Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bay17

:D aynen  , biraz  zor oluyor usta .
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

tivos

bay17

Merhaba Ustalar ; resimlerini ve datasnı eklediğim  görütüler  üstü çok önceden açılmış kaya mezarının 1 mt yanında ( aynı kaya üzerinde )  2mt 2mt çekim yaptım . çekimin tam ortasına denk gelen kısımda metal algılaması mı yok sa mineral mi olduğunu anlayamadığım bir yükselti var.

sizce ne olabilir ?  murç çekiç falan hepsi hazır  :D
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

Ankebut

Ustam minerala çok benziyor ama sağlama için aynı yerde boşluk testide yapsan daha uygun olur, kaya içi olduğundan metal konulsa dahi bir boşluk olması gerekir.Saygılarımla

bay17

Teşekkürler Ankebut Usta ,   bu cekimi 20cm e 20cm araliklarla 2mt ye 2 mt elle cekim yaptim .  Peki bosluk olmasi geregini  neden dusundunuz ?  Sadece emanetin cercevesinde oyulup konulduysa  bosluk gozukur mu ? 
Birde Usta  mineral oldugunu  ya da olabilecegi dusuncesini hangi degerlerle anliyoruz . Siz oldukca tecrubelisiniz ondan soruyorum  yanlis anlamayin lutfen

Ankebut

Sevgili bay17 ustam, ortada görülen görüntü(kırmızı anomali) sanırım yaklaşık 60x60 cm ebatlarında bir veri. Manyetometre ile değerli bir metalin böyle görüntü verdiğini görmedim. Veya alınıyor da ben alamamış olabilirim. Kanaatime göre demirli bir bileşik olabilir. Bu saklanacak değerli bir madde olma ihtimalini zayıflatıyor. Ama saklandığını varsayalım. Hiç kimse kaya içine sadece eşyasını koyacak kadar bir boşluk açmaz. Toprak içi hariç . Kayalarda mutlaka etrafında bir boşluk bulunur, hem saklama yerinde hemde saklama yerine ulaşmak için yapılan küçük tünel veya el girecek kadar bir yer olsa dahi boşluk mutlaka olur. 60x60 lık bir malzemenin en az 10 cm etrafı boş olsa gene 1800 cm karelik bir alan boş olması gerekir. Yani hiç boşluksuz sadece malzemenin gireceği bir oyuk kaya içinde mümkün değildir.Bu kadar bir boşlukta mutlaka görülür.
Almış olduğun verilerde görüldüğü üzere minerallerin izleri kaya içinde dağılmış durumda , renklerden meydana gelen dağınıklık anlaşılıyor. Sert bir kaya yapısına benziyor.Kişisel bakış açıma göre ortada biraz fazla yoğunlaşmış bir mineral görüntüsü algılanıyor.Saygılarımla

bay17

Anladım demek istediğinizi Ankebut Ustam sağolun. Fakat ben gradyometre kullanıyorum , görüntü grafiğinde bir değişiklik olur mu bilemiyorum .  birde resim ekliyorum  , bunun hemen yanında aynı kaya üzerinde yaptım çeki mi . [size=78%] [/size]

Ankebut

Bu tarz mezarlar ana kaya içine oyularak yapılırlar. Yani yan tarafında veri alıp bir şeyden şüpheleniyorsan, veya bu tarz bir yerdeki saklamada ; mezar yapılış şeklinde gördüğün gibi üstten aşağı giden bir çalışma yaptıkları için, saklanacak malzemede yukarıdan aşağı açılan bir boşlukta saklanır. Yani böyle biryer ile karşılaştğımız da giriş kaya üstünde aranmalıdır.ya da en son ihtimal mezar içi yan duvarlarda, eğer deforme bir oluşum görünmüyorsa bir şey yoktur. Manyetometre veya gradyometre tarzı cihazlarla yapılan çalışmalar için böyle...yoksa metal algılayıcı dedektörün varsa dedektörle kontrol etmek daha iyi sonuç verecektir.Saygılarımla.

tivos

Bay17 usta benim fikrim bu bir mineral. Katanin yapisindan kaynaklaniyor. Mevcut kapakta üzerinde cekim yap benzer bir goruntu alirsin. Kendini yorma. Kolay gelsin.

bay17

Ankebut Usta , Tivos Usta  ilginize teşekkür ederim . 3s i modernize edeyim , ayni yeri yoklicam   ilk firsatta :) 
Birde degerli malzeme goruntusu olan var mi ?  Benim deneme firsatim olmadi .

TEKİM MURAT

Bay 17 s.a o çekim yapılan yerde bir şey olmadığını görüyorum cihaz boşluk yada işçilik olsa mutlaka net birşekilde verirdi mineral olduğunu düşünüyorum

fearless_035

Bı kaç foto bizden emeğine sağlık Tekim murat ustam  ;)
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

"T€kNoLojī €kīBī"

Ankebut

sevgili fearless_035 hepsi zemin altı sanırım .....

bay17

Yorum icin teşekkürler TEKIM MURAT Usta .  Yuklediginiz ilk resimde ki mavi yukseltiler degerli metal algilamasi mi ? Ben su anda  renk degerlerinde hic oynamadim .

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious