Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Pulse IB dedektörler ile ilgili bilgi

Başlatan Karadağ, 16 Eylül 2012, 12:19:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur600

istanbul boğazı ile çanakkale boğazları birbirinden farklıdır....
ben farklı bi şey anlattım siz ne anladınız...
saygılar
Linkback: Ynt: Pulse IB dedektörler ile ilgili bilgi
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Karadağ

Arkadaşlar çizdiğim ve üzerinde çalıştığım devre 142. mesajda eklediğim devre altında bişey aramaya gerek yok.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

bay17

Kazık çakmaya niyetimiz yok  biz gideriz başkası gelir  bu böyle gider fakat önemli olan geride güzel bişeyler bırakmak .

Bir de zevk meselesi tabi kimisi balık tutmaktan hoşlanır kimisi kahvede oyun oynamaktan  vb. Şahsen bende makanik ve elektronikle uğraşmaktan büyük zevk duyuyorum  . Böyledir bu işler bildiğiniz gibi ;)

Kesinlikle katılıyorum Tekdedektöre  , üzerinde yoğunlaşılıp yeniden yeniden değerlendirip ölçüp biçip  yapılırsa ortaya mutlaka bir sanat eseri çıkar  ,  başka bir şey çıkması beklenemezde zaten .  şu elektronik parçaların en pahalısı kaç para ki  her zaman kaliteden yanayım , ucuz parçalarla yarı yolda kalmaktansa  , fazlasını verip yoluma devam ederim . Biliyoruz ki aynı parçanın 1.5 tl side var 10 tl side var . Saygılar...
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

Karadağ

Alıntı yapılan: climber74 - 30 Nisan 2013, 20:12:19
Alıntı yapılan: Karadağ - 18 Mart 2013, 01:01:19

Benim çektiğim videodaki sinyal dümdüz olmasına rağmen metal ayrımı net gerçekleşiyor. Sinyalin düz olması da aslında yazılım sırasında bir avantaj. Ama reelde düz olması verimli olurmu bilmiyorum. Burada bu konuda tecrübe edilen hangisi ise onu kullanmak lazım. Ben tecrübe etmediğim için sizlerin tecrübesine güvenerek yapacağım işin bu kısmını. Opamplı kısımda benim yaptığım ile senin bahsettiğin aşağı yukarı aynı şey. Gerçi ben kendi yaptığım devrenin son tarafını denemedim daha. Burada önemli olan düzgün bir opamp kullanmak.Tl062 ile sinyali gerektiği kadar yükseltemeyiz. Doyuma girer o opamp. Sanal GND yi MCU beslemesi ile ayını tutmak iyi fikir ama sanal gnd nin böyle(gerilim bölücü mantığında) olmasının bir nedeni de besleme değişimini egale edebilmek. Bu nedenle sanal GND yi LDO ile yapmanın sakıncalı olabileceğini düşünüyorum. Bunu denemek lazım.

Saygılar
merhabalar ,
opamp taki ,düşünceniz yani opa 37 ,veya yakın bir seri kullanılabilirmi? tl 062 ile kıyaslar isek ,
daha kararlı olurmu acaba tam bir kaeşılaştırma yapmak lazım ama ,,
başarılar ,,

Merhaba,

tl062 lerin yerine opa serisi kullanmaya gerek yok ama lf356 yerine belki bunu diyebiliriz.

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

mercek

Alıntı yapılan: pro-TR - 18 Mart 2013, 01:09:47
peki karadağ ustam LDO yerine bu işlemci GND si ile deltadaki sinyal (suni) GND lerin eşitleneceği bir besleme katı olarak ne önerirsiniz? bir bakıma LDO lar sağlıklı değil, LM2577 li geri beslemeli bir şekilde kullanmak ise parazit demektir.
Merhaba resimdeki besleme daha mantıklı olmazmı acaba

TEKDEDEKTOR

Alıntı yapılan: bay17 - 01 Mayıs 2013, 14:12:45
Kazık çakmaya niyetimiz yok  biz gideriz başkası gelir  bu böyle gider fakat önemli olan geride güzel bişeyler bırakmak .

Bir de zevk meselesi tabi kimisi balık tutmaktan hoşlanır kimisi kahvede oyun oynamaktan  vb. Şahsen bende makanik ve elektronikle uğraşmaktan büyük zevk duyuyorum  . Böyledir bu işler bildiğiniz gibi ;)

Kesinlikle katılıyorum Tekdedektöre  , üzerinde yoğunlaşılıp yeniden yeniden değerlendirip ölçüp biçip  yapılırsa ortaya mutlaka bir sanat eseri çıkar  ,  başka bir şey çıkması beklenemezde zaten .  şu elektronik parçaların en pahalısı kaç para ki  her zaman kaliteden yanayım , ucuz parçalarla yarı yolda kalmaktansa  , fazlasını verip yoluma devam ederim . Biliyoruz ki aynı parçanın 1.5 tl side var 10 tl side var . Saygılar...

belki  kaliteli  parcalar  calıstınız sıstemın  derınlını artırmaz ...ama...milattan önceden  dedim gibi   sıstemınızın  kararlı calısmasını saglar kesınlıkle.......baglantılarınız dogruysa  su parcam yandı  su patladı  demessınız.......lf 357 yerıne  opa 606  kullanın......azıcık pahallıdır sadece  opa serısı  op serısı   mosfet gırıslı  entegrelere  tercıh etmenızde fayda var...
ben yaslancam  ama hala bazı sayler degısmıcek  bu sıtede.....yenılıkcı  gencler  gelmedı surece...devam eder  tek elden.

uzun yıllardır  hemderınlı artırmaya  calısıyor  degerlı usatalarımız  hemde kalıtelı bır  ayrım gerceklessın derler......ama hıc bızaman   gerceklesemez hayallerı  ..hep eksık bısıyler  vardır mutlaka.......

bıde ben onerıde bulunayım   besleme  gerımlerınızı  yukselmenız ıse yarayabılır........ayrım ıcınse   olusan sınyalı  bır kademe 1 khz aktıv fılterden gecırın  oyle  sentezleyın......ne bılım  degısık  onerıler  dusunen vardır mutlaka
ama 
iyi bir beyin fırtınası  şart....

mercek

tx icinde voltaj gerlimi 24 volt gonderebiliriz..Derinlik icin

onur600

mercek usta verdiğin şema sabre de de kullanıla kat bence başarılı gayet güzel...
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

pro-TR

s.a.
arkadaşlar bence bu beslemelerin hiç birisine gerek yok, MC34063A iyi bir devre ancak onda sorun besleme voltajına orantılı olarak çıkışta da düşmeler oluyor, benim nacizane önerim LM2577, 12v akü, 6v akü hiç farketmez, akünüz (bu iyi bir durum değil ama) 3v a düşene kadar size 15-18v 3A veriyor.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

mercek

ib junior şeması fikir vermesi acısından onemli olacagını dusunuyorum..
Devrenin hex dosyası ,asm olarak source dosyasıda mevcut...

onur600

bugün tamire gelen IB dedektörün başlığını fotoladım cihaz olmassa bize bırakacaklar isteyen olursa başlığı gönderebilirim....
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Karadağ

İlgilenen olmaz ise ben alabilirim.

onur600

ustam emrin olur cihaz pek olacak gibi değil el koyarsam hemen gönderirim yarına belli olur yüzde doksan sizin olmuştur....
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

BigBang

Uğur , nokta veya Makro firmalarının imalatı gibi duruyor . Hangi cihazın acaba bu anten ?

onur600

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

tivos

Karadağ usta vaz geçerse bende ilgilenirim. Ama usta vazgeçerse...

onur600

adamlar bizim uzun zamandır ''kademeli''led sıralamasını hem minarel hemde boşluk olarak aynı ayna çalışan sistemi kurmuşlar bunu bizim deltalara bi şekilde uyarlamak lazım...bu arada emvarterler çoğalıyo yakında her markanın birleşiminden bitane toplarız artık:)
saygılar     (foto ekledim)
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

onur600

Alıntı yapılan: tivos - 15 Mayıs 2013, 15:08:40
Karadağ usta vaz geçerse bende ilgilenirim. Ama usta vazgeçerse...
tivos usta yazını yeni gördüm kusura bakma cevap vermemiş gibi olmuşum...gönderdim Hüseyin ustaya...
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

tivos

Saygılar usta
Ustaların önceliği var. Cevap için teşekkürler...

walkman

onur ustam yukarıda paylaştığınız led devresi ile ilgili bilgi verebilir misiniz

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious