Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

turkuyaxxx

Ustalar bugün ilk görüntüleri aldım. Dikkatimi çeken görüntüleri ekliyorum. Ben bir şey anlayamadım, yardımcı olmanızı bekliyorum.
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

mguleryuz

oto çekimmi elle çekimmi daha çok verimli

Ankebut

Alıntı yapılan: mguleryuz - 19 Haziran 2016, 00:22:38
oto çekimmi elle çekimmi daha çok verimli
Dostum kişisel görüşüm otomatik çekimde yürüyüş hızını iyi ayarlarsan ve boruyu yere güzel bir teğet yapacak şekilde dolaştırırsan mesele olmaz. Ama ben bunları yapamam daha dikkatli duyarlı olmam lazım ağır hareket ederim vaktim bol ve hesaplı yaparım  dersen manuel dolaşırsın. Kurallara riayet edersen her ikiside aynı verileri alacaktır.
Veya ben kısa sürede bitireyim dersen veya gezilecek alan büyükse gene mesafeleri geniş tutarsın manuelde çekersin. Ama bir şeye dikkat çekmek istiyorum çekimlerde genişlik ve uzunluk yollarını eşit alırsanız daha iyi olur. Mesela yol uzunluk arası 50 cm ise yol genişlik arasını da 50 cm alın ki görüntü daha güzel ve ölçülü ve orantılı bir şekilde çıksın.

mguleryuz

teşekkürler ustam bilgi için yararlı oldu

Ankebut

Bu benim görüşüm belki farklı görüşleri de olanlar arkadaşlar veya ustalar da vardır.

poliksi

poliksi

Ankebut

Poliksi dostum bahsedilen oda gibi bir yer göremedim sadece kırmızı daire ile alınan yerlerde biraz düzensizlikler var. Ama doğal olma ihtimalleri de var, yani bilinçli bir çalışmaya pek benzetemedim. Ama değerli metal algılaması var ise bu bahsettiğim yerleri fazla derinde değilse kontrol edebilirsin.
Ev önü olan incelemede  kırmızı  geniş daire ev ile bitişik ise belki bir iki oyuk olabilir evin tabanında, o şekilde kontrol edebilirsin.

tivos

Bence bunlar cekim hatasindan olusmus. Prob yere carpmis yada bir ota takilmis olabilir. Ben yapi olusturacak birsey göremedim.

turkuyaxxx

Alıntı yapılan: turkuyaxxx - 18 Haziran 2016, 23:48:53
Ustalar bugün ilk görüntüleri aldım. Dikkatimi çeken görüntüleri ekliyorum. Ben bir şey anlayamadım, yardımcı olmanızı bekliyorum.
Bu iki görüntü aynı yer, çekim düzgün olmadı diye ikinci görüntüyü aldım, hemen hemen benzer görüntüler ama bide yorumlar gelse
Buda yeni bir görüntü

cepni84

turkuyaxxx

Karadağ

Yettim :)

turkuaxx, çekimlerinde hata var. Gidiş ve dönüş yollarında sensör yönü değiştirmişsin. Bu nedenle sürülmüş tarla efekli bir görüntü olmuş.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Karadağ

Alıntı yapılan: poliksi - 19 Haziran 2016, 01:42:23
ankebut'a hitaben

Poliksi buradan demir parçası çıkar muhtemelen.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Ankebut

turkuyaxxxx dostum burası bina temeli falan olabilir diye düşünüyorum, çekimler düzgün sanırım, ama aşağıda birbirine paralel taşlardan oluşan bir yapı var büyük ihtimalle bina temel taşlarıdır.

Ankebut

Alıntı yapılan: Karadağ - 19 Haziran 2016, 16:10:58
Yettim :)

turkuaxx, çekimlerinde hata var. Gidiş ve dönüş yollarında sensör yönü değiştirmişsin. Bu nedenle sürülmüş tarla efekli bir görüntü olmuş.

Karadağ ustamın yorumunu yeni farkettim evet bu doğru olan yorum....

cepni84

Karadağ

Alıntı yapılan: Ankebut - 19 Haziran 2016, 16:29:26
turkuyaxxxx dostum burası bina temeli falan olabilir diye düşünüyorum, çekimler düzgün sanırım, ama aşağıda birbirine paralel taşlardan oluşan bir yapı var büyük ihtimalle bina temel taşlarıdır.

Çekimler tamamen hatalı. Sensör yönü değişmiş çekim sırasında muhtemelen. Bu tür görüntüler sensör yönü değiştiğinde olur

cepni84

Alıntı yapılan: Karadağ - 19 Haziran 2016, 16:40:27

Çekimler tamamen hatalı. Sensör yönü değişmiş çekim sırasında muhtemelen. Bu tür görüntüler sensör yönü değiştiğinde olur

diğer çekimdede mi  hata var ustam ?

Karadağ

Alıntı yapılan: turkuyaxxx - 19 Haziran 2016, 15:01:53
Alıntı yapılan: turkuyaxxx - 18 Haziran 2016, 23:48:53
Bu iki görüntü aynı yer, çekim düzgün olmadı diye ikinci görüntüyü aldım, hemen hemen benzer görüntüler ama bide yorumlar gelse
Buda yeni bir görüntü

Burası değerlendirilebilir bir yer bence.

Karadağ

Alıntı yapılan: cepni84 - 19 Haziran 2016, 16:41:55
Alıntı yapılan: Karadağ - 19 Haziran 2016, 16:40:27

diğer çekimdede mi  hata var ustam ?

Hayır o çekim gayet güzel ve bence değerlendirilmedi.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious