Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Bana özel Sohbet Muhabbet Araştırma Tartışma Konusu

Başlatan teslacoil, 24 Kasım 2012, 23:57:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jickata

''Bilgisizler içinde bir bilgili, ölüler içinde bir diridir.'' HZ. Muhammed
''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.'' HZ. Ali
''En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.'' Mustafa Kemal Atatürk

teslacoil

555 ışık ayarlı ses jeneratörü

555 statick alan dedektör

555 specturum analizör

555 kısa dalga radyo

555 pwm motor devir konturol

fatih2176

merhaba tesla usta sen bir cihaz üzerindemi çalışıyorsun merak ettim de ?söylediğine göre harika ötesi bir cihaz diyorsun ama ??

teslacoil

senin dediğin gibi demiyorum ama öyle olucağını düşünüyorum
---------------------
her.gi bir yapılmış devre mantığı üzerinden yada mevcut devreler üzerinde modifiye etme niyetim yok yorulmaya değmez
aynı şemaverden çay içitikten sonra çay bardağınız ha ince belli olmuş ha fincanda farketmiyo 
internet devre kaynıyo
hepsinin kendi içinde sorunları ve artı eksi yönde avantajları var her özellikten faydalanıp
tek bir cihazda yapıp toparlayıp  ortaya koymak önemli
dedektör başka elektronik eşyalara benzemez yüzde yüz işlevsel olmalı
netlik içermeli gerçekte neden uraştığımız belli
hobby devreler bize lazım değil firma cihazlarınada milyarda ödeseniniz hiç birinin garantiside yok
parayı bastıranda bastırmayanda aynı durumda
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu işi kökünden çözmek için konuyu kaplayan bütün durumlar hakkında bilgi sahibi olmak lazım
buna cihazdan toprağa ve metallere kadar
siteye elemet tablosunu ve metallerle ilgili bilgilere ekledim zerre ilgi yok
sanki orta okul diploması alıcam o yüzden bana lazımdı :D
----------------------------------------------------------------------------------
konu uzun bir cihazda olması gerekenler
nasıl olmalı eksik yönleri  artı yönleri neler
hangi cihaz ne kadar iş görüyo bu ve bunu gibi her kez öneriler getirirse o yönde geliştirme ler sağlamaya çalışıcam
-----------------------------------------

jickata

ssforum

Sayın tesla,herkese yararlı olacak bu güzel bilgileri derleyip,toparlayıp kolay ulaşılabilecek şekilde paylaştığınız için teşekkür ederim,Her işinizde Allah yardımcınız olsun.Saygılarımla.

teslacoil

ssforum ben teşekkür ederim ALLAH C.C bütün müslümanların işini ras getirsin
-----------------------------------
jickata bu tür işlerin asıl okulu burası varmı başka
bu işlerin okulunu okuduk deriz :D
teknoloji ekibin bilgi ve kütür seviyesi her zaman en yüksek düzeyde olması  dileğiyle

jickata

Zaten elektronik kolay ogrenilen bir sey degil.Zaman ve sabIr ister ,en onemlisi de basladIgIn devre calIsmadIgInda vaz gecmemen gerek.Sonuna kadar gidersen tecruben artar.
PaylasImlarIn icin tesekkurler.MeraklI olanlara kolay gelsin.

defineciii

Alıntı yapılan: Tesla^Pulse^Coil - 29 Aralık 2012, 08:16:52
ssforum ben teşekkür ederim ALLAH C.C bütün müslümanların işini ras getirsin
-----------------------------------
jickata bu tür işlerin asıl okulu burası varmı başka
bu işlerin okulunu okuduk deriz :D
teknoloji ekibin bilgi ve kütür seviyesi her zaman en yüksek düzeyde olması  dileğiyle

takma kafaya tesla  su gıder  yolunu bulur   hep acelecı  olmaktan  kaybedıyoruz   zamanla  pıserız  ecelemız yok  kıyamet tarıhıde gectı nası olsa  faturalarım hepsı  24 aralıga kesılmıstı  oysa kıyamet kopacak dıye baya sevınmıstım  ama olmadı  faturaları tıpıs tıpıs odedım....

her yerden  tupte yagıyo  nası olsa ndeyme keyfıme gıtsınn......radar gıbı bı cıhazdan bahsedıyosun  nedır bunun aslı  lazerlı  senmı yaptın  ne durumda  su an

teslacoil

defineci
perşembe günü sana daha önce söylediğim yere gittim adam hem cins hem artis çıktı dükkandaki diğer eşyalar kadar antika anlıyacağan neyse sinirlenmeyip elinde olan iki  adet ufak tv olduğunu öğrenebildim birine 100tl dedi diğerine 30 tl 30 dediği toplu halde fakat arızalıymış
neyse dedim ben arkadaşa söyliyim isterse gelsin alsın çıktım ordan olmadı yani
sen yapmak istediğin şeyin en azından bir tanede olsa numune olarak yaptınmı elinde kalmasın tüpler
kolay gelsin çıkarsa birşeyler haber veririm
---------------------------------------------------------
daha önce kullandığımız 2 cihaz hakkında tecrübelerimi paşlaştım sadece tarifi için lazer gibi yönlendirilmiş olmasından bahsettimiştim
ben birşey yapmadım bana bakmayın :D
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jickata
okul zamanında bu kadar okusaydık hep taktir teşekkür alırdık
şimdi arkadaşlardan alıyoruz teşekkürleri taktirleri
bir teşekkür butonumuz bile yok anlıyormusun hadi gülümse  :D
pardon bir kedim bile yok olucaktı sanırım
indiregandiye aynen devam daha sonra yine eklerim
---------------------------------------------------------------------------------------

jickata

Tesekkur butonunu bIrakta smileler bile kayboldu. ;)
NapalIm,idare edicez artIk.:)

defineciii

tesla  bısıy yaptım yok .....tup  işi  tamam  yeterlı   daha lazım degıl   itü ünıvertesını  bılırmısın  ıcerde  cok eskı  tupler var  muzelık  cam  dolapta   ordan merak saldım  hemde  oyalanıyorum  calısmalarını ıncelıyorum 

teslacoil

ana sayfa
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
kullanım anlatımı
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step
indirme linki
www.cgsecurity.org/testdisk-6.14-WIP.win.zip
google crome tarayaıcısıyla türkçe olarak incelem imkanınız var
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Biçimlendirilmiş partısın tablosu bozulmuş hdd yeni mbr tablosu oluşturma ve boot dosyası geri getirme format türünü değişme ve  tüm veri dosyalarını kurtarma imkanları vardır
---------------------------------------------------
önce programın dosyalarını kurtaracağım hdd de  başka bir bölüme rar dosyasından çıkartıyoruz
daha sonra programı içindeki testdisk_win exe yi çalıştırıyoruz
----------------------------------------------------------------------------
"Create" seçeneği ile ilerliyoruz
------------------------------------------------
Bu kısımda harddiskler görünüyor, siz sorunlu olan harddiskinizi seçeceksiniz ( eğer birden fazla harddiskiniz varsa seçimde dikkatli olmalısınız. ) Doğru harddiski seçtikten sonra "Proceed" butonunu seçip ilerliyoruz..
-------------------------
Bu menüde daha önce bilgisayarınızda kurulu olan işletim sistemine uygun olarak ilerleyeceksiniz. Linux veya Windows ise "Intel" seçeneği, Apple ise Mac vs. Biz "Intel"i seçip devam ediyoruz.
------------------
Bu bölümden sonra emin olmadığınız hiçbir şey yapmamalısınız, bizim yolumuz "Analyse" yolu.. Diğerlerine bulaşmamanızı öneriyorum.
-----------------
"Quick Search" diyerek devam ediyoruz.
-----------------------------------------------------
Bu bölümde harddiskinizin bölümlerine göre ilerleyeceksiniz. ( C sürücüsü, D sürücüsü gibi... ) Seçeneklerin üzerinde gezinerek aşağıda disk boyutlarını görebilirsiniz. Bu size yardımcı olacaktır. İstediğimiz bölümü seçip klavyeden "P" tuşuna basarak klasörleri listeliyoruz.
------------------------------------
Tüm bu işlemler sonucu özlediğiniz dosyalarınız karşınızda listelenecektir. Kopyalamak istediğiniz klasörü klavyenin "C" tuşuna basarak alabilirsiniz.
t change teyp ile bölümü istediğim formatta yeniden oluşturabilir
p list şeçeneğiyle dosyaları görebilirsiniz
a şe.eneğiyle hepsini şeçebiliriz
c hepsini kopyalayabiliriz
Q çıkış yapıyoruz
yada programı kapatabiliriz
kopyalanan dosyalar bu programın klasörünün içinde toplanacak
bozulmuş bölümleri
fhoto recoveriyle ayrıca kurttarabilirsiniz
istedğim dosya türlerini yada hepsini şeçerek kurtarabilirz
tamamen bozulmuş hdd lerde  karışıkta olsa kurtarma imkanı gene var
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
google den testdisk kullanımı olarak arattırarak daha fazlasını bulabilirsniz

teslacoil

Herkeze selam
derdi veren ALLAH c.c dermanınıda veriyo
Az önce bilgisayarın 80gbyt sürücü disk bilgisayar kitlenipte reset attınca uçtu
2 adet bölümde  dosya formatı bilinmiyordum ntfs gitmişti
önce perfeckxp sp3 cd içindeki test disk recoveri ile partısın tablosunu düzelttim sonra 
içindeki mbr wizar ile xpnin boot sektör kaydını geri getirdim
durum gözüktüğü gibi bütün herşey kurtarıldı :D
ilk fırsata windows yedeğide alayım ben de ne olur ne olmaz
--------------------------------------------------------------------------------
Bitkici şakir ALLAH c.c senden de razı olsun
programlar bahane Allah c.c her yapılan iyiliğide görüyor görüyor kötülüğüde ona göre
dert verdimi dermanınıda veriyor
Bu arada Dua eden altın para bulsun  8)
----------------------------------------------------------------------------
sprint laoyutu dönüşte gelince bakar bulurum netten olmadı bende var bir yerlere yüklerim

ali kaptan

geçmiş olsun.ben çok ızdırabını çektim.
örneğin a isimli bin dosyasının üzerine yazsak bi önceki dosyayı kurtarma ihtimalimiz olabilir mi.
biraz açıklayacı olyım.kullandığım programlama cihazı okuduğu dosyaları bin formatında kayıt yapıyor(ben öyle istiyorum).entegreyi okuttum a adında kaydettim(bi entegreyi okurken bi kaç kez doğrularım.)tekrar okuttum farklı okudu.tekrar okuttum yine farklı.dalgınlıkla ilk okuduğumun üzerine kaydettim sonuncuyu.işin kötüsü programlayıcı entegrede kayıtlı programı bozmuş.yani esasen ilk okuduğum en sağılıklısıydı.
bu durumda ilk okunanı kurtarma şansım var  mı.

teslacoil

Ali kaptan bilgisayardan low laybel format yada üzerine bir kaç pass boş veri yazan programlar dışında dosyalar silinmez sadece sizin ulaşabileceğin kısa yol dosyasını siler windows
değistirme işlemi yapmış olsa dahi sadece ismi ortadan kaldırıyor
diğer dosya bilgisayar içindedir üzerine denk gelen byte veri yazılmadıysa bulunabilir programı indirip dosyanın bulunduğu hdd bölümünü taratıp verileri aktarın
kutarabileceğinizi düşünüyorum
hdd nin ilk formatından imal edildiği tarihlere kadar partısın bilgileri bile gözükebiliyo
programı indirip test edin yada perfectxp sp3 cd ile çok daha fazlasına ulaşabilirsin program olarak
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uzun zamandır hdd lerin içinde arayıp durduğum bir devre tesadüf denk geldi
devre daha önce netten temin etiğim üzerinde projeyi sunan tarafından test edildiğini
yazan konu anlatımı vardı devre her hangi bir 1A den 60A re kadar olan akülere kulanabildiği
verimi düşmüş aküleri  iş gördüğü verimi artırdığı anlatılıyordu
devre akünün kendi üzerinden aldığı enerjiyi yüksek flayk back voltajlarına çıkartıp geri aküyü soklamasıyla çalışan bir devre hiç sarj tutmayan  akülerde denemek için  ayrıca enerji vermek gerekicek haliyle
ilk fırsatta devreyi yapmayı düşünüyorum  gerçekten söylendiği gibi iseki devreden gözüken de o
mantık olrakda doğru gözüküyor herkezin işine yarabilecek bir devre
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

teslacoil

realtek RTL 8187 chipsetli wireles alıcılar bu konuda çok iyi 50 tl fiyatı var aynı sekilde wifly-ctiy serisi de çok verimli güçleri yüksek realtek serisi diğerilerinide tecrübe ettim birbirine yakın verimleri var
bunların anten çıkışların kendi orjinal f soketinde az bir parça ilaveyle normal uydu anten kablo boyutlarına F-F soketle geçiş yaparak istediğiniz kadar uzatabilirsiniz çin malı anten kablosu bile kullansansnız sıkıtı olmuyor kaliteli kablo yalanına aldanmayın folyolu olsun yeter en son varılan noktada yönlendirmek için reflektör olarak kulanabileceğiz herşey olabilir bakır plaket aliminyum folyo ben yarısı folyoyla kaplı 0.5lt pet şişe kullandım
bu hem diğer yönlerden gelen sinyaleri kestiği gibi tek yönde gelen sinyaleri almanıza odaklamanıza yarar
anten kablosunun en son noktasında kablonun dışındaki folyoyu 15 cm soyup iç kısmı pilastiğiyle bırakmanız da yeterli
yeterki alıcıyla verici anten ucları uzak mesafede bir birini görebilcek sekilde konumlandırılsın  arada engeller olmasın yeter
suan 150mt mesafeden anten modifeyesi olmadan 15 cm uc kısmını sıyırarak arada 35 mtr anten kablosuyla kulanıyorum
100mt kablo 25 tl bundan giden 35 mt 8 tl harcanan rg6 için F soketler 3 tl wireles ucuna takılan altın kaplama F soket 5 tl
yani toplam da 16 tl
wireles alıcıyı usb kabloyla uzatmanızı tavsiye etme hem pahalı hemde kalitesiz olanlarda 5mtreden sonra cihazı görmüyor
verimi görebilmek için Network Stumbler programını kulanabilirsiniz ayar için etraftaki diğer ağlarında  hakında bilgide edinebişlirsiniz
modem ayarlarında kanal seçimi mevcut etraftaki kullanılan kanallardan farklı şeçmeniz sizin için avantaj sağlar
klasikte modemde 1-6-11 kulanılır bunun dışındakileri tercih edin
Network Stumbler programı speckturumu -50 le başlayıp -100 kadar gider en yüksek kalite max seviye -50 dir
bunda göşterdiği değer -55 internete bağlanma hızı 10mbt modemin internet sağlayıcısından verdiği değer 11.5mbt
------------------------
bir başka bilgi olarak sifrenizin kırılmaması için önerim olucak
back track 3 linux  hack isletim sistemi her türlü hack programı mevcut en son 5 versiyonu çıktı içinde spoonwep programı var fakat görsel olarak  sadece 3te var diğerlerinde komutlu linux olan diğerlerinede uygulanması mümkün  wep sifrelerini 5 dakika ile yarım saat içinde kırıyor birisinin modemden veri aktarıyo olması yetiyo
güvenliğiniz için hem wpa hem mac adresi sifrelemesini kullanın aslında wpa kırmas daha kolay sadece karşı tarafın bilgisayarının tekrar açtığı zaman denk gelmesi için bil açık tutmak yetiyor belki size denk gelmeyebilir fakat artık her wireles alıcın içinde cd olarak verildiğinden yagınlastı ayrı bir öneri  buda
-------------------------------------------------------
http://www.netstumbler.com/downloads/
-----------------------------------------------------
http://www.backtrack-linux.org/
-------------------------------------------------
bağlantı süresine bağlı olarak programın verdiği spekturm resmi ekte

teslacoil

Dünyanın en iyi sistem optimizasyon ve temizleme programlarından birisi olarak birçok ödül kazanan Advanced WindowsCare tamamen yenilendi ve bu yenilikle beraber ismi de artık Advanced SystemCare olarak değiştirilmiş bulunuyor. Sisteminizdeki hataları kategorilere ayırıp teker teker ele alarak çok daha derin ve etkili bir temizlik ve onarım yapan bu program ile artık bilgisayarınız çok daha hızlı çalışacak. Tamamen ücretsiz ve Türkçe dil desteği bulunan programın kolay kullanılabilir bir arayüzü var.
Siyah ve beyaz olmak üzere 2 tema seçeneği sunan programın ilk başında yapılan Windows Bakımı taramasından sonra "Onar" tuşu ile bu bölümdeki hataları onarabilirsiniz.
Programın ortasında bulunan "Çare" tuşuna basıldığında program "Windows Bakımı" ve "Sistemi Tanıla" bölümlerindeki taramaları hızlı bir şekilde yapar ve yine aynı hızda bu bölümlerdeki hataları onarır.
Windows Bakımı bölümünde taranan sorunlar:
Spyware Kaldırma: Spyware ve Adware gibi zararlı yazılımları tarayan ve silen bu bölüm sayesinde bilgisayarınız hem daha güvenli hem de daha hızlı olacak.
    Kayıt Düzeltme: Bu bölüm sayesinde Windows Kayıt Defteri üzerindeki sorunlu ve alakasız kayıtlar bulunup silinir ve bilgisayarın çalışma hızında artış yaşanması sağlanır.
    Gizlilik Süpürme: Birçok program en son çalışılan dosyaları "geçmiş" adı verilen bölümlerde kullanıcıların daha kolay ulaşmaları için saklar. Ancak bu dosyalar ve internet tarayıcıları çerezleri, geçmişleri bilgisayarın hızını yavaşlatan en önemli unsurlardır. Bu bölüm ile sistem bu dosyalardan arınarak daha hızlı hale gelir.
    Çöpdosya Temizliği: Bilgisayarınızda birden fazla kopyası bulunan dosyalar sistemin yavaşlamasına sebep olur. Çöpdosya Temizliği bölümü bu dosyaları bulur ve sistemden temizler.
Sistemi Tanıla bölümünde taranan sorunlar:
Sistem Eniyileme: Sistem optimizasyonu için kullanılan bu araç ile bilgisayar performansının arttırılması sağlanır.
    Güvenlik Savunma: Bu bölüm ile Spyware, Adware gibi yazılımların bilgisayarınıza kurulmasına engel olabilir ve bilgisayarınızın bu tür zararlı yazılımlara karşı güvenliğini sağlayabilirsiniz.
    Disk Birleştirme: Birçok bölümlere ayrılan ve bu sebeple oldukça yavaşlayan bilgisayarınızın disk birleştirme işlemi sayesinde performansını ilk günkü gibi yapabilirsiniz.
    Güvenlik Analizi: Windows Güvenlik Duvarı gibi araçları tarayan bu bölüm sayesinde bilgisayarınıza sızma tehlikelerini ölçebilir ve güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.
Bilgisayarınızdaki yavaşlamalara, donmalara, program kilitlenmelerine ve tehlikeli girişlere karşı oldukça etkili olan bu program ile bilgisayarınız ilk günkü gibi güvende ve hızlı olacak. Tamamen Türkçe ve ücretsiz olan bu program ile bilgisayarınızı kanatlandırabilirsiniz.
Neden Advanced SystemCare?
Kullanımı oldukça kolaydır: Tek tıklama ile bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
    Bilgisayarınızı tamamen korur, üstelik ücretsiz: Spyware, Adware taramaları ve silmeleri sayesinde bilgisayarınızı korur. Hacker'lar, HiJacker'lar veya bilgisayarınıza zararlı yazılım yüklemeye çalışanlara karşı da sisteminizi korur. PC aktivite geçmişini de kontrol ederek hangi işlemlerin gerçekleştiğini gösterir ve takip eder.
    Windows'unuzu temizleyin: Sistem performansınızı kayıp dosyaları temizleyerek hızlandırır, istenmeyen dosyaları ortadan kaldırır, gereksiz dosyaları siler ve tüm hasarlı kayıt girişlerini siler.
    PC'nizi en yüksek performansta tutun: Windows'unuzu modifiye ederek sistem ve internet hızınızı arttırır.
------------------------------------------
http://www.tamindir.com/advanced-systemcare/3.7.3/
---------------------------------------------
internet bağlantısını kesip kurulum yaparsınız
güncelleştirme ayarlarını zamanlama kısmında 1kereliğine  olarak ayarlayın o günün tarihini verir 1 sene sonraya kadar sormaz
güçlestirme yaptırmayın açıkcası sürekli sormasını engellemek için
ayarlar kısmını kendi isteğinize göre düzenleyin
gerisini ona bırakın bilgisayarı kullanmadığınız zamanlarda kendi temizler pronun tek artısı bu demoda tam sürüm gibi işlevini yapıyor sadece manuel programı çalıştırıp  sistem care butonu tıklamanız yetiyor
her türlü ihtiyaca özel bir islev ayrıca programın özelliğinde var
(Account Name: ascfabjdst  ---------  License code: 841D-841D-F0FF-1A83 )

jickata

Size tamamen katIlIyorum.Advanced SystemCare'yi yIllardIr kullanmaktayIm.Herkese tavsiye ederim.

Birde Aktivate etmeniz icin internet baglantIsInI kesin ve Tesla ustanIn dedigi gibi guncellestirmey kapatIn.
Buradanda son surumunu indirebilirsiniz.Serial RaR dosyasI icinde.

http://letitbit.net/download/45272.460e1737045aa7a7125438ef2f1a/asc-6.1.9.215.zip.html
http://turbobit.net/fh8sgplvjl1p.html
http://www.unibytes.com/OOxXFHynQecLqw-Us4P3UgBB
http://ul.to/tiktau5n

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious