Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tivos

:D :D :D Karadağ ustayla anlaşamama durumunuz inanın çok ilginç ve forum için eğlenceli diye düşünüyorum.
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 21 Eylül 2015, 14:32:26
arkadaşlar ben menuye artırma ve azaltma ekletirken bunları kasteddim ama karadağ beni anlamadı, o menude artış ve eksilişin değerini yazması lazımdı ama olmadı
bu hali pek kullanışlı değil,sonuçta ben anlatamadım siz anlatmaya çalışın karadağ ustaya

Programda filtre değerlerinin + ve - ile değişmesini istediniz ben de yaptım. Anlamadığım ne onu anlamadım valla.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

sahbaylar

Alıntı yapılan: Karadağ - 21 Eylül 2015, 15:11:14
Alıntı yapılan: pro-TR - 21 Eylül 2015, 14:32:26
arkadaşlar ben menuye artırma ve azaltma ekletirken bunları kasteddim ama karadağ beni anlamadı, o menude artış ve eksilişin değerini yazması lazımdı ama olmadı
bu hali pek kullanışlı değil,sonuçta ben anlatamadım siz anlatmaya çalışın karadağ ustaya

Programda filtre değerlerinin + ve - ile değişmesini istediniz ben de yaptım. Anlamadığım ne onu anlamadım valla.
Olduğu kadar , Olmadığı da kader.( mevlana)

onur600

Alıntı yapılan: tivos - 21 Eylül 2015, 13:42:33
Pot işi gerçekten güzel olabilir. Ama denemek lazım. Usta bunu değerlendirir sanırım.
Pota gerek yok ustam.Mausla tıkla sürükle işimizi görür.
Umarım bu anlaşılmıştır:)
Datada küçük bir pencere işimizi fazlaca görür..
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

sahbaylar

Alıntı yapılan: onur600 - 21 Eylül 2015, 15:48:46
Alıntı yapılan: tivos - 21 Eylül 2015, 13:42:33
Pot işi gerçekten güzel olabilir. Ama denemek lazım. Usta bunu değerlendirir sanırım.
Pota gerek yok ustam.Mausla tıkla sürükle işimizi görür.
Umarım bu anlaşılmıştır:)
Datada küçük bir pencere işimizi fazlaca görür..
Evet ustam data üzerinde biryerde pencere olurda benim bahsettigim gibi bir buton veya daha iyisi harika bir şey ortaya çıkarır

Karadağ

Arkadaşlar programda ne istiyorsanız bana anlayabileceğim(anlayışım biraz kıttır :) ) şekilde kaba taslak çizerek buraya eklerseniz ben yazılımı yaparım. Ne de olsa yazılımı başka yerde yaptırmıyoruz herşey elimizin altında :
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

bay17

Aslında bir kaç basit denemeyle süzgeçler anlaşılabilir durumda ' hassas bir şekilde işlenebiliyor veri . sadece biraz fazla tıklama yapılıyor ama bu da bu tip programlar için normal .  Ustam arkadaşların isteği şu şekil ;  dos_ komut tan windows a geçmek istiyorlar . bir iki hamleyle istenilen ya da olması gereken grafiği karşılarında görmek . En azından ben böyle anladım .

Mümkün olursa Ustam bende ; dışarıda fiziksel bir ünite programa bağlantılı  ,  süzgeç sekmesinin aynı şekilde bir analog dijital karışım pano , aralık süzgeci aç/kapa  min. değeri düşürüp artırcak azaltcak ,kazancı artırcak azaltcak potlarla oluşan bir kumanda konsolu  ^-^   çok mu oldum ne .
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

sahbaylar

Alıntı yapılan: Karadağ - 21 Eylül 2015, 16:38:28
Arkadaşlar programda ne istiyorsanız bana anlayabileceğim(anlayışım biraz kıttır :) ) şekilde kaba taslak çizerek buraya eklerseniz ben yazılımı yaparım. Ne de olsa yazılımı başka yerde yaptırmıyoruz herşey elimizin altında :
Estağfirullah ustam . Ben tivos ustamin resimleri üzerinden kaba taslak bir şey paylaştim. Biraz aşagılarda kaldı. Görüntü üzerinde sayfadan çikmadan bir buton sayesinde filtreleme yapmaktan bahsettim. Filtreyi yaparken aynı zamanda resmide görebiliriz ve en net görüntüyü elde etmeye çalışırız

sahbaylar

Karadağ ustam bugün üstünüze fazla geldik bunun farkındayız. Amacımız seni üzmek degil. Ben şöyle bir programın daha kullanışlı olacagi kanısındayım . Hem data hem ayarlar aynı sayfada olacak ve en net görüntüyü böylece elde edebilecegiz.

Ankebut

Sevgili sahbaylar biraz kaba çalışma yaptım ama bu tarz bir şey mi ?

sahbaylar

Alıntı yapılan: Ankebut - 21 Eylül 2015, 18:40:27
Sevgili sahbaylar biraz kaba çalışma yaptım ama bu tarz bir şey mi ?
İşte bu yav

pro-TR

konuyu yanlış yere mi yazdım bilmiyorum. benim anlatmak istediğim.aşağıdaki gibi bişey olsun istiyorum. algoritmana karışmam karadağ ustam ama, min. değerin butonlarla alabileceği max. değer grafik verisinin en büyük değeri olacak, yani biz -+ ikonu ile minimum değeri en az grafik veri değerinin min. değeri kadar, en fazla da grafik değerinin max. değeri kadar değiştirebilmeliyiz ki zaten program farklı durumda uyarıyor.
aynı şekilde max. değeri indirebileceğimiz değer ise grafik verisinin min. değeri kadar, artırma işlemi ise grafik verisinin en büyük değeri kadar olmalı...
şimdi ne işe yarıyor bu işlem derseniz?
malum biz yüzeyden bir çekim yaptığımızda çekimlerimizde bazen sapmalar oluyor, bu bazen adımların orantısızlığı veya dataların adımlarla uyumsuzluğundan kaynaklı grafik veriye dönüştüğünde aşağıdaki şeklin görüntüsü net oluşmuyor, arada farklı katmanlar oluşuyor. bu tip filtre ile aşağı-yukarı tam şeklin çıkmasına yardımcı oluyor. tabi bu benim kanaatim.
programda olmasını düşündüğüm örnek şekil ;

bana katılan veya önerisi olan arkadaşlar pannak kaldırsın lütfen
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

okantex

hepsi guzel  ,konuyu biraz dagıtayım , bu resimde goruntulenen nedir?neyin cekimi bu boyle..gecenlerde de gordum ,cekimi koyarken cekim yapan arkadas neyi cektigini soylese ,normal mekan fotosu eklese daha iyi olmaz mı.

pro-TR

söylemek istediklerim tam anlaşılmadı ise bir data üzerinden resimleyerek anlatayım karadağ usta
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

sahbaylar

Alıntı yapılan: okantex - 21 Eylül 2015, 18:57:25
hepsi guzel  ,konuyu biraz dagıtayım , bu resimde goruntulenen nedir?neyin cekimi bu boyle..gecenlerde de gordum ,cekimi koyarken cekim yapan arkadas neyi cektigini soylese ,normal mekan fotosu eklese daha iyi olmaz mı.
Ustam bu görüntünün neye ait olabilecegini tivos ustam açıklamıştı. Sanırım mezar. Asıl konu bu çekimleri filtre ederken nasıl bir pratik yol izleriz onu irdeliyoruz.

sahbaylar

Maximum ve minimum değerleri karadağ ustam belirledikten sonra muhtemelen bu şablon iş görür

okantex

abiler özür dilerim. dünden bugüne eklenen yazıları gormeden , hızlıca son sayfaya bakarak yazmısım. hata yapmısım.. benden once olay acıklıga kavusmus. ama yine de ilginc bir goruntu...bu cekim yapılan yerin olculeri kaca kac..ilginc bir yapı..usten daha once girilmis veya gocmus bir odacık sanki..

sahbaylar

Karadağ ustam galiba programı yazmaya başladı ☺

tivos

Daha once acilmis bir yer degil. Bu gun acilacakti fakat yagmur engel oldu. Resimleri yukleyecegim. Herkes icinde referans olur.

karahasan35

Merhaba arkadaşlar karınca kararınca bazı çekimler yaptım izliyeceğeniz video doğal ve sonradan içi açılarak tünel küçük odacıklar yapılmış belli simetresi olmayan küçük odacıklar çekimde oval veya elips şeklinde görülmekte ilk video çekim görünen mağara tarzı yerin üzerinde 50 derecelik meğilli taşlık kayalık bir yerdir arazi zorluğu olduğundan   çekim hassasiyetine azami dikkat edilmeye çalışılmıştır ayrıca bu kayanın altındaki boşluğu görmez diyen herkese ispatı yapılır.
Geldiğin yeri unutursan,gideceğin yolda kaybolursun.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious