Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

TR locator - çok basit. adam herşeyi anlatmış

Başlatan UNIQUE - TA5DF, 13 Nisan 2012, 16:00:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UNIQUE - TA5DF

izleyin arkadaşlar. bir hayırsever buradaki şema ve dökümanları yazılı hale getirirse mutlaka denenmesi gereken devre.
ben sadece radyo osilatör bobini olayını anlamadım şahsen.
Linkback: TR locator - çok basit. adam herşeyi anlatmış
TA5DF

değmenci

buyur eğer yaparsan bende var
rar şifresi: değmenci

değmenci

eğer yaparsan bizide haberdar et şuraya bir videosunu koy devrenin nasıl çalıştığına bakalım

UNIQUE - TA5DF

tam aradığım.... teşekkürler ustam. ilk fırsatta başlıyorum
TA5DF

onlylida

selam ozur dilerim file anzip olmor file sanirim bozolob
bir dene degmenci usta

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: onlylida - 14 Nisan 2012, 02:18:36
selam ozur dilerim file anzip olmor file sanirim bozolob
bir dene degmenci usta
file is true onlyda. password : değmenci ;)

Değmenci ustam video size mi ait acaba? orjinal dökümanlar bunlar. bu devrede anten olarak 2.5 mm bakır kullansak olmaz mı? sarı nerden bulacağız. herşey tamam da sarı olayını anlamadım.
TA5DF

nıksarlı60

arkadaşlar peki bunlerdakı ayrım nasıl yapacağız yanı maddeleri tam olarak veya yakın değerde ayrım yapabılırmıyız

pro-TR

bu videodaki usta samsundan fatih abi, kendisi ile bizzat tanıştım, uzun yıllardır dedektör sistemlerine kafa yormuş ve bu işlere meraklı bir insandır
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

değmenci

UNIQUE arkadaşım video bana ait değil sen devreyi çizen varmı demişsin ben ona karşılık resimleri yolladım

UNIQUE - TA5DF

teşekkürler ustam ilk fırsatta bunu yapacağım.

kartları koydum masaya aklıma geldikçe ekleme yapayım dedim. malzeme ayırıyordum. ekteki durumu gördüm. kırmızı çerçevedeki 330 n  yazan direnç değeri ne olmalı ?
TA5DF

galaksi

önce vericinin  devresini inceleyin.
hatalı olduğunu farkedince vaz geçersiniz...
BD 135 in EC kısadevre :)
galaksi

23nisan

Transmitter katında bir sıkıntı yok . Gayet normal L3 boini var .

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: galaksi - 15 Nisan 2012, 15:24:43
önce vericinin  devresini inceleyin.
hatalı olduğunu farkedince vaz geçersiniz...
BD 135 in EC kısadevre :)
galaksi
ilk başta bende öyle düşünmüştüm. l3 oluncA İŞ DEĞİŞİYOR.  ama yinede çalışmazsa bd 135 B ile C yer değiştirerek deneriz.
TA5DF

galaksi

BD 135 NPN tipi bir transistördür. Bunun çalışması için E negatif, C de pozitif polarma alması, EB arası voltajında 05-07 volt arasında olması gerekir. Ben henüz C ye nereden gerilimle beslediğini bulamadım.
iyi çalışmalar.
bulursanız, bilgim artar.
teşekkür ederim size.

galaksi

23nisan

BD135 l2 ve l3 bobini üzerindeki manyetik alandan ufak bir gerilimle çalışıyor . L2'nin oluşturduğu manyatik alandan alıyor , vede sonuçta 9v ile bir verici yapıyorsunuz bu sistem çok ufak bir akım çeker . BD135 ufak gerimlerlede çalışır.

galaksi

şema çizimi mi yanlış BD135 farklı olarak mı çizilmesi mi gerekiyor anlayamadım.  Beyz e KARE bobin bağlıyor.

tounsi774

mollax

Bir şeyi madem paylaşacaksınız niye yanlışlarla dolu şemaları yayınlıyorsunuz?
kimse yapamasın diyemi yoksa reklammı?

canbay

Merhaba.,

ustalar locatörler derin aramalar için değilmi videoda 400 khz den bahsediliyor. buda bfo sistemlerin frekansı bu sinyal toprakta nasıl ilerleyecek. elime geçen bir kitaptan bir bfo devre yapmıştım.10*15cm plaketi 20 cmden anca algılıyordu...
Saygılar...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious