Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kürekçi

hakketen haklısın kardeşim, ev parça mezarlığına döndü 5wlık direnç bile var, optokuplor vs.. 5534 entegre kaldı bulamadığım, parçacı bulabilirse perşembe getirecek, olmadı ikisini internetten getittireceğim ben de. şemayı ters monte ediyorum beceremezsem boşa gidecek, şu ana kadar kısa devre yaptırmadım ama bakalım %70i tamam gibi vakit buldukça yoğunlaşıyorum şemaya.
Linkback: Ynt: elyapimi VLF

kürekçi

bu sistemle yani 4 tane 1mf tan kutupsuz elde etmsem olabilirmi?
bir de 2n7'ler ile 33pf kondansatör seramik sıkıntı yaşarmıyım, seramikler kutuplu oluyo sanırım, onları da kutupsuz yapmam lazım :)

GORDİANUS

ıyı gıdıyodu konu baya dagılmiş gereksiz mesajlar sılınse ıyı olur.ibrahım usta devreyı 2 kanala donuştursen baya hayıra girecen acemı arkadaşlar az malzeme ve de daha az sorunla karşilaşir.

elyapimi

Alıntı yapılan: GORDİANUS - 13 Mart 2013, 04:26:30
ıyı gıdıyodu konu baya dagılmiş gereksiz mesajlar sılınse ıyı olur.ibrahım usta devreyı 2 kanala donuştursen baya hayıra girecen acemı arkadaşlar az malzeme ve de daha az sorunla karşilaşir.
doğru diyorsun.sadece iyi metal tek ses yapalım ve 5532 leride devreden çıkaralım onlar yanlış ayarda ve büyük metalde doyuma gidiyor ve baya sorun oluyor.

YILDIRAY

s.a elyapımı ustam bu skop görüntelerine bakarmısınız sinüs ve kare oluyor bobini nasıl bir şekilde ayarlamam gerekiyor nasıl bir görüntü yakalamalıyım.saygılar

elyapimi

en küçük sinüse ayarla.duble ses verirse yani bobinin kenarlarında ses veriese bobin uçlarının bi tanesini ters çevir yeniden en küçük sinüs ayarla.

YILDIRAY

mrmr16

Hi to all

i could not opening files format of   .dip   ,  .dch

what Software do i can use

best regards

BigBang

Alıntı yapılan: mrmr16 - 15 Mart 2013, 22:05:49
Hi to all

i could not opening files format of   .dip   ,  .dch

what Software do i can use

best regards

You have to download DipTrace software to open the .dip files 

mrmr16

Dear  BigBang

thank you for your reply

please reply  to 521 post , if possible for you

best regards

YILDIRAY

s.a bu devreyi buraya taşıyan sayın elyapımı ustama teşşekürle başlıyorum. devre benim bu zamana kadar yağdığım en iyi performansı olan bir devre diyebilirim abi derinlik mükemmel yok böyle birşey ayrım olayını da çözdüm. ben ne delta ne dbp2010 tgsl tgl sasho yapdım bu derinliği yakalayamadım. ben delta ve dbp2010 üzerinde abartısız çok çalışdım yapmadığım revizyon kalmadı. delta da  50cm başlıkla yakaladığım mesafeyi
20cm elyapımı ile yakaladım. masa üstünde algılama,mesafe,stabilite çok iyi. grafit tozu aldım başlık yapıp arazide deneyeceğim.

BigBang

Alıntı yapılan: mrmr16 - 16 Mart 2013, 15:26:45
Dear  BigBang

thank you for your reply

best regards

[/qu
Alıntı yapılan: mrmr16 - 16 Mart 2013, 15:26:45
Dear  BigBang

thank you for your reply

best regards

I have not got part list . But most of us arranging the elements according to schematic .

BigBang

Arkadaşlar malzeme listesini çıkarmış arkadaşlarımız varsa lütfen foruma ekleyebilirler mi ?

elyapimi

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 16 Mart 2013, 16:00:10
s.a bu devreyi buraya taşıyan sayın elyapımı ustama teşşekürle başlıyorum. devre benim bu zamana kadar yağdığım en iyi performansı olan bir devre diyebilirim abi derinlik mükemmel yok böyle birşey ayrım olayını da çözdüm. ben ne delta ne dbp2010 tgsl tgl sasho yapdım bu derinliği yakalayamadım. ben delta ve dbp2010 üzerinde abartısız çok çalışdım yapmadığım revizyon kalmadı. delta da  50cm başlıkla yakaladığım mesafeyi
20cm elyapımı ile yakaladım. masa üstünde algılama,mesafe,stabilite çok iyi. grafit tozu aldım başlık yapıp arazide deneyeceğim.
mineral toprakta hala çok sıkıntı var.

değmenci

Arkadaşlar bugün ancak vaktim oldu videoyu çekebildim unutmadan trs son ayarda iken çektim

değmenci

değmenci

videoyu yükleyemiyorum bu akşam bidaha deneyecem

theplot1978

Simdi ben bu yepyeni rar dosyasindaki pbcyi cikarttim kafam karisti anlamadim yapilan devreler farkli hep :-) elyapimi kardes bi konuyla ilgilensen :-)

elyapimi

Alıntı yapılan: theplot1978 - 18 Mart 2013, 18:08:35
Simdi ben bu yepyeni rar dosyasindaki pbcyi cikarttim kafam karisti anlamadim yapilan devreler farkli hep :-) elyapimi kardes bi konuyla ilgilensen :-)

son yüklediğim pcb ler ikisi farklı olmakla beraber ikiside çalışan devre.bazı arkadaşlarda pcbyi yeniden tasarlamışöyle bi farkda var.sonuçta ortada iki devre var.4538-4053 lü olanbide 4046ve4007 lerle yapılandevre var.eğer ilk defa vlf bir devre yapıyorsanız 4046 lı olanı tercih edin.4538 li devremizde aynı çalışma prensibine sahip olup sadece daha geniş frekans ve bobin toleranslarını karşılıyabilmek ve bazan 4046 ların özellikle ayrım devresinde çalışan 4046 kilit bölgesi dışında çalışmaktadırbu ve bunun gibi sorunları aşmak için ve ayrıca farklı çap tur ve tel uzunlukları farklı bobinlerinde devreye uydurulabilmesi içindaha geniş ayar sahası imkanı sunan 4538 zamanlalayıcı ıc ler kullanılmıştır.ama ayarlar biraz daha zor oluyor tabi.derinlik ve ayrım açısından ikisi arasında pek bi fark yoktur.bişey daha 4538 li devredeki 5 k dirençlerin değerlerini ilk etapta biraz büyük kullanınki yüksek kazançtan ötürü 5532 ler doyuma gitmesin.o zaman ayarları daha kolay yapabilirsiniz.daha sonra devrenin o bölümünün çalışma mantığını anladıktan sora o dirençlerin değerlerini yine düşürebilirsiniz.birde ayrımda çalışan 4538 zin çıkışındaki palsin pozitif kısmını negatif kısma göre bir bölü üç daha kısa tutunki topraktaki ayrımı biraz daha iyi oluyor o zaman.

theplot1978

Benim basladigim devre nin resmi :-)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious