Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TR locator - çok basit. adam herşeyi anlatmış

Başlatan UNIQUE - TA5DF, 13 Nisan 2012, 16:00:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

işaretçi

yazmayım dedim ama baktım bir kaşık suda fırtınalar koparılıyor.bu locator diye kakalanan şema aslında en dandik en basit,en temel bir bfo dedektörün ikiye ayrılmış hali.zaten koca levhayı 1 karıştan zar zor algılayan böyle dandik bir projeye neden bu kadar takıldınız anlamak mümkün değil.
Linkback: Ynt: TR locator - çok basit. adam herşeyi anlatmış

23nisan

Alıntı yapılan: mollax - 16 Nisan 2012, 22:14:44
Bir şeyi madem paylaşacaksınız niye yanlışlarla dolu şemaları yayınlıyorsunuz?
kimse yapamasın diyemi yoksa reklammı?
Mehmet abi , bendeki şemada bd135 aynı şekilde doğru zaten , üstelik Bfo tarzı bir çalışma sinyal okadar kuvvetli değil frekansta yüksek toprağa işlemez bile .

mollax

GORDİANUS

bu devreyı veren şahıs  bır defa reklam amaclı kullandı  bu devre yı sozde calişiyor ..fatıf  şahıs 40 mt derınden tek  altın para bulan alan tarama satıyor delı paraya. yanı  bunun varecekı devre sizce calişirmı saglıklımı .... ;D ;D ;D

UNIQUE - TA5DF

ustalar frekans ve frekansın toprağa işlemesi konusu sanırım pek bilinmiyor maalesef. sinyalin mekanik(ses gibi) , manyetik, veya rf frekans olması konusu atlanıyor. örneğin iki çubuk 50 mhz verici ve alıcı olarak kullanılarak , iki çubuk arası 30 cm , GPR olarak kullanılıyor. ve halen satılan bir sistem.   15-25 mt derinliğe sahip.
TA5DF

değmenci

Arkadaşlar devreyi arkadaşımız istedi bende bu deveyi daha önce arşivimde olduğu için yayınladım ama dediğin gibi hiç incelemedim çünki ben bu tür dedektörlerle ilgilenmiyorum ayrıca yarım yamalak olması hiç olmamaısndan iyidir yapılacak birşey yoksa  hiçbişey yapmamak en iyisi olur  bu arada yanlış anlaşılmasın ben devreyehiç incelemedim

GORDİANUS

kımse yalniş annamıyor tabiki hic yoktan cok kusurlu devre de olsa ıyıdır devreye gelınce otuyor ha ama kusurlu 1 yıl once bırı ayar ıcın getırmiştı ama  hıc bı şey hatırlamıyom buyuk ıhtımal calişmıyodu korna gıbı otme 
var

zorro

ARKADAŞLAR DEVRE DOĞRUDUR BEN YAPTIM CALIŞIYOR

zorro

VERİCİ DEVRESİNDEKİ TEK HATA BF 245 EKSİYE BAĞLANAN AYAĞI SÖRJ YALNIŞ ORADA 100 K DİRENC İLE 455SFD NİN ARASINA BAĞLANDIĞINDA VERİCİ CALİŞİYOR ARKADAŞLAR

mollax

zorro

mollax mısın nesin devrenin calıştığını söylüyorum

GORDİANUS

calişsa ne olur calişmasa maksat muhabbet gırgır olsun bu forumda kımse sınırlenmesın siniri olan balık tutmaya ıyı gelıyomuş ;D

zorro

UNIQUE - TA5DF

her şema bir bilgidir. ister az çalışsın ister çalışmasın.... en azından işe yaramadığını biliriz.  Forumda büyük harf bağırmak anlamına gelir. ve saygısızlık kabul edilir. Mollax ustamın söylemeye çalıştığı bu... zorro "mollax mısın nesin "" tarzı cümle kulanmanız yersiz  olmuş...
TA5DF

zorro

sayın mollax büyük harf le bilmeyerek yazı yazdım sizden ve sayın unıque den ve teknoloji ekibinden özür dilerim seni de kutlarım KARADAĞ lı süper bir calısma cıkarmışsın saygılarımla

23nisan

23nisan

Alıntı yapılan: zorro - 19 Nisan 2012, 02:11:35
mollax mısın nesin devrenin calıştığını söylüyorum
Efendiliğini takın yoksa zor olur burada işin , forumun kuralları kötüye gitmesin diye buraya geçici bir nokta koyuyorum . Sanırım bizim büyük yaştaki vede gerçekten ustalara kimse laf edemez .

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: zorro - 18 Nisan 2012, 22:43:37
VERİCİ DEVRESİNDEKİ TEK HATA BF 245 EKSİYE BAĞLANAN AYAĞI SÖRJ YALNIŞ ORADA 100 K DİRENC İLE 455SFD NİN ARASINA BAĞLANDIĞINDA VERİCİ CALİŞİYOR ARKADAŞLAR
şemayı düzenlyip paylaşmanız mümkünmü. ben anlayamadım. malzemeleri aldım. dizeceğim. verilen şema çalışmıyorsa hangi düzeltme gerekli.
TA5DF

bitkici şakir

bende bir örneği var,çalışıyor ama ayara getirmek çok,çok zor. gövde iskeletini ağaçtan yapabiliyorsunuz,ama en iyisi plastik olaml o iş epeyice bir kalıp vs eziyeti var. ama bu devreyi yapacak arkadaşlar aman ne güzelmiş hemen yapalım falan sevdasına düşmesinler,hayal kırıklığı yaşarlar. ben hala ısrar ediyorum bu sitede derinliği en iyi ve hassas dedektör baran-1 pi dir. yani bununla uğraşacaklarına gidip arkadaşlar onu yapsınlar. yalnız şu kısmı var analog olduğu için iyi bir profesyonel bu tr- locator dan çok güzel cihazlar çıkartabilir, hele hele dijitale dönüştürür ve işte o zaman bir şeye benzer. saygılar.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious