Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

tesero golden sabre

Başlatan extrocip, 04 Kasım 2007, 11:03:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erolunall

valla bipolar da biri yanlış ama  bilmem cevabı bi gayri müslüm yolladı.yoksa ben bipoları buldum du.

Originally Posted by erolunall 
hi all
I saw to get 4.7 Bipolar capacitors 2x10 mf connection like below picture
regards
Erol

erolunall try this to get from two 10uF one bipolar appr. 4,7uF:

------+l]-----¤-----[l+------                   

Linkback: Ynt: tesero golden sabre

çavuş

hocam dediğiniz bobin teli tek damarlı ve yalıtkan kaplımı olacak?

evren kılıç

Alıntı yapılan: çavuş - 06 Mart 2008, 17:46:25
kardeş sana lazım olan emaye kaplı bobin teli bütün bobinajcılarda bulabilirsin tek bilmen gereken sana lazım olan tel kesiti

çavuş

hocam bu tgs nin resimlerine bakarken yeni fark ettim bazı dirençler üst üste lehimlenmiş neden acaba?

erolunall

selam
bazı dirençler bulunmadığından eklenerek direnç elde ediliyo yada üstüte eklenerek direncin yarı değeri:)
uykusuzu yormayalım demi

erol

çavuş

teşekkürler erolunall kardeş...

çavuş

peki hocam bu devrenini üzerinde iki tane w simgesi var onlar birleşecek mi?

elaass

Alıntı yapılan: çavuş - 09 Mart 2008, 07:07:01
peki hocam bu devrenini üzerinde iki tane w simgesi var onlar birleşecek mi?

anahtara bağlanıyorlar

10kaptan10

Alıntı yapılan: çavuş - 06 Mart 2008, 17:46:25
arkadaşım bobinaj teli diye bilinir piyasada bobinaj işiyle uğraşan lardan bulabilirsinsen sadece kalınlığını söyleyeceksin onlarda verecek

çavuş

hocam bu şekle göre 1. bobinin sonu, 2. bobinin sonu ve birde bu bobinlere sarılan folyolar birleştirilip 3 lü kablomuzun  tx ine yani sırasıyla kablomuza sardığımız folyoya ve tx in diğer iletkenine bağlamız gerekiyor değil mi hocam?

10kaptan10

Alıntı yapılan: çavuş - 12 Mart 2008, 21:29:48
hocam bu şekle göre 1. bobinin sonu, 2. bobinin sonu ve birde bu bobinlere sarılan folyolar birleştirilip 3 lü kablomuzun  tx ine yani sırasıyla kablomuza sardığımız folyoya ve tx in diğer iletkenine bağlamız gerekiyor değil mi hocam?

orası şase kardeşim
ister oraya bağla istersen direk şaseye bağla

çavuş

rx in de bir ucu şaseye gidiyor değilmi?

10kaptan10

çavuş

teşekkürler 10kaptan10...

sky2008

Sayın arkadaşlar bu resimdeki bağlantıya göre hangi bobin telleri alüminyum folyoya lehimlenecek.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılar.
http://www.imageturk.com/goster.php?res=5bbefcd46ae8ebeb317cN.JPG

çavuş

hocam yeni fark ettim şu devrede R harfi yazan yere ne gelecek ?acaba şaseyemi gidecek?

sky2008

R ile P birleştiriliyor.İyi çalışmalar.

çavuş

peki uykusuz hocam end yazan yerler ve bobinlere sarılı folyolar birleştirilip tx in bir ucuna ve kablomuzun folyosuna oradan da şaseye mi gidecek?

hocam birde kablomuzda tx diye gösterilen folyo yerine direk olarak iletken kullansak ve onu şaseye bağlarsak olmazmı?

Uykusuz

Bobinde niçin bu kadar takıldınız anlamadım. Açık şemada bobinin bağlantısı açıkı şekilde belirtilmiş. Folyo da şaseye verilecek bu kadar. Başka da birşey yok. Kolay gelsin.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious