Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okantex

cekim 2mt x 2mt gibi kucuk bir alan icin mi idi?

degerli ve degersiz metalde nasıl bir renk beklentisinde olmalıyız.

fotografa bakıyorum cekim alanı kucuk, bu kadar kucuk alanda oda ve tunel gibi bir beklenti olmaz herhalde.. ama cekim goruntusu o hissi veriyor..

tivos ustamın  yuz ifadesini bu kadar etkileyen ,nasıl bir beklenti ile calısma yapmıs olması.. calısmadan once ne umuluyordu burada..cihazı anlamaya calısıyorum..
tesekkurler

birde  baslıklar ve kullanılan aletler birbirine uyumlu olsa,  ben baslıga bakarak 3s3D nin seti icinde olan manyetometre hangisi bilmiyorum , yatay mı yoksa dikey mi ,,, ama onun ile cekim yapılmıs,,diye dusunuyordum...zaten sahsen manyetometrelere hic ısınamadım..ondan dolayı cekimin yeraltını tam yansıtamayacagını dusunuyordum..simdi siz gradiometre diyince , bende duraksadım.
degerli metal ve degersiz metalde ne gorecegizi bilmemiz lazım sanırım.

Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

tivos

Evet sadece gradyometre. Sanirim tek basina yeterli degil

tivos

Bu alandaki cekim 4x6 sizce ne bekleyebilirim. Bu makine farkli metallere tepki vermiyor. Ben sadece yer altindaki yapilar icin kullaniyordum. Fakat bu sefer fena faka bastirdi.

okantex

Ustam farkli metallere tepki vermiyor derken ,anlıyamadım.

metali goruyor ama ayrım  yapmıyor manasında mı dediniz.

yoksa bazı metali gorurken ,bazılarını göremiyor mu  demek istiyorsunuz.

toprakta tek basına metal olsa  sizin calısmadaki gibi bir resim beklentisinde mi olmamız gerekecekti..
oyle ise hakıkatten  eksigimiz var demek ,illa dedektorle de onay almak gerek..
sizin goruntuyu 10x10mt alanda da verebilir demek..timulus var diye kazıp ,kayac toprakla karsılasılabilr burada onu  mu gormus oluyoruz simdi

tivos

Simdi bu makina demirden baska metali gorme şansı yok. Daha dogrusu demir ve oksiti goruyor. Oksit sayesinde mineral ve bazu metalleri yakalayabilirsiniz. Fakat altini goremez. Ben gradyometre ve manyotometreyi 2 yildir kullaniyorum. Cok daha kotu goruntulerle duzgun yerler actim. Fakat bu sitede kullanan birçok ustadanda onayla burayi actim. Sonucun bu kadar kotu olacagi aklimin ucundan gecmedi. Tugla mezarlarda ,daginik olduklarinda bazen yanilmasi olabiliyor. Mineralden kaynaklı diye dusunuyorum. Ama burada ne tugla var nede bizi yaniltacak birbirinden farklı toprak yapisi. Sadece killi toprak. Yaoilarun koruma kalkaninin kil oldugunu dusunursek bu toprak yapusinda yanilmasi bizi ciddi derece etkiler. Samimi olmak gerekirse ben ciddi olarak endişelendim.

Karadağ

Belki Daha derinde birşeyler vardır ;) Pro-TR nin tecrübesinde baya yüksek bir derinlikten çıkmıştı.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

okantex

ustalarım yanlısım varsa duzeltin lutfen

manyetometre sensorleri  , flc100  ,FGM   , resimdeki dunyanin manyetik alanınn yogunlugundaki degisimleri olcuyor.
manyetik alan yogunlugu ( akı ) dagılım olarak , toprak ustunde akı yogunlugu olarak toprak altına nazaran  azdır. toprak altında ise daha sıktır ,cünki toprak icerdigi  ferro metal granullerinden dolayı  dunyanın kutupları arasında akan manyetik akıyı daha cok  kendi uzerinden tasımaya vesile olur.
bunu en sagdaki  cizimde goreceksiniz.
diger cizimlerde ise bosluk , ferro metal , ve diamagnetic metalin topraga gomulu olması durumundaki  akının yonelmesini goruyoruz.

yani bosluk ve diamagnetik metaller yer yuzunde akı degisimini aynı sekilde olmasına sebeb oluyor..
asagıda aranan nesne , hem boyutsal(kutlesel )  hemde cins olarak bilinmedigi icin , benim dusuncem altın mı bosluk mu bilinemez.
yani bos bir cocuk lahiti ile   agac sandık icine konulmus altın kutle aynı gorseli verecektir.

simdi gelelim bizim  gradiometreden aynı seyi mi beklemek gerekir
orada ikilemdeyim , burada konuya karadag ustamın mudahele etmesini istiyorum.
nedeni ise.. gradiometrede onun gelistirdigi sensoru kullanıyoruz. ve onun sensoru toprak ustunde  degerli metali  flc ve fgm den farklı olarak algılıyabiliyor  ,sanki bobinin frekansı  ortamda olan bir VLF istasyonun yansımasını algılıyor..yada degerliyi neden algılıyor ,ustam izah etsin.
nedeni ne olursa olsun , bu algılama bize degerli metali gradiometre bence gostermeli  diyorum.
tivos ustam altını gormez derken ,dogru flc veya fgm ile yapılmıs olsa gormemeli diyorum.ama karadag ustamın sensorunun gormesini beklerim..diyorum..
karadag ustamdan  altın ile yapılacak  sensorumuzun hava testini bekliyorum...desem ..cok mu sey istemis olurum.=))

fearless_035

Tıvos Ustam bak gladyometre bole bı durum yasatmaz tahmin edemıcegınız derinliklere ulasıyo karadağ ustanın da dediği gibi daha derinde bnce murat teki le yaptığımız bı kaç yer üzerinde denemeler yaptık biz 7/8 mt asagıyı net gösteriyor  asa ının boşa morelını bomba ustam
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

tivos

Karadag ustam daha derinde birsey oldugunu sanmiyorum. Tesrube olarak soyleyebilirim ki daha sdagida olsa toprak yapisindan anlardik. Tabiki bu sensorun derinligi 7 8m lerde degilse.Sizde biliyorsunuz ki bizim derinligimiz 4.5 5m civari. Daha gevsek topraklarda belki daha derine inebilen olmustur fakat burasi kil kapli bir alan. Burada 4m yi geçe cegimizi sanmiyorum. Ust yuzey islak olmasina ragmen kepce bile 1saat gibi bir zamanda 2.60 inebildi. Toprak yapisinin saglam olmasi beni gercekden buraya inandırmıştı. Resmen yikildim...

sahbaylar

Tivos ustam erken pes etmeyin belki de bu durum Teknoloji Ekibi mühendislerine fikir verecektir. Yine siz bu cihazın etkin kullanıcısı olarak bu cihazın neden yanıldıgı veya hangi tür toprakta yanıltıcı etkide bulundugunu  tesbit etmişte olabilirsiniz. Killi toprağa tepki vermiş demekte doğru olmayabilir , şayet kil tabakasının altında yer çöküntüsüde olabilmektedir. Moral bozmak yok. Toprak yapısını araştırmak da gerekli
Olduğu kadar , Olmadığı da kader.( mevlana)

tivos

Fearless_35 usta. Destek icin teşekkürler. Fakat burada daha derine inmek mumkun degil gibi. Buradan vazgecildi. Bana biraz pahaliya patladi. Hem maddi hem manevi.

tivos

Sahbaylar ustam 3s3d yi ilk kullananlardanim. Bu siteye sayisiz goruntu yukledim . Ben bu makineye inanmasam burada yazmam yola cikar gece karadag ustanin kapisina dikilirdim. Vaz gectigim az olmustur . Neden vaz gectigimide buradiki bazi arkadaslar ve karadag usta bilir. Ben aile icinde dertlesiyorum. Baska sitelerde kotuleme icin değil ev icinde dertlesnek icin yazdim.Gercekten cokuntu oldu. Yoksa sahibindende bir suslu ilan ve uyeligi kapatmayla bitirmek kolay. En az 5 senedir bu siteye uyeyim belki daha eski. O dolu odayi acmadan kimse benden kurtulamaz

fearless_035

Her zaman yanındayız ustam elimizden gldıgınce. Bizimde yanıldıgımz oluyor toprak 3 metre arayla degısıyo bagzn  metal gibi mineral algılamaları ada olsa oluyo nasp boleymıs dıyelm sıkmayın canınızı
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

sahbaylar

Tivos ustam şahit oldugum bir olayı anlatayım. Şüphe üzerine bir tepe delik deşik edilmiş ancak beyhude. Kimse sonuç alamamış. Doğal kil tabakasına denk gelen çalışmayı bırakmış. Bir arkadaşımı oraya götürdüler arkadaş bir yer tesbit etti kazma kürek derken kil tabaka . ısrarla devam etmelerini söyledi herkes bıkkın halde burası dogal derken arkadaş kepçe getirin dedi kil tabakayı kazıttı. Tabii doğal tabakanın altından dairesel şekilde iki metre eninde 50 cm genişliğinde üst üste kapatılmış iki kapak taşa rastlayana kadar kil tabakanın dogal oldugunu zannediyorduk

tivos

Ustam kili bitirmesem bende 10m inelim diyecektim. Fakat fotoğrafı incelerseniz kil tabakası bitti. Bence esas problemimiz bu makinenin ıslak ve kuru zaminde farklı çalışması. 50cm tarım topragi sonra kil basliyor. O 50cm islak oldugundan görüntü cekemedem. Bunu nasıl geçecez karadağ ustayla konusmak lazım.

sahbaylar

Tivos ustam çalıştıginiz yerin fotosu varmi

tivos

Acilmis yerin fotosunu ekledim . doc. dosyasi olarak. O anda resim kalitesini dusurmek aklima gelmedi. Bende word dosyasina yapistirip gonderdim. Resim kalitesinden dolayi siteye yuklemede problem oldu.

sahbaylar

Tivos ustam 3s 3d cihazınız hala duruyorsa açtıgınız yerin tabanını tekrar çekin derim ben. Belki çok oluyorum ama bir daha deneyin

tivos

Durmuyor ustam .Vazgectigim cihaz 3s3d cihaziydi.

sahbaylar

Alıntı yapılan: tivos - 25 Ekim 2015, 23:53:15
Durmuyor ustam .Vazgectigim cihaz 3s3d cihaziydi.
Sizin canınız sağ olsun ustam. Kazdığınız yer muhtemelen 2,5 - 3 metre civarında . bu alanı şuphe üzerine mi çekim yapmıştınız.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious