Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

sizce böyle bişey yapılabilirmi ?

Başlatan dedektör16, 11 Nisan 2012, 00:47:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

humhum

Alıntı yapılan: 23nisan - 15 Nisan 2012, 20:01:48
Humhum hocam selamlar . Bende sizin gibi bu aralar Alan tarama (iyon dedektörleri) konusuna biraz kafam takılı , yalnız farklı işlerle uğraşıyorum gitar processörleri ile fakat zaman ayırıp iyi bir alan tarama yapmak istiyorum misal sizde ilgilenirseniz , mineoro gibi bir çalışmaya el atalım gayat güzel bir şekilde başarırız basitte zaten nedersiniz ? Yada başka bir çalışma varmı ?

Kardeş Mineoro benzerini yıllar önce yapmıştım iyi de sonuç vermişti, tek kusuru noktalama yapmamasıydı, fakat o cihazın ülkemizde kullanılması için  çok ince ayar ve modifikasyonlar gerektiriyor, çünkü orjinal Mineoro Türkiyede sonuç vermediğini yazan çok kişinin yazılarını okumuştum, onlar bizzat o cihaza sahiplermiş.  İyonic,Electrostatic ve Manyetic konular hakkında yıllardır bilgilenirim ve denerim, ıspatlanmamış bir teori olmasına rağmen sonuç verdiğini bilirim.  Avrupa bu konularda kendini aşmış bizse haala sıradan MD algılayıcılarla oyalanırız bilmem neden?
Linkback: Ynt: sizce böyle bişey yapılabilirmi ?

23nisan

Size katılıyorum teşhisleriniz doğru yalnız mineoro gibi cihazlarda sensor var , ve bu sensörüb içinde eski tip bir altın alaşımı var , referans olarak sensör bu şekilde iyon göndererek çalışıyor zira bu tarz çalışmların en önemli ayarsızklık sorunu tamamen plastik , ahşap kutuya monte edilmesinden kaynaklanıyor . Zira plaketi bile harmonik kapmaması için yüzeysel montaj yapılmış bu bile yetersiz en önemlisi delikli plakete monte etmek vede saç kutuya koymak bu olumşumlardan sonra hassas ayarlamaya bile gerek yok eğer döküman varsa (ben tam dökümana ulaşamadım) test eder yaparım zira yapımı için titizlik vede çok kaliteli malzeme gerekiyor , ben yaparım inanıyorumda döküman varsa denerim diyorum .

23nisan

Ve bunları yaparak sizin daha Vakıf olduğunuz farklı bilgilerle ortaya çok iyi birşey çıkacağına inanıyorum . Malum bu işte uzamansınız ben yeni yeni dalıyorum bu çalışmaya.

pro-TR

özür dileyerek şunu belirteyim. GPR tarzı cihazlarda özellikle alan tarama vb sistemlerde HUMHUM ustanın sözleri itibar edilecek sözlerdir, zira kendisini bu noktada uzmanlaştırmış bir insandır, ercan abi ise manyeto türü cihazlarda gayet bilgili, benim gibi yarım ustalarda yanılabilir. ayakkabı ile metal bulan video da humhum ustanın eklediği videoydu, adam dalgamı geçiyor yoksa sistemine bu kadar mı güveniyor anlamış değilim.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

23nisan

Humhum usta, ne oldu şema verebilecekmisin ?

zorro

..

pro-TR

......... siteden az çok bilirim, bana pek inandırıcı bir insan olarak lanse olmadı, üstelik sitesinde okuduğum bir kaç yazısı ile tam bir arkeoloji düşmanı, şöyle ki bazı kişilerin yayınlamış olduğu resimlerde (bir işaret, şekil vb.) şeklin altını kır, ortasını kır vb tabirler kullanmış, şahsım olarak ben bir dedektör meraklısıyım, define işi yasal olmalı buna inanıyorum ama tarihi yapıyı bozmak, kırmak suretiyle zarar vermek içime sinmiyor. bizim derdimiz tarihi eserlerin gün yüzüne çıkmasını sağlamak, onlara zarar verecekse, batsın bu dedektörler....

Karadağ

Rica ediyorum zorro bu şahsın adını zikretmeyin. Kaçıncı mesajınızı sildim.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 19 Nisan 2012, 23:14:01

Saygılar

karadağ ustam silmekle siz haklısınız ama şu var, bu tip insanlar gerçekten çok tehlikeli, zira insanları yanlış  yönlendiriyorlar veya yanlış bilgilendiriyorlar, reklam olmasa bulup yazılarını buraya ekleyecem, o kadar ağrıma gidiyor ki, resmen taşa oyulmuş tarihi bir resmi, bir tarihi eseri kırdırıyor, ve bunu definecilik olarak lanse ediyor. kötüden örnek olmaz ama bu kadarına pes, de ki o kısmını boşver, bilimsel yönlerini al, o da yok, bahsedilen kişi benim düşmanım değil, şahsi olarak tanımamda ama adam resmen bizim gibi tarih meraklılarına zarar veriyor, dedektör meraklılarını tarihi tahrif eden konuma düşürüyor...

qolleksiyoncu

arkadaşlar tepkisiz kalamadım kimse yanlış anlamasın çubukla su metal ve boşluk bulunur ilk sorun herkesin elinde çalışmıyor bu zıkkım bende çalışmıyor mesela ikinci sorunda bulan kişi ne buldugunu bilemiyor nerdenmi biliyorum buralarda kuyu kazdıracak olan babamı götürür
-baba iyi su ckarmı?
cevap: nebileyim ben bura egiliyor zıkkım işte kazın burayı
CEHALET MUTLULUKTUR...

humhum

Alıntı yapılan: pro-TR - 20 Nisan 2012, 00:24:49
Alıntı yapılan: Karadağ - 19 Nisan 2012, 23:14:01

Saygılar

resmen taşa oyulmuş tarihi bir resmi, bir tarihi eseri kırdırıyor, ve bunu definecilik olarak lanse ediyor. resmen bizim gibi tarih meraklılarına zarar veriyor, dedektör meraklılarını tarihi tahrif eden konuma düşürüyor...
Pro-Tr , Dedektörcülük veya Definecilik adı altında Ülkemizin Kültür mirasına zarar veren her şahsı  şiddetle kınıyorum, bunlar gibi bilinçsiz kişiler yüzünden normal arama tarama dahi yapılamaz hale geldik. Bahsettiğiniz kimdir bilmem ,ama kırmak dökmek yanlış bi uygulamadır.

Saygılar.

humhum

Alıntı yapılan: 23nisan - 17 Nisan 2012, 19:57:30

Şema derken hangi türden olacak, T-R mi,  Passif Receiverli, İonic mi, IR + Pasiv Rec. li mi , Magnetic Alan tarayıcı mı yoksa Moleculer Frekans Discrimination (MFD) mu olacak.

Saygılar.

YAK

Humhum merhaba bu long range dedektörler hakkında bende araştırma yaptım.Fakat henüz çalışma mantığı ile ilgili kafamda bir bilgi oluşmadı.sadece ionic yüklere duyarlı elektrostatik dedektörleri anladım.Fakat biliyorsunuz toprağın altındaki metalleri bunlar bulamazlar.Diğerlerin mantığı ne bilgi verirsen sevinirim.

23nisan

Alıntı yapılan: humhum - 27 Nisan 2012, 09:47:08
Alıntı yapılan: 23nisan - 17 Nisan 2012, 19:57:30

Şema derken hangi türden olacak, T-R mi,  Passif Receiverli, İonic mi, IR + Pasiv Rec. li mi , Magnetic Alan tarayıcı mı yoksa Moleculer Frekans Discrimination (MFD) mu olacak.

Saygılar.

Abi bunların hepsi çok hassas cihazlar olarak çalışıyorlar sanırım , passif receiverli şema emfad tarzfı gibi 455khz osilatör üreterek alıcı verici olarakmı çalışıyor ? Bu ise basit bir uygulama ise zaten değmez. Ancak Mineoro gibi sensörle çalışabilecek bir (sensörlü) çalışma güzel olabilirdi . İyon dedektörü olarakta zahori var su vede elektrostatik iyondan etkileniyor , tabi sizdeki farklı olabilir gene beğendiğiniz işe yarabilecek birşey varsa burada yayınlarsanız sevinirim denemk istiyorum , yada sizin uyguladığınız birşeyler varsa .

iron1944

Sayın humhum USTA.
Üç numaralı devrenin rakam ve harfleri okunmuyor.
Görünür şekilde foruma tekrar yükleyebilirmisiniz.
Başarılar diliyorum.

23nisan

Tam anlamıyla sağolasın abi , download edemedim resimleri .

humhum

Alıntı yapılan: 23nisan - 05 Mayıs 2012, 20:32:37
Tam anlamıyla sağolasın abi , download edemedim resimleri .

Resimin üzerinde iken Sağ tuş yapıp Resimi farklı kayded'i denedin mi?

iron1944

Sayın HUMHUM USTA.
Rakamlar ve yazılar yine okunmuyor.
Başarılar diliyorum.

teslacoil

Ben kendi tecrübemi paylaşmak adına yazıyorum mantıklı acıkılmasıyla beraber taktir yetkisi sizin boşlukları bulmak için en basit yöntem 4 yada 6mm lik 2 adet kaynak elektrodu aynı kesitlerde tek damar bakır kablo kulanarak elektrodun pens uclarının olduğu yer 4cm temizliyip zımparaladıktan sonra sağ el için sağ yönde sol el için sol yönde sıkıca gevsek kalmıyacak şekilde 5tur sarıp aşağı yönde kıvırıp rahat tutbileceği ölcüde tutma kulbu oluşturarak fazlasını keserek hazırlayabilirsiniz. paslanmaması için elektrodun sarım yaptığınız kısmı bantlayın ne gevşek nede çok sıkı olarak dik tutuğunuz taktirde  boşluk üsütünden geçene kadar ileri yönde duran çubuklar boşluk üstüne gelçerken birlerine doğru yönelirler boşluktan geççer geçmez dik konuma gelir çok hızlı şekilde tepki göşteriyo zemindeki net boşluğu farklı yönlere doğru ilerleyerek alanı tayin edebilirsiniz boşlukların derinlik ve büyüklüğü konusunda probların davranısına göre belki anlayabilirsiniz 8 metre altaki boşluğu koridoru nerden nereye gittiği tespit ettim 2.5 metre altaki bir mermerin altındaki 5 santimlik yüksekliğinde boşluk bile aynı   tepki veriyor yarım metrelik boşluktu ve o boyutlarda çıktı bu tür yapısal alanlar için  en önemliside boşluk tespitleri 8 metreden algılayan dedektör bulamassınız es geçersin ama bu şekilde odaları girişleri bulabilirsiniz kanalizasyon borularını yönlerini nerden geçtiklerini bu yolla tespit eden alman işçiler olduğunu resimli haberi okumustum gelelim mantıki açıklamasına dünyanın bir manyetik alanı var ve bu alan içinde kalan her cisim belli oranda elektirik yüklenir insan vücuda bu şekilde bu etki alanı içinde her zaman ölçü aletin dc kısmında 2 elimizle propları tutunda voltajı görebilirsiniz bu yön insan vucudundan dik yönde toprağa akması şeklindedir yıldırım düşmesi gibi diyebiliriz elektirik en kısa yoldan devresini tamamlar bu boşluk üzerinden geçerken bağlantı zayıflar ve bu elektrik insan vucudunda birikimi yapar elimizdeki elektrotlarda bu statik olarak artı eksi yüklenir ve bir birini çeker bir çatı anterniyle toprakla bağlantısı yapılan kablo arasına bağlanan  diyot ve kondansatörle voltaj elde edilebildiği bilin tesla patentlidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious