Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

tesero golden sabre

Başlatan extrocip, 04 Kasım 2007, 11:03:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

çavuş

bir mini fm radyonun anahtarlı potunu söktüm buda 20K lık.artık idare edeceğiz.
Linkback: Ynt: tesero golden sabre

çavuş

birde arkadaşlar illaki bu bobin sıfırlaması yapmaya gerek var mı TX ve RX bobinlerim hazır malzemelerimi yerleştirmeyi bitirdikten sonra bobinleri alıp bağlayacağım .

erolunall

SLM
Bobin sıfırlamak  çok kolay sadece AC voltajı minimum olacak sıfırlamazsan çalışmaz ,çalışsada verim düşük olur.Bunun içinde rx bobinin uclarına 15N ve 1K  (bobin boşta takılı değil) bağlanıp alet çalıştırılıp

rx in 2 ucundaki AC voltu bobini sağa sola gezdirip en düşükte fixlemekten ibaret.
fixledikten sonra direnç ve kondansatörü çıkarıp bobini lehimleyeceksiniz.
Eğer verim düşük olursa RX bobininin bağlantı yerlerini  ters çevirin diyorlar.

akım yönü açısından.
Birde LF353 ün 7. bacağından çıkan akım ölçümü yöntemi varmış biri toprak biri 7. bacak arasında

Hadi İyi günler
Erol

çavuş

buradaki şekle göre anlatayım eğer yanlışım olursa uyarın lütfen.
burada TX bobinini tgs ye bağlayıp çalıştırıyorum.tabi RX ede paralel direnç ve kondansatör bağlayıp bu uçları AC voltmetrenin(güç kaynağı) uçlarına bağlıyorum ve  diğer bobinin etrafında gezdiriyorum böylece TX bobinle RX bobini tanıştırıyorum.
birde bu AVO metreye mi bağlanacak yoksa AC güç kaynağınamı eğer volt metreye bağlanacaksa votmetrenin ekranında en küçük değer okumalıyım değilmi?
teşekkürler...

erolunall

Slm

bobini etrafta gezdirmiyeceksin yaklaşık 2-3 santim ortası olacak şekilde üst üste bindirip (resimlerde vardı)  bobini sağa sola  çekip oratadaki 2-3 santimlik mesafeyi ayarlayacaksın.AC güç kaynağı falan yok sade tgs de elektirik var 12v DC yani bağlı .burda voltmetreyi 200 AC konumuna alıp minimum AC voltu elde edince  sabitleyip yerine lehimleyecen. o kadar .bu arada 15 n ve 1 k yı söküceksin.

Erol

çavuş

çok teşekkürler erolunall kardeş şimdi daha iyi anladım

çavuş

hocam bazı malzemeleri değerinde almadım örneğin 5K1 yerine 5K6 direnç, 10uf tantalyum yerine ise 10uf elektrolitik kondansatör bulabildim bi sorun çıkarmı acaba.

10kaptan10

Alıntı yapılan: çavuş - 09 Nisan 2008, 17:56:52
birde arkadaşlar illaki bu bobin sıfırlaması yapmaya gerek var mı TX ve RX bobinlerim hazır malzemelerimi yerleştirmeyi bitirdikten sonra bobinleri alıp bağlayacağım .
arkadaşım öyle hemen sıfırlamadan çalıştırabileceğin bir makina yapabilirsen burda yayınlaki bizlerde yapalım :)

YAKAMOZ

çavus cıkmaz kardesım ben yaptım elektrolotık kondanstorden bı sorun cıkarmadı

YAKAMOZ

beyler bu arada ben tesorada hıc sıfırlama falan yapmadım oyle kondanstor dırenc falan bobınlerı sardım yerlerıne bagladım ust uste bındırdım yavas yavas oynatınca deneyerek buluyosun yanı cıhaz oylede boylede calısıyo ama tabıkı sıfırlama yaparsak verım daha da artacagından emınım ama sıfırlamadan hıc calısmamazlık dıye bı sorun yapmaz  beyler su teseronun bobını nasıl montaj yapıyosunuz ya ben bı fıberden yapayım dedım heryerı fıber yaptım ;D hosuma gıtmedı dusundum dusundum bulamadım cıhazın herseyı bıttı bırtek bobını kaldı deltada ne guzel boruya yapıyoduk  :) bu cıhazda bulamadım arkadaslar acaba sız nasıl yaptınız... hanı su bobını bende bı ızole edebılsem fotolarını cekıp gorucuye cıkarcam onu sızlerın huzuruna  ;D

Uykusuz

Merhaba

YAKAMOZ bu cihazlarda arama başlığının sabitlenmesi çok önemli. Hiç esneme yapmaması gerekiyor malesef. Forumda nasıl sabitleme yapıldığı hakkında fikirler daha önce paylaşılmıştı arama yaprak bunlara ulaşabilirsiniz. Ben bobin üzerine sert plastik töküyordum şimdi kalıp olayları falan bir de polyester deneyeceğiz. Kolay gelsin.

erolunall

Slm

Bobin için tv kutularından falan çıkan köpük oluyor beyaz,onu kesip bobin yerleştireceğiniz yeri havyayla
oyarak  yerleştirin üstunede derby sürün,orjinal başlıkların bazıları böyle.

Bu kadar

Erol

10kaptan10

Alıntı yapılan: YAKAMOZ - 11 Nisan 2008, 03:29:20
beyler bu arada ben tesorada hıc sıfırlama falan yapmadım oyle kondanstor dırenc falan bobınlerı sardım yerlerıne bagladım ust uste bındırdım yavas yavas oynatınca deneyerek buluyosun yanı cıhaz oylede boylede calısıyo ama tabıkı sıfırlama yaparsak verım daha da artacagından emınım ama sıfırlamadan hıc calısmamazlık dıye bı sorun yapmaz  beyler su teseronun bobını nasıl montaj yapıyosunuz ya ben bı fıberden yapayım dedım heryerı fıber yaptım ;D hosuma gıtmedı dusundum dusundum bulamadım cıhazın herseyı bıttı bırtek bobını kaldı deltada ne guzel boruya yapıyoduk  :) bu cıhazda bulamadım arkadaslar acaba sız nasıl yaptınız... hanı su bobını bende bı ızole edebılsem fotolarını cekıp gorucuye cıkarcam onu sızlerın huzuruna  ;D
arkadaşım ikitane plastik boya kutusu kapağı bulursun önce bir kapağa bobinlerini japon veya çift karışımlı yapıştırıcıyla birkaç yerinden sabitlersin sonra bobinlerin diplerinden bir güzel soğuk veya sıcak silikonla sabitleme işini sağlamlarsın sonraki aşamada bu inşaat malzemecilerinde bulabileceğin köpük denilen maddeyi kutu içersinde olur sıktığında hava ile temas edince genleşir ve sertleşir onu bobinleri sabitlediğin kapağın üzerine güzelce sıkarsın onbeş yirmi saniye sonra ikinci boya kapağımızı birinci kapağımızın üzerine kapatırsın tam ters şakilde üzernede düzgün bir ağırlık koyarsan sana güzel bir bobin olmuş olur gibi geliyor bana
not:ben denemedim sadece bir öneridir hiç bir şekilde sorumluluk kabul edemem onuda söyliyeyim kolay gelsin

karakus

mrb arkadaşlar  benim sorunum hala devam ediyor  tgs ye enerji verdigimde yuksek bir vızıltı yavas yavas susuyor tam susmuyor  hersey normal 30 cm 1ytl fakat höparlörden surekli bir ses gelmesi beni rahatsız ediyor  517 hala ısınmaya devam ediyor 150 omu seri bagladım bende ısınma azaldı fakat bunca çalıştıran arkadaş var ben mi bir yeri atladım devre semasına göre hareket ediyorum montajda  busesi 4024 de giren 3 adet zenerden alıyor fakat bunları ayırırsam 358 voltaj cıkarıyor ama ses cıkaracak bir devre ılave etmek gerekecek  acaba bu bir ben demi oldu yoksa yeni bitane dahamı yapayım arkadaşlar nasıl hareket edeyim .saygılarımla 

asenkron

kartın beslemesini adaptörle yapıyosan regüle devreleri birbirini etkileyip - hattında problem cıkarıyor ve arıza gercekte oldugundan frklı yerlerde ortaya cıkıyor .batarya ile besleyip eksi voltajın cıktıgından emin ol düşme varsa arızalı entegren vardır.eksi hattında problem olunca hoparlor devresinde sorunlar cıkıyor.

çavuş

hocam bu işaretli kondansatör 100nF mı olacak değeri yazılmamış, birtek ortada o kaldı heralde 100nF olacak.

çavuş

hocam tgs yi yaptım şuan bobin sıfırlamasıyla uğraşıyorum ses çıkmıyor.birde bobinlerin uçlarını birleştirip deneyeyim.

çavuş

hocam bobinleri taktım ama devrede tık yok. çalışmıyor ses çıkmıyor .ayrıca 22 ohm luk direnç' e (7808 in sol üst taraflarında) dokundum parmağımı yaktı acaba neden? direnç karardı.nerede hata yapmış olabilirim acil cevaplarınızı bekliyorum.
teşekkürler...

çavuş

hocam bobinleri şu şekilde bağladım acaba doğrumu arıca erolunall kardeş seninle aynı sorunu yaşıyorum benimde BC517 ve 22ohm ısınıyor senin tgs çalıştıysa banada yardımcı olurmusun.

10kaptan10

Alıntı yapılan: çavuş - 13 Nisan 2008, 21:43:54
hocam bobinleri şu şekilde bağladım acaba doğrumu arıca erolunall kardeş seninle aynı sorunu yaşıyorum benimde BC517 ve 22ohm ısınıyor senin tgs çalıştıysa banada yardımcı olurmusun.

arkadaşım nereye bağladın bu bobinleri sen
böyle bobinde ilk defa görüyorum arkdaşım bir bobine tx den çıkış alıp çıkışını tx in öbür ucuna tak yine yanı şekilde rx den adığın çıkışı öbür bobine bağla ve bobin çıkışını rx in öbür kutbuna bağla okadar buarada bobinlerin akım yönleri aynı olsun
üxerine kapladığın folyodanda bir uç getirip şaseye bağla işlem bu kolay gelsin

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious