Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

sizce böyle bişey yapılabilirmi ?

Başlatan dedektör16, 11 Nisan 2012, 00:47:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dedektör16

internette araştırma yaparken rasladıgım bir konu ilgimi cekti lakin normal dedektörle arama yapıcagımız alanda bu devre topraga uygulanarak dedektörümüze artı veya eksi bir faydası olurmu ?

http://320volt.com/icl8038-lm386-ile-metal-dedektor-devresi/
Linkback: sizce böyle bişey yapılabilirmi ?

huseyin05

O projedeki ICL8038 entegresini mantıklı bir şekilde kullanabilirsek çok güzel devrelere imza atarız. Biraz fiyatı pahallı ama buna değecek güzel devreler hemde daha sade ve daha kararlı çalışacak devreler yapılabilir. Saygılar.

dedektör16

neden kullanılan frekans 5khz frekansın madde üzerindeki etkisi nedir madde üstüne uygulanan frekansa nasıl bir tepki veriyor kısaca bir acıklama yapabilirmisiniz dedektörün çalışma mantıgını anlamak için

UNIQUE - TA5DF

xr2206 8038 in muadili. piyasada bulunuyor.... ayrıca istediğimiz frekansı 555 ile üretebiliriz zyrıca özel entegreye gerek yok. benim kullandığım 5-21 khz 555 li devrem var testlerde çok işime yarıyor. bunun çıkışını sinüse çevirmek zor değil.

kısaca : 8038 şart değil...
TA5DF

pro-TR

elmalarla armutlar karışıyor gibi, salata mı yapacaz arkadaşlar, manyetizmanın alanı geniş her manyetik alan aynı değildir.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

UNIQUE - TA5DF

ne yapacağımızı bilelim(prensip olarak) yapmanın birden fazla yolunu buluruz. demek istediğim illa ki şu entegre şu diyot yerine prensibi çözüp farklı devrelerle algılama yapılabilir.
TA5DF

huseyin05

Arkadaşlar neden sarı ismiyle tabir edilen "prinç" malzemenin kullanıldığını biliyormusunuz bu sistemde, başka metal olabilirmiydi? Ben prinç metalinin altın ile iletişim sağlayan iyi bir metal olduğunu daha önce den duymuş'tum. Bunu bilimsel olarak açıklıyamıyorum. Ama teknik açıklamayı yapacak arkadaşlarımız vardır. Saygılar.

dedektör16

arkadaşlar daha önceden bakır cubuk ve prinç çubuk yapıp arazıde denemeler yapmıstım bakırla bir sonuç varamadım fakat prinç çubuklar neden se 2 adet yüzük ve bir edet bilezigin bulundugu yöne dogru egilim hareketi yapmıştı fakak evde cim alanda toprak alanda aynı tepkiyi yakın mesafeden gördüm ( belkide cubukların hareketine ben kendimi inandırdım bilemiyorum ) agaçlık ve kayalık alanda hiç bir tepki vermemiştir.

kısacası nasıl antenler belli bir sinyali yakalayıp bilgiye dönüşüyorsa bu prinç çubukların da bir nevi anten görme olsılıgı olma ihtimali varmıdır

diger bir düşüncem hiç bir etki uygulamadan bu prinç cubuklar tepki verebiliyorsa şayet bunu elektronikle destekleyip sadece alıcı olarak kullanmk istesek mntıklı bişey çıkarmı ortaya ( çokmu hayal kuruyorum acaba ? )

23nisan

Alıntı yapılan: UNIQUE - 11 Nisan 2012, 10:56:21
xr2206 8038 in muadili. piyasada bulunuyor.... ayrıca istediğimiz frekansı 555 ile üretebiliriz zyrıca özel entegreye gerek yok. benim kullandığım 5-21 khz 555 li devrem var testlerde çok işime yarıyor. bunun çıkışını sinüse çevirmek zor değil.

kısaca : 8038 şart değil...
Bu xr2006 entegreyi alınca iş bitmez zira çıkışı kare dalga yada sinüs olarak ayarladığında , frekansmetre ile frekans ölçümü yapılmıyor . Amacı frekasnmetreler işlem yaparken gelen sinyali kare dalgaya çevirir vede öyle ölçüm yapar ancak xr2206 çıkışında tekrar ölçüm yaparken kare dalgaya ilk önce çevirip sonra değerlendirip tekrar kare dalgaya çevirmesi gerekir bu aletler yetersizdir . bunun için skop şart. Malzemenin rezonans frekanslarını bilerek o frekansa göre ayarlamanız lazım . Belkide elektrostatik iyondan etkilenip boş arazide çalışabilir .

nıksarlı60

ARKADAŞ BUNU YAPMAK KOLAY AMA SIKINTILI OLAN KISMI ALTIN AYARINI YAPABILMEN ONEMLI YAPABILIRSEN 10 NUMARA OLUR BENDE FAYDALANMAK İSTERİM

pro-TR

ben böyle bir şeyin bilimsel bir açıklamasının olmadığını ve sahtekarlık olduğunu iddia ediyorum. isterseniz aksini ispat edin. o anten diye kullandığınız çubukları bilyalı bir mafsal üzerine oturtun (amaç insanın fiziksel olarak müdahale edemeyeceği konuma alın) 3 deneme de 1 kez metalin yönünü göstersin, bende bu işi bırakırım sesim soluğum çıkmaz. şu var TX katı mantıklı, yüksek akım frekans veya voltaj ile yeraltındaki metaller indüklenir veya yapılan bu işleme bir tepki gösterir lafım o kısma değil, benim lafım alıcı katına....

pro-TR

şu var yeraltındaki metallere gönderdiğimiz sinyallere tepkiyi manyetometre, gaussmetre, gradiometre, rezistivmetre ile tepkisi ölçülebilir ama nasılın cevabı konusunda yeterli bilgim yok

dedektör16

Alıntı yapılan: pro-TR - 12 Nisan 2012, 22:40:07
ben böyle bir şeyin bilimsel bir açıklamasının olmadığını ve sahtekarlık olduğunu iddia ediyorum. isterseniz aksini ispat edin. o anten diye kullandığınız çubukları bilyalı bir mafsal üzerine oturtun (amaç insanın fiziksel olarak müdahale edemeyeceği konuma alın) 3 deneme de 1 kez metalin yönünü göstersin, bende bu işi bırakırım sesim soluğum çıkmaz. şu var TX katı mantıklı, yüksek akım frekans veya voltaj ile yeraltındaki metaller indüklenir veya yapılan bu işleme bir tepki gösterir lafım o kısma değil, benim lafım alıcı katına....

syn pro-TR ustam cubuk olayı dediginiz gibi metale gitmesinin teknik bir acıklaması yok lakin eskiler su bulmak için dud agacının dallarıyla ve daha sonralarında bakır cubuklarla su damarlarını tespit ettiklerini duymusstum
birde asagıda rastladıgın bir video arkeologların anladıgım kadarıyla yer altında bosluk bulma ile ilgili bir anlatımı var
yanlıs anlsılmak istemem cubuk vs. gibi elektronik olmayan sistemleri savunmuyorum okadar da teknik bilgiye sahip deilim ama şayet konuya merak ve şüpeyle bakıp acaba böyle bir tepki alınıyorsa cubukların nasıl bir manyetik alanı veya algıladıgı sinyali elektroniksel olarak test edebilme imkanı olabilirmi onu merak ediyorum . Birde hayal gücümü katıp diyelimki bu cubuk dut dalı vs. yöntemlerle alınan bir sinyal veya manyetik alanı teknik verile dökülebilirse belkide başlık olayına yeni bir cag getirilmiş olur diyorum diger taaftan da eger ki hiç bir bilimsel veri alınamıyorsa da eminim bu cubuk muhabbetlerinin de tarihe gömülecegine eminim.

dedektör16

pro-TR

valla ustam böyle bir video görmüştüm ercan abi izletmişti, adam ayakkabısı ile metal buluyordu bu teknikle videoyu bulamadım bulduğumda ilk fırsatta eklerim siteye  :)

UNIQUE - TA5DF

bu çubukla su ve maden arama olayı tübitak ın bilim ve teknik dergisinde bilimsel olarak konu olmuştu. eski 90 lı yıllarda idi okumuştum. hatta arşivde vardır o dergi ama depodan 100 lerce dergi vs arasında bulmak imkansız gibi.

kesinlikle işe yarıyor. Belki anlatmışımdır. Arkadaşın tarlasında su arıyoruz ben rezistivmeter kullanıyorum, bir arkadaş ta çubukla ölçüm noktası tesbit ediyor. sonuçta bir noktada karar kıldık. 3 saatlik çalışma sonunda 78-80 mt de şu noktada su çıkar diye nokta tespiti yaptık. Aslında arkadaş çubukla noktayı buldu bende resistiv ile doğrulama ve derinlik tespiti yaptım. sonuçta 76 mt den su çıktı. e işe yarıyor işte.
TA5DF

humhum

Sadece elde çubuklarla arama yaparsanız ve üzerine geldiğinizde hertür manyetic alanı çeker (su,bakır,altın para,fosfor,gümüş...v.s.) bunun sebebi ise dünyanın manyetik etkisinin hertür iyonic yapıları kendi taşıyıcı dalgaları ile taşımasındandır, o yüzden aranacak olan metalin veya suyun tetikleyici rezonans frekansını bilip toprağa uygulamanız gerekiyor, rastgele veya yanlış uygulanan frekanslarla az çekim veya sonuç alırsınız. Bu tür arama sisteminde en önemlisi kişi kendi düşünceleri  (Alfa beyin dalgaları) ile çubukları yönlendirmemesidir, şurada veya burada  olabilir düşüncesi kişiyi yanıltır, o yüzden beyninizi tamamen boş tutmalısınız tarama yaparken.

Saygılar.

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 12 Nisan 2012, 23:26:59
valla ustam böyle bir video görmüştüm ercan abi izletmişti, adam ayakkabısı ile metal buluyordu bu teknikle videoyu bulamadım bulduğumda ilk fırsatta eklerim siteye  :)

:) :)
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

23nisan

Humhum hocam selamlar . Bende sizin gibi bu aralar Alan tarama (iyon dedektörleri) konusuna biraz kafam takılı , yalnız farklı işlerle uğraşıyorum gitar processörleri ile fakat zaman ayırıp iyi bir alan tarama yapmak istiyorum misal sizde ilgilenirseniz , mineoro gibi bir çalışmaya el atalım gayat güzel bir şekilde başarırız basitte zaten nedersiniz ? Yada başka bir çalışma varmı ?

humhum

Alıntı yapılan: UNIQUE - 13 Nisan 2012, 07:33:20
bu çubukla su ve maden arama olayı tübitak ın bilim ve teknik dergisinde bilimsel olarak konu olmuştu. eski 90 lı yıllarda idi okumuştum. hatta arşivde vardır o dergi ama depodan 100 lerce dergi vs arasında bulmak imkansız gibi.

kesinlikle işe yarıyor. Belki anlatmışımdır. Arkadaşın tarlasında su arıyoruz ben rezistivmeter kullanıyorum, bir arkadaş ta çubukla ölçüm noktası tesbit ediyor. sonuçta bir noktada karar kıldık. 3 saatlik çalışma sonunda 78-80 mt de şu noktada su çıkar diye nokta tespiti yaptık. Aslında arkadaş çubukla noktayı buldu bende resistiv ile doğrulama ve derinlik tespiti yaptım. sonuçta 76 mt den su çıktı. e işe yarıyor işte.

PRO-TR bu video : http://www.youtube.com/watch?v=No6gec4DNuE&feature=player_embedded#!

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious