Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Tivos,

Çekim çok çok başarılı olmuş bence. İnşallah dolusu denk gelir.

Saygılar
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

tivos

makedonyalı

Alıntı yapılan: tivos - 16 Mayıs 2015, 11:12:57
Tesekkur ederim . Peki derinligi halkinda bir fikriniz var mi .

Ustalar işim dolayısıyla siteye uğrayamadım.     

Ustam bu oda diye gözlemledim ben  2,5 metre yarı sert zemin,1,5 metre yumuşak zemin 4 metrede saygılar.
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

makedonyalı

Tivos  ustam son çekim 0.75 cm mi yoksa 1.75 cm mi ?
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

makedonyalı

Buda benden ustalar  tümülüse benzer bir tepe

tivos

Mekodonyalı usta derinlik sadece 75 cm.

tivos

Ustam burada bir çalışma yaptınız mı. Birde çok alan taramışsınız sanırım. 48 x 14 gördüm. Ben max 10 sıra  taradım . Sonra bağlantı hatası yaşanabiliyor. Siz sadece gradyometre mi kullanıyorsunuz. Yoksa 3s ile beraber mi kullanıyorsunuz.

Birde çekimler kuzey güney yönü içermiyor sanırım. Ellerinize sağlık...

makedonyalı

Ustam 5 x 5 m otomatik tarama yaptım 40 cm arayla  çekimleri her yönden gradyometreyle yaptım .

BERK

makedonyalı 5x5m çekimi arada 40cm mesafe bırakarak tek sensörlü bir sondaylamı gerçekleştiriyorsun

treasurerman

Selamun  aleykum

Makedonyalı ustam çekimlerinizin hepsini tek tek inceledim lakin kafama takılan ve mantığımın örtüşmediği bazı durumlar hasıl oldu sırayla sıralıyorum .

1.)  5*5 bir alanı 40 cm aralıklar ile tarama yapmak görüntü kaybı ve çözünürlük farkı olmasına yol açmazmı ?

2.)  40 cm aralıklarla taramanızdakı sebep nedir yanı nasıl bir algı size bunu yaptırdı sensör kaç cm çapta sinyal yayabiliyor bunlar hakkında tecrübeleriniz neler...?

3.)  çekimlerinizde 4 bir yönden yaptıgıınızı belirtmişsiniz ben bundanda bir anlam çıkartamadın manyetık bir sensör ile algılama olmayacagı halde neden dünyanın manyetiğinin aksine çalışılır lütfen tecrübenizi lanse edin bizde edinelim ... SAYGILARIMLA.....

Karadağ

Programda baze değişiklikler yaptım. Bakalım beğenecek misiniz :)

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Mustafa-

fevkaladenin fevkinde olmuş ustam...
eline sağlık...
saygılar...

tivos

Cok guzel olmus. Ben hemen istesem  ;)

BERK

Wire frame özelliğini getirmen anlamlı oldu.Kullanılacak ikonlarında ana ekrana gelmeside çok güzel oldu.

Karadağ

Teşekkür ederim Arkadaşlar,

Nasipse bu akşam isteyenlere gönderirim.

ahmettek

makedonyalı

eline sağlık karadağ ustam

makedonyalı

Alıntı yapılan: treasurerman - 29 Mayıs 2015, 21:25:01
   Selamun  aleykum

Makedonyalı ustam çekimlerinizin hepsini tek tek inceledim lakin kafama takılan ve mantığımın örtüşmediği bazı durumlar hasıl oldu sırayla sıralıyorum .

1.)  5*5 bir alanı 40 cm aralıklar ile tarama yapmak görüntü kaybı ve çözünürlük farkı olmasına yol açmazmı ?

2.)  40 cm aralıklarla taramanızdakı sebep nedir yanı nasıl bir algı size bunu yaptırdı sensör kaç cm çapta sinyal yayabiliyor bunlar hakkında tecrübeleriniz neler...?

3.)  çekimlerinizde 4 bir yönden yaptıgıınızı belirtmişsiniz ben bundanda bir anlam çıkartamadın manyetık bir sensör ile algılama olmayacagı halde neden dünyanın manyetiğinin aksine çalışılır lütfen tecrübenizi lanse edin bizde edinelim ... SAYGILARIMLA.....

Aleyküm selam ustam
5 e5 bir alanı taramak ebetteki 2 e2 gibi olmaz ustam ama otomatik taramalarda veya manuel'de makine kullanım kurallarına uyulursa pek fark göremedim ben
sık olmamakla birlikte yüksek metrajda dağılım olabiliyor ama buda tecrübeyle yerine oturtulabilir.

40 cm aralıklarla kareler oluşturarak almamın sebebi açık arazide malum çabuk olmak gerekiyor .Açık arazide en hızlı nasıl çekim yaparım diye düşündüm
Test sahamda  40 cm en uygun kareleme  sistemi olduğunu gördüm daha önce ki yayınladığım video (çekim yarışması bölümünde) 4x4 m'dir 40 cm aralıkla
sensörün şu kadar bir cm algı alanı var diyemiyorum zemin ve hava durumuna göre değişkenlik gösteriyor.

Dört bir yön çekimi görüntü karşılaştırması için (gradyometre ile çekiyorum) dikkat ederseniz çekimlerde genel itibariyle aynı objeler mevcut (filtrelemenin düzgün olması gerekir)
buda gösteriyor ki  alttaki objeleri anlamak için muhtelif yönlerden çekim ve bu çekimleri karşılaştırma alttaki yapıyı anlamada faydalı oluyor bu gradyometre için geçerli
bu yönteme yeni başladım ustam henüz deneme aşamasında. Şunu da belirtmek isterim   dünya üzerinde durağan enerjilerde mevcuttur statik enerji butür akımlar çok yavaş hareket eder ve
farklı manyetik alan oluşturabilir   buda farklı manyetik alan kaymalarına yol açabilir.  Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde aynı makinayla çekimler yapın ve bunu benim şu anda ki yaptığım
sistemle yani 4 yön sistemi ile yapın bazı bölgelerde kuzey güney değilde kuzey doğu veya kuzey batı gibi değiştiğini göreceksiniz  saygılar.

treasurerman

Ustam öncelikle cevap için teşekkür ederim. Tecrübe paylaştıkça güzeldir. 40 cmlik arama mantıgı hakkında evet haklısınız ne kadar erken biterse o kadar rahat edersınız doğru bir yaklasım. 4 eksen farkını gradımetre ile hiç denemedim ilk fırsatta deneyerek görüntüleri paylaşmaya çalışacağım. Ben manyetometre ve gradıometre olsun çekimleri sol alt köseden başlayarak N sitilde sağ üstte bitiriyorum aynı alanı sadece prop yönü değişmeyecek sekılde bir de yine sol alttan başlamak suretiyle sağ üstte bitirerek Z şeklinde tarama yapıyorum sizde tavsiye ederim faydasını görüceksiniz umarım. Lakin flitreleme olayını hala çözmüş degılim çok sey olan yerde bişey göremediğimde oldu olmayan yerde gördüğümde benım için büyük muamma yaratıyor sizin le bu konu üstüne çalışmak isterim SAYGILARIMLA.....

fearless_035

Karadag ustam emegine saglik cok guzl olmus. Bu arada tekim murat  nikli abimle beraberdim bugun bu  konunun 21. Sayfada cektigi yere gittik chazin ne kadar derine indigine inanamadm 4- 5 metre arasi degisiyo arazi yapisina gore alttaki yapi bire bir ayni ellerine saglik karadag usta..
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious