Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

nexus acayıp dedektör VİDEO GÖRÜNTÜLERİ EKLEDİM

Başlatan GORDİANUS, 12 Ocak 2008, 23:01:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GORDİANUS

arkadaslar yaklasık 10senedir dedektor tasarlamaya ugrasıyorum ama sonuc hep ayni bosa giden zaman ve para devreler dayıma eksik ve kusurlu.basarılı oldugum zaman ise orijinal cihazları taklik ediyomum ve sonuc mükemmel. bir gun dada geziyorum garrett gtı 1500 gullanıyordum bir sahısla karsilastım meraba meraba tanıştık baktım elinde bir dedektör kendi yapmıs yamuk bi tahtaya bicimsiz bi baslık bir de kötü dizayn edilmis kutu gülmekten kendimi zor tuttum.ben onden gidiyorum o arkadan geliyor.bir de ne göreyım benim gectigim yerlerden 30 40 santımden tek paraları topluyor.kafayı yedim adam eski bi cihazla benim garretimi yendi devresini istedim vermedi.bügün tesadüfen ayni devreye rasladım geotecte nexus adlı ama devrede baz parcaların degerleri yazmıyor devreyi yorum icin buraya tasimak istedim amabeceremedim bilgisayardan fazla annamiyorum.bütun arkadaslara budevreyı tafsiye ederim parca bakımından cok az elektronik elemanlar ve piyasada hepsi bulunuyor.okadar gelismis cihazlar kullandım ama hic biri o yamuk tahtayın yaptıgını yapamıyor yardımlarınız icin şindiden teşşekürler  BUDA VİDEOSU KENDİ YAPTIĞIM NEXUSUN YAPMAYA DEĞER BENCE  VİDEOSU
[youtube=425,350]oC8AjkXASdI[/youtube]
DEVRE VE GEREKLİ DÖKÜMANLAR
http://www.savefile.com/files/1352109 bu dosyadada gerekli dökümanlar war.Yapmak isteyen arkadaşlara faydalı olur.

Linkback: nexus acayıp dedektör VİDEO GÖRÜNTÜLERİ EKLEDİM

spectrum05

Devrenin şemasını nereden buluruz bi adres var mı?

GORDİANUS

arkadas google de arama yap metal detector circuit nexus geotech diye cikar diger adı grozdanka vlf.devre elimde var ama buraya tasimaya beceremedim.basarılar dilerim sonucları bildir

asenkron

nexsus inceledim yapmaya deger bir sema pcb si bobin degerlerin aklınıza imalat için ne gerekiyorsa var.bulunabilecek malzemeler ve akıcı anlasılır bir sema.

GORDİANUS

asenkron kardes tesekurler opamp 393 1cive 2ci ayagında 1er direnc var onların deyerleri yazmıyor bir de alıcı katındaki bobine baglı konderzatorun 10nf mi oda yazmıyor ingilizce bilmedigim icin annayamadım.yardımlarınız icin tesekürler

asenkron

yaparsan yazmıyan degerleri cıkartırız problem degil ben projeleri indirdim.incelerim tekrar ben bile yapabilirim elimde malzeme varsa.

Uykusuz

merhaba bu dedektörü daha önceden incelemiştim dediğiniz gibi bu cihaz hakkında iyi şeyler yazıyorlar fakat benim hiç yapmaya vaktim olmadı.

beyazkuvvet

erol hocam bu dedektör hakkında biraz bilgi verebilirmisin acaba bende bu dedektörü yapma yanlısıyım eğer yardımcı olursan tabi bobin hakkında biraz bilgi verebilirsen sevinirim boş bir anımda pcb sini çizmeye koyulacağım....kolay gelsin..

beyazkuvvet

bobin biraz terletecek gibi duruyor :D her neyse boş bir anda bu devreyi yapcağım bobinide en boş zamanımda yaparım artık :D kolay gelsin paylaşımlar için çok teşekkürler...

cokzekiyimyaa

Alıntı yapılan: GORDİANUS - 12 Ocak 2008, 23:01:36
arkadaslar yaklasık 10senedir dedektor tasarlamaya ugrasıyorum ama sonuc hep ayni bosa giden zaman ve para devreler dayıma eksik ve kusurlu.basarılı oldugum zaman ise orijinal cihazları taklik ediyomum ve sonuc mükemmel. bir gun dada geziyorum garrett gtı 1500 gullanıyordum bir sahısla karsilastım meraba meraba tanıştık baktım elinde bir dedektör kendi yapmıs yamuk bi tahtaya bicimsiz bi baslık bir de kötü dizayn edilmis kutu gülmekten kendimi zor tuttum.ben onden gidiyorum o arkadan geliyor.bir de ne göreyım benim gectigim yerlerden 30 40 santımden tek paraları topluyor.kafayı yedim adam eski bi cihazla benim garretimi yendi devresini istedim vermedi.bügün tesadüfen ayni devreye rasladım geotecte nexus adlı ama devrede baz parcaların degerleri yazmıyor devreyi yorum icin buraya tasimak istedim amabeceremedim bilgisayardan fazla annamiyorum.bütun arkadaslara budevreyı tafsiye ederim parca bakımından cok az elektronik elemanlar ve piyasada hepsi bulunuyor.okadar gelismis cihazlar kullandım ama hic biri o yamuk tahtayın yaptıgını yapamıyor yardımlarınız icin şindiden tesekürler
birde bunu benn buldum
[IMG]http://img242.imageshack.us/img242/6827/ibmdlo4le2.png[/img]

yanlızkurt

diamondbrillant

meraba üstad

rebel  dedektör nasıl sizce çalışırmı?

Uykusuz

Bahsettiğiniz devrenin şemasını da ekleyerek sorarsanız daha iyi olur.

GORDİANUS

arkadaslar yardım lutfen nexsuz yapıyorum toparlıyorum parcaları pcb ye.devrede 062opamp 2ci ayagında 1000nf.pcb de 2tane 47n.dev.t3pnp cizimi 107npn   yaziyor t4 devre cizimi npn yazida 177pnp.ın4007 devrede yazdıgı gibi mi takayım pcb de ters takılmiş  bir de c28 10n mi oacak teşekürler

asenkron

arkadasım sen hangi semayı yapıyon ona göre bakalım linkiniver

GORDİANUS

http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=13817  bc107 177 karışiklını cozdüm yalnış yazılmıs yerler degişecek.pcb 062op 2ci ayagına 2tane 47n dev ise 1000n bir de c28 n olacak onu anlamadım.bc517 mpsa13 1e2b3c mi ayak baglantılar elimde cok eski parca katologu var cogu parca ayakları yalnış basılmıs.yardımların icin teşekürler kardeş

asenkron

verdigin linkte 4 ayrı link var senin sema hangisi cıkaramadım buraya benim yükledigim semayı yapmıyosun anlasılan yaptıgın semayı yükle.

GORDİANUS

verdıgım linki actıngında aynı devre cikiyor daha linkin basinda 2tane ıc4007 2 tl062 1 5532 2tane lm393 devreyı buraya tasiyamıyorum elimde yaklasik 150 tane metal dedektor seması var şu bilgisayarı biraz daha cozersem hepsini aktaracam buraya.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious