Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

nexus acayıp dedektör VİDEO GÖRÜNTÜLERİ EKLEDİM

Başlatan GORDİANUS, 12 Ocak 2008, 23:01:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

warcy

arkadaşlar bi yardım edecek kimse yokmu bobin baglantıları şemada 4-2-1-3 deyilmi herkes şemaya bak diyor ama kimse söylemiyor makinede tepki yok sürekli ötüyor transistörlerden veya c28 kondansatörden olabilirmi acaba problem yapan arkadaşlar yardımlarınızı  bekliyorum teşekkürler
Linkback: Ynt: nexus acayıp dedektör VİDEO GÖRÜNTÜLERİ EKLEDİM

xbaron

ondan değil bobın ayarını yap benım makınada sureklı otuyo bobınleri bırbırınden kaydırarak dene bana ole dedıler bende denıyorum sureklı sesı alınca olduğu yerde bırak 2 lı olan bobın ustte oburu altta olacakmıs blader ole deyyola ok ben deneyon bıyerde yakaladım ama sabıtlıyemedım

warcy

sen baglantıları nasıl yaptın sen söyle bari4-2-1-3 mü

xbaron

bak şimdi bobinde 1-50 -25-25 oburu 1-100 yanı ıkı uc var acık şemada yolları takıp et bobının 1. ucu 1n yazan yoldan ıkıncı ucun 50 olan
10 k dırencın ucundan cıkıyo osekılde ok semayı takıp et bende fazla anlamıyorum benım arkadas var o yapıverdı zaten devreyı acık şemadan  takıp edınce bulunuyo zaten 2 çıkıslı olan bobın 100 tur onların ucu bellı 4 lude dırençlerden bak cıkan yolları
1- bobınde ılk uc
2-bonınde ıkıncı uc yanı 50 tur olan
3-bobınde 25 tur
4-bobınde son 25 tur
bu şekılde devreyı yukarı gelecek sekıl tut acık semadan cıkan yolları takıp et bağlantı tamam ıs ondan sonra başlıyor zaten

warcy

2 çıkışlı üstte digeri alttamı olacak teşekkürler

xbaron

kardes valla bende hala olayı çözemedım kendı kendıne arıyo galıba ıbre hıc yerınde durmuyo tık tak tık tak deyyo ama başlık baya zormus hala çözemedik

GORDİANUS

kolay gelsin arkadaslar sorun yasayannar devre okuyamıyorsanız işiniz zor bobin baglantısı nı devreden annayamadınsanız nıye kaltınız bu devreyı yapmaya bastan soyledim oldukca sor bi devre oldugunu ayrım anahtarı devrede degilken calıştırmaya deneyın bu konuda yazıları yazılmış olanları okuyun. iyi takip edin  devre yı tr dikkat yanılmiyorsam bobinneriniz rezoranz da degil umarım basarısınıs.BASTA HİC DUZENNEME YAPMADİM DEVREYİ KURDUM VE İLK ACTIGIMDA CALİŞTİ NİYE SORUN YASİYORSUNUZ HALA ANNAMADIM

emekli AMCA

merhabalar..
benim şema üzerinde yaptığım değişiklikleri gösteren yeni şema linkte

her şeyi sorabilirsiniz

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1C1NhA

alcapane

emekli AMCA

merhabalar..
Alıntı yapılan: alcapane - 08 Nisan 2008, 01:14:25
http://www.savefile.com/files/1490347 buda bulgarian nexus emekli amca bakarmısın

Bu şema arşivimde vardı. ama greçek nexus bu şemayı bulduğun yerlerde.ara bulacaksın ..
Bu çeşit dedektörlerin ortak yanı TX kısmıdır yüksek voltaj üretirler .BU KISMI HERKES OKUSUN.. yaptığımız VLF ve bu şemadaki tip dedektörlerin en sakıncalı yanı  +35 derece hava sıcaklığında sapıtırlar....Başlığı çevre ısısından etkilenmeyen bir şekilde yapmalıdır...

Uykusuz

Acaba sesebi nedir +35 derece çok ta büyük bir sıcaklık sayılmaz niçin sapıtıyorlar neleri etkileniyor?

xbaron

emekli amca herşeyi çarpılamıssın onların yerıne ne kullanacaz sadece yollarınımı cizdin entegrelerdemı ıptal onu anlayamadım
buyuk olan entegrede komple entegremı ıptal 2 - 7 uclarımı ıptal bı acıklarsan benım gıbı acemıler ıcın ıı olacak devreyı çalıstırdım ses sureklı ıbre hareket halınde ınsallah bu senın acıklamalarınla duzelecek saygılar kolay gelsın ustam

Uykusuz

Forumda oluşan bir sorundan dolayı sayın j.ali 'nin yazdığı mesajı silmek zorunda kaldık. j.ali tarafından yazılan orjinal mesaj

j.ali:
Alıntı Yapmerhaba emekli amca  alttaki linkte orjinal ve senin değiştirdiğin flitre spekturum görüntüleri var bu flitre bandı kesin frekansı ne olmalı acaba eğer kesin bir frekans varsa ona göre bir noch flitr yapsak daha iyi olmazmı saygılar

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1DlaZS

http://www.postimage.org/image.php?v=aV11neCJ

j.ali

teşekkürler uykusuz ustam bende kendimden şüpelenmeye başlamıştım  saygılar
PAYLAŞILMAYAN BİLGİ BİLGİ DEĞİLDİR SAYGILAR

Uykusuz

Anlayışınız için ben teşekkür ederim. İyi forumlar.

xbaron

emeklı amca bı yorum gelmedı mesajımıza sen devreyı kırp mıssın ne kullanacaz sadece dırençmi bı açıklama beklıyoruz forum olarak herkes bu devrede takıldı bence bu devre flasör devresı olarak kullanılır fılıp flop olur arabalara geri vites duduğu olur atmasın kımse nexsusu çalısmadı dıye bu işlere yarar bıde silgeç otomatığı olur bu devre ben bıtane yaptım geri vites duduğu olarak veya park sensoru olarak kullanmayı dusunuyorum sızde bı sekılde değerlendırın bence beyler elınızde kalmasın herkes bın bır çesit nexsusu yapmıs herkes bı sekılde çalıştırmıs vıdeosunu ızleyıp balıklama dalmıstık bu devreye ısın bole olacanı bılseydım bıtane dırenc bıle takmazdım bu devreye neyse hata yıne bızdedır açık semayı ızleyelım ... :=)tek yardımcı olan bıze acık sema kıme sorsak devreyı takıp et 5 gundur devreyı ezberledım hala bıle gelısme yok :=)))herkese allah sabır versın bana yardım edecek kımse cıkıncıya kadar nexsusu bolumu 30-40 sayfayı bulacak ya adam gıbı çalısan bı açıklamalı başlık sarımlı full çalısan şema cıkıncaya kadar yazacam belkı bırınız kızıpta all su devreyıde sus artık dıyınceye kadar ben bu devreyı sımdılık park sensöru olarak kullanmaya devam edeyim.belkı çalıstıran ların sayısı artarda ıcınden anlatan bı kaç kısı cıkar...saygılar

emekli AMCA

merhabalar..
j.Ali spektrumunu gönderdiğin bölüm dedektör metal tercihini yaptıktan sonra kullanıcıyı uyarmak için gereken dc yi elde etmek için TX osi. ünün ferekansı çevresinde ki ac sinyalleri en az kayıpla dc ye çevirmek içindir.buraya noch filitre koyarsak biliyoruz ki noch filitrele sadece çok dar bir bölgede çalışırlar ve çok keskin olarak... kesik kesik dc üretilir bence kullanımı zorlaştır.dedektörlerde noch filitre kullanılıyor .ama bu kısım dışında ayrı bir bolümde.noch filitr kullanan dedektör şeması istersen gönderebilirim..

xbaron  sen hala nerede kaldın bilmiyorum önce şu devreni diz
hala çalışmıyor ise bir resmin çek bir siteye yükle linkini ver bakalım nerede hata yapmişsın..bir şemada üstüne   X konulan yer deki eleman kullanılmayacak demektir  yeni kırmızı hatlar kullanılacak demektir mavi bölüm ibreyi kontrol ediyor ses uyarısı ile ibrenin hareketi aynı anda oluyor ibreyi ben kullanmadım ses yeter onun için 4007 nin birini bi rde 062 kullanmadım..sende kullanma ibreye bakayım derken uçuruma yuvarlanırsın  sonra. :D :D :D ya bunları forumda yazdım  zaten iyice oku ..Bir de bu halinle bir dedektör firmsına kafa tutuyorsun ..adamlar haline gülüyordur... :D

arkadaşlar ben yaptığım değişiklikleri forumda yayınlarken BEN kendim böyle yaptım ..onu göstermek içindir.asla EN DOĞRUSU BUDUR DİYE değil ..orjinal şema yerinde duruyor isteyen orjinalini yapar ama asla bana niye böyle yaptın demesin ..videoları seyrettiniz daha iyisini burada paylaşan varsa hemen devremi değiştirir onunki gibi yapar denerim ..burada paylaşmak için varız.
hoşçakalın..

10kaptan10

arkadaşlar bence emekli amca doğru söylüyor
o devreyi değişiklikleri ile yaptı çalıştırdı vede burada bizlere sundu onun için kimse orasına burasına mana bulmasın dediği gibi üstadın daha iyi çalışan bir varna varsa onuda yapsın hatta hep beraber yapalım benim gibi kimse bişey üretmiyor birde eleştiri yapıyor biraz emeğe saygı arkadaşlar

Uykusuz

Sayın arkadaşım xbaron, elektronik bir devreyi temsil eden devrenin açık şemasıdır. Devrenin PCB sinin elektronik ile mantık ile hiç bir alakası yoktur. PCB sadece devreyi pratikte de uygulayabilmek için sadece bir yardımcıdır. PCB nin yerleşim planı da teknik resim kurallarına göre çizilmiş  üstten görünüştür. Bunun da elektronik ile alakası yoktur.

Elinizde pcbsi bulunan bir devrede hata ararken ya açık şema takip edilir yada takip esnasında tecrübeli lektronikçiler beyninde devrenin yine açık şemasını oluşturup o şekilde mantık yürüterek devrelerinde arıza takibi yaparlar.

Ben bu devre ile ilgilenmedim bu yüzden kesinlikle açık şema doğrudur demiyorum. Fakat bana şemadaki bobin bağlantısı hiç te mantıksız gelmiyor. Size bu yüzden şemayı takip edin dedim.

Eğer şema okuma ve yorumlama bilginiz yok ise mecbur başkalarına muhtaç bir şekilde delta pulsenin pcb si gibi %100 tam anlatımlı üstten görünüş alttan görünüş açık şema delta pulsenin başlığındaki gibi teker teker hazırlanıp yayınlayıncaya kadar bekleyeceksiniz.

Başlığı açan arkadaşımız sanırım zaman açısından sıkıntı yaşıyor bu yüzden tüm dökümanları teker teker deltanın başlığındaki gibi hazırlayıp göndermeye fırsatı olmuyor. Kendisinden daha önce rica etmiştik zaman bulunca hepsini ayrı ayrı linklerde teker teker bu başlığın ilk mesajına ekleyecek.

Bu şekilde davranarak hiç bir yere varamazsınız sizden önce yine deltayı kötüleyenler devrenin şemasında kesinlikle yanlışlık olduğunu söyleyenlerin tek yüzlü pcb yi yapınca hiç birisinin sesi solu çıkmaz oldu. Çünkü neden önceden çift yüzlü pcb vardı ve bu kişilerim bu pcb yi yapmayı beceremiyolardı.

Eğer devre yorumlama bilginiz yoksa başkaları bekleyeceksiniz bu şeklde davranarak hiç bir şeyi hızlandıramazsınız. Burada kimse kimseden yardımını sakınmıyor. Yardım pcb üzerinde yapılmaz yardım açık şema üzerinde yapılır. Sağolsun emekli AMCA da size bu yardımı yapmış fakat siz size yardımcı olanlarla dalga geçiyorsunuz bu olmaz böyle.

Bu yazımı sadece size değil sizin gibi düşünen fakat sesleri forumda çıkmayan kişilere de yazıyorum bunu. Herkese çalışmalarında başarılar.

j.ali

Alıntı yapılan: 10kaptan10 - 08 Nisan 2008, 22:16:35
arkadaşlar bence emekli amca doğru söylüyor
o devreyi değişiklikleri ile yaptı çalıştırdı vede burada bizlere sundu onun için kimse orasına burasına mana bulmasın dediği gibi üstadın daha iyi çalışan bir varna varsa onuda yapsın hatta hep beraber yapalım benim gibi kimse bişey üretmiyor birde eleştiri yapıyor biraz emeğe saygı arkadaşlar
Özür dilerim arkadaşlar. Benim arkadaşları kötü manada eleştirmek gibi bir maksatım yok. Kimsede bu ahkka sahip değil zaten. Benimki sadece bir fikir acaba dha iyiyi nası ortaya çıkarabiliriz diye düşünmüştüm. Hatamıyaptım yoksa  arkadaşlar saygılar.
PAYLAŞILMAYAN BİLGİ BİLGİ DEĞİLDİR SAYGILAR

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious