Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tivos

Berk usta ilginiz ve vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. İlk olarak şunu söylemek istiyorum , kullandığım manyotometre ile daha önce test parkurunda çekimler yaptım. 1,5m derinlikte ki şehir logarlarını rahat görüntüledim. Fakat bu yapı çok daha farklı. Yapını tavanı hakkında da bilgi vereyim. Bu bölgede kayrak taş denilen bir kaya yapısı var. Prüzsüz aynı mermer gibi bir taş. Fakat katman katman dökülen ,mermer kadar dayanıklı olmayan bir taş.

Sizin dediğinizden anladığım kadarıyla , eski bir yapının duvarlarını görebiliriz. Fakat içindeki boşluğu görmemiz pek mümkün değil. O zaman size bir sorum olacak. Bu yapının içi toprak dolduruldu ise yada kısmi çöküntüler olduysa bu durumu nasıl anlayabiliriz. Bu çöküntünün içinde ki boşlukları görebilir miyiz. Bilgi için şimdiden teşekkür ederim.
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

karahasan35

Sayın berk yazdığınız detaylı açıklamadan dolayı çok teşekkür ederim.
Geldiğin yeri unutursan,gideceğin yolda kaybolursun.

sahinzzr

Sa vermis oldugunuz bilgiler icin tesekkurler birde derinlik ve ayni yerde ustuste cekim konusunda bilgi verebilirmisiniz saygilar gardasim

TEKİM MURAT

Alıntı yapılan: snaypır - 21 Kasım 2014, 20:31:45
Manyometre ile çektiğim bi goruntu sizce ne olabilir arkadaşlar ???
snaypır usta bu görüntünün aynısını ben 38 lik başlıkla 3d çekiminde elde ettim bir arkadaşımda manyometreyle çekti aynı görüntüyü ve bu görüntüyü çektiğim yerden taş çıktı senin görüntüde taş olması lazım minaralli taş bu görüntüye aldanma ben 3kez test ettim töprağın altnda minaralli taş bu şekilde görünüyor nedense taş yüzeye çıkınca cihaz minarali görmüyor kapalı alanda görüntü almak daha net oluyor ben bunu denedim 3 d de ve manyometrede açık mezar ve tünelde görüntü ve derinlik düşüyor

Mustafa-

manyetik kutbu göz önünde bulundurarak arama yönünün doğudan batıya doğru yapılması gerektiği hususunda bilgisi olan varmı???

BERK

1-Sensörlerle yapılacak taramalarda mutlak suretle kuzeyden güneye doğru bir çekim alınmalı.Sonda içerisine yerleştirilen sensörün doğru yüzü kuzeye bakacak şekilde konumlandırılmalıdır.

2-Sensör tarama yönü kuzey/güney konumundayken sensör yer çekimi ivmesinde serbest bırakılıp konumlandırılmalı.Yani düz bir arazide sensör 90 derece olarak konumlandırılmalı.Eğimli arazilerde ise sensör arazi eğimine uydurulmayıp yine yerçekimi ivmesine göre 90 derece konumlandırılmalı.Sensörde üç beş derecelik eğilmelerde örneklemelerde bir sıkıntı oluşmaz.
Sensörü belli bir derecede eğip alınan çekimlerde bu eğime bağlı olarak sensör çıkış gerilimi değişecek buda sensör üzerinden alınması gereken verimin alınmamasına neden olacakdır.
3-Bu tip senserler granit/mermer ve türevlerine bir tepki vermezler.
4-Toprak altında bulunan toprak elementlerinden (mineraller) sadece demir filizi  ve türeveleri niteliğinde olan topraklarda sensörlerde bir değişim yaşanır .Bunudada işini bilen işi eler geçer.
5-Arkadaşlar yapı boşluklumu yoksa boşluksuz bir yapımı olduğundan ziyade siz yapıyı ekrana düşürmeye bakın.Gerçek boşluğun teyidi için bu sensörün yapı tabanından ve tavanından örneklemeler alıp değişimleri okuyup aradaki farktan boşluğu çıkartması lazım.

6-Aynı yerde çokca alınan çekimlerde bir sıkıntı yaşanmaz.Tek sıkıntı her defasında ekrana düşen görüntünün kısmi farklılık göstermesi.Bunu düzeltme adına sensörü aynı derecede tutmak kaydıyla her defasında aynı noktalarda örnekleme alın ekrana her defasında düşen görüntü yaklaşık aynı olacaktır.Buda mümkün değil.Burada sensör bir gönderme yapmıyor adı üstünde manyotometer sensör .Manyetik değişimler üzerine bir ihtisas yapıyor.

Mustafa-

ustam sensör yatay konumda arama yaparken yönü nasıl olacak
http://www.stefan-mayer.com/en/products/magnetometers-and-sensors/fluxgate-sensor-fl1-100.html

Mustafa-

Berk ustam sensörün titrememesi için kameralarda kullanılan gimbal yapsak fena olmaz herhalde

http://blog.oscarliang.net/build-brushless-camera-gimbal-handheld-quadcopter/

tivos

BU malzemeyi nereden bulacaz usta . Önereceğin bir yer var mı ?

Mustafa-

nişancı

Tivos ustam yatay ve dikey su terazisi iş yapmazmı ben bitane aldım en azından yardımcı olur

tivos

Denemek lazım. Kullandığım şekli değiştirmem şart. Ben hafif olsun diye düşünmüştüm. Ama arazideki rüzgar faktörünü unutmuşuz. Teni yapacak arkadaşlar atlamasınlar. bizde göre göre , kullana kullana öğreniyoruz , ne yapalım 8)

nişancı

Alıntı yapılan: tivos - 25 Kasım 2014, 16:33:57
Denemek lazım. Kullandığım şekli değiştirmem şart. Ben hafif olsun diye düşünmüştüm. Ama arazideki rüzgar faktörünü unutmuşuz. Teni yapacak arkadaşlar atlamasınlar. bizde göre göre , kullana kullana öğreniyoruz , ne yapalım 8)

Valla ben bi takıp deneyecegim ustam en azından daha sabit tutarız alt kısmada bir ayak taktıkmı manuel orneklemede gram şaşmaz  8)

onur600

Arkadaşlar bu kadar hassas olmayın...
Birde test yapan arkadaşlar minarelle metal çok farklı sinyal yükseltisi oluştur...
Kiremit düz kırmızı.Demir vb. kırmızı grafik oluşturur...
Ayrıca kiremit mezarları es geçmek istemyenler bunu pozitif olarak değerlendirirse iyi olur.

Benim tek önerim sensör sayısını artırmak.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

onur600

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 24 Kasım 2014, 23:28:33
manyetik kutbu göz önünde bulundurarak arama yönünün doğudan batıya doğru yapılması gerektiği hususunda bilgisi olan varmı???
Ustam ben her yönde denedim...
Yüzeysel test de aynı tepki var şekil değişiyor ama.

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

sahinzzr

Sa berk usta oda icerisinde duvarlarda ve tavanda olcum yapmak istedigimizde nasil bir yol izlemeliyiz  bu konuda tecrubesi olan arkadaslar varsa bilgi verebilirlermi saygilar

Karadağ

Berk, bilgiler için teşekkür ederiz.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

nişancı

Alıntı yapılan: TEKİM MURAT - 24 Kasım 2014, 22:16:54
Alıntı yapılan: snaypır - 21 Kasım 2014, 20:31:45
Manyometre ile çektiğim bi goruntu sizce ne olabilir arkadaşlar ???
snaypır usta bu görüntünün aynısını ben 38 lik başlıkla 3d çekiminde elde ettim bir arkadaşımda manyometreyle çekti aynı görüntüyü ve bu görüntüyü çektiğim yerden taş çıktı senin görüntüde taş olması lazım minaralli taş bu görüntüye aldanma ben 3kez test ettim töprağın altnda minaralli taş bu şekilde görünüyor nedense taş yüzeye çıkınca cihaz minarali görmüyor kapalı alanda görüntü almak daha net oluyor ben bunu denedim 3 d de ve manyometrede açık mezar ve tünelde görüntü ve derinlik düşüyor

Saolasın tekim murat bilğiler için tşkler

nişancı

Ustam paylaşımları burdan yapayım ilk önce botaş doğalgaz boru hattı enaz 3m derinlik ve buyukce bir boru olduğunu söylüyor görenler,
şimdi bir otomatik cekimde birde manuel cekimde iki foto ekliyorum tamamen ham goruntu

nişancı

Daha önce fotosunu eklediğim yaklaşik 2,5m deki metal otomatik çekim ham goruntu

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious