Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tivos

Karadağ ustam şeker görmüş çocuklar gibi izliyoruz gelişmeleri. Umarım kısa zamanda deneme şansımız olur.Kolay gelsin...
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

makedonyalı

Karadağ ustam şu an ki manyeto metreye yeni çalışma yaptığın yazılım uygulana bilirmi?
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

pürmüz

selam arkadaşlar ıslak zeminde çekilen bir görüntü.
çekim yeri 8 ila 10 yüksekliği olan tümülüsün tam üstü ve görüntüleri

Karadağ

Alıntı yapılan: pürmüz - 13 Şubat 2015, 16:46:28
selam arkadaşlar ıslak zeminde çekilen bir görüntü.
çekim yeri 8 ila 10 yüksekliği olan tümülüsün tam üstü ve görüntüleri

Maşallah :)
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

tivos

arazi çekimleri data yüklüyorum. yorumlarınızı bekliyorum

tivos

Karadağ

ilk çekimlerde hep giderken ve dönerken sensörün yönü değişmiş. Bu nedenle pek anlaşılmıyor. Size bir gradiometre lazım.

Anladığım kadarında 4 ve 5 aynı yer ve ilk yolun bitişi ile 2. yolun başlangıcı arası bir pozitif anomali yani metal algılması var.

77 numaralı çekimde de yine ilk yolun sonunda durum aynı
771 numaralı çekimde sıfırlama olmamış.
772 de 1. yol ve 4. yol sonunda metal algılaması olmuş.

Bence en belirgin olan 772.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

treasurerman

S. a KARADAĞ ustam bu  GRADİOMETRE nedir nasıl kullanılır artıları ve eksileri nelerdir ?

Karadağ

Alıntı yapılan: treasurerman - 15 Şubat 2015, 08:39:13
            S. a KARADAĞ ustam bu  GRADİOMETRE nedir nasıl kullanılır artıları ve eksileri nelerdir ?

a.s.

Gradio metre temelde farksal bir manyetometredir. Sizin işinize yaracak şekilde anlatacak olursak elinizdeki tek sensörün çifti ile yapılmış, sallantıdan kımıldamadan ve yönden minimum etkilenen ve daha yüksek agılama kabiliyetine sahip bir tür sensör diyebiliriz.

Teknik olarak bakacak olursak Prof. Dr. D.Burcu Erciyas in aşağıdaki yazısını okumakta fayda var.

Gradyometre Verileri Hakkında Kısa Bilgi

Magnotemetre ailesinin bir bireyi olan Fluxgate Gradiometer maddenin magnetizmasını ölçmek üzere tasarlanmıştır. Her madde doğal halindeyken bile magnetik özelliğe sahiptir, ancak bazı olaylar sonucunda bu maddelerin magnetik davranışları artar. Örneğin bir madde yandığında eğer o maddeye ait Curie noktasına ulaşılırsa madde tamamen demagnetize olur ve soğuma sırasında yerkürenin magnetizmasından tekrar etkilenerek kararlı hale gelir ve yanma sırasındaki magnetik değerine sabitlenir. Bazı arkeolojik kalıntılar 500nT değerine sahipken bazıları 1nT'den daha az magnetik değere sahip olabilir. Bu değerlerde maddenin içindeki demirin büyük etkisi vardır.

Magnetizmanın arkeolojideki önemi iki sebebe bağlıdır. Bunlardan ilki yüzey toprağının alttaki toprağa ya da anakayaya göre daha magnetik olmasıdır. Bu sebeple, çukurlar(pits) yüzey toprağı ile doldurulurlarsa etraflarına göre pozitif magnetik sinyal verirler. Tam ters şekilde de yüzey toprağından daha az magnetik olan taşlar negatif okumaya sebep olurlar. İkinci olarak, magnetizma insan aktiviteleri sonucu artar, ve bu bölgelerin tespiti yerleşim yerleri ve yoğunlukları hakkında ipucu verir.

Genel olarak gradyometre 3m' ye kadar okuma yapabilse de, veriler 1m'den sonra tutarsız hale gelir. Belirgin yapıların derinliği magnetik okumayı derinliğin küpü oranında çizgisel yapıların derinliği ise derinliğin karesi oranında etkiler.

Dikkat edilmesi gereken bir başka nokta dünyanın magnetik alanından kaynaklanan yapay oluşumlardır. Genel olarak pozitif okumalar okumanın kuzeyinde negatif okumaları getirir, ve pozitif okuma ne kadar yüksekse negatif okumalar da o kadar büyük olur.

tivos

karadağ ustam. Yön konusunda size katılmıyorum. Çekim yaparken prob yönü hep kuzeye bakıyordu. Ayrıca bu çekimler de metal algılamaması lazımdı.  :'( Gezdiğim alanın altı 2.20 cm de boşluk vardı. Sanırım benim kullandığım kart yada prob da problem var. ben anlayamadım. :'( :'( :'( 

Karadağ

Alıntı yapılan: tivos - 15 Şubat 2015, 12:48:39
karadağ ustam. Yön konusunda size katılmıyorum. Çekim yaparken prob yönü hep kuzeye bakıyordu. Ayrıca bu çekimler de metal algılamaması lazımdı.  :'( Gezdiğim alanın altı 2.20 cm de boşluk vardı. Sanırım benim kullandığım kart yada prob da problem var. ben anlayamadım. :'( :'( :'( 

Datalar öyle demiyor. Hep hata var. Dediğim gibi size gradio metre yapalım bitane. Yoksa zorlanmaya devam edeceksiniz. Size bir müşterinin fradiometre ile yaptığı çekimi ekliyorum. Aynı yerde ks700 ile çekim yapıp doğrulama yapmış. Amacı cihazı test etmek. Onu da ekliyorum.

tivos

Alıntı yapılan: Karadağ - 15 Şubat 2015, 13:23:20

Datalar öyle demiyor. Hep hata var. Dediğim gibi size gradio metre yapalım bitane. Yoksa zorlanmaya devam edeceksiniz. Size bir müşterinin fradiometre ile yaptığı çekimi ekliyorum. Aynı yerde ks700 ile çekim yapıp doğrulama yapmış. Amacı cihazı test etmek. Onu da ekliyorum.

Tamam karadağ usta. Ben birde onu denmek isterim. Yeter ki işe yarasın. Bu konuda sizden haber bekliyorum. Kolay gelsin...

serkan2727

tek  olunca   sensör  manyometre  çift  olunca gradyometremi  karadağ

Karadağ

Alıntı yapılan: serkan2727 - 15 Şubat 2015, 17:45:32
tek  olunca   sensör  manyometre  çift  olunca gradyometremi  karadağ

sadece çift olması değil arada bir de devresinin olması lazım. Yani çift sensör ve gerekli devre ile gradiometre oluyor.

Ankebut

Kolay gelsin Tivos ustam benim kafam karıştı kusura bakmayın ama biz arkadaşlarla manyetometre ile butonları güney manyetik alanına çevirerek kullanıyorduk, yani tarama yönümüz hep güneydi ama siz kuzey diyorsunuz, konuyu açıklayabilirmisiniz?
Saygılarımla.

tivos

Ben hep kuzey kulaniyorum . Bende farkli yanlis denemeler yaptim. Fakar probu kuzey guney istikametinde kullanmak yeterli. Buradaki en onemli Olay prob hep ayni yone bakacak. Bende col Guzman degilim fakat bu manyotometre  olayindan sogumaya basladim. Cok problu olaninida denemek istiyorum. Olmazsa dedektore Geri donmek lazim  :(

nişancı

Tivos ustam  ben manyetometreyi her gittiğim yere goturuyorum , aldiğim degerlere bakıyorum kırmızılıga maviliğe aldanmamak gerek birkere grafik verisinde yoğun bişekilde -65 tutta +74 gibi değerler gordum çok şaşırmıştım , neticede detaya girmeden doğru alğilamiş , budegerlere yakın bideger alğilamiyorsa bence uğraşma,
ayrıca dedektor eniyisi bence .

Karadağ

Alıntı yapılan: tivos - 16 Şubat 2015, 09:20:58
Ben hep kuzey kulaniyorum . Bende farkli yanlis denemeler yaptim. Fakar probu kuzey guney istikametinde kullanmak yeterli. Buradaki en onemli Olay prob hep ayni yone bakacak. Bende col Guzman degilim fakat bu manyotometre  olayindan sogumaya basladim. Cok problu olaninida denemek istiyorum. Olmazsa dedektore Geri donmek lazim  :(

Haluk Bey tekrar söylüyorum sizin datalarda ciddi tahribat var. Ben sizden yada yaptığınız devrenizden bilememekle beraber kesinlikle bir yön sorunu yaşadığınızı düşünüyorum. Kartlarım gelsin çoklu sensör için kart gönderirim size ama öncelikle şu anki sonrunun nedeninin bulmalıyız yoksa tek yada çoklu yine sorun yaşarsınız.

napolyon59

Manyetometreyle köstebek yuvalarıyla çalışma yapan oldumu acaba aradaki yolları ve yuvasını programda görebiliyorsanız  kullanımı çözmüşsünüz demektir.

Ankebut

Alıntı yapılan: napolyon59 - 16 Şubat 2015, 20:48:00
Manyetometreyle köstebek yuvalarıyla çalışma yapan oldumu acaba aradaki yolları ve yuvasını programda görebiliyorsanız  kullanımı çözmüşsünüz demektir.
Sayın napolyon 59 manyetometre manyetik alan yayan cisimleri tespit etmeye yarar.Örneğin ferromanyetik metaller, güçlü manyetik alan tesirinde geçici manyetik alan yayabilen diğer metaller, yoğun kil kullanarak yapılmış ve ısıl işlem görmüş tuğla kiremit vs tarzı oluşumlar,doğal mıknatıslık gösteren cevherler vb tarz olan oluşumlar. Isıtılmış bir tuğla manyetik alan kazanır.Bunu manyetometre görebilir. Ancak her ısıtılmış tuğlada olmaz mineral yoğunluğu yüksek olması gerekir. Isıl işlem görmemiş bir tuğlanın sadece su ile karıştırılarak yapılmış olan bir duvarın görülmesi beklenemez. Bunun gibi toprak içinde doğal boşlukların görülmesi beklenemez.Belki yoğun demir minerali içeren bir kaya içindeki boşluk çevresindeki anomali değişim ile tespit edilebilir.Benzeri olarak yoğun demir bileşikleri içeren bir toprak içinde bulunan bir tünel veya çukurda aynı metotla tespit edilebilir.Ancak bu tespitin  her kaya oluşumunda olması ve her toprakta olması beklenemez. Köstebeğin kazmış olduğu bir tünelin görülmesinin genel açıdan bakınca mümkün olduğunu sanmıyorum.
Saygılarımla

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious