Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tivos

Ankebut

Karadağ

Alıntı yapılan: tivos - 18 Nisan 2016, 23:12:28
Ustalar hafta sonu ekiple bir oda açtık. Fakat kötü şans donem soygunu ile karşılaştık. Derinlik 1.80 ve oval bir oda. Yandan girisli. Resim voxler ve ted dosyalarini gönderiyorum. Benimle kahrolacak ustalara şimdiden teşekkürler. Aramaya devam. Herkese kolay gelsin...

Bence alet çok güzel bi iş becermiş. Ama nasip işte. Elinize sağlık. Çekim için teşekkürler.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

poliksi

birde voxlerde bakalım nasıl :)

huseyın usta bunlar senın eserın  makına metraj ve yapıyı cok net verıyor tesekkurler.

Karadağ

Alıntı yapılan: poliksi - 19 Nisan 2016, 00:43:08
birde voxlerde bakalım nasıl :)

huseyın usta bunlar senın eserın  makına metraj ve yapıyı cok net verıyor tesekkurler.

Çok teşekkür ederim ama bu hepimizin başarısı. Çünkü el birliği ile ortaya çıktı, çıkıyor ve çıkmaya devam edecek.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Karadağ

Bu arada dikkat ettiniz mi bizim program ile voxlerdeki görüntü ne kadar benzeşiyor.

tivos

Rica ederim Karadağ ustam. Daha yen, başlıyoruz sayılır. İnşallah bir gün açılmamışınıda eklerim. Poliksi ustaya da voxler görüntüleri için teşekkür ederim.

Karadağ ustam , renk sıkalasın da  biraz değişiklik yapsanız voxlere gerek kalmayacak gibi görünüyor. Boş bir zamanda bir değerlendirin isterseniz. Kolay gelsin....

Ankebut

voxler ile teknoloji ekibi 3d arasında ben bir fark göremedim. İki görüntüde birbirinin aynısı..iki programda verileri net bir şekilde aynı ölçülerde işlemiş. Herkesin kendi görüşü ama voxlerden fikir edinmek ve görüntüyle oynamak için faydalanıyorum ama Karadağ ustanın programındaki görüntüleri mutlak doğru kabul ederek sonuca varmayı uygun görüyorum.

poliksi

kolay gelsin tivos ustama katılıyorum  renk sıkalasının biraz daha  fazla çeşit  olmasında fayda var diye düşünüyorum.  voxler ile  teknolojiekibinin programı aynı gibi gözükse de aslında  farkları var onlarda işin detay kısmı örnek  oda nın yükseltileri ova, kare veya   düz mü anlayabiliyorsun  yada değerli bir alan gördün orası doğal mı çalışmamı yapılmış onu anlıyorsun mezarları  hiç bir şey demiyorum onlar  kabak gibi belli oluyor.

Karadağ

Alıntı yapılan: tivos - 19 Nisan 2016, 08:04:38
Rica ederim Karadağ ustam. Daha yen, başlıyoruz sayılır. İnşallah bir gün açılmamışınıda eklerim. Poliksi ustaya da voxler görüntüleri için teşekkür ederim.

Karadağ ustam , renk sıkalasın da  biraz değişiklik yapsanız voxlere gerek kalmayacak gibi görünüyor. Boş bir zamanda bir değerlendirin isterseniz. Kolay gelsin....

Bunu dikkate alacağım.

tivos

İlginiz için teşekkürler. Kolay gelsin...

Ankebut

Yanlışım varsa uyarın ama; bence karadağ ustam iki farklı program kullanılabilir, eğer değişiklik yapacaksan orjinal program korunsun, diğer program ise isteyenler için aynı program içinde ek olarak kullanıma sunulabilir. Neden diyeceksiniz: Dijital görüntülemede rgb sistemi kullanılır, yani red-green-blue   bunlar temel renklerdir. diğer renkler ise bunların azalması veya karışması ile meydana gelmektedir. Mesela grafik programlarda bu renklerden farklı renkler kullanırsa görüntü üç boyutludan iki boyutluya kaymaya başlayacaktır. derinlik azalacaktır. Mesela programda kırmızı renk neyi ifade ediyor genel olarak manyetik alan şiddetini gösteriyor, peki manyetik alanın içinden geçmediği madde varmı yok olarak varsayalım. O zaman grafikte siyah ve beyaz renk kullanmak mantıksız olacaktır. Grafikte bu renklerin bize hiç bir şey kazandırmayacağı kanaatindeyim.
Karadağ usta sanıyorum programda veri kısıtlaması yapmak istememiş çünkü kullanıcıya süzgeç programı ile oynayarak kendisi net ayarları bulsun istemiştir.
İşte kullanıcı burada aslında sanırım mesela bir boşluk veya metal ile aralarında net bir sınır istiyor. Yani bir metalden yayılan manyetik alanının tamamını değil sadece metal ve çok yakın çevresindeki hale şeklindeki alanı görmek istiyor sanırım. (boşlukda dahil buna)
Karadağ ustam şimdi burada programa farklı renkler ekleyerek değilde belki manyetik alanın renk sınırlarını otomatik olarak daraltarak istekler karşılanmış olur. Bir nevi otomatik toprak ayarı gibi otomatik renk ayarı yapılabilir, bir tuşla doygunluk,ton ve parlaklık makul sınırlara getirilebilir diye düşünüyorum. Daldan dala atladım ama inşallah anlatmak istediğim anlaşılmıştır.Saygılarımla

tivos

Benim demek istediğim bizim kullandığımız skalada 5 adet renk seçeneği varsa bunu 10 / 12 ye çıkarmak. Değişik renklerle sınırların daha net çizilmesinin sağlamak. Bu kadarlık değişiklik ( çok problem yaratmayacaksa ) bence problemi çözecektir.

poliksi

tivosa katılıyorum program değişsin değilde  renk skalası artsın  daha fazla ve  kolay ayırım yapabilelim.

okantex

simdi bu cekim  hangi cihazla oldu, baslık manyometre cekimi ,  sizdeki gradiometre degil mi idi ustam?

tivos

Bu gradyometre ile cekildi. Nende manyometrede gradyometrede var. Ama gradyometre daha performansli...

poliksi

bu data gradyometrede çekildi sadece cvs formatı var  mezar var yaklaşık 1.20 m cıktı

poliksi

buda farkılı bir çekim burasıda çok  güzel bir yer 

tivos

Poliksi usta voxler konusunda kendisini aşacak sanırım

poliksi

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious