Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Metal detektörlerinde yeni arayışlar NMR veye Larmor frekansı

Başlatan YAK, 02 Temmuz 2012, 08:32:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YAK

Herkese kolay gelsin arkadaşlar metal deteklerinde klasik yöntem olan Eddy akımları yönteminin bence süresi doldu.Bu teknikle bu kadar.İster rezonans devresi ile ister pulse induction ile arama yapın, sonuç fazla değişmeyecek gibi.
   Yeni teknik olarak ben larmor frekansını öneriyorum.Kısaca açıklaması şöyle:her metalin belirli bir magnetik alan altında kendine özgü bir ferekansı var.Bu frekansla uyarılınca kuvvetle cevap veriyor.
Bir rafta dizili bardaklar düşünün bu bardaklarda çeşitli seviyelerde su dolu olsun.Bu bardaklara kuvvetli bir ses dalgası gönderelim yanlızca o ses dalgası ile aynı frekanstaki bardak kırılır.
    öyleyse bizde her metale aynı frekansta sinyal gönderme yerine o metalin kendine has frekansını gönderelim.Bu konuda arkadaşların değerli araştırma ve önerilerini bekliyorum.
    benim yaptığım ararştırmalardan anladığım kadarıyla Sabit Bo alanı içindeki bir metalde elektronlar spin haraketi yapıyorlar.Bu magnetik alana dik ve metalle uyumlu RF dalgası kuvvetli uyartıma neden oluyor.
http://nmr.magnet.fsu.edu/resources/nuclei/freq.htm
     İyi çalışmalar dileğiyle.
Linkback: Metal detektörlerinde yeni arayışlar NMR veye Larmor frekansı

pro-TR

s.a. yaşarali ustam;
bahsettiğiniz gibi pulse sistemlerin ve vlf sistemlerin sınırları belli ve elimizdeki teknoloji kısıtlı haksızsınız diyemiyeceğim.
ne var ki sizin bahsettiğiniz
Alıntı YapBir rafta dizili bardaklar düşünün bu bardaklarda çeşitli seviyelerde su dolu olsun.Bu bardaklara kuvvetli bir ses dalgası gönderelim yanlızca o ses dalgası ile aynı frekanstaki bardak kırılır
teorisine katılmıyorum, zira o bardaklarda çatlak zayıf olan öncelikle kırılacaktır veya o frekansa en yakın noktada olandan başlayacaktır,
diyelim ki teoriminiz doğru, kullanacağımız farklı frekansların formu ne olacaktır, sinüs mü? kare mi? testere mi?
diyelimki oda farketmiyor? o zaman tx de gönderilecek frekansımızın ne tip bir verici ile gönderileceği belirli mi? hatta rx de dinlemeyi nasıl yapacağız? bir integrator devresi ile mi dinleme yapacağız?
sonuç olarak yapılmış basit uygulama veya örnek teşkil edecek bir şema varmıdır?
alan tarama olarak tabir edilen antenli cihazların BİR KISMI bu mantıkla çalıştığını hepimiz biliyoruz ve verimlerini de az çok biliyoruz.
ben peşin hükümlü olup "olmaz bu iş bilinen klasik teknikler iyi" demiyorum, ama teoriminizi destekleyecek daha fazla bilgi lazım, en azından benim gibi bir acemiye...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

asenkron

coklu frekansın faydaları tabıkı var.kalıtelı ayrım ve derınlık tesbıtı gıbı .cözulmeyecek meseleler degıl.
ortak akılla ustesınden gelırız.önerıyorum proje yarısması yapalım.tasarım ekıplerı kurulsun.

asenkron

profesörun lamor frekansı fıkrıne katılıyorum.bıraz ucuk gelsede spectrumda bu farklılıgı gözlemledım.
tekrardan bır laptop olursa bunu arazıde deneme sansım olur.

asenkron

Alıntı yapılan: pro-TR - 02 Temmuz 2012, 09:24:52
s.a. yaşarali ustam;
bahsettiğiniz gibi pulse sistemlerin ve vlf sistemlerin sınırları belli ve elimizdeki teknoloji kısıtlı haksızsınız diyemiyeceğim.
ne var ki sizin bahsettiğiniz
Alıntı YapBir rafta dizili bardaklar düşünün bu bardaklarda çeşitli seviyelerde su dolu olsun.Bu bardaklara kuvvetli bir ses dalgası gönderelim yanlızca o ses dalgası ile aynı frekanstaki bardak kırılır
teorisine katılmıyorum, zira o bardaklarda çatlak zayıf olan öncelikle kırılacaktır veya o frekansa en yakın noktada olandan başlayacaktır,
diyelim ki teoriminiz doğru, kullanacağımız farklı frekansların formu ne olacaktır, sinüs mü? kare mi? testere mi?
diyelimki oda farketmiyor? o zaman tx de gönderilecek frekansımızın ne tip bir verici ile gönderileceği belirli mi? hatta rx de dinlemeyi nasıl yapacağız? bir integrator devresi ile mi dinleme yapacağız?
sonuç olarak yapılmış basit uygulama veya örnek teşkil edecek bir şema varmıdır?
alan tarama olarak tabir edilen antenli cihazların BİR KISMI bu mantıkla çalıştığını hepimiz biliyoruz ve verimlerini de az çok biliyoruz.
ben peşin hükümlü olup "olmaz bu iş bilinen klasik teknikler iyi" demiyorum, ama teoriminizi destekleyecek daha fazla bilgi lazım, en azından benim gibi bir acemiye...

yolcu coruma gıtmektedır.mola yerınde 1 kg leblebı alır.dıger yolcular öylece bakarlar coruma leblebıyle gıdıyor dıye.sorarlar niye ,yarın bır gun soracak arkadaslar aklını peynır ekmeklemı yedın dıye.hem leblebımı yer hem gıderım akıl danısmaya ,corumlu selami ustaya .cunku bende ustayım.
yedım leblebıyle aklımı yedım .hıc erzurumlu ustayla ugrasılırmı selami.ye leblebını sesını cıkarma

her kes benım gıbı at cek balıkcılık yapmaz.yazık olur balık adamlıgına.sen anladın .....

işaretçi

bu rezonans frekanslarını almak için çok güçlü manyetik alan oluşturmak gerekir.burda Au için 4.70 tesladan 25 teslaya kadar değişen manyetik alanlar uygulandığında alınan rezonans frekanslarını yazmış.MR cihazının 1.5 Tesla civarında manyetik alan uyguladığını hatırlatalım bu arada..

YAK

pro-TR ve asenkron ustalar değerli fikirlerinize teşekkür ederim.Öncelikle söyleyeyim bu projeyi sonuna kadar götürmeyi düşünüyorum.Asenkron usta tecrübesiyle olayı kavradı.gelelim selami usta senin tereddütlerine;Haklısın ortada bir şema yoksa neyi yapacağız.Ben yaptığım ön ararştırmayla şema oluşturmanın basit olacağını düşünüyorum.Şu anda üstesinden gelmeye çalıştığım sorun larmor frekansının hesaplanması anladığım kadarıyla larmor frekansını aranılan obje ve magnetik alan şiddeti belirliyor.
   larmor frekansını doğru hesapladımmı ,şema oluşturmak sorun değil onu ben yaparım.Bir kaçtane hesaplayıcı buldum fakat tam istediğim gibi değil.ben konuyu araştırıyorum.
   iyi çalışmalar dileğiyle.

YAK

Haklısın işaretçi işte benimde üzerinde çalıştığım nokta çeşitli magnetik alan şiddetlerinde larmor frekanslarının ne olacağı yönünde.

Karadağ

Bu konudan ne sonuç alınır bilmiyorum ama çalışmalarınızdan çıkacak sonuçları merakla bekliyorum. Umarım olumlu şeyler elde edersiniz.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

YAK

Karadağ larmor frekansını hesaplamak için gyromagnetic ratio denen her madde için sabit olan bir değer var.Bu sabitle magnetik alanın çarpımı larmor frekansını veriyor.Bu teknik daha çok MRI tekniğinde kullanıldığından dolayı yaşam için önemli olan temel elementlerin sabitleri internette var.Fakat bizim için önemli olan Altın,gümüş,bakır ve bronz için bu sabiteyi henüz bulamadım.Bu sorunu çözdüğüm an gerekli devreyi oluşturup denemeye başlayacağım.
saygılar.

kaptan

s.a.ustalar öncelikle yüm forum arkadaşlarıma saygılar ve başarılar dilerim ben elektironokten hiç anlamam onedenle bukonuda hiöbir fikir veremeyeceyim ama tüm buluşların bir fikirle insanlıga kazandırıldıgını biliyorum belki vakti gelince toprak altını hd.kalitesinde görede bileceyiz olabilir yalnız anlamadıgım asenkor ustamın selami usta gibi mütavazi elinden geldiyince herkese yardımcı olmaya çalışan asla kırıcı olmayan birisine olantavrıdır tabiki fikirler tartışıla bilir tartışılmak zorunda ama kırıcı olmaya gerek varmı.tekrar başarı ve saygılar dilerim
hayır da şer de ALLAH tandır

pro-TR

Alıntı yapılan: kaptan - 05 Temmuz 2012, 21:21:09
s.a.ustalar öncelikle yüm forum arkadaşlarıma saygılar ve başarılar dilerim ben elektironokten hiç anlamam onedenle bukonuda hiöbir fikir veremeyeceyim ama tüm buluşların bir fikirle insanlıga kazandırıldıgını biliyorum belki vakti gelince toprak altını hd.kalitesinde görede bileceyiz olabilir yalnız anlamadıgım asenkor ustamın selami usta gibi mütavazi elinden geldiyince herkese yardımcı olmaya çalışan asla kırıcı olmayan birisine olantavrıdır tabiki fikirler tartışıla bilir tartışılmak zorunda ama kırıcı olmaya gerek varmı.tekrar başarı ve saygılar dilerim

kaptan usta ilginiz için tşk ederim. asekron usta benim ustam olur, o bana ne derse amenna
sanırım siz yanlış anladınız bizi
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

asenkron

Alıntı yapılan: pro-TR - 06 Temmuz 2012, 00:04:50
Alıntı yapılan: kaptan - 05 Temmuz 2012, 21:21:09

kaptan usta ilginiz için tşk ederim. asekron usta benim ustam olur, o bana ne derse amenna
sanırım siz yanlış anladınız bizi

ben sevdıgımden takılıyorum.cıragını dövmeyen dızını döver.

kaptan

s.a.usta kusura bakma yanlış anlamışım saygısızlık etti isem özür dilerim başarılar

kaptan

az bişey elektironikten anlasam bende sizlerin çıragı olmak isterdim

asenkron

olur neden olmasın ,bızımde kısmetımıze corum dan cırak dustu ,ben bursa dayım.ıletısım ya msn den ya öm veya forum ustunden yada telefondan.
  ben bıraz testı kırılmadan ıkazlarım vardır.ben zaten basarıya doymusum bu yastan sonra kac kısı yetıstırebılırsek.kac kısı Allah razı olsun dese .ustalıgımın hakkını ödemıs olurum.herkesın kısmetı ayrıdır.aynı devreyı on kısıye verın kımın kısmetı varsa o ondan ekmek yer.
selami ye sevdıgımden takılır sazanlık yapma derım .genelde yapar ,bu onun zamanla ögrenegı bır sey kalbının ıyılıgınden kaynaklanıyor.
bazen lafımı anlamadıgı ıcın forum sayfalarından taslıyom .yıne ıyılıgı ıcın.devrelerı sen yap ama hata yapma ,bızım hata yapma gıbı luksumuz yok ,forumumuzu yabancılar takıp edıyor.el bırlıgı edıp bırbırımızın acıklarını tamamlıycaz.
skype programını yukleyıp  asenkronusta ekleyın.seslı göruntulu yardımlasırız .

YAK

Larmor frekanslarını yerin magnetik alan şiddetine göre hesapladım.Sonuçlar şöyle arkadaşlar:
   AU=89,1968 Hz
  AG=92,1230 Hz
  CU=601,5035  Hz
   FE=73,4010  Hz
   AL=591,2148  Hz
   Dünyanın magnetik alan şiddeti ortalaması=53,2229nT
   bu değerler magnetik alan şiddetinr göre değişir.

YAK

kaptan

s.a.arkadaşlar yılarca nette takıldım ve forumu bulamadıgım o yıları kayıp sayıyorum çünkü buradaki her usta her arkadaş zahten bir altın zahten bir hazine boşverin toprak altını üstündeki leri bulalım hiçbir karşılık beklemeden herkez bildiyini paylaşıyor ve yardımcı olmaya çalışıyor burada bundan daha deyerli neolabilir neyse herkese saglık ve başarılar dilerim

asenkron

yasar abı   au- 39 hz artı kusurat seklındemı ,  khz varmı.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious