Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BERK

Kullanılan sensörler manyotometer sensörler olduğu için normal koşullarda diamanyetik malzemeleri algılamazlar. Altının bağıl geçirgenli sınırın altında olması özelliğinde manyetikliğinin olmadığı anlamına gelmez. Diamanyetik olan altın nano teknolojide incelendiğinde çok küçükte olsa bir manyetik alan oluşturduğunu bilmekteyiz. Fakat bu bize üstün bir ayrıcalık getirmez. Burada aslolan dış alıcı konumundaki sensörlerin açık hava testlerinde dahi bize bir çözüm üretiyo olması lazım. Bu aşılmayacak bir konu değil. Fakat burada bilinmesi gereken konu günümüzde en ileri teknolojiler bile manyotometer sistemiyle çalışıyor. Fark sadece görsellikten ibaret. Hepsinin yaptığı iş belli. Yapıyı tesbit et içerisinde ferro bir malzeme varsa ekrana bunu yapıyla düşür. Mantık bundan öte birşey değil
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

onur600

Sanal bir video hazırlamak sorun değil.
Şahsım adına video yayınlama hevesimi kaybettim.
Ama işlerin hafiflediği bu günlerde mutlaka çekeceğim.
Saygılar.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Ankebut

Onur 600 ustam sağolasın yoksa istanbul un göbeğinde apartmanın bahçesini kazıp çekip yapmak zorunda kalacaktım
Saygılarımla....

sleperd

BERK kardeşim ve ankebut kardeşim duymak istedigim bu benim...Bulmuyor yani..Hatta Yıllardır yaklaşık 7-8 yıldır toprak altına gömülüm duran bakır malzememiz var manyotometre ile denedik algılamıyor maalesef.saygılar.

tivos

[/size][size=78%]sleperd  arkadaşım , herkezin düştüğü yanılgıya düşmeyin. [/size][/font][/size][/size][size=78%] Bu makine bir metal dedektörü değil. Bu makine ile doğal olmayan yapıların durumlarını algılayabilirsiniz. Minerali yüksek yerlerde çakim yaparsanız insan eliyle yapılmış değişiklikleri daha net olarak görebilirsiniz. Dedektör olarak düşünürseniz sadece kaya kütleri ile karşılaşırsınız ki buda hüsrana neden olur. Bu makine dedektörle radar arasında kalmış bir teknoloji kullanıyor. Bizim beklentilerimiz çok yüksek olduğu için bu makineden yararlanamadık. Makine işini doğru yapıyor aslında fakat kullanması da o kadar kolay değil. Yeraltı görüntüleme sistemlerinde en popüler cihaz emfrad ki eğitimi 6 ay sürüyor. Fiyatını da az çok biliyorsunuzdur. Karadağ usta eminim ki bize benzer bir makine yapacak. Fakat burası define sitesi değil. Amatör dedektör sitesi. Yavaş yavaş onuda yaparız diye düşünüyorum. Ama bu yarın olamayacak bunu da bilmek lazım. İyi bir pi makine ile bakırı derinden görebilirsiniz. Ama manyotometre kullanarak hiçbirşey göremezsiniz. Her çıktığınız arazi dönüşünüz dolu olur inşallah. Kolay gelsin[/size]

Ankebut

Alıntı yapılan: tivos - 19 Aralık 2014, 09:54:52
[size=78%]sleperd  arkadaşım , herkezin düştüğü yanılgıya düşmeyin. [/size][size=78%] Bu makine bir metal dedektörü değil. Bu makine ile doğal olmayan yapıların durumlarını algılayabilirsiniz. Minerali yüksek yerlerde çakim yaparsanız insan eliyle yapılmış değişiklikleri daha net olarak görebilirsiniz. Dedektör olarak düşünürseniz sadece kaya kütleri ile karşılaşırsınız ki buda hüsrana neden olur. Bu makine dedektörle radar arasında kalmış bir teknoloji kullanıyor. Bizim beklentilerimiz çok yüksek olduğu için bu makineden yararlanamadık. Makine işini doğru yapıyor aslında fakat kullanması da o kadar kolay değil. Yeraltı görüntüleme sistemlerinde en popüler cihaz emfrad ki eğitimi 6 ay sürüyor. Fiyatını da az çok biliyorsunuzdur. Karadağ usta eminim ki bize benzer bir makine yapacak. Fakat burası define sitesi değil. Amatör dedektör sitesi. Yavaş yavaş onuda yaparız diye düşünüyorum. Ama bu yarın olamayacak bunu da bilmek lazım. İyi bir pi makine ile bakırı derinden görebilirsiniz. Ama manyotometre kullanarak hiçbirşey göremezsiniz. Her çıktığınız arazi dönüşünüz dolu olur inşallah. Kolay gelsin[/size]

Sayın tivos ustam ; emfad bildiğim kadarıyla radyolardan yayın yapan uzun dalgaların yer altındaki metallere çarpması ile çalışan bir teknoloji kullanıyor.Ve sadece algılama yapabiliyor;Cihazın kendisininde bir verici yok zannedersem çünkü biz böyle bilgi almıştık. Kendisinden verici olanları var mı bilmiyorum.Ya da biz mi yanlış gördük. Kullanılan yöntem  takdir ettiğim bir yöntem olmakla birlikte Türkiye de yaklaşık 6 yıl önce uzun dalga yayınlar kapatılmıştı. Bu cihazların bu ülkede kullanılması sağlıklı olurmu? Değerli bilgilendirmelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla

onur600

Türiyede vericisiz kuzey ve doğu bölgelerde kullanamazsınız.
Ancak sistemi satın alırken verici devresini mutlaka alın...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

BERK

Günümüzde insanlar üzerinden bir yanılgıyı kaldırmak lazım. Manyotometerler aslı itibariyle kullanıma uygun ekipmanlardır. Yapıların fizibilite edilmesinde neredeyse mükemmel bir özelliğe sahiptirler. Ferro malzemelere olan tepkileri azımsanmayacak kadar önem arzetmektedir. Bu bağlamda bu tip ekipmanları doğru yerde kullanmasını bilen herkesin işine yarayacak türden ekipmanlardır. Öyle tek bir sensörle ben işimi bitiririm diyenler zatenbüyük bir yanılgıdadır.

Ankebut

Alıntı yapılan: onur600 - 19 Aralık 2014, 17:48:22
Türiyede vericisiz kuzey ve doğu bölgelerde kullanamazsınız.
Ancak sistemi satın alırken verici devresini mutlaka alın...

Ustam sadece bilgi almak istemiştim. Yoksa bence delta pulse 3s gayet güzel iş görür kanaatindeyim; ayrıca bilgilendirme için teşekkür ederim. Sadece kullandığı sistem hoşuma gitmişti. Daha önce bir yerde okumuştum sadece altının yüzeyi en az seviyede oksit kaplandığı için radyo dalgalarını çok güzel yansıtabiliyormuş. Hep aklımız ayrımda olduğu için ....yoksa delta pulse güzel bir cihaz
Saygılarımla..

Ankebut

Alıntı yapılan: BERK - 19 Aralık 2014, 19:50:32
Günümüzde insanlar üzerinden bir yanılgıyı kaldırmak lazım. Manyotometerler aslı itibariyle kullanıma uygun ekipmanlardır. Yapıların fizibilite edilmesinde neredeyse mükemmel bir özelliğe sahiptirler. Ferro malzemelere olan tepkileri azımsanmayacak kadar önem arzetmektedir. Bu bağlamda bu tip ekipmanları doğru yerde kullanmasını bilen herkesin işine yarayacak türden ekipmanlardır. Öyle tek bir sensörle ben işimi bitiririm diyenler zatenbüyük bir yanılgıdadır.
Berk ustam sana tamamen katılıyor ve bende şöyle diyorum;

Elindeki cihazın ne gördüğünü görebilmek için önce elindeki cihazı görmen gerekir. 1300 motorlu bir arabayla kimse yarış pistine çıkmaz ama define cihazı eline aldımı herşeyi ondan bekliyor hatta neredeyse bir şey bulunca cihazın experi ve müzeyi arayıp satış yapmasını bile bekleyecek (aslında iyi fikir)
Saygılarımla

poliksi

ağalar biraz aralık ayarları ile oynadım ilk çekimi atacam seviye az ama böyle niye  bunun üstü tümünüsdü burası kisin altı

poliksi

acemi-usta

bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

Ankebut

Sayın Poliksi sanırım tepe üstünde çekim yaptığınızı belirtiyorsunuz. Geniş bir yer mi? Bütün halinde çekme imkanınız varmıydı?

poliksi

poliksi

ağaçlığa giderken  hafif eğimin arkası derinlik 3 metre ama  alan dar olduğundan 2,5 gibi 1 metre idi çekim alanı dar  sonradan bir oda atayım buranın tam ortası

BERK

Arkadaşlar bukadar yazdık çizdik bırazda görüntü paylaşımı yapalım.Karadağ ustanın oluşturduğu multi bir sensörü haftalar önce arazide deneme şansı buldum.Fizibiliyesi yapılan alanların ikisinde elle çalışma yapıldı.İlk paylaşımını yaptığım yapıya 4m 20cm de ulaşıldı.Karadağ ustanın yeni oluşturmuş olduğu multi sensör arazide çok başarılı sonuçlar almamıza vesile oldu.Kendisine bana verdiği katkılardan ötürü birkere daha teşekür ediyorum.Arkadaşlar görüntülerin tümü ham görüntüdür

onur600

Çok başarılı bir deneyim olmuş...
Sanırım sadece boşluk üzerine çalışılmış.

Zaten manyometrenin kullanım amacıda budur.
Saygılar.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

tivos

Çok net görüntüler. Başarılı bir çalışma olmuş Berk usta...

Ankebut

Başarıların devamını dilerim.Berk ustam multisensörün taradığı bir yol genişliği ne kadar?
Saygılarımla

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious