Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

nexus acayıp dedektör VİDEO GÖRÜNTÜLERİ EKLEDİM

Başlatan GORDİANUS, 12 Ocak 2008, 23:01:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

10kaptan10

Alıntı yapılan: GORDİANUS - 26 Şubat 2008, 22:30:28
gurdal once normal modda caliştir sonra s1 devredeyken ayar yapacan trinpot 1 2 yı senin hatan baslik sargısında ya da baslıgın tam ayarda degıl .rezorans amator isen işin zor osiloskop gerekiyor .devrede ve pcb de hata yok devreyı takip edin yaparken .basarılar arkadaslar
yani metal varken mi ayarıyla oynanacak
?
Linkback: Ynt: nexus acayıp dedektör VİDEO GÖRÜNTÜLERİ EKLEDİM

gurdal

Alıntı yapılan: GORDİANUS - 26 Şubat 2008, 22:30:28
gurdal once normal modda caliştir sonra s1 devredeyken ayar yapacan trinpot 1 2 yı senin hatan baslik sargısında ya da baslıgın tam ayarda degıl .rezorans amator isen işin zor osiloskop gerekiyor .devrede ve pcb de hata yok devreyı takip edin yaparken .basarılar arkadaslar

GORDİANUS sağolasın şimdi az çok anlaşıldı benim devrem in çalışmasında problem yok.problemim bobin ve ayarlarımda yalnız bobinin rezorans ayarını nasıl yapıcam birde bazı programlar var pc de ses kartı microfon girişinden kullanılan onun la yapa bilirmiyim sadece bu cihaza aid rezorans ayarını anlatırsanız inşaallah yaparım diye düşünüyorum. zaten bu haliyle  7-8 cm den algılıyor hoşca kalın.
Amatör

mavi

dostlar şunun işte şeması işte pcb si linki yok mu bulduklarımda pcb farklı şema farklı hepsi sekiz çiziyor....

GORDİANUS

WALLA KARDEŞ DİKKATLİ İNCELERSEN KONUYU HEPSİ MEVCUT HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEME  ;D BİRAZ ARAŞTIR....gurdal bobin konusunda tgs ayni oraya bak belki birşeyler annayabilirsin

erolunall

selam
Bu bobin sarımı değişikmi 3 parçamı ka tur
yapan biri yazıverse

hiç biyerde yazmadınız

Erol

10kaptan10

Alıntı yapılan: GORDİANUS - 23 Şubat 2008, 21:10:46
gurdal kardes t1 t2 ayaklarına dıkkat ecb bce olacak t3 bc107 t4bc517 t5bc177 olacak.bir de tx sargılarını semayı takip ederek bagla umarım sorun yasamasın eger kısa devre yapmadıysan baslıgın ayarı denk degılse ses bi gelcek bi gidecek baslik dengedeyse tuneden ses ayarı yapabilirsin duyarlılık.sorun yasarsan yaz pc arızali oyuzden gec cevap veriyorum .uykusus kardes ilk vırsatta duzeltecem bu aralar cok yogunum .
ebc  cbe mi denmek isteniyor burada pek a
nlaşılmadı

gurdal

Alıntı yapılan: 10kaptan10 - 29 Şubat 2008, 11:46:18
Alıntı yapılan: GORDİANUS - 23 Şubat 2008, 21:10:46
gurdal kardes t1 t2 ayaklarına dıkkat ecb bce olacak t3 bc107 t4bc517 t5bc177 olacak.bir de tx sargılarını semayı takip ederek bagla umarım sorun yasamasın eger kısa devre yapmadıysan baslıgın ayarı denk degılse ses bi gelcek bi gidecek baslik dengedeyse tuneden ses ayarı yapabilirsin duyarlılık.sorun yasarsan yaz pc arızali oyuzden gec cevap veriyorum .uykusus kardes ilk vırsatta duzeltecem bu aralar cok yogunum .
ebc  cbe mi denmek isteniyor burada pek a
nlaşılmadı

evet t1 ecb t2 bce  olcak
Amatör

GORDİANUS

tx50.25.25 tur 0.30tel rx 100tur 0.30 tel 2ki sargınında capı 19cm dır tx ister bi devada sarın ister 3 ayrı parca olarak ama dikkat sarım yonu karışmasın s n kutup karısması olabilir.1defada sarırsanız daha iyi olur sargı yonu karışmaz 50 de bir uc cikarın 75 cikarın baslama 50 75 bitiş toplam 4 uc olacak. kıvırmayın dd yapmayın.tek sarımlı olan bobinnerde ister dd ister yuvarlak varkketmiyor dd yapılırsa daha iyi algılama genişligi en az 3cm artıyor arama esnasındaki savururken basligi algılama alanını kastediyorum birde muhafasa acisindan dd yapılması daha iyi.bu nexsus tarzı cihasların 3 parcadan oluşan  bobinler yuvarlak olmaları  şart  dd yapılırsa duyarlılık kaybı oluyor.gurdal arkadas t1t2 ecb bce olacak dedim sen hala annamadın nasıl istersen oyle bagla.    arkadaslar whıtes marka bir baslik inceledim steneopor izolasion kopugu uzerine monte edelmiş bobinner sert bir kimyasal dokuşmuş bobinnerin uzerine.bu madde dokme esnasında sıvı halde sonradan sertlesiyor. bunun adını bilen varmı ve bizim piyasada varmı acaba     .poluester degıl onu gullanıyorum ama cok zamanımı aliyor kagıttan kalıp yapmam  bu asfalta benziyor yada fayans yapıştırıcısına yapıştırıcı turlerinne deneme yaptım kopugu eritiyorlar bunun ne oldugunu bi annasam cokiyi olacak zaman tasarufu ve de kopuk soguga ve cok sıcaklara dayanıkklı deforme olmuyor rezoranz acısından cok iyi

Uykusuz

polyester veya hepoksi tarzı bir kimasal olabilir mi

10kaptan10

Alıntı yapılan: GORDİANUS - 01 Mart 2008, 00:23:31
tx50.25.25 tur 0.30tel rx 100tur 0.30 tel 2ki sargınında capı 19cm dır tx ister bi devada sarın ister 3 ayrı parca olarak ama dikkat sarım yonu karışmasın s n kutup karısması olabilir.1defada sarırsanız daha iyi olur sargı yonu karışmaz 50 de bir uc cikarın 75 cikarın baslama 50 75 bitiş toplam 4 uc olacak. kıvırmayın dd yapmayın.tek sarımlı olan bobinnerde ister dd ister yuvarlak varkketmiyor dd yapılırsa daha iyi algılama genişligi en az 3cm artıyor arama esnasındaki savururken basligi algılama alanını kastediyorum birde muhafasa acisindan dd yapılması daha iyi.bu nexsus tarzı cihasların 3 parcadan oluşan  bobinler yuvarlak olmaları  şart  dd yapılırsa duyarlılık kaybı oluyor.gurdal arkadas t1t2 ecb bce olacak dedim sen hala annamadın nasıl istersen oyle bagla.    arkadaslar whıtes marka bir baslik inceledim steneopor izolasion kopugu uzerine monte edelmiş bobinner sert bir kimyasal dokuşmuş bobinnerin uzerine.bu madde dokme esnasında sıvı halde sonradan sertlesiyor. bunun adını bilen varmı ve bizim piyasada varmı acaba     .poluester degıl onu gullanıyorum ama cok zamanımı aliyor kagıttan kalıp yapmam  bu asfalta benziyor yada fayans yapıştırıcısına yapıştırıcı turlerinne deneme yaptım kopugu eritiyorlar bunun ne oldugunu bi annasam cokiyi olacak zaman tasarufu ve de kopuk soguga ve cok sıcaklara dayanıkklı deforme olmuyor rezoranz acısından cok iyi

o dediğin madde kaportacıların arabaların tabanına kullandıkları zivit denen madde olabilir oda kuruyunca sertleşir kemik gibi olur ama yollarda kullanılan zivtten ayrıdır ikiside aynı madde değildir

mavi

şemada 4148 ile 200k trimpotu bulamadım pcb de ve diğer dökümanlarda var....vco ayarı içinmi konmuş

GORDİANUS

MAVİ KARDEŞ 2Kİ ŞEMA VAR DİGER ŞEMAYI BUL VE GÖRDÜGÜN GİBİ ANNAYACAKSIN NEİŞE YARADIGINI

gurdal

arkadaşlar slm allaha şükür nexus u çalıştırdım gerçekten güzel bi  devre tavsiye ederim gerçekten GORDİANUS kardeşimizin dediği kadar güzel daha hiç bir ayar bobinlere her.gi bir rezorans vs... yapmadan mesafe çok güzel yapacak arkadaşlara başarılar.
Amatör

diamondbrillant

MERHABA GORDION VE GÜRDAL

BENDE NEXUS(VARNA) YAPACAĞIM THUNTİNGTE
LETO ŞÖYLE DEMİŞ "Hi Tiktak,
I'm leaving in one hour, and have quickly checked your drawing..
Sound: T5=BC107, T4=BC517, T3=BC177.. check pins twice!!
Tx transistor pins from left to right: ECB BCE, R32,R35=68ohm, R33, R34=68k, do not forget +- cable (from regulator to TX) not seen on last photo.
C12=47p, R42,R43=10k
At first inset only LM393 at voltage regulator and measure voltages (+4/-4V) (from pin1)
If voltages are OK proceed, if not - remove 3k resistor..
"T5,T4 V3 T3 LETONUN DEDİĞİ GİBİ TRANSİSTÖR MÜ YOKSA DOĞRUSU NEDİR.KAFAM ÇOK KARIŞTI.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

gurdal

Alıntı yapılan: diamondbrillant - 06 Mart 2008, 14:25:55
MERHABA GORDION VE GÜRDAL

BENDE NEXUS(VARNA) YAPACAĞIM THUNTİNGTE
LETO ŞÖYLE DEMİŞ "Hi Tiktak,
I'm leaving in one hour, and have quickly checked your drawing..
Sound: T5=BC107, T4=BC517, T3=BC177.. check pins twice!!
Tx transistor pins from left to right: ECB BCE, R32,R35=68ohm, R33, R34=68k, do not forget +- cable (from regulator to TX) not seen on last photo.
C12=47p, R42,R43=10k
At first inset only LM393 at voltage regulator and measure voltages (+4/-4V) (from pin1)
If voltages are OK proceed, if not - remove 3k resistor..
"T5,T4 V3 T3 LETONUN DEDİĞİ GİBİ TRANSİSTÖR MÜ YOKSA DOĞRUSU NEDİR.KAFAM ÇOK KARIŞTI.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

kardeş sen plaketine baskılı devreni çıkart hazırla dosya içindeki şemaları a4 kağıdına çıkart listede gördüğün bütün parçaları al bekle bir aksilik olmazsa devre üzerindeki tüm parçaları net bir şekilde yarın a hazırlamaya çalışacağım. bobinini felan sar hazırla.
Amatör

GORDİANUS

t1 t2 bez 68k r33 34.t1 t2 e r32 35 68omh.t3 bc107 t4 bc517.t5 bc177 ses cikişi c12 47pf.t1t2 ecb bce olacak pc baglantıları leto nun dedi dogru

diamondbrillant

Gordion  ve gürdal beyler
leto bu devreyi yapmış ben ingilizceyi iyi biliyorum.tiktak isimli arkadaş sasho 'nun  şemasında bazı yanlışları farketmiş ve  letodan yardım istemiş o da demiş T5=BC107, T4=BC517, T3=BC177 transistörleri bunlar olacak demiş.ve yaparken iki kere transistör ayaklarını kontrol et diyor tiktaka
Tx bobini tarafındaki transistor ayakları soldan sağa doğru plakette  Emitör-kollektör-base sonraki base-kollektör-emitör olsun demiş, R32,R35=68ohm, R33, R34=68k, dirençlerde böyle diyor.konsörlerde  C12=47p, R42,R43=10k böyle diyor.lm393 1 ayağında +/_ 4v ölç diyor .voltaj böyle değilse  3k direnç yerinden sök diyor.LETO 12 CM BOBİN YAPMIŞ 26 CM DEN 25 KURUŞU ÇEKİYOR DİYOR BOBİN ÖLÇÜLERİNİ VERMİŞ.İSTEYEN OLURSA FORUMA YAZARIM.
BEYLER SİZ BU DEVREYİ YAPTIĞINIZA GÖRE  PLAKETTE YERLEŞİM BİZE AKTARIRSANIZ MEMNUN OLURUM.BEN PLAKETİ VE BOBİNİ YAPTIM.SADECE PLAKETE ELEMANLARI EKLEMEDİM.HATALI BİR İŞ YAPMAMAK İÇİN.PLAKETEKİ YERLEŞİMİ SASHONUN YAPTIĞI GİBİ OLURSA YERLESTİRMESİ KOLAY OLACAK.SASHONUN DEVRESİ DÜZGÜN OLSAYDI HEMEN İŞE KOYULACAKTIM.SAOLASIN LETO SAYESİNDE BEKLEDİM.SİZLERİN YARDIMINI BEKLİYORUM.

GORDİANUS

tx 64.32.32  rx128tur o.20tel leto 50eu sent 26cm aldıgını soyluyor ben denedim iyi bi netice alamadım .saho bu işin piri oldugunu biliyom ama ticari maksatla kullanıyor devreyı asıl kendi yaptıgı baslıgın capı 15cm tel kalınnıgını ve turunu bilmiyorum ögrenmeye calışıyorum saklıyorlar nedenide acik ticari.letonun dedigi gibi yapın ben pc den annasam duzenneyıp veririm devreyı.annamıyorum

10kaptan10

gordianus kardeşim sen bu devreyi yaptın ve 45 santimden 25 kuruşu algılattın burada yalnızca senin yaptığın gibi arkadaşlara tarif edersen senin bilgilerinden herkes yararlanmış olur ama sende ticari boyurunu düşünüyorsan işin bilemem yinede ilgin için teşekkürler yapacak arkadaşlar enazından fikir sahibi oluyolar

YAKAMOZ

10kaptan10 merhaba arkadasım ya su tesoronun malzeme lıstesı gıbı bırsey varmı nerden buldunuz acık semadan mı cıkarttınız butun foruma baktım bulamadımda

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious