Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

tesero golden sabre

Başlatan extrocip, 04 Kasım 2007, 11:03:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

çavuş

arkadaşlar bu tgs nin ayna görüntüsü olanı yokmu plaketi ters çıkarmışım
Linkback: Ynt: tesero golden sabre

elaass

Alıntı yapılan: çavuş - 30 Mart 2008, 21:51:41
elaass hocam siz yaptığınız tesoro golden den memnun musunuz yani altına çok mmu duyarlı diğer devrelerden?
daha bitirmedim. 2 haftaya kadar biter sanırım.
şu an bobinleri hallettim ve boardım hazır.(bu arada boardu basalı 6-7 ay oldu.) ;D
İskelet falan da hazırladin iyi bir şey olacak inşallah

elaass

Alıntı yapılan: çavuş - 31 Mart 2008, 08:54:37
http://www.savefile.com/files/1474869

çavuş

çok teşekkürler elaass hocam...

asenkron

cavuş tgs  gördügüm bir cok dedektorden cok cok iyi ayrım kabiliyeti mükemmel.

çavuş

tam anlamıyla bende böyle bir devre arıyordum asenkron.herkese teşekkürler.

erolunall

Selam

Tgsl yi yaptım  bc517 taktım  eğer ses çıkışını toprak ve bc517 den alırsam açılışta gür ses veriyor ses kesilip cok zayıf ses cıkıyor,ama bc517 ısınıyor.bu arada 22 ohm da karardı.arkdaşlar çözum mpsa13 mu oyleyse pcb deki gibimi yönü,başka 7808 e yakın 1n4148 e paralel 470 var bu ohm mu K mı   

yardım bekliyorum
Saygılar
Erol

Uykusuz

erol ben bc517 kullandım yönüne bakmadım hatırlayamıcam açık şemaya göre taktım çalıştı. ayak bağlantılarını internetten bul açık şemaya göre tak olsun bitsin. bende hiç bir direnc kararmıyordu senin forumda tgs layt diye yeni başlık açıp verdiğin pcb yi yaptım. hoparlörü de yine açıkşemadan yerini bulup taktım açık şema doğru gibi...

elaass

Alıntı yapılan: erolunall - 31 Mart 2008, 12:31:18
Selam

Tgsl yi yaptım  bc517 taktım  eğer ses çıkışını toprak ve bc517 den alırsam açılışta gür ses veriyor ses kesilip cok zayıf ses cıkıyor,ama bc517 ısınıyor.bu arada 22 ohm da karardı.arkdaşlar çözum mpsa13 mu oyleyse pcb deki gibimi yönü,başka 7808 e yakın 1n4148 e paralel 470 var bu ohm mu K mı   

yardım bekliyorum
Saygılar
Erol

Orjinali MPSA14 veya 13 Ayak Bağlantısı E-B-C
BC517 ise C-B-E
BC517 takacaksan ters takmalısın
R47 Direnç ise 470 k

çavuş

elaass buradaki şekle göre anahtarlar 3 kademeli olmayacakmı...

elaass

Alıntı yapılan: çavuş - 31 Mart 2008, 17:09:07
elaass buradaki şekle göre anahtarlar 3 kademeli olmayacakmı...

evet anahtarlar iki kademeli

10kaptan10

Alıntı yapılan: çavuş - 31 Mart 2008, 08:54:37
arkadaşım onu aydınger kağıda çıktı alıp aydıngerin arka yüzünden fotokopi yaptınmı alsana düzgün yüzey tamam

çavuş

hocam tgs nin bobinini saraken bazı yerlerde karışıklıklar oldu ve bobin telleri koptu bende bunları tekrar birleştirdim ve bobini bu şekilde kullanacağım bir sorun çıkar mı acaba???

Uykusuz

İzalasyonu tekrar sağladı iseniz sorun olmaz. Tabi eğer lehim ile ekleme yapıyorsanız olabildiğince kibar lehim yapın ki alıcınız lehim topaklarından olabildiğince az etkilensin...

çavuş

hocam tgs de mi deltada olduğu 10-16 volt arası çalışıyor.
teşekkürler.

asenkron

arkadasım 10 v. calışırda 16 v. 7808 zorlar sen 12 v. bat kullan .

karakus

mrb arkadaşlar tgs yi yaptım fakat mps a13 asırı ısındı 517 taktım yine ısındı devre yaklasık 10 khz de frekans üretiyor fakat sanki opamplar falan çalışmıyor gibi  devreye cıplak elle lehimli yüzeylerden dokunuyorum hic bir tepki yok  sizce ne olabilir baslık takmadan enerji vermiştim  YARDIMLARINIZ İCİN TEŞEKÜRLER

elaass

Alıntı yapılan: karakus - 04 Nisan 2008, 13:52:55
mrb arkadaşlar tgs yi yaptım fakat mps a13 asırı ısındı 517 taktım yine ısındı devre yaklasık 10 khz de frekans üretiyor fakat sanki opamplar falan çalışmıyor gibi  devreye cıplak elle lehimli yüzeylerden dokunuyorum hic bir tepki yok  sizce ne olabilir baslık takmadan enerji vermiştim  YARDIMLARINIZ İCİN TEŞEKÜRLER
Alıntı yapılan: Uykusuz - 02 Nisan 2008, 12:36:37
Merhaba

Arkadaşlar tekrar belirteyim devrede verici bobin yokken devreye enerji vermeyin. Eğer verici bobin yoksa eksi besleme üretilmez, hoparlöre dc gerilim gider. hoparlöre dc gerilim gitmesi de hoparlöre seri direncin ısınmasına ya da yanmasına yolaçar.

Çok kez uykusuz arkadaş söylemişti
Bobin olmadan enerji vermeyin diye.
22 ohm luk direncini kontrol et istersen
Ayrıca bc517 yi ters takmalısın

karakus

517 yi dogru taktım fakat yine oda ısınıyor  opamların bacagındaki voltajı ölceyim dedim fakat nereye göre ölçecem nerede kaç vol görmeliyim yapan arkadaşlardan ricam opamp lerin beslemelerinde kaç volt oldugu  şidi opamlar semaya göre +8 volt ve -5 voltla beslenmiş benin burada kaç volt görmem gerekli hepinize saygılar  tesero lobo baslık takmıştım ondan oldu sanırım .

erolunall

slm
bende 4024  bozulmuştu  bide lobo başlık saalammı
sarımların dirençler 21 22 ohmmu

erol

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious