Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Pulse IB dedektörler ile ilgili bilgi

Başlatan Karadağ, 16 Eylül 2012, 12:19:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur600

Alıntı yapılan: onur600 - 23 Ekim 2013, 09:28:32
Slm...
bu noktaya kadar geldiyse devre bitmiş...
Yalnız bu sistem daha bi profesyonel çalşma gerektirecek en azından antenler için.
Bakalım benim başlıklar iş görecekmi   :)
saygılar
Arkadaşlar yukarda en azından antenler için biraz sıkıntı olabilir derken, bildiğimiz arama başlığını kasdettim bir yanlış anlaşılma olmasın.Havada kalmış tabir.
Saygılar
Linkback: Ynt: Pulse IB dedektörler ile ilgili bilgi
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

pro-TR

slm arkadaşlar;
IB şeması ile ilgili aşağıdaki oluşturduğum şemanın işe yarayacağını düşünüyorum, şemayı oldukça sade oluşturmaya çalıştım. bakalım müsait bir zamanda buna bir kart çizebilirsem denemeler yapacağım.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Mustafa-

ustam sade hoş bir tasarım olmuş hemen verelim çoşkuyu

pro-TR

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 24 Ekim 2013, 16:36:17
ustam sade hoş bir tasarım olmuş hemen verelim çoşkuyu

usta kartı çiziyorum çok fazla bişeyi kalmadı, yalnız çizim yaparken şemada ufak tefek hatalarım var gibi, bakalım kart bitince bişeyler yaparız, hatta PCB yi burda paylaşayım sen basıp dizersen devrede ilerleme hızlanır, zira bu şekilde epey yavaş ilerleriz.yada başka katkı yapacak arkadaşlar varsa belirtsin

walkman

pro-TR Ustam elimden gelen birşey olursa yardımcı olurum

pro-TR

Alıntı yapılan: walkman - 24 Ekim 2013, 17:57:38
pro-TR Ustam elimden gelen birşey olursa yardımcı olurum

nasıl yardımcı olursunuz bilmiyorum ama kartı PCB çizimi bitti, basılıp dizilmesi kaldı,

pro-TR

şemaya göre yapmak istediğim mantık şu;
işlemciden bağımsız 300 hertz lik bir pulse oluşturup bununla TX bobinini sürmek, RX de ise 1.5532 opampı ile sinyali invertleyerek büyütmek daha sonra oluşan ters sönüm eğrisini düzeltirken tekrar 4148 lerle gnd noktasında kırpmak ve 2.5532 ile büyütüp işlemciye vermek, burada arka planda 555 pulseleri sonsuz döngüde verirken ihtiyaç halinde portb.0 interrupt kesmesi ile ilgili noktadan algılama ve ayrım değerlerini okutmaktır. burada ki püf noktası şu; 2. kez sinyali kırptığımız için balans işlemi biraz hassas noktada oluşacaktır. buna karşı algılama mesafesi daha derinden olacaktır. bu sisteme en güzel örnek goldscan 5 şemasıdır. çekincelerime gelince kullandığım 5532 opampının kabiiliyetinden şüpheliyim. zira teklisi olan 5534 de 5 ve 8 arasında kompensation için cond. kullanım kolaylığı ve 1 ile 8 arasında da bias ayar noktası vardır, bu 5532 de bunlar olmadığı için direk gain direncinden ve bu dirence paralel atılan pF değerindeki cond. ayar yapmak gerekecektir ki, tırmalatmasından korkuyorum  :D

onur600

Son derece sade bir devre hatta sade ötesi, çıkarmşsın ortaya selami ustam...
Daha iyi bilirsinki 5532 in altarnafi yok değil.
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

a.samet

Karadağ

Merhaba,

Pro-TR, Devreyi detaylı incleyemedim. Akşama nasipse inceleyeceğim. Şu anda elim biraz yoğun. Sanırım direnç değerlerini şimdilik rastgele ekledin.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

elc

Merhaba;

Selami abi şu 4 buton yerine rotary buton koysan çok güzel olur bence yazılım ona göre yazacağın için baştan rotary buton yap çok daha hoş bir çalışma olur 

k.gelsin
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

a.samet

Alıntı yapılan: elc - 26 Ekim 2013, 12:25:58
Merhaba;

Selami abi şu 4 buton yerine rotary buton koysan çok güzel olur bence yazılım ona göre yazacağın için baştan rotary buton yap çok daha hoş bir çalışma olur 

k.gelsin

bunu daha önce - yapmıştı. bu -i taklit olmaz mı?

elc

Alıntı yapılan: Puhu - 26 Ekim 2013, 16:15:18
Alıntı yapılan: elc - 26 Ekim 2013, 12:25:58
Merhaba;

k.gelsin

bunu daha önce - yapmıştı. bu -i taklit olmaz mı?

Olmaz.
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

pro-TR

karadağ ustam; isis şemaya göre diyorsanız eğer şemadaki değerler rastgele değerler ancak PCB şemadaki değerler %80 civarında aynı olacaktır. şu sıralar inşaat işlerim var haftasonları onunla ilgileniyorum, elektronik olarakta boş vakitlerimde çorum liteyi bitirmeyi düşünüyorum. o sebeble kartı basıp dizmeye fırsatım olmadı, sitedeki arkadaşlardan yardım etmelerini istedik ama henüz elle tutulur bir cevap bulamadık, bu sebeble lite devresi biter bitmez bu devreye el atabilirim.

Karadağ

Merhaba,

Anladım. Devre hakkında, ben de daha önce step up converter li devre yapmıştım. Hatta olmaz denmiş birde video yayınlamıştım. Ama converteri sadece bobin indüklemelerinde aktif halde tutuyordum. Haricinde sinyalde bozulmalara neden oluyordu. Yada converter çıkışı ile sadece bobin besliyordum. Converteri sen nasıl kullanacaksın? Şemada opampların beselemsi verilmemiş ve mc34063 ün açma kapama özelliği var mı bilmiyorum. 5532 ye gelince, daha önce kullandığım bir opamp değil. Datasheete baktım single suplay olduğuna dair birşey göremedim. Sen kullandı isen biliyorsan sorun yok ama kullanmadı isen bu problem olabilir. Bias işini de denenerek görülecek sanırım.

Öte yandan, mesajlardan anladığım kadarınca Mustafa, Walkman ve Puhu bu iş için gönüllü gibi. İstersen özel mesaj ile bir görüş. Birinden biri mutlaka sana devreyi basacaklardır. Olmadı PCB işini stajerlere yaptırabilirim bende :)

Bana gelince, zaman buldukça yazılım tarafı ile uğraşıyorum. Şu anda elimde daha önceden yaptığım analog devre var. Daha görsel bişey yapmadım. Biraz ilerledikten sonra yapacağım. Benim elim yoğun olduğu için muhtemelen sen benden daha ilerde olursun:)

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious