Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Pulse IB dedektörler ile ilgili bilgi

Başlatan Karadağ, 16 Eylül 2012, 12:19:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elyapimi

herkese selamlar arkadaşlar .benim pulelerle daha doğrusu yazılım la bi alakam olmadığından sadece uzaktan izliyorum.gerçekten güzel bi cihaz olacak İnşallah.benim burda dikkatimi çeken bir ıc lf356veya 357 gerçekten merak ettim bu ıc nin + ne özelliği varki birçok cihazda ilk  preamlide bu ıc kullanılıyor.bi arkadaşımızın dediği gibi daha kaliteli ıc ler kullanılsa daha iyi olmazmı.bunu yaparsak yani daha düşük gürültülü ve daha düşük ısıl kayma ve daha düşük ofset .böyle yapapınca daha az parazit olacağından kazancı da mir miktar daha yüksek tutabilir ve birkaç santim daha derinlik elde edebiliriz hemde cihaz çok daha kararlı olur ve afrikanın sıcağında da sibiryanın soğuğundada aynı yüksek performansta çalışabilir diye düşünüyorum.her ne kadar biz sibiryada kullanmıcak olsakta.ben pulse işini pek bilmem ,benimki sadece bi öneri.ve işe yararsa tabi elimde birkaçtane kaldı lt1028 ben bunları gönderebilirim hiç değilse lf356 yerine bunları kullanabiliriz.saygılar..

elyapimi

op 606 datshetOPA606
International Airport Industrial Park • Mailing Address: PO Box 11400 • Tucson, AZ 85734 • Street Address: 6730 S. Tucson Blvd. • Tucson, AZ 85706
Tel: (520) 746-1111 • Twx: 910-952-1111 • Cable: BBRCORP • Telex: 066-6491 • FAX: (520) 889-1510 • Immediate Product Info: (800) 548-6132
Wide-Bandwidth
Difet
®
OPERATIONAL AMPLIFIER
FEATURES
λ
WIDE BANDWIDTH: 13MHz typ
λ
HIGH SLEW RATE: 35V/
μ
s typ
λ
LOW BIAS CURRENT: 10pA max at
T
A
= +25
°
C
λ
LOW OFFSET VOLTAGE: 500
μ
V max
λ
LOW DISTORTION: 0.0035% typ at 10kHz
APPLICATIONS
λ
OPTOELECTRONICS
λ
DATA ACQUISITION
λ
TEST EQUIPMENT
λ
AUDIO AMPLIFIERS

elyapimi

lt1028 1128 datashet

Overview
    Packaging
    Order Info
    Simulate
    Demo Boards
    Circuits
    Videos
    Notifications
    Tech Support

LT5400 - Quad Matched Resistor Network
LT1028 - Ultra Low Noise Precision High Speed Op Amps
Features

Voltage Noise
    1.1nV/rt Hz Max. at 1kHz
    0.85nV/rt Hz Typ. at 1kHz
    1.0nV/ rtHz Typ. at 10Hz
    35nVP-P Typ., 0.1Hz to 10Hz
    Gain-Bandwidth Product
    LT1028: 50MHz Min.
    LT1128: 13MHz Min.
    Slew Rate
    LT1028: 11V/µs Min.
    LT1128: 5V/µs Min.
    Offset Voltage: 40µV Max.
    Drift with Temperature: 0.8µV/°C Max.
    Voltage Gain: 7 Million Min.
    Voltage and Current Noise 100% Tested
    Available in 8-Pin SO Package

Overview
    Packaging
    Order Info
    Simulate
    Demo Boards
    Circuits
    Videos
    Notifications
    Tech Support

LT5400 - Quad Matched Resistor Network
LT1028 - Ultra Low Noise Precision High Speed Op Amps
Features

Voltage Noise
    1.1nV/rt Hz Max. at 1kHz
    0.85nV/rt Hz Typ. at 1kHz
    1.0nV/ rtHz Typ. at 10Hz
    35nVP-P Typ., 0.1Hz to 10Hz
    Gain-Bandwidth Product
    LT1028: 50MHz Min.
    LT1128: 13MHz Min.
    Slew Rate
    LT1028: 11V/µs Min.
    LT1128: 5V/µs Min.
    Offset Voltage: 40µV Max.
    Drift with Temperature: 0.8µV/°C Max.
    Voltage Gain: 7 Million Min.
    Voltage and Current Noise 100% Tested
    Available in 8-Pin SO Package

Typical Application
LT1028 Typical Application
LT1028 Typical Application
Description

The LT1028 (gain of –1 stable)/LT1128(gain of +1 stable) achieve a new standard of excellence in noise performance with 0.85nV/Rt.Hz 1kHz noise, 1.0nV/Rt.Hz 10Hz noise. This ultralow noise is combined with excellent high speed specifications (gain-bandwidth product is 75MHz for LT1028, 20MHz for LT1128), distortion-free output, and true precision parameters (0.1µV/°C drift, 10µV offset voltage, 30 million voltage gain). Although the LT1028/LT1128 input stage operates at nearly 1mA of collector current to achieve low voltage noise, input bias current is only 25nA.

The LT1028/LT1128's voltage noise is less than the noise of a 50 Ohm resistor. Therefore, even in very low source impedance transducer or audio amplifier applications, the LT1028/LT1128's contribution to total system noise will be negligible.
Applications

Low Noise Frequency Synthesizers
    High Quality Audio
    Infrared Detectors
    Accelerometer and Gyro Amplifiers
    350 ohms Bridge Signal Conditioning
    Magnetic Search Coil Amplifiers
    Hydrophone Amplifiers

elyapimi

3 gün oldu kimse birşey konuşmuyor.nerde bu insanlar ya.valla bence bu iş böyle zor biter.

mercek

Alıntı yapılan: elyapimi - 19 Mayıs 2013, 12:12:00
3 gün oldu kimse birşey konuşmuyor.nerde bu insanlar ya.valla bence bu iş böyle zor biter.
Karadag usdat bir baslasın gerisi gelir.

Karadağ

Merhaba,

Buradayız biryere gitmedik ya :)) Elim biraz yoğun o nedenle çok uzun yazamıyorum. Kısaca şöyle yazayım, bir sinyali bu kadar çok yükselteceğiniz zaman opampın parametrelerini iyi şekilde anlayarak seçim yapmanız gerekiyor. Slew rate, DC gain, giriş gürültü seviyesi, giriş empedansı, frekansı, giriş ofseti v.b. Ben yazdığınız opamplardan ezbere bildiklerimi yazayım. Mesela opa606 nın giriş ofset voltajı lf356 nın neredeyse 30 katından fazla, LT nin opamplarını çok tanımıyorum.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

onur600

Alıntı yapılan: walkman - 17 Mayıs 2013, 00:23:45
onur ustam yukarıda paylaştığınız led devresi ile ilgili bilgi verebilir misiniz
MRB;
walkman usta bende üzerinde çalışıyorum aslında çok basit bi sistem üzerinde bi hafıza var bobinden gelen sinyal ana devrede yorumlanıp (bunun için bi işlemci var)bu kısma gönderiliyo led sıralaması boşluk ve metal cinsi olarak  yanmakta  ortadaki büyük led altın oluğu zaman yanmakta.dahada basiti dp3 ekranında oluşturulan yorumlama gibi
ilk olarak bu entegreyi çözmem lazım sonrası kolay kılasik bi devreden yararlanarak  uygulamayı düşünüyorum
sagılar...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

walkman

Bence de dp3 de kullanılsa güzel olur. Hadi hayırlısı usta.

onur600

slm..şuan eklentiyi yaptım yalnız şöle bi sorun var algılamada ledler komple yanıyor....

benim istediğim bu değildi ama...
  :(

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

elyapimi

orjinal olmak kaydı ile lt ve ad serisi opamp lar gerçetten çok kaliteli ve güvenle kullanabileceğimiz türden opamp lardır.tek dezavantajı fiyatlarının çok yüksek oluşu.

mercek

Karadag usdat pulse IB icin besleme  su sekilde yapsak olurmu acaba bagımsız +15 ,-15, + 8 gibi daha saglıklı olcagını dusunuyorum ve pulse icin kullandıgımız mosfetleri 30 volt gibi bir voltajla sursek verimli olmazmı...

Karadağ

Merhaba mercek,

Devreyi detaylı incelemedim ama standart olmayan trafo kullanmak canımızı sıkabilir.

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

onur600

Bu konu çok gerilerde kaldı.Her.gi bir çalışma varmı....
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Karadağ

Ben bir devre tasarladım. Şimdilerde deneyecek zaman kolluyorum. Bakalım zaman bulup ilgilenebilirsem yapacağım birşeyler.

mercek

Karadağ

Alıntı yapılan: mercek - 03 Ekim 2013, 13:03:33
karadag usta projeniz varsa paylaşmanız mumkunmu..

Merhaba,

Projem uzun zamandır var ama zaman problemlerim nedeni ile çok ilgilenemiyorum. Temel olarak ekteki sinyaller devre çıkışıda olan sinyaller. Bu sıralar bakamadım ama bakabilirsem yazılım yapacağım.

Saygılar

onur600

Slm...
bu noktaya kadar geldiyse devre bitmiş...
Yalnız bu sistem daha bi profesyonel çalşma gerektirecek en azından antenler için.
Bakalım benim başlıklar iş görecekmi   :)
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Karadağ

Alıntı yapılan: onur600 - 23 Ekim 2013, 09:28:32
Slm...
bu noktaya kadar geldiyse devre bitmiş...
Yalnız bu sistem daha bi profesyonel çalşma gerektirecek en azından antenler için.
Bakalım benim başlıklar iş görecekmi   :)
saygılar

Bobin yapımı biraz daha teferruatlı tabii. Şimdilik yaptığım testlerde ayrım gayet net. Zaten sistem literatürde olan bir sistem ve iyi sonuçlar verdiği de biliniyor.

Saygılar

pro-TR

karadağ ustam bu IB ile ilgili bir şemam olması lazım, madem sen hız verdin bu konuya bizde fransız kalmayayım, peşinden geliyorum nasipse...
akşam benim PC yi bir karıştırayım bakalım bulabilirsem bende çalışayım bu konu üzerine
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 23 Ekim 2013, 10:10:05
karadağ ustam bu IB ile ilgili bir şemam olması lazım, madem sen hız verdin bu konuya bizde fransız kalmayayım, peşinden geliyorum nasipse...
akşam benim PC yi bir karıştırayım bakalım bulabilirsem bende çalışayım bu konu üzerine

Tamam ;)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious