Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

tesero golden sabre

Başlatan extrocip, 04 Kasım 2007, 11:03:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karakus

hayır verici 2 oh falan alıcı 50 ohm simdi 140 150 turlu bobin yaptım fakat bi vızıltı var hoparlorde  diger sesleri bastırıyor  parayı 15 20 santimden alıyor fakat vızıltı sesi bastırıyor vızıltı olmasa nedendir bilemedim metallerin sesi net duyulacak    lm 358 ve 4024 degistirdim   517 hala ısınıyor  bipollar 4.7 uf 50volt  kullandım voltajı yüksekmi acaba

Linkback: Ynt: tesero golden sabre

çavuş

arkadaşlar tgs de bulunan W dan biri toprak olacak, diğeride 6 uçlu anahtarın girişine uygulanacak ,yanlışlık yapılmış heralde.

Uykusuz

Alttaki W nin toprak olduğu açıkça görülüyor zaten şüphelenmeye gerek yok eleman ikitane W yazmış sorun yok.

erolunall

slm
bipolar voltajından değildir.Bobin sıfırlaması yaptınmı 

selamlar
Erol

çavuş

hocam acaba bu tgs yede lcd takılabilir mi.öyle bir projeniz var mı?

erolunall

slm

uykusuz ayrı cevaplar ama linkte ledli ışık şeması sese bağlanıyormuş.
http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=14068

Erol

karakus

slm arkadaşlar  uykusuz (ahmet) kardeş sana bir sorum olacak  benim tsgs de hoparlörden rahatsız edici bir ses geliyor  bobini falan ayarladım hersey normal  30 cm den ayırıyor 1 ytly fakat  ösülatörün sesi veya 4024 dün fırekansı bayagı rahatsız edici sekilde hoparlörden geliyor   devreyi defalarca inceledim sizdede oldumu bu yeni devre yapacam olmassa anlayamadım nerdeyse  hatim ettim  ben   x fırmasının baslıgını kullandım  0mazlar 8 er om geliyor 50 sipir falan 12.4 khz de çalıştı  güzel  ama 28 lık başlık  işte osesi yokedemedim orjinal sarımıda yaptım mesafe biraz düsük neyapıyım sizdede varmı  -5 volt un oldugu yerden kaynaklanıyor galiba  308 ın bacagındaki zener montaj semasında yok

Uykusuz

Selam

Bobine metal yaklaştırdığınızda gelen sesin kısık hali bi hoparlörden geliyor? Eğer öyle ise bobine demir yaklaştırdığınızda bu ses azalıyor mu? Bu daha çok bipolar kondansatörlerin oralardan kaynaklanıyor gibi geliyor bana. Acaba direnç değerlerini falan biraz kayık takmış olabilir misiniz?

YAKAMOZ

karakus arkadasım ben bugun bıtırdım tgs yi ve mukemmel bır cıhaz pot ayarlarıyla trımpot ve bobın ayarlarıyla ıstedıgın metalı algılatıp algılatamıyabılıyosun ayrıca ıncecık bır altın yuzugu 35 cm den algılıyo ve bu makına ıcın yabana atılcak bısey degıl ...... senın cıhazdakı sorun bence transıstorlerden kaynaklanıyo olabılır bı kontrol et ıstersen ben 2n2222 yerıne 2n2218 takmıstım tabıkı husran >:( cıhazdan sureklı kısık sekılde bı ses sureklı gelıyodu olcumlerde farkettım transıstorun kazancı  cok fazla sonra aradım buldum transıstoru degıstırdım ve devre muhtesem yalnız arkadaslar su bobın ayarı yokmu adamın yarı omrunu alıyo ınsanın sacları beyazlar be  ;D ben yaptım kurtuldum valla yapacak arkadaslara ALLAH sabır versın saygılar
              arkadaslar bırkacgn ıcınde resımlerını ve vıdeosunu eklerım fiberden kutusunu yaptım suan bobının kalıbını cıkartıyorum yalnız bende uykusuz ustad gıbı pcbyı ters basmısım   ;Deee olur okadar bızde ona gore dızdık herseyı  ;)   herkese çalışmalrında basarılar ...

çavuş

yakamoz kardeş makinen hayırlı olsun ayrıca fotoğraflarını da sabırsızlıkla bekliyorum.

çavuş

birde bobin sıfırlaması biraz aklımı karıştırdı onun hakkında türkçe dökümana sahip olan paylaşa bilirmi lütfen.
teşekkürler...

Uykusuz

Hayırlı Olsun YAKAMOZ çalıştırdığına sevindim.  ;)

karakus

herkese merhaba  sorunu hala bulamadım acılışta gür birses yavaştan kısılıyor ve öyle kalıyor bu sesin olmaması lazım deyilmi  bf 245c yerine bf 245a taktım ondan olabilirmi

çavuş

hocam burada 10K lık anahtarlı pot yok satılmıyor.50K lık aldım olurmu acaba.

asenkron

50 k lık pota 10 k direnci paralel bagla al sana 10 k pot .
paralel iki direnc direnclerin en kücügünün degerini alır eger ikisi es direncse omaj yarıya düşer.

YAKAMOZ

cavus asenkronun dedıgını de yapamıyosan 10k normal pot bagla anahtar yerıne de bıldıgın anahtarı bagla potla beraber kullanırsın  ;) bende  ılk yaptıgımda anahtarlı pot bulamamıstım sonra bı radyodan soktum onu taktım

YAKAMOZ

arkadaslar en azından tesoroyu yapanlar su tesoroyu kullanıma hazırlamak ıcın hepımız bıseyler yazsakya hanı hepımızın tecrubesıyle herzamankı gıbı yıne bıseyler cıkartırız ;)

Uykusuz

merhaba arkadaşlar. şu sınavlarımı bi atlatayım bu konuyla ilgileneceğim.

erolunall

Selam

Sensitivity ( hassaslık  )  %  80,   Disk Ayrım % 20 açılırsa   iyi sonuç alınıyormuş.

ayrımlı modda tabi.

Erol

10kaptan10

arkadaşlar ayrımlı modda benim makina sensıtvymodu maksimumda dısc riminasyon potu erolunalın dediği gibi yüzde yirmi gibi onu sizler kendi makinanızda demire algılama yapmayacak şekilde ayarlaytabilirsiniz ayrıca bu modda notch potu kapalı vede ayrım anahtarı dısc konumunda benim makinam böyle çalışıyor ve ayrımlı bu pozis yonda 30 santimde yüzük algılıyor

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious