Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mrmr16

Hi to all

i need part list of   elyapimi VLF

pleas help me

best regards
Linkback: Ynt: elyapimi VLF

kürekçi

Alıntı yapılan: keçelerli - 11 Mart 2013, 10:27:49
Alıntı yapılan: kürekçi - 10 Mart 2013, 03:00:47
ibrahim abi, bu gün çıkıp, çıktı alıp devreyi basacaktım, istanbul havası yaramadı çıkamadım bi tarafa, pts de işe başlayacağım. başladım abi dediğim gibi yapmaya, entegreler için soket takmak zor oluyo es geçtim ben de. kısa devre yaptırmamaya dikkat ediyorum, hakkaten daha bi zevkli gidiyo.

bu şekilde devreyi zor çalıştırısın işçiği güzel yapman lazım yoksa zor
kısa devre yapmamaya çalışıyorum, allah utandırmasın..

yeraltıcı

Alıntı yapılan: gs78 - 11 Mart 2013, 11:44:10
Alıntı yapılan: yeraltıcı - 10 Mart 2013, 00:51:25
videosunu koyuyorum   
bu devreylen uğraşma yapıpta memnun kalan yok denecekkadar az bu bölümdeki el yapımı devreyi yap yada al birinden daha stabil daha güzel

bahsi geçen elyapımı devreyi bilmiyorum, fakat bir çok markalı cihaz kullandım, hiç biri uzun süre toprak altında kalmış bir demiri tam olarak ayıramıyor, yüksek oksitlenme ve toprağın içindeki mineraller bütün cihazları yanıltyor, kısacası bildiğim tam ayrımlı bir cihazın henüz yeryüzünde yapılamadığı, öyle olsaydı yani umulan cihazın bir varlığı söz konusu sanıyorum sarraflardan bize kalmazdı, onlar dahi hala altın ve gümüşü ayar grubuna göre kendilerince kimyasal testlerden geçirdiğine göre, benden ayrımlı cihazlar tutkusuna pes, en iyisi derinliği olan ayardan kaçmayan istikrarlı bir cihaz tercihimdir, tarsosu yaptım, hem de elektronikten falan anlamadığım halde şema ve fotoğrafına bakarak ve videosunu da koydum, ama ayarı sürekli kaçan ve küflü demiri ayıramayan bu cihaz beş para etmez, siz demişsiniz ki bahsi geçen elyapımından bir tane toplayın veya da satın alın, arkadaş ben o cihazı kutulamaya bile uğraşmam, yok 70 santimden sonra tank olsa algılamazmış, arkadaşlar, el insaf, kendinizi aldatmayın, dedektör dediğiniz delta pulse gibi olur, nesne ne kadar hacimliyse o kadar uzak mesafeden yakalar, başarılmış ve benim gözlemlediğim en iyi cihaz delta pulsedir, haftaya bir tane toplamaya başlayacağım, benim nezaretimde en iyi cihaz ayardan kaçmayan ve derinliği olandır, size yine de çalışmalarınızda başarılar dilerim.

elyapimi

Alıntı yapılan: yeraltıcı - 11 Mart 2013, 21:02:11
Alıntı yapılan: gs78 - 11 Mart 2013, 11:44:10
Alıntı yapılan: yeraltıcı - 10 Mart 2013, 00:51:25
videosunu koyuyorum   
bu devreylen uğraşma yapıpta memnun kalan yok denecekkadar az bu bölümdeki el yapımı devreyi yap yada al birinden daha stabil daha güzel

bahsi geçen elyapımı devreyi bilmiyorum, fakat bir çok markalı cihaz kullandım, hiç biri uzun süre toprak altında kalmış bir demiri tam olarak ayıramıyor, yüksek oksitlenme ve toprağın içindeki mineraller bütün cihazları yanıltyor, kısacası bildiğim tam ayrımlı bir cihazın henüz yeryüzünde yapılamadığı, öyle olsaydı yani umulan cihazın bir varlığı söz konusu sanıyorum sarraflardan bize kalmazdı, onlar dahi hala altın ve gümüşü ayar grubuna göre kendilerince kimyasal testlerden geçirdiğine göre, benden ayrımlı cihazlar tutkusuna pes, en iyisi derinliği olan ayardan kaçmayan istikrarlı bir cihaz tercihimdir, tarsosu yaptım, hem de elektronikten falan anlamadığım halde şema ve fotoğrafına bakarak ve videosunu da koydum, ama ayarı sürekli kaçan ve küflü demiri ayıramayan bu cihaz beş para etmez, siz demişsiniz ki bahsi geçen elyapımından bir tane toplayın veya da satın alın, arkadaş ben o cihazı kutulamaya bile uğraşmam, yok 70 santimden sonra tank olsa algılamazmış, arkadaşlar, el insaf, kendinizi aldatmayın, dedektör dediğiniz delta pulse gibi olur, nesne ne kadar hacimliyse o kadar uzak mesafeden yakalar, başarılmış ve benim gözlemlediğim en iyi cihaz delta pulsedir, haftaya bir tane toplamaya başlayacağım, benim nezaretimde en iyi cihaz ayardan kaçmayan ve derinliği olandır, size yine de çalışmalarınızda başarılar dilerim.
arkadaşım sen ya cihaz kullanmamışın yada piyasanın nerde dandik döküntüleri var onları kullanmışın yada bu işi bilmiyorsun...ha illaki iyi bi cihaz istiyorum diyorsan alırsın bi lorenz yada gpx 5000 bakarsın işine....

yeraltıcı

lorenz, tavsiye ederim, iyi cihazdır. ama toprak altında uzun süre kalan bir at nalını bugüne kadar tam ayırabilen bir cihaz çıkmamıştır. markalı firmalar da cihaz geliştirmeye uğraşıp duruyor, ben hepsini gördüm, kendi çaplarında iyi birer cihaz, fakat tam ayrım diye bir nihai başarıya henüz ulaşılmış değil, sonuçta genel toplam= metal dedektörü... burada mühendisler vardır, onlara bir danışın, benim kast ettiğim ayrımdır, yüzeyde değerli değersiz ayırıyor fakat toprak altında oksitlenen bir demiri... neyse ya arkadaşlar, size başarılar, boşuna burada vakit kaybetmeye ve kimsenin şevkini kırmadan ben bu kısımdan çıkayım, başarılar dileklerimle. saygılar sevgiler... unutmadan ekleyeyim, bu tarsos ta beş para etmez, ayarsız akortsuz arazide işe yaramayan bir oyuncak, onunla uğraşırken üç beş günümü de bedavadan çaldı...

elyapimi

Alıntı yapılan: yeraltıcı - 11 Mart 2013, 21:30:29
lorenz, tavsiye ederim, iyi cihazdır. ama toprak altında uzun süre kalan bir at nalını bugüne kadar tam ayırabilen bir cihaz çıkmamıştır. markalı firmalar da cihaz geliştirmeye uğraşıp duruyor, ben hepsini gördüm, kendi çaplarında iyi birer cihaz, fakat tam ayrım diye bir nihai başarıya henüz ulaşılmış değil, sonuçta genel toplam= metal dedektörü... burada mühendisler vardır, onlara bir danışın, benim kast ettiğim ayrımdır, yüzeyde değerli değersiz ayırıyor fakat toprak altında oksitlenen bir demiri... neyse ya arkadaşlar, size başarılar, boşuna burada vakit kaybetmeye ve kimsenin şevkini kırmadan ben bu kısımdan çıkayım, başarılar dileklerimle. saygılar sevgiler... unutmadan ekleyeyim, bu tarsos ta beş para etmez, ayarsız akortsuz arazide işe yaramayan bir oyuncak, onunla uğraşırken üç beş günümü de bedavadan çaldı...
toprak altında  paslanmış bir demir yada kısaca at nalı bunu ayırcak cihaz daha yapılmadı veya ben görmedim.10000tl den fazla paraya satılan lorenz bile 10mm çapında bir metali 10cm den sonra ayırmayabiliyor.ben öyle bi pulse cihaz yaptım ama derinlik biraz düşük oldu 1 kurur 22cm civarı ama her tür toprakta ayrım devam ediyor ve at nalınıda ayırıyor.ha diceksinki niye paylaşmıyon burda .onunda bi sırası var. mühendis e gelince mühendis kendi işini yapar dedektör işi değil.yani anlıyacağın elektronik mühendisi olmak iyi bir dedektör yapmaya yetmiyor.öyle olsaydı o behsettiğin ayrım işi çoktan çözülmüş olurdu.neyse herkese başarılar...

kürekçi

kardeş kusura bakma da, metalden mineralden o kadar, anlıyosun da bi kondansatörden anlamıyosun, ilginç.

hüseyin4581

delta dıyorsun da , tanıdıgım bı kac kısı var dp3 yaptı bir tane yapıp kenarı atmada degıl bı kac tane yaptılar yani.hepsıde arazıde minerallı alanda sıkıntı dıyor. parazıtten kullanılmıyor dedıler. ama mıneralsız alanda ıyı dıyorlar , ki her devre mineralsız alanda guzel ayarla gayet iş görür onemli olan mineral. kendım hıc kullanmadım hatta pı yapmadım bılmıyorum ama yalan dıcek hallerı yok ya . ben el yapımından gayet memnunum. ibrahim abi de cok yardımcı oluyo herkese , ben başlık sıfırlamayı ve yapmayı ondan ogredım mesela ve bı cok şeyi. hakkını helal etsın . sanada başarılar çalışmalarında. olumlu bı sonuc aldıgın devre olursa bızımle paylaşırsan sevınırım kardeş.

elyapimi

tesla kardeşim seninde öneri ve görüşlerine ihtiyacımız var bilesin..

teslacoil

bu sitede cihazlardan daha çok insanları tanıdım o yüzden eskisi gibi bir şey söylemek istemiyorum
mineralden etkileniyo diyenler için ben yaptığım bobini toprağa gömüp toprak üstünden metal tespitinin yapıldığı bir video çekebilirim
hüseyinin yanında ekleriz
cat5 kablosunun bobin olmaz demekten dilimde tüy bitti hala bana renk sıralamasını soruyolar ne diyebilirimki artık
o cihazı yapanlarda bu sebepten kullanamamıştır
ayrıca yada söylenen tavsiyelere uymamıştır
bu konuda konuşmak isteyenler konu dışında yer var beklerim
bu başlığı fuzuli yazılarla doldurmayalım
------------------------------------------------------------------------------------

gs78

edit

gurdal

s.aleyküm karadağ ustam elyapimi VLF bölümünde el yapımının dışında gereksiz mesajları silmeniz veya başka bir bölüme taşımanız mümkün olabilirmi.zira son sayfalar baya bir çirkinleşti.
Amatör

hüseyin4581

bencede kaldırılırsa ıyı olurda. huseyının yanında eklerız ne alaka . ben yaptım kotu mu oldu yada cok kotu cıhaz yapmayın mı dedım. ben yapanlar oyle dıyo kendım hıc denemedım dedım . sallarken dogru kısıye sallarsan lafı sevınırım ustam .

yeraltıcı

Arkadaşlar, bir arkadaş bir başlığa kondansatör takamadığımı, malzemeden anlamadığı yazmış, kendisine saygımı sunarım, zaten anlıyorum demedim, ama benim için bir cihazın bire bir kopyasını tüm parçalarıyla şemasına ve detaylı bir fotoğrafına bakarak bir araya getirmek, temiz bir lehim çıkarmak hiç de zor değil alt tarafı bir kaç saatlik iş, zaten işe yarar bir devre yaratabilmek için akademik bir yeterlilik gerekli, öyle kondansatör, direnç, entegre,  pcb kart ve bir kaç pot vesaire lügatla kendine orijin yepyeni bir devre tasarımı yapabilen varsa tabi de takdir ederim ama nerede?. Çoğumuz burada benden faksız, yani kopyacı, öyle ki zaten ben bir kullanıcıyım, cihaz yapma ve imal etme gibi hiç merakım yok, bunu yapacak olanlar yapsın ve geliştirsin, benim işim masa üzerinde değil, arazide işe yarayacak ve ekonomik olanıdır. bir çok ayrımlı cihazla çalışmam oldu ve maalesef toprak altında uzun süre kalmış demir metallerini hep değerli diye algılamakta sözde ayrımlı olduğu söylenen cihazlar. bir defasında burada marka vermeyeyim oldukça pahalı bir cihazla bir yere bakıyoruz, cihaz durmadan değerli diyor, hep altın, neyse, sonuçta eşeleyinde ne de çıksın, çürümüş teneke parçaları, daha sonra o cihazın sahibi hayal kırıklığıyla milyarlaca para verdiği cihazı 500 tl ye zor sattı. sonra bir gün yine bir başka arkadaş üç beş milyarlık bir cihaz almış, şöyle 80 santim çekiyor, diz boyunda alıyor gibi öve öve bitiremiyor ama asıl maksadı yanımızda sazan gibi makina almaya meyilli arkadaşa reklam ve martavallar ardı sıra böyle ayrımlı olursa küçük altın boyutuna bir parayı 30 santimden çekiyor falan, neyse dedim hadi yürüyün, gece gece gittik araziye, hemen eğildim çakının burnuyla toprağı eşeleyip dört parmak aşağıya küçük altını koydum, gel dedim, hadi bak bakalım, başlığı üzerinde gezdirdi tık yok, üzerine dayadı tık yok, tekrar eşeledim küçük altının yanına bir de kalınca gümüş yüzük koydum üzerini örttüm ve hadi bakalım, yine tık yok, yahu insaf alt tarafı 5 santim derinlik bile yok ve bir küçük altın ve yanında kalın bir gümüş yüzüğü bulamayan makina 80 santimden tek parayı, yani muhabbete bakın, bir de arazideki gerçeğe. kısacası makina alacak arkadaşı kazıktan kurtarırken satmaya uğraşan arkadaş da tam hüsran, üstelik bu cihazlarda değerli modunda derinlikte oldukça düşmekte, bakın, siz cihazları geliştirmeye çalışın, şevkinizi kırmak istemem. şahsen ben kendimi kimseye ispat etmek zorunda değilim çünkü topladığım cihazı görüyorsunuz, sonunda sora sora bağdat bulunur başlık ayarını akortunu falan filan da hallettim ve kendimle gurur falan duymuyorum çünkü hakikatten işe yaramayan ve sadece masa üzerinde kullanıcısını tatmin eden bir oyuncak alt tarafı. arkadaşlar ben müşteriyim, bana iyi cihazlar gerekli, ne kafamı sonuçsuz işlerle meşgul etmeye vaktim var ne de zamanım ve bana  tartışmasız başarısı ortada bir delta yeterli, elimde gerçi çok iyi çalışan bir hammerhead var ama deltanın performansı daha üstte. herkese başarılar ve saygılarımla, iyi çalışmalar.

kürekçi

1uf 16v kutuplu kondansatör bulabildim, kullanabilirmiyim devrede?

kürekçi

yeraltıcı kardeş, arkeooloji bilmedikten sonra, korozyona uğramış sikkeler toplamaktan başka birşeye yaramaz elimizdeki ne olur sa olsun.. en büyük defineler mezarlardan çıkmıştır her zaman, zengin de kayada yatar. başarılar dilerim..

teslacoil

kürekçi
devredeki 1mf kondansatör kutupsuz ise yerine bulduğunuzu kullanamazsınız
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
hüseyin4581
sitedeki tek hüseyin sen değilsin zan ile hüküm verdiğiniz cihazın sahibinin ismini belirttim
cihaz hakkında hiç bir fikriniz bilginiz olmadığı kesin
ben sizi hiç tanımadığım halde başka yerde sizin hakkında olumsuz  ifadeler  söylemem
ne kadar doğru olursa sizin söylediğinizde o kadar doğru
size birşey demediğim gibi cihazı yapanların ne kadar bu işlerden anladığıda önemli
bir çok insan kendi becereksizliklerini başkalarına maletmeyi seviyor
bu gün bu devreyi yapmaya başlamışınız eğer bitirdiğinizde iyi bir netice almadığınızda bu sefer başka yerde
elyapımı cihaz hiç bir işe yaramıyo dediğinizi simdiden duyar gibi oluyorum
halbuki bir çok insan bu cihazı yapıp kullanıyor bunu bilmeden konuşmak hatadır
ibrahim abinize devresine saygı duyuyorsanız başka yerden yazın yazacağınıza

hüseyin4581

Ben kimseye kotulemedim şahsen devreyi. daha oncede Bşka vlf yaptm tam netice alamadm ama kmseyede yapmayin kotu bu dmedim iyi yapanlar vardı cnku. el yapimini bende yaptm ilk clstiramadm gokhan abi ve ibrahm usta çok yardmci oldu allah razi olsun . Suan tam netice alıyorum ve kendimde kullanyorum. ibrahim abiyi 2 senedir taniyorum yaptgi islride blyorum hatta 2 gun once beraberdk ve boyle oldugu halde nye boyle yorumlar yapma geregi duyuyosunuz anlamis dglm yani . neyse boşa laf kalabaligna hic gerek yok herkes kendini ve niyetini biliyo cünkü . herkese işlerinde başarılar.

kripto55

7 den 77 ye butun ustalarıma saygılar

forumda öz eleştırı çok sert geçıyor ve foruma az katılan bir kişi olarak emek veripte ortaya bir ürün çıkartmaya calışan değerli ustalarımıza gercekten cok uzuluyorum.bu turlu elestırılerle bır sonrakı urunlerini yayınlarlarmı bılemıyorum.

arkadaslar burası bır forum ileri seviye muhendsler kongreside değil buradakı her yayınlanan cıhaz super otesı olcak değil. bu yuzdende her cihazı eksileri ve artıları ile konusup birleşip yaşamıs olduğumuz sorunları oratk karar alıpta çözebiliriz belki bu sayaede bu işe yaramaz denilen bu cihazları değerli ustaların elinden geçip eksilerini giderip daha iyi bir duruma getirmek gerek.

düşünün tarihe bakın ucaklar arabalar eskden nasıldı sımdı nasıl hepsi hızlı çalışma ve teknoljıyı kullanarak kuresel tek. ve ilim ile nasıl değiştiler bizde burda ki forumdaki cihazları artı ları ile eksıleri ile tartısıp kırmadan kusturmeden daha ıyı bır konuma ve teknolojıye getirmek ...

saygılarımla..

hüseyin4581

Elyapıma geri dónelim bencede.
kürekci usta 1uf benim bulundugum sehirde de yok. Bana rahat gelen siteden her malzemeyi toptan almak . 1o adet dirence 1 bucuk tl istyo elektronik malzemesi satan yerler manisada. zaten 2 tane dukkan var . siten 1oo adeti 9o kuruşa almak daha mantklı gelyo. ben maviblue den alıyorum kapida ódeme flanda var. işini górür belki.
kolay gelsin.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious