur oksit ortamı etkiler  onun için renk takılma  önemli olan yapıyı bulma.  gradyometre yada manyometre metal algılama testini tam yapamadım ama   yapı konusunda mükemel çalışıyor diye düşünüyorum.

sleperd

Bu görüntü kahhında yorumlarınız nedir ustalar.

poliksi

kardesim aksam dataya bakayımda tek çekim mi  2 çekim var mı  şuan farklı gözüküyor  kaça kaç çektin 

poliksi

kardesim aksam dataya bakayımda tek çekim mi  2 çekim var mı  şuan farklı gözüküyor  kaça kaç çektin 

sleperd

Alıntı yapılan: poliksi - 22 Nisan 2016, 12:02:45

Kardeşim tam hatırlamıyorum ancak aklımda kalan en az 2x2 ye bi alan diye biliyorum.İlgine teşekkür ederim.Hayırlı Cuma'lar sana ve herkese.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious