Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Pi Dedektörler'de manyetik alan'dan zarar görmemek için!....

Başlatan huseyin05, 09 Mart 2013, 05:50:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huseyin05

Arkadaşlar bu konuda bir öneride bulunmak istiyorum. Yaptığım denemelerde farklı metalleri denemek için demir, altın, bakır ve alüminyum v.s bu denemelerde cımbızı bobin'e tutuyorum. Bu cımbız metalin'den etkilenmiyor ve durumu araştır'dım. Antimanyetik metalden yapılıyor ve manyetik alandan etkilenmiyor. Bu cihaz performansı açısından sıkıntı olmuyor ve bu özellikteki metal ile yapılan bir aparat ile bobinin üst ve kenar kısımlarına göre alt tarafı torpağa bakan yüzey 120 derecelik veya biraz daha geniş ayarlanabilir. Bobin başlığının kullanıcıya vereceği zararı azaltmak için bobin başlığına takılan bir aparat gibi olsa sizcede iş görmezmi bobin tasarımında bu aparatın şekli ayarlanabilir. Kullanıcıya gelecek manyetik alanı engellemek için böyle bir "manyetik alan perdesi diyorum" kabaca bu denenebilir fakat metaryali krom-nikel alaşım'dan meydana geliyor ve manyetikleşmeyen bir metal!...Maliyeti ne olur bilemiyorum fakat manyetik alanın sağlığa zarar etkisini azaltabilir düşüncesin'deyim. Saygılar. 
Linkback: Pi Dedektörler'de manyetik alan'dan zarar görmemek için!....

huseyin05

http://www.hacibalimetal.com/paslanmaz-krom-nikel-kosebent.html buradaki köşebnet profileller ile olur bobinin kullanıcıya bakan kısmına yerleştirelecek şekilde monte edilecek!...Tabiki yanılmıyor'sam bu manyetik geçirgenlik konusunda cımbız beni yanıltmıyor'sa süper olur!...Saygılar..

huseyin05

Bu uygulama iş görürse bobin üst tarafından yayılan manyetik alanı engellenir'se bu durumda fiziksel olarak bobin manyetik alanın toprağın altına daha derin olarak iletilmesi mümkün olurmu sizcede!...Yani üste tarafa yayılamayan manyetik alanı bobin derine göndermiş olurmu? Saygılar...

huseyin05

Ayrıca bazı pi dedektör başlıklarında metal vida ve bağlantı noktalarında bana kalırsa krom-nikel alaşımlı metal ile yapılan malzeme kullanılıyor ve başlık komple bu şekilde hazırlanabilir!.. Site adresini verdiğim firmada yuvarlak krom nikel alaşımlı borular var. Bu borularla istenilen ebatlarda bobin yapılabilir. Boruların yarısı kesilebilir ve yarım ay şeklinde elde edilen kısmın içerisine bobin yerleştirilebilir. Denemek gerekiyor, saygılar...

elc

Merhaba;

anti manyetik metal manyetik alanı geçirmediği kesinmidir örneğin antimanyetik bir metalden yapılan kutu içerisine altın koyup bobine yaklaştırsak dedektör bunu algılamayacakmı bunu bir denemek gerekiyor şimdi eğer etkilenmiyorsa bir iyi bir kötü tarafı ortaya çıkacak iyi tarafı dediğin gibi koruma yapılabilir kötü tarafı böyle bir metalin içerisine saklanmış değerli objeleri bulamayacağımız anlamına gelir..

Selamlar
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

onur600

slm.bazı pı başlıklarda bu  vidalar kullanılıyor,bence manyetik alan bunları görmüyo tıpkı örn.kağıt,tahata gibi.ama dedğin gibi hüseyin usta başlıkta oluşan çift taraflı manyetik alanı tek olarak toprak altına gönderecek yani bi nevi ayna gibi yansıtacak bir materyal lazım,manyetik alanın etkilenmediği değilde bu alanı yansıtacak bi madde vb...çalışmalarını gıpda içerisinde takip ediyorum başarılar....saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

huseyin05

Arkadaş'lar manyetik alan teorisi isimli bir kitap var ve bu kitabı alamamak bana çok sıkıntı verdi. Bu manyetik alan birtakım konularda bende takıntı oldu. Acaba acaba nereye kadar, bence saçmada olsa zarar görmeyeceğimiz uygulamalardan kaçınmayalım. Bu tabiki bazı konularda mümkün olmaz, ama şu bir gerçek zararı bilmeden kullanılan herşey sonuç itibariyle telafi edilemeyecek sıkıntıları'da beraberinde getiriyor. Bir zamanlar üretim yapılan fabrikaların kendi elemanları yapılan ürün için farklı bozulma sebepleri ve önlemleri için ürüne arıza verdiren testleri yaptırıyor ve bu yazılımda da aynı sürekli açık bırakılmaması gereken zorlayıcı testler ve sonuç itibariyle başarılı üretim kaçınılmaz bir gerçek oluyor. Bende ısrar'la bilgiyi okumanın beraberinde zaman kaybetmeden ve güvenli bir şekilde denenmesi ve uygulanması düşüncesin'deyim. Bu laboratuar ortamı gerektiriyor, fakat imkanlarımız yeterli olduğu oranda bu ve benzeri testleri yapabilmek zor olmasa gerek!....Sonuç olarak sağlımız önemli değilmi sizcede!....Saygılar...

said_jarrah

Elektrik alan ve manyetik alan kavramlarını birbirine karıştırmayalım.Manyetik alanı engelleyemezsiniz.
Engineer

bitkici şakir

başlığı kurşun kalıba koyarız ustam,hüseyin ustam şaka bir yana güzel çalışmalarınız var,ama bazı şeyler hani teoride olduğu gibi pratikte olmuyor.manyetik alanı engelleyemezsiniz,belli bir mesafeyi etkisi altına alır ve çarptığı cisimlerde onu emer bazılarıda  geri aksettirir yani zor bir işi düşünüyorsunuz,Allahu-teala kolaylık versin...son bir not  eğer bu tür cihazlara maruz kalan arkadaşlarımız varsa onlara sık sık anason çayı içmelerini tavsiye ederim,insan vucudundaki radyasyonu anason  temizler...

teslacoil

Pi dedektörlerdeki manyetik alan insana zarar vermez bobin gücü ve frekansları çok düşük 50w ile 100w arası güçleri
en fazla zarar veren frekanslardan biri  bir çok üründe kullanılan 2.4GHZ mertebesindeki
suyun rezonans frekansına yakın olanlar ve vücudumuz yüzde 71 sudan oluştuğuna göre bu frekanslarda çalışan wireles vericiler telsiz telefonlar çok düşü watlı olsada zararı var
bunun dışında elektrikli cihazlarız ne kadar seviyeden hangi güçlerdekilerin ne kadar zarar olduğuna dağir bilgi ve daha fazlası bu linkte daha önce vermiştim
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=4383.0
-----------------------------------------------
manyetik alanı engelleyemezsiniz yönlendirebilirsiniz kutup arası devresini mutlaka tamamlar en kısa yoldan
said_jarrah doğru söylemiş

huseyin05

Arkadaşlar cep telefonu için kılıf üretilmişti ve zararı azalttığı şeklinde açıklamaları var. Kaynak site eklemiş'tim. Ayrıca rf devrelerinde ekranlama işlemi ne amaçla yapılmakta!...Bakır ekranlama tekniği alıcı devrelerde kullanılan bir ekranlama tekniği ve bunu denemeden yorum yapamayız. Elektrikle çalışan trenlerde tren gövdesi hareket durumunda raylar ile temas etmiyor. Bu şekilde yön veriliyor ve manyetik alan aslında kontrol edilebiliyor ve ayrıca fiziksel olarak'ta kontrol edilebilir. Belki mantıksız gelebilir ama manyetik alan sonuç itibariyle zarar veriyor bu konuda tartışmayalım. Bu zarar oranı manyetik alan kuvveti ile alakalı ve bu zarar azaltılabilir. Bitkici şakir ustam iyi öneri kafamızı güzelleştirelim diyorsun yani "Anoson Çayı" deneyecem teşekkür ederim. Saygılar...

said_jarrah

Hüseyin hocam ekranlama ile manyetik sinyal zayıflatabilirsin doğru ama her halukarda manyetik alana maruz kalınır.Ekranlamada manyetik alanın nasıl azaltıldını söliyim gelen elektromanyetik daga 3 kısıma ayrılarak senın ekranladığın mazemeye etki eder.Gelen dalda  90 derece ile gelir ise ekranlamanın hıcbır faydası yoktur.90 dereceden kucuk krıtık acıdan buyuk gelırse sısteme kırılarak etki eder birmiktar etkisi azalır.Kritik acıdan buyuk gelırse tam yansıma yapar.Bu anlattım 3 sekıldede elektromanyetik dalga ekranlı yuzuye gelir ve toplamda herturlu ektısı azalır.Madem bu konuda tam anlamıyla birşeyler öğrenmek istiosun elektromanyetik dalga teorisini cok iyi bilmen gerekir.Mühendislikte elektromanyetiğin temelleri nobel yayınları bu kıtabı ınceleyın.Matematiği biraz ağır olabilir.Söylediklerimi ukalalık olarak kesinlikle algılamayın.Saygılar.
Engineer

huseyin05

Hocam açıklamala'rınız çok güzel, ben sadece yaptığım denemelerin sonucunda uygulabilir olacağını düşünerek, önlem alabilmek ve bu testler ile zararın azaltılabileceğini düşünmüş'tüm. Bu etkinin tam olarak azaldığı nasıl bir ortamda test edilir. Krom-nikel alaşım'lı çok ince plakalar var ve fiyat'ları ekonomik olursa ben deneme yapacağım. İlk denemeyi evde wireless modem ile yapmayı düşünüyorum. Bakalım sinyali zayıflatıyormu bunu deneyeceğim. Ayrıca bu alaşımdaki metal mıknatıslanma özelliği göstermedi. Ama bazı değerlerin üzerinde manyetikleşme özelliği kazanabilir. Bunları internet üzerinden edindiğim bilgiler ile yazıyorum. Birde merak ettiğim diğer konu bu metaller arasındaki etkileşim sizede mantıklı geliyormu? Örneğin prinç metali altın ile çok iyi etkileşim gösteriyor'muş. Bu gibi sorulara cevap bulabilir'sek, ilginç devreler ve projelere uzak değiliz bunu belirtmek isterim. İlginiz için teşekkür ederim. Saygılar.

elc

Merhaba;

PC hard disk lerin içlerinde kafa hareketi için kullanılan çok güçlü mıknatıslar var ve hemen yanıbaşında elektromanyetik ile verilerin yazıldığı bir metalik disk  peki bu disk yanıbaşındaki güçlü mıknatıstan nasıl etkilenmiyor cevabı basit mıknatısın üzerindeki antimanyetik metal sayesinde deneme sansınız olursa bozuk hdd sökerek görebilirsiniz mıknatık üzerindeki metale her.gi bişi yaklaştırdığınızda mıknatısın hiçbir etkisini göremezsiniz.hüseyin05 piriç ile altının etkileşimini bilemiyorum ama civa ile altının etkileşimi çok pis oluyor altının üzerinden civa yı çıkartmak mümkün olmuyor  kesinlikle denemeyin !!!. :)

Selamlar.
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

huseyin05

Peki civa tüp şeklinde cam kabın içerisinde bulunursa ve altın ile etkileşim durumunda harekete geçebilecek bir düzenek ise bu durumda nasıl bir etkilenme olur. Saygılar...

said_jarrah

Şöle bişe denenebilir bobin kabı hazırlanırken bobın ust tarafı ve yanlarına {(alt kısmı acık kalcak)}  bobının endustansını değiştirmiyecek ve elektromanyetik dalgayı bir nevi yanıtacak bi alasımdan kalıp hazırlanırsa manyetik alan yönlendirilmiş olur.Hatta yönledirilen manyetik alan sayesinde derinlikte artabilir.Denemek lazım.
Engineer

bitkici şakir

hüseyin05  ustam yapmayın ama, şimdi anoson normal buğday, üzüm, karpuz vs gibi bir bitkidir, dere otu ve rezene,nin akrabasıdır.sadece rakıya aroma vermek için onun kokusundan yararlanırlar,ben hiç bir tür içkinin dil ucuyla bile tadına bakmadım dolayısı ile çok şey kaçırmışsın diyenleri de duyar gibi oluyorum. yani sadece anoson çayını eczaneden alıp haftafda bir iki gün kullanılması sağlık açısından çok yararlıdır... hüseyin05 ustam espiri yaptığınızı biliyorum selam ve hürmetler sunarım...
hüseyin05 ustam sen o kitabı genede alma,ben yılar önce h.kami büyüközer,in gıda raporu diye bir kitabını almıştım aylarca birçok şeyi peynir dahil yiyememiştim, seneler geçti üzerimdeki etkisi hala geçmiş değil. senin açından bakarsak olaya.evde elektronik ve elektrikli birşey bırakmaz sokağa atarsın,üstüne üstlük birde karanlıkta kalma tehliken var, en kötüsü doğal yaşama avdet etmek için çıkarsan dağ başına  o zaman kurtulursun manyetik alandan. sana bir tebessüm ettirebildiysem ne mutlu bana...

bitkici şakir

sait_jarrah o dediğiniz siteme pro-tr usta zamanında çok kafa yordu ama olmadımı bilmiyorum genede kendisi bir cevap verse iyi olur...

pro-TR

Alıntı yapılan: said_jarrah - 10 Mart 2013, 15:23:28
Şöle bişe denenebilir bobin kabı hazırlanırken bobın ust tarafı ve yanlarına {(alt kısmı acık kalcak)}  bobının endustansını değiştirmiyecek ve elektromanyetik dalgayı bir nevi yanıtacak bi alasımdan kalıp hazırlanırsa manyetik alan yönlendirilmiş olur.Hatta yönledirilen manyetik alan sayesinde derinlikte artabilir.Denemek lazım.
said usta o dediğin malzemeyi bulursan bize de haber ver, zira ben bundan 6 sene evvel dedektör başlıkları için yansıtıcı diye bir başlık açmıştım ve böyle birşeyin olmayacağı söylenmişti, bi ara da mu-metal peşine düşmüştüm malum mu-metaller manyetik alanın geçirgenliğini engelliyor fakat başlık içerisine yerleştirildiğinde endüktansını değiştirir bu değişim artış yönünde oluyor bu iyi mi kötümü bilemem, çünkü mu-metal manyetiği emiyor bu sebeble kalkan vazifesi görüyor diye düşünmüştüm. belki grafit işe yarar ama ne kadar derseniz denemek lazım
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious