Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TEKİM MURAT

usta ben manyometreyi yeni aldım siz benden daha tecrübelisiniz sormanıza gerek bile yok ben anladığım kadarıyla görüntüden çekim hatası var ve ya minaralli bir arazi yada yüzeyde demir var
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

Karadağ

Alıntı yapılan: tivos - 04 Aralık 2014, 22:26:32
Merhaba Ustalar
Bu görüntü hakkında yorum yapabilecek var mı. Yer bağların arasından geçen bir yol.

Merhaba,

Datayı kendi programımda açtım. Uzunlamasına bir yer çekmişiniz. Anlaşılan sensörü baya düzgün tutmuşsunuz sanki hiç haraket etmemiş gibi. Ama renk seçiminiz biraz değişik olduğundan sizde garip bir görüntü çıkmış. Birde sanırım filtreler açık sizde. Sadece resimde işaretlediğim köşede bir algılama var. O bölgeyi merkeze alıp tekrar çekin. Belki bişey vardır.

Saygılar

insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

...SİNYALCİ...

sayın Karadağ cengiz han videonuzu izledim güzel paylaşım teşekkürler saygılar
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

Karadağ

Alıntı yapılan: ...SİNYALCİ... - 05 Aralık 2014, 10:58:42

Oradaki manyetometrenin ne amaçla kullanıldığında dikkat ettiniz mi? Teknolojilerden doğru şeyleri beklemek gerek.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

tivos

Karadağ usta
Çekim yaparken süzgeçler kapalıydı. Renkler sizin verdiğiniz renkler. Acaba cihazım arıza yapmış olabilir mi. Kalibrasyon için yapmam gereken bir şey var mı ?

...SİNYALCİ...

Alıntı yapılan: Karadağ - 05 Aralık 2014, 11:08:55
Alıntı yapılan: ...SİNYALCİ... - 05 Aralık 2014, 10:58:42

Oradaki manyetometrenin ne amaçla kullanıldığında dikkat ettiniz mi? Teknolojilerden doğru şeyleri beklemek gerek.
Evet ustam çok net anladım olay budur çok net anlatıyorlar orada saygılar
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

Karadağ

Alıntı yapılan: tivos - 05 Aralık 2014, 11:29:10
Karadağ usta
Çekim yaparken süzgeçler kapalıydı. Renkler sizin verdiğiniz renkler. Acaba cihazım arıza yapmış olabilir mi. Kalibrasyon için yapmam gereken bir şey var mı ?

renklerin sıralaması nasıl? Cihazda arıza olsa bende görüntü böyle çıkmazdı. Bu sadece renk ayarlamaları ile alakalı. Bu arada çekimde sanırım çok dikkat etmişsiniz doğrumudur?

tivos

Evet dikkat ettiğim doğru. Mümkün olduğu kadar stabil kullanmaya çalışıyorum.

tivos

Arkadaşlar manyotometreyi kullanırken , sallanmayı engellemek için prob'un olduğu yere bir ağırlık ekledim. Ağırlık olarak polyemit bir malzeme kullandım. Çapta 2cm kalınlık ve 10cm yükseklik yeterli oldu. Ağırlık merkezi en alt noktada olduğu için sallanma min düşüyor.  Böylece çekim çok net çıkıyor. Tabi ki birşey olmaması biraz sorun  ;) . Ayrıca ağırlık 200 gr kadar arttı. Bu arazide pek problem olmuyor. Fakat rüzgardan yada otlardan kaynaklanan sallanmaları  min. düşürüyor.Öğrenmeye devam ediyorum. Bundan sonrada belki süper sensör kullanmayı öğrenirim. Belki sonrada radar. Sonrada...

Karadağ

Çekim gerçekten temiz olmuş. Bu yöntemi ben de uygulayacağım.

Ankebut

Alıntı yapılan: Karadağ - 05 Aralık 2014, 18:29:58

Karadağ ustam bir arkadaşım için şöyle bir tasarım yapacağım vaktim olursa. Bu devrilmeyen kase. Her şekilde yeryüzüne dik durabiliyor. Manyetometre ile ikisini birleştirdiğimiz zaman daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Ancak anahtarların üst kısımda tutma kolunda olması daha sağlıklı olacaktır. Tabii ustalarım fikirlerini söylerlerse daha iyi olur. Ayrıca tivos ustanın ağırlığı ile birleştiği zaman daha net görüntü elde edileceğini umuyorum.
Saygılarımla

Ankebut

Sevgili ustalarım bu videoyuda bir incelemeniz fayda verecektir.
Saygılarımla.

Karadağ

Alıntı yapılan: Ankebut - 07 Aralık 2014, 00:05:10
Alıntı yapılan: Karadağ - 05 Aralık 2014, 18:29:58

Karadağ ustam bir arkadaşım için şöyle bir tasarım yapacağım vaktim olursa. Bu devrilmeyen kase. Her şekilde yeryüzüne dik durabiliyor. Manyetometre ile ikisini birleştirdiğimiz zaman daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Ancak anahtarların üst kısımda tutma kolunda olması daha sağlıklı olacaktır. Tabii ustalarım fikirlerini söylerlerse daha iyi olur. Ayrıca tivos ustanın ağırlığı ile birleştiği zaman daha net görüntü elde edileceğini umuyorum.
Saygılarımla

Mantıklı görünüyor. Anahtar olayı kolay. Sensör konnektörünün 5. pini gnd, 2. ve 4. pinleri ise butondur. Bir ara kablo ile butonları istediğiniz yere taşıyabilirsiniz ;)

Saygılar

Ankebut

Ustam;
Bilgilendirme ve ilgin dolayısıyla çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

sleperd

Öncelikle herkese mrb kolaygelsin bütün arkadasara...Forumu sessiz okuyyan takip eden biriyim.Makinacıyım eskiden beri bi cok forumda yazdım buraya yeni üye oldum sayılır.

Bende kafama takılan soruyu sormak istiyorum...Manyotometre konularını ve videoları inceledim ama aklım karıştı...Manyotometre nedir diye olaya bakarsak..

Manyotometre :Manyetik alan ölçen bi sistem ve bildigim kadarıyla mıknatıslanabilen metalleri buluyor sadece..Bu başta demir ve mıknatısa yapışan diğer metaller ayrıca...Doğal olarak altın -gümüş-bakır-bronz gibi metaller mıknatısa yapışmaz bunları bulmasıda imkansız bu nedenle..Bu cihazla bi yere bakır gömüp deneyen oldumu..Yada demir harici mınatıslanmayan bi metal gömüp tesbit eden yada bununla ilgili çalışma yapan bi arkadas oldumu..Bu konu benim için çok önemli..Olduysa ben bugüne kadar yanlış biliomusum ve yanlış ögrenmişim..Karadağ ustanın yaptıgı sistem diger metalleri görebilecek bi sistem mi...

Boşluk konusunda tereddütüm yok ama şimdi google girip sorsanız orda dahi alırsınız bu cevabı..Demir ve demir türlerini buluyor manyotometre benim iyice kafam karıstı..

Ankebut

Sayın sleperd
Manyetometreler dediğin gibi havada ve toprak altında ferromanyatik metallere karşı duyarlıdırlar. Ancak toprak altında bulunan ısıl işlem görmüş diamanyetik metalleride algılayabilirler. Fakat bu sitede yazılanları başka gördüğün yerdekilerle karıştırmamanı tavsiye ederim. Burada yapılan mangetometre sensörü Karadağ usta tarafından tasarlanmış özel bir sensördür. Belki de piyasadaki magnetometrelerde kullanılan en iyi sensör diyebiliriz. Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri elde etmek istersen Forum Ana sayfa GPR adı altındaki FS Future tarzı cihaz tasarımı bölümü baştan sona kadar okumanı tavsiye ederim. Cihazın tüm gelişimini buradan takip edebilirsin.
Saygılarımla.......

sleperd

syn ankebut cevap için teşekkür ederim..Ama diğer ve en önemli sorum havada kalmış..Diamanyetik metalleri bulabiliyosa ve bu kadar kişi çekim yapıyorsa bi yere BAKIR-BRONZ v.b dimananyetik metal gömüp çekim yapan oldumu...Bu çekimin videosu görüntüsü varmı varsa görmek istiyorum..Manyotometreler ne kadar özel olursa olsun altın-gümüş-bakır-bronz ve benzeri diamanyetik metalleri bulmaz..Buluyorsa çok doğal olarak samimi bi kullanıcıdan bi örnekleme görmek istiyorum...Bu benim için cihazı alıp almamam arasında ki çok önemli çizgi..

Zamanında OKM nin cihazları peşindende çok gitmiş ve hezimete uğramış birisi olarak yasadıgım tecrübeler sonrasında ve yılların vermiş oldugu tecrübeler sonrasında anladım ki onlarda manyotometre sistemiyle çalışan cihazlar.3 metre kazıp mıknatısın yapıştıgı kocaman bi kaya kütlesini cıkarmak-yarım cuval zincir-ve demir parcaaları cıkarmak- ve daha bi sürü acı tecrübe... Bakır gömdük yok--bronz gömdük görmüyor ama 20 kg luk yag tenekesini görüyor...Manyotometre özel yapımda olsa ne olursa olsun yukarda saydıgım degerlileri görmez görebilen ve test eden varsa lütfen göstersin izah etsin video ceksin yada cektiyse atsın ...saygılar.

sleperd

Benim yazdıklarımdan sonra kimse karadağ ustayı kötülüyorum sanmasın..Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır..Ortaya koyduğu işler meydanda bunlara asla lafım yok...Ama sistem manyotometre ise görmez ben bunu anlatmanın ve buna cevap bulmanın derdindeyim.saygılar.

Ankebut

Sayın sleperd, siteyi zaten takip ediyorsan her şey gerçek ve her şey ortada. Ancak bir japon atasözü şöyle der; alışverişi kulağınla değil , gözlerinle yap. Eğer istanbuldaysan bizzat Karadağ ustanın yanına giderek görerek alabilirsin. Hem test imkanında olabilir. Sitedeki arkadaşlar uzman kişiler ama videoların çekimi net olmuyor bunu bende kabul ediyorum.Gerçi bunun ana sebebi ticari amaçlı ve süslemeler barındıran bir niyetle yapılmadıkları için. Bu yüzden sen görmek istediğin şeyi göremiyorsun. Bende bir video yapmak istedim 30 gündür fırsat olmuyor. Benden önce ustalar veya üyelerden biri çekim göndermezse veya  fırsatım olursa denerim.
Saygılarımla

Ankebut

Manyetometrenin diamanyetik maddelerde neden işe yaramayacak sandığını anlamış değilim. Diamanyetik maddeler manyetizmadan tamamen nötr maddeler değillerdir ki böyle bir  kanıya varıyorsun. Sadece bağıl manyetik geçirgenlikleri 1'in altındadır. Elbette diğer metallere kıyasladığın zaman çok düşük görünebilir. Ama bu hiç bir sensör bunu algılayamaz anlamına gelmez. Ayrıca yeni gömülmüş bir bakır veya altın metali ile toprak altında uzun süre kalmış bir metal aynı oranda manyetiklik özelliği vermezler. Toprak altında kalan bu diamanyetik maddeler ne kadar fazla kalırlarsa daha fazla manyetik özellik kazanırlar ve sensörler tarafından daha rahat algılanırlar. Yani deneme amacıyla kullanılan bir altın ile toprak altında kalmış arasında fark vardır. Havada görünmeyen altın toprak altında görünür olmaktadır. Manyetometrelerin diamanyetik maddeleri algılamadığı kanısı yanlıştır. Cihazın kalitesinden kalitesine farklılık gösterebileceği gibi; kullanıcı dünyanın manyetik alanını hesaba katmadan veri toplamaya çalışması da sonucu etkilemektedir.
Saygılarımla

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious