Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karahasan35

Sağolasın ustam bu dediğim şekilde altta ne olduğunu bildiğim bir nokta da çekim fırsatı bulursam bende değerlendirme yapıp paylaşacağım saygılar.
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi
Geldiğin yeri unutursan,gideceğin yolda kaybolursun.

karahasan35

Tivos ustam pc den başlat komutu verdikten sonra manyometre den start verme zamanı çok uzun olmamalı aradaki geçen zaman çok olmaz ise bağlantı kopmuyor birde arazi el verdiği müddetçe bir elimizde pc bir elimizde manyometre olursa veri aktarımı daha hızlı oluyor.Eğerki pc yi başka bir yardımcı tutması gereken durumlarda pc tutan kişi çekim yapan oparatörden uzak durmamalı mümkünse çekime engel olmadan oda siznle yürümeli saygılar.

nişancı

Tivos ustam ben daha önce manyetometre kullanmadım dedektore alışık oldumum için bu cihazıda dedektor gibi kullana bilsek bir tasarım yapılsa da , atıyorum metale ve boşluga gelince sesli ikaz sistemiolsa ve ekranda bunu görecek yazılım aynı zamanda yer altında anomalleri goruntulemek için şuan kullanılan sistem hiçte fena olmaz  ^-^

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,Nasipse nanoda manyetometre için sesli çalışma ekleriz. Daha doğrusu ekledim  Dedektör ile bilgisayar mesafesini düzgün ayarlarsanız kopma yapmaz. Mesafesi 2 mereden fazla tutmayın. Bu arada manyetometre için bir kullanım klavuzu yaptım. Bakalım beğenecekmisiniz.Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Mustafa-

nişancı

Eline sağlık ustam.
arkadaşlar gecen yaptıgım testen bi video

karahasan35

Sayın karadağ klavuz için teşekür ederiz elinize sağlık.
        Snaypır paylaşım için sağolasın manyometre nin ucundaki uzatma zeminle mesafeyi aynı tutmak içinmi.Görebildiğim kadarı ile manyometre yi zemine değdirip çekim yapıyorsunuz.

nişancı

Aynen öyle Karahasan hatta bide farkettinmi bilmiyorum slim terazi var yatay ve dikey kontrol için , elimden geldiği kadar hatasız çekim için uğraşıyorum  8)

karahasan35

Evet ustam onuda fark ettim emeklerinin karşılığını alman dileğimle bol nasipler.

kayzer1915

O değil de ADANALI gözükmüyor duyduğuma gore avrupa tatiline cikmis ;D

BERK

Arkadaşlar sırasıyla bazı önerilerde bulunacam.

1-Sondasını kendi oluşturanlar sonda üzerine mutlaka resimdeki gibi bir ok işareti koysun.
2-Her harükarda gidişlerde dönüşlerde bu ok güneye baksın.Sonda içerisindeki sensör arazide gezerken kendi ekseni etrafında dönmemelidir.
3-Arazide dolaşırken siz sadece elinizdeki sondayı kullanmanın derdinde olun.Önünüze tapleti/notebook alıp mümkünse dolaşmayın.Üzerinizde cep telefonu olmasın.
Metrelerce aşağıya inmeyi amaçladığınız bir teknolojide,önünüzde tuttuğunuz ve yerden 120cm-130cm yüksekliğindeki taplet/notebooktan etkilenmemesi mümkünmü.Bu mümkün değil.
4-Elinizdeki sondada yükseltec olmaksızın tek sensör mevcutsa örnekleme aralığını mümkün mertebe kısa tutun.15cm-25cm aralığında örneklemeler alın.
5-Eğer süper bir sonda kullanıyorsanız örnekleme aralığını 20cm-25cm bir mesafede tutun.
6-Bir yapının teyidini yaparken mümkün mertebe o yapının alansal dışına çıkıp o yapıyı ortaya düşürme yolunu gidin.
7-Elinizdeki sensör zannetmeyinki sadece örnekleme aldığınız noktanın altında bir noktada örnekleme almakta.Kesinlikle durum böyle değildir.Bu tip sensörler fizibilite alanının dışında kalan bir noktadanın etkisiyle değişime uğrayıp ekrana bir malzeme veya yapının bir kenarı olarakta ekrana düşebilir düşebilir.
8-Fizibilite yapılan alanda bir nokta tesbiti yaptıysanız o alanı mümkünse bir kaç defa daha yeni fizibiliteye tabi tutun.
9-Sırf manyotometer kullanacaksanız bir dedektörle "yüzeyde anomali değişimler yaşatacak" tüm tesirleri eledikten sonra bir fizibilite yapın.Bakın bu madde işin doğru teyidi için çok önemlidir.
10-Arkadaşlar sensörün yerden yüksekliği en asgari düzeyde bi 15cm olmalıdır.Sondalar üzerine yerleştirilen terazi vb ekipmanlar arazinin fizibilite edilme zamanını ciddi derecede etkileyecektir.Zamanla kişi sondayı tuta tuta artık o ivme ve açısallıkta tutmaya alışıyor.Arazi koşullarında sizin şuan denediğiniz bir çok yöntemi denedim.Boşu boşuna harcanmış bir zaman dilimi olarak görüyorum.
Bakın şunu iyi anlayın ! Doğru kurulmuş bir sondada içerdeki sensör doğu/batı yönüne eğilse sensör çıkışlarında pekte önemsenmeyecek bir değişim oluşur.Fakat aynı sensör kuzey/güneye eğilse açısal değişikliğe göre ciddi anlamda değişimler olabilir.Bu sondanın nasıl oluşturulduğuyla orantılıdır.Buradaki amacım kimsenin hevesini kırmak kimseyi demorolize etmek değil.Amaç bu iş en doğru nasıl yapılır onu ortaya koymak.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Test ve video için teşekkürler Snaypır. Bunlar hepimiz için çok faydalı oluyor. Manyetometre konusunda daha çok öğreneceğimiz var. Aşağıya bir belegesel linki ekledim. Cengiz Han ın mezarını ararken manyetometre ve gpr yi bir arada kullanıyorlar. Bir çekim de benden olsun :) Doğal gaz borusu.

Kayzer, Adanalı tatile çıkmıştır tabii :)

Arkadaşlar Berk in tavsiyelerini dikkate alın ;)

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Karadağ

Berk,

Klavuza bir göz atarmısın? Bir yorumunu almak isterim.

Saygılar

BERK

Karadağ ustam kullanma kılavuzunu inceleyip sana dönecem.

sahinzzr

Sa ustalar bilgiler icin tesekkurler karadag ustam klavuz guzel olmus ellerine saglik saygilar

Mustafa-

Ustam sensör sondanın içinde dikeymi yataymı duruyor veya sensörün yönü ne taraf bu konularda bilgi almak istiyorum...
Kendi Sondasını yapanlar için kalibrasyon nasıl olacak...  :-[
saygı ve sevgilerimle

BERK

Tek sensör kullanıyorsanız sensörün bobini sonda içerisinde yere bakacak şekilde konumlandırılmalı.Eğer karadağ usta ""birşey var"" onun yönünde değişiklik yapmadıysa bu sensör tasarımı için öndeki sarı kapasitörler güneye baksın.

Mustafa-

o zaman sensör dik konumda olunca N S W E yönlerini dikkate almamıza gerek yok... ;D

onur600

Alıntı yapılan: onur600 - 25 Kasım 2014, 17:02:08
Alıntı yapılan: M-usta-FA - 24 Kasım 2014, 23:28:33
manyetik kutbu göz önünde bulundurarak arama yönünün doğudan batıya doğru yapılması gerektiği hususunda bilgisi olan varmı???
Ustam ben her yönde denedim...
Yüzeysel test de aynı tepki var şekil değişiyor ama.

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

tivos

Merhaba Ustalar
Bu görüntü hakkında yorum yapabilecek var mı. Yer bağların arasından geçen bir yol.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious