Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Pulse IB dedektörler ile ilgili bilgi

Başlatan Karadağ, 16 Eylül 2012, 12:19:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Siteye eklediğim açık şema ile çizdiğim ve eklediğim apcb yi çıkardım. TeknolojiEkibinin tanınmayan kahramanı Samet dizerken bir foto çektim. Yarına nasipse denemelere başlayacağım. Hadi bakalım hayırlısı artık.

Saygılar
Linkback: Ynt: Pulse IB dedektörler ile ilgili bilgi
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

said_jarrah

Karadağ hocam altium project file da eklersenız pcb çizimi elden geçirebilirim.Saygılar.
Engineer

Karadağ

Merhaba,

Çizimler dükkanda. Nasipse yarına eklerim. Aslına bakarsanız çizimi elden geçirip düzgün hale getirebilirseniz çok memnun olurum. Ben çok acele çizdim pek bişeye benzemedi.

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

teslacoil

İşin içinde çizmek var sa her türlü çizerim yarını bekliyorum bende
altium mu daha sonra geçerim  ben  şimdilik protrusta çizmeyi düşünüyorum

Karadağ

Merhaba,

Şematik file ekledim.

Saygılar

said_jarrah

karadağ hocam sadece sematıkten cok urastırır ustune kendı oluşturdunuz librarylerde var bunların ölçulerini ben bilemem sadece sematıkten pcb ye gecmem için sematınınıde benım tekrardan cızmem gerekır.komple project file dosyasını göndermenız gerekıo sematik + pcb + new libarary dosyalarının hepsini ben sadece sizin çizimınız uzerınden parcaların yerlerınıde cok fazla kurcalamadan mevcut yolları sılıp ufak tefek değişiklikle yolları yenıden duzenleyebilirim sıfırdan sematik ordan pcb ustune bide footprınt cızersem cok fazla zahmet olur suan ıcınde bunu yapmam mumkun değil.Saygılar.
Engineer

Karadağ

Merhaba,

60mb kadar proje dosyası. Logları silip mail attım inşallah çalışırken sorun çıkarmaz.

Saygılar

teslacoil

Emek verdiğiniz yeni bir tasarımın komple dökümanlarını vermek gönül zeginliğinizden kaynaklanıyor hocam bende indirip yeniden çizmeye çalışıcıcam
atlamasız tek taraflı en ufak boyut için  gayret edicem
sizin bu davranışlarız paylaşımlarınız herkeze örnek olmasını diliyorum

teslacoil

SchDoc Altium dosyası
-----------------------------------------------------------------------
Altium Designer Summer 09 İngilizce versiyonu
http://www.p2p101.com/thread-2132821-1-1.html
3D teknolojisi ile yeni bir boyut yeni bir  dönem yaşayacaksınız.
[Dosya Boyutu]: 1.78 GB
--------------------------------------------------------------
https://mega.co.nz sitesinde
aynı anda her link ayrı ayrı indirme imkanı var
üyelik fuzuli yazı sayı kodlamak gerekmiyor
içindekileri resme ekliyorum aspirini gribini var :D
suan için ilk  3 tanesi indi sorun çıkmadı   

teslacoil

selam
geç olmadan haber veriyim winrar dosyası sifreli çıktı siteye üyeliği kapatılmış ben ettim siz etmeyin indirmeyin :D :D
ben yinede bu programa ait dosyaların bulabileceğin arama sitesinin linkini veriyim ilgilenen olursa diye
------------------------------------------------
http://www.filecrop.com/search.php?w=Altium%20Designer&opt_t=1&opt_d=0&c=30&m=0&size_i=0&size_f=100000000&engine_r=0&engine_m=1&engine_h=1&engine_d=1&engine_e=1&engine_4=1&pos=31&order=score&mod=dec

onur600

slm.ustam üstdeki devre çift katlı pcb ama tek taraflıda çizilebilir biliyosunuz ama çift olması daha iyi bence...
saygılar...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

onur600

şahsen bu tip kartlarda arızalı parçayı sökmek için,önce bolca lehim eritip alt bacaktaktaki lehimi pompa ile temizliyorum daha sonra üst bağlantı için yine lehimle yumuştıp cımbızla cekiyorum...
bence en büyük sıkıntı smd kartlardaki parçayı değiştirmek, bide üzerine koruycu sürüldüyse eleman değeri bile okunmuyo...tabi arızalı parçayı tespit edebilirsen.
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

onur600

çizimden anlıyomusun derken tam anlayamadım ama bende devre çizimi oluşturmak için gerekli program yok...
elinde olan arkadaşlar çizeçekti bekliyom bende...
saygılar

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

onur600

son şemanın malzeme listesini göremedim eğer verilirse ben başlıycam....

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

bay17

güzel bir proje olacak inşallah , bende beklemedeyim  .....
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

Karadağ

Nasipse güzel bir proje olacak ama yoğunluğumdan dolayı ilgilenemşyorum bu sıralar.

Saygılar

ServetsizServet

Alıntı yapılan: Karadağ - 18 Mart 2013, 01:01:19

Benim çektiğim videodaki sinyal dümdüz olmasına rağmen metal ayrımı net gerçekleşiyor. Sinyalin düz olması da aslında yazılım sırasında bir avantaj. Ama reelde düz olması verimli olurmu bilmiyorum. Burada bu konuda tecrübe edilen hangisi ise onu kullanmak lazım. Ben tecrübe etmediğim için sizlerin tecrübesine güvenerek yapacağım işin bu kısmını. Opamplı kısımda benim yaptığım ile senin bahsettiğin aşağı yukarı aynı şey. Gerçi ben kendi yaptığım devrenin son tarafını denemedim daha. Burada önemli olan düzgün bir opamp kullanmak.Tl062 ile sinyali gerektiği kadar yükseltemeyiz. Doyuma girer o opamp. Sanal GND yi MCU beslemesi ile ayını tutmak iyi fikir ama sanal gnd nin böyle(gerilim bölücü mantığında) olmasının bir nedeni de besleme değişimini egale edebilmek. Bu nedenle sanal GND yi LDO ile yapmanın sakıncalı olabileceğini düşünüyorum. Bunu denemek lazım.

Saygılar
merhabalar ,
opamp taki ,düşünceniz yani opa 37 ,veya yakın bir seri kullanılabilirmi? tl 062 ile kıyaslar isek ,
daha kararlı olurmu acaba tam bir kaeşılaştırma yapmak lazım ama ,,
başarılar ,,
Okumak tutkuların en soylusudur,

bay17

Geç olsun temiz olsun  Hüseyin Ustam  , Allah kolaylık versin .  İnşallah bizlerde ilerleyen zamanlarda güzel çalışmalarda bulunup yükünüzü bir parçada olsa hafifletmek isteriz . Saygılar..
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

onur600

Alıntı yapılan: onur600 - 29 Nisan 2013, 20:33:52
son şemanın malzeme listesini göremedim eğer verilirse ben başlıycam....

''en büyük kazanç ticarettedir''
yakında peşi peşine sıralanmış projeler mutlaka gelecektir,hepsinin bi tarihi vardır zamanı gelince oda patlar yeni hevesler birazda ondan yapar.kimler geldi kimler geçti...
hadi bakalım kolay gelsin...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

TEKDEDEKTOR

[/quote]
''en büyük kazanç ticarettedir''
yakında peşi peşine sıralanmış projeler mutlaka gelecektir,hepsinin bi tarihi vardır zamanı gelince oda patlar yeni hevesler birazda ondan yapar.kimler geldi kimler geçti...
hadi bakalım kolay gelsin...
[/quote]

onur 600   buyuk projeler   büyük oldu icin uzun zaman  alır  kuçcuk  projeler  kucuk oldu ıcın  kısa zaman alır.....

kımısı  30 tl ye komple dedector  yaparken ....?. kimiside....kocaman projesının  ıcınden  bır entegreyı  30 tlye alır..!!!

...... ucuzsa  vardır  bır hilesı   pahallıysa vardır  bir hikmeti.........

kolygesın

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious