Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Bana özel Sohbet Muhabbet Araştırma Tartışma Konusu

Başlatan teslacoil, 24 Kasım 2012, 23:57:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

humhum

Yabancı Ustadan    PI  de   Tek bobin ve  Çift bobin hakkında bilinmesi gereken  gerçekleri bu linktekileri tercüme ederek öğrenebilirsiniz.

http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?13383-P-I-Long-range-Detector&p=89593#post89593

;) ;)

ali kaptan

slm.verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.sizin tecrübelerinizi paylaştığınızı siz söyleyince hatırladım.
verdiğiniz link sanırım rusça ve çevremde tercüme edecek kimse yok.bilgisayar çevirisini saçma bulduğumdan denemem bile.siz bu konuda bize yardımcı olursanız memnuniyet duyarız.

benim vaktim olmadığından uğraşamamıyorum.vaktim olsa kendi projemi gerçekleştirmek isterim.ben uğraşamıyorum diye de defteri kapamamak gerektiğini düşündüğüm için karınca kararınca yardımcı olmaya çalışıyorum.bu bağlamda size tekrar teşekkür ederim

humhum

Bulgarca'dan  Tercüme:

Şunu bilmelisiniz ki ,Tek bobin ile çalışan PI cihazlar gerçek olmayan ayırıma sahip oluyorlar. Böyle cihazlar herzaman gerçek şekilde Demir tespit ederler, Maalesef Gümüş paralar ve bazı paralar demir gibi sonuç verirler.
Eski paraları doğru tespit etmek için birden fazla gönderilen sinyal incelenmesi gerekiyor. O yüzdendir  ki bugüne kadar tek bobin ile çalışan PI cihazlar sadece Reklam olarak kalmışlardır.
Burada ayrımlı olarak  benim yapmış olduğum cihaz 3 entegre
ve birkaç transistörden oluşuyor, ama nasıl ayarlayacaınızı(toplayacağınızı) size kalmıştır, Bundan sonra benden başka şema beklemeyin, çünkü Bulgaristanda aramak taramak sadece 10-15 cm kadar olduğundan yasaklıdır. İnsanlar  cihazlarını denemek için araziye gittiğinde bile başı derde girebilir.
Unutmayın ki Pulse Dedektörlerin yaymış olduğu manyetik alan çok fazla güçlüdür ve sağlık için zararlıdır,  eğer uzun süre PI cihaz kullanırsanız  baş dönmesi veya  baş ağrısı olursa şaşırmayın, çünkü bunları yapabiliyor. Yetersiz Pulse cihazlar kiremit ve minerallere tepki verirler.

Not : Bulgar Ustanın dediği gibi uzun süre PI cihaz ile uğraştığımda bende de baş ağrıları oluyordu --HUMHUM

teslacoil

Alan tarama cihazları bu konuda çok daha tehlikeliymiş
beyin hücrelerini öldürüyormuş ultra yüksek frekanslar kullanıldığından sanırım
birde ultra sesle çalışan cihazlardada aynı etkiler varmış
baş ağrısı önemli değil ben aspirin içmeye razıyım   ;D  :o
TESLA ...............

onur600

HUMHUM usta tespitlerinize katılıyorum...
PI sistem de tek bobinle  belirttiğiniz gibi hiçbir zaman ayrım ve tam kararlılık elde edilemiyor.çift bobinde bi nebzede olsa bu aşılabiliyor.
en azından daha kararlı çalışmakta.hernekadar ben bugüne kadar kullandığım ve gördüğüm çift bobin tasarımları da pekde kaliteli olduğu söylenemez.bikaç marka model istisna tabiki...
ancak şu yarattığı sağlık sorunları ile ilgili olarakta şunu söyleyeyim,bahsi geçen sıkıntılar hemen olaşacak sorunlar değil ve kalıcı bi etki bırakması çok zor tabi gece gündüz yanınızdan ayırmassanız o başka..

...
taklitçi komikkk

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

ali kaptan

Alıntı yapılan: humhum - 24 Haziran 2013, 18:14:21
Bulgarca'dan  Tercüme:

Şunu bilmelisiniz ki ,Tek bobin ile çalışan PI cihazlar gerçek olmayan ayırıma sahip oluyorlar. Böyle cihazlar herzaman gerçek şekilde Demir tespit ederler, Maalesef Gümüş paralar ve bazı paralar demir gibi sonuç verirler.
Eski paraları doğru tespit etmek için birden fazla gönderilen sinyal incelenmesi gerekiyor. O yüzdendir  ki bugüne kadar tek bobin ile çalışan PI cihazlar sadece Reklam olarak kalmışlardır.
ve birkaç transistörden oluşuyor, ama nasıl ayarlayacaınızı(toplayacağınızı) size kalmıştır, Bundan sonra benden başka şema beklemeyin, çünkü Bulgaristanda aramak taramak sadece 10-15 cm kadar olduğundan yasaklıdır. İnsanlar  cihazlarını denemek için araziye gittiğinde bile başı derde girebilir.
Unutmayın ki Pulse Dedektörlerin yaymış olduğu manyetik alan çok fazla güçlüdür ve sağlık için zararlıdır,  eğer uzun süre PI cihaz kullanırsanız  baş dönmesi veya  baş ağrısı olursa şaşırmayın, çünkü bunları yapabiliyor. Yetersiz Pulse cihazlar kiremit ve minerallere tepki verirler.

Not : Bulgar Ustanın dediği gibi uzun süre PI cihaz ile uğraştığımda bende de baş ağrıları oluyordu --HUMHUM

baş ağrısı bende daha cihazı tasarlarken başlıyor...şaka bi yana yazılanların tamamına katılıyorum.hatta pi de gerçek ayrımın olabilebileceğini de sanmıyorum.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Bazı bilgilendirmelerin gerekli olduğunu gördüğüm için bilgi mesajı yazıyorum. Bir dedektörün oluşturduğu elektromanyetik alanın sağlığınıza zararlı olacağından korkuyorsanız büyük elektrik motorlarına, yüksek gerilim hatlarına, indüksiyon ısıtmalara v.b. hiç yanaşmamanız lazım. Öte yandan cebinizde bir cep telefonu varsa dedektörün zararlı olduğunu hiç düşünmemeniz lazım. Tek bobinli PI dedektörlerin ayrımı ile ilgili, evet "şu an için" bir vlf değil ama olmayacağını iddia etmek ileriki zamanlarda geçmiş yazılarınıza bakıp kendi kendinize hayıflanmanıza neden olabilir. Keza eski yazılara bakıldığında pi dedektörde hiçbir şekilde ayrım olmaz diye yazanların şimdilerde yazdıklarını gerek bu sitede, gerek yurtiçi ve yurtdışı başka sitelerde görüyorum. Bişeyler adım adım ilerliyor. Ağacın üst dalına çıkmak için alt dalına basmak gerekiyor.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

humhum

Alıntı yapılan: Tesla^Pulse^Coil - 24 Haziran 2013, 19:14:30
Alan tarama cihazları bu konuda çok daha tehlikeliymiş
beyin hücrelerini öldürüyormuş ultra yüksek frekanslar kullanıldığından sanırım
birde ultra sesle çalışan cihazlardada aynı etkiler varmış
baş ağrısı önemli değil ben aspirin içmeye razıyım   ;D  :o
TESLA ...............

Alan tarama senin burada imalı bir şekilde tarif ettiğin gibi  çok yüksek frekans ile çalışmazlar , ayrıca   ultrasesle çalışan ise sadece çok az bir kısmıdır  böyle olsa bile  ses genliği yüksek olmadığından  hiçbirşekilde zararı olması bile sözkonusu değil.

humhum

Alıntı yapılan: Karadağ - 25 Haziran 2013, 08:51:30
Merhaba Arkadaşlar,

Bazı bilgilendirmelerin gerekli olduğunu gördüğüm için bilgi mesajı yazıyorum. Bir dedektörün oluşturduğu elektromanyetik alanın sağlığınıza zararlı olacağından korkuyorsanız büyük elektrik motorlarına, yüksek gerilim hatlarına, indüksiyon ısıtmalara v.b. hiç yanaşmamanız lazım. Öte yandan cebinizde bir cep telefonu varsa dedektörün zararlı olduğunu hiç düşünmemeniz lazım. Tek bobinli PI dedektörlerin ayrımı ile ilgili, evet "şu an için" bir vlf değil ama olmayacağını iddia etmek ileriki zamanlarda geçmiş yazılarınıza bakıp kendi kendinize hayıflanmanıza neden olabilir. Keza eski yazılara bakıldığında pi dedektörde hiçbir şekilde ayrım olmaz diye yazanların şimdilerde yazdıklarını gerek bu sitede, gerek yurtiçi ve yurtdışı başka sitelerde görüyorum. Bişeyler adım adım ilerliyor. Ağacın üst dalına çıkmak için alt dalına basmak gerekiyor.

Saygılar

Merhaba Karadağ , Elektrik motorun sargıları kapalı yani izoleli olduğundan sorun olmaz, HV hatları Pulse olmadığından (sinusdür) çok yakınında olmadığı için baş ağrısı yapmaz  ancak bu 50Hz lik manyetic alanda uzun süre durulduğunda Vücut ta static yüklenmesine sebebiyet vereceğinden o  kişide yorgunluk yapar.
İnduction Isıtıcı devresi  (4 - 22 Khz)  yaparak bizzat çalıştım onda da baş ağrım olmadı (darbe veya Pulse olmadığından) ancak çalışırken yakınında durduğumda bacak kaslarımda spor yapmışım gibi gerginlik hissi verdiğini gördüm. Bu tür sinüs Manyetic cihazlar aynı zamanda kemikte oluşmuş çatlakların çabuk kaynaması için kullanılır.
Cep telefonuna gelince , herzaman söylerim kullandığınız Cep Telefonunun   S.A.R. oranı yüksek ise mutlaka baş ağrısı yapma ihtimali çok yüksektir ve beyin için ilerki yıllarda zararlı olabilir, o yüzden mümkün oldukça SAR oranı düşük yada Handsfree olarak görüşme yapılmasında yarar vardır.
PI cihazlarların (darbe)  kapalı alanda yada uzun süre çalışılırsa  baş ağrısı yapma ihtimalleri daha fazladır.
Karadağ kardeşim illaki PI cihaz (DP3) ile çalışma yapacaksan bunu  çift bobin  olarak dizayın etmeye çalış bence,
çünkü aynı şekilde P.I. olan Clone PI-2  tek boninli iken çift bobine dönüştürdüm , hem hassasiyeti  hemde ayırımı çok  daha güzel oldu.

Saygılar.

Karadağ

Alıntı yapılan: humhum - 26 Haziran 2013, 21:43:53
Merhaba Arkadaşlar,

Saygılar

Merhaba Karadağ , Elektrik motorun sargıları kapalı yani izoleli olduğundan sorun olmaz, HV hatları Pulse olmadığından (sinusdür) çok yakınında olmadığı için baş ağrısı yapmaz  ancak bu 50Hz lik manyetic alanda uzun süre durulduğunda Vücut ta static yüklenmesine sebebiyet vereceğinden o  kişide yorgunluk yapar.
İnduction Isıtıcı devresi  (4 - 22 Khz)  yaparak bizzat çalıştım onda da baş ağrım olmadı (darbe veya Pulse olmadığından) ancak çalışırken yakınında durduğumda bacak kaslarımda spor yapmışım gibi gerginlik hissi verdiğini gördüm. Bu tür sinüs Manyetic cihazlar aynı zamanda kemikte oluşmuş çatlakların çabuk kaynaması için kullanılır.
Cep telefonuna gelince , herzaman söylerim kullandığınız Cep Telefonunun   S.A.R. oranı yüksek ise mutlaka baş ağrısı yapma ihtimali çok yüksektir ve beyin için ilerki yıllarda zararlı olabilir, o yüzden mümkün oldukça SAR oranı düşük yada Handsfree olarak görüşme yapılmasında yarar vardır.
PI cihazlarların (darbe)  kapalı alanda yada uzun süre çalışılırsa  baş ağrısı yapma ihtimalleri daha fazladır.
Karadağ kardeşim illaki PI cihaz (DP3) ile çalışma yapacaksan bunu  çift bobin  olarak dizayın etmeye çalış bence,
çünkü aynı şekilde P.I. olan Clone PI-2  tek boninli iken çift bobine dönüştürdüm , hem hassasiyeti  hemde ayırımı çok  daha güzel oldu.

Saygılar.

MErhaba,

Ben oluşturduğu elektromanyetik alanın vücuda etkisi bazında duruma yaklaştım. Vücudun çeşitli yerlerine etkileri farklı olabilir ama vücutun maruz kaldığı elektromanyetik alan aşağı yukatı yakındır. Bunu android cep telefonlarındaki tesla ölçerler ile ölçerek de görebilirsiniz.

Dedektör konusunda ise zaten çift bobinli bir çalışmam devam ediyor. Konuyu takip edenler prototip devremin çalıştığını hatırlayacaklardır. Ama öncelikle bitirmiş olduğum 3s i foruma ekleyeceğim. Bir yandan da pi ib üzerine çalışmaya devam edeceğim. Ayrım piib de daha net ama büyük bobin yapma zahmeti monocoil pi dedektörü vazgeçilmez kılıyor.

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

teslacoil

Kuyudan taş çıkarmaya devam edelim  :o ;D
-----------------------------------------------------
yazımın tamamnı bu linkte
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=4383.0
Manyetik alan seviyesi (miligauss)
UZAKLIK(cm) 3.048 30.48 99.06
Elektrikli battaniye 2-80 --- ---
Çamaşır makinesi 8-400 2- 30 0.1-2
Televizyon 25-500 0.4-20 0.1-2
Elektrik sobası 60-2000 4-40 0.1-2
Mikrodalga fırın 750-2000 40-80 3-8
Tıraş makinesi 150-15000 1-90 0.4-3
Floresan lamba 400-4000 5-20 0.1-3
Saç kurutma mak. 60-20000 1-70 0.1-3
Tablodaki değerler aletlerin marka ve modellerine göre değişmektedir (Artıp – Azalmakta). Tabloda görüldüğü gibi MA değerleri aletlerden uzaklaştıkça azalmaktadır.
Ayrıca en fazla MA' a saç kurutma makinesi sahiptir. Saç kurutma makinesini elektrikli tıraş makinesi ve floresan lamba takip etmektedir.
İKİNCİ TABLO
UZAKLIK 15 cm 30 cm 60 cm 120 cm
BANYODA
Saç kurutma m. 30000 100 --- ---
Traş makinesi 10000 2000 --- ---
Çamaşır m. 2000 700 100 ---
MUTFAKTA
Blender 7000 1000 200 ---
Kahve m. 7 1000 200 ---
Bulaşık m. 7 --- - ---
Mutfak robotu 20 10 4 ---
Mikrodalga fırın 20000 4000 1000 200
Mikser 10000 1000 100 ---
Elektrikli fırın 900 400 --- ---
Buzdolabı 200 200 100 ---
ODALARDA
Vantilatör --- 300 --- ---
Ütü 800 100 --- ---
Elektrikli ısıtıcı 10000 2000 400 ---
El. Süpürgesi 30000 6000 1000 100
Klima --- 300 --- ---
Radyo/kasetç. 100 --- --- ---
Renkli TV --- 700 200 ---
Siyah-Beyaz TV --- 300 --- ---
BÜRO ALETLERİ
Fotokopi 9000 2000 700 400
Faks m. 600 --- --- ---
Floresan Lamba 4000 600 200 ---
Bilg. Ekranı 1400 500 200 ---
BAŞKA
Pil Şarj Aleti 3000 300 --- ---
Matkap 15000 3000 400 ---
Elektrikli testere 20000 4000 500 ---
Bu tabloda yer alan değerler aynı elektrikli aygıtın onlarca marka ve modelinden alınan ölçümlerinin ortalamasıdır. Kimi marka ve modeller bu değerlerin onda biri kadar manyetik alan oluştururken kimileri de on katı fazla manyetik alan oluşturur.
Biz burada günlük hayatta en fazla karşılaşılan EM alanlardan Enerji İletim Hatları (YGH), Cep telefonları , Baz istasyonları ve Bilgisayarlardan bahsedeceğiz.
----------------------------------------------------------------------------------------
delta pulse dedektor çalışma esnasında bobin başlığına 35cm mesafeden bir adet kırmızı ledi yakabilecek kadar enerji yayıyor
kafanızı bobine sokup cihaz çalışır vaziyette uyumuyorsanız  sorun yok
hepimiz aklı başında insanlarız sonuçta   ;)
istişnalar kaideyi bozmaz

Karadağ

Alıntı yapılan: humhum - 26 Haziran 2013, 21:43:53
Merhaba Arkadaşlar,

Saygılar

Saygılar.

Bu arada bir yanlış anlaşılma olmasın amacım yazarken bişeyi savunmak falan değil. Sadece bilgi babında yazdım. Umarım bir yanlış anlaşılma olmamıştır.

Saygılar
Linkback: Ynt: Tesla^Pulse^Coil Bana özel Sohbet Muhabbet Araştırma Tartışma Konusu

Karadağ

Alıntı yapılan: ali kaptan - 25 Haziran 2013, 08:18:10
Alıntı yapılan: humhum - 24 Haziran 2013, 18:14:21
Bulgarca'dan  Tercüme:

baş ağrısı bende daha cihazı tasarlarken başlıyor...şaka bi yana yazılanların tamamına katılıyorum.hatta pi de gerçek ayrımın olabilebileceğini de sanmıyorum.

Ali kaptan,

Pi ib çalışmanız oldu mu? Oldu ise birkaç sorum olacak.

Saygılar

ali kaptan

daha evvelden pı-ıb denemelerimin olduğunu,nasıl yaptığımı ve sonuçları paylaşmıştım.pı-ıb konusunda bakabilirsiniz.orda belirtmediğim hususlar varsa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim elbette

Karadağ

Alıntı yapılan: ali kaptan - 27 Haziran 2013, 08:57:42
daha evvelden pı-ıb denemelerimin olduğunu,nasıl yaptığımı ve sonuçları paylaşmıştım.pı-ıb konusunda bakabilirsiniz.orda belirtmediğim hususlar varsa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim elbette

Doğru söylüyorsunuz şimdi hatırladım. Çalışmalara tekrar başladığımda o konudan bazı konumarda sorularım olacak. Şimdilik ara verdim. 1 aya kadar tekrar başlarım muhtemelen.

humhum

Karadağ ustam Geotech teki   P.I.-I.B. 'yi   incelediniz mi acaba , incelemek istersen bu linktedir:

http://www.geotech1.com/forums/forumdisplay.php?53-Tinkerer-s-IB-PI

teslacoil

Zaman artık para birimiz zaman kazanmak için para harcıyoruz para kazanmak için zaman harcıyoruz
ikisi arasındaki farklılıklar bizi başarıya yada başarışızlığa sürükler ikisi arasındaki dengeyi
kurmak zordur zaman ve para miktarları  herkes için farklık gösterir bu çoğu zaman mümkün olmasada
bunun için uraşıyoruz harcadıkça kazanırız kazandıkça harcarız o yüzden internet ortamında hepimiz
sürekli geziniyoruz vakit harcıyoruz yurt dışı kaynaklı hazır  farklı güzel ürünlerden  şöyle bir şeyler
var diyebileceğiniz  bildiğiniz şeyler var mı su cihazı su devreyi su ürünü
kiti alıp cihazlara uygularsak artı avantajlar sağlarız işmiz kolaştırır diye düşünenler
paylaşımcı davrananlara şimdiden teşekkürler
kolay gelsin herkese

teslacoil

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Bazı mesajları sildim. Daha önceden de hatırlarsınız müsamaha göstermeyeceğim. Huzursuzluk istemiyorum.

Saygılar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious