Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elc

Merhaba;

: D derinlik artırıcı elaman ha : D  resimdeki kondansatörden ibaret tek başına hiç bi anlam ifade etmez  : D sakın yanlış anlama ama çok fena güldürdün : D

Aşağıda da derinliği artırıcı elemanlar, mesele bunları nereye konacağı, bilen varsa resmi kopyalayıp üzerine işaret koyarsa müteşekkür kalırım, saygılarım ve sevgilerimle, herkese başarılar dilerim...

Uploaded with ImageShack.us

Linkback: Ynt: elyapimi VLF
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

yeraltıcı

Alıntı yapılan: elc - 09 Mart 2013, 20:19:37
Merhaba;

: D derinlik artırıcı elaman ha : D  resimdeki kondansatörden ibaret tek başına hiç bi anlam ifade etmez  : D sakın yanlış anlama ama çok fena güldürdün : D

Aşağıda da derinliği artırıcı elemanlar, mesele bunları nereye konacağı, bilen varsa resmi kopyalayıp üzerine işaret koyarsa müteşekkür kalırım, saygılarım ve sevgilerimle, herkese başarılar dilerim...

Uploaded with ImageShack.us

yahu zaten anlasam bu işlerden burada sormam, cihazın toplanması ve çalışmasına gelirsek, şema ve toplanmış bir devreye bakarak lehimledim, gayet de düzgün çalışıyor, sorun derinlikte istikrar olmaması, 10 ila 20 santim arasında, iş arazide toprak altında denemeye gelirse bu haliyle benim hiç işime yaramaz. Sonra cihaz toplamak başka bir şey, bir devre sistemi kurmanın mühendisliği başka, burada sistemin tam olarak nasıl çalıştığına vakıf sadece mühendisler hakim olabilir, yoksa basit elektronik tamiratıyla veya da amatörce benim gibi uğraşanların devre sistemleri üretme iddiası yok, bizimki biraz hobi biraz da arazide işe yarayacak bir cihaz merakı.

kürekçi

kardeş bizim de devre üretme gibi bi iddiamız yok, sana anlatmak istediğimiz devre elemanlarını tanımadan, şema takip etmeyi bilmeden, en azından multimetre kullanmayı bilmelisin, bi kondandatörü, transistürü yanlışlıkla ters bağlasan neticeye ulaşamazsın. senin aldığın demonte kitin üzerinde parça isimlerine kadar yazması lazım nereye monte edeceğin.  http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=1211.0 konu içerisinde işine daha fazla yarar bilgi bulacaksın..

yeraltıcı

videosunu koyuyorum   

hüseyin4581

usta yanlıs anlamayında , metal dedektoru adlı konuya yeni başlık açsan daha ıyı olur. hem burayı işgal etmemiş olursun cunku bı cok kısı el yapımı ıle  ugrasıyo bu konu altında ve bu alakasız bıraz el yapımıyla , hemde ayrı açarsan yapan flan varsa gören ve yardımcı olmaya çalışan daha cok olur bence.
çalışmalarınızda başarılar.

yeraltıcı

el yapımı devre? peki bu kadar uğraş ve çaba var, çalışır bir videosu falan var mı?

hüseyin4581

el yapımı suan yazdıgın başlıgın devresi, ibrahim yani el yapımı ustanın kendı yapıp paylaştıgı bır devre . oncekı yazılan yazılarda var video. keçelerli ve neron ustanın paylaştıgı vıdeolar var.

yeraltıcı

teşekkürler, bir bakayım.

kürekçi

ibrahim abi, bu gün çıkıp, çıktı alıp devreyi basacaktım, istanbul havası yaramadı çıkamadım bi tarafa, pts de işe başlayacağım. başladım abi dediğim gibi yapmaya, entegreler için soket takmak zor oluyo es geçtim ben de. kısa devre yaptırmamaya dikkat ediyorum, hakkaten daha bi zevkli gidiyo.

kürekçi

yeraltıcı kardeş, ne bekliyorsun ki 30 40cm bulabiliyosan şükre,t 1m'den tanka tutsan nafile

UNIQUE - TA5DF

Tarsos muş... Eyapımı deyince ustam elde yapılan dedektör deyip konuya devam etmiş. ELYAPIMI artık bir marka ve özel isim artık :)
TA5DF

kürekçi

işaretlediğim noktada temas varmı :S ayırdım ama yanlış oldu sanırım, baskımdan kaynaklı bi kaç kısa devre vardı.

Ghost85

arkadaşalr elimde bir adet elyapımı toplanmış kit var hazır calışır durumda sadece başlıksarıp araziye çıkalabilir devre güzel çalışıyo isyen olursa 150tl veririm 5427904678 yanında başlıkd aisterlerse başlık ve devre 200tl sadece tutma koluyla kutuları alın ve araziye devam

elyapimi

Alıntı yapılan: kürekçi - 10 Mart 2013, 19:17:46
işaretlediğim noktada temas varmı :S ayırdım ama yanlış oldu sanırım, baskımdan kaynaklı bi kaç kısa devre vardı.
evet işaretli yer temas var zaten.yolu izlersen görürsün..

kürekçi

birleştirdim abi  tamam, çok sağol.

kaptan

slam.ustalar herkese saglık ve başarılar dilerim neron 35.ustam ilanı bitpazarında paylaşırsan satışın hızlanır saygılar
hayır da şer de ALLAH tandır

İspanyol

neron arkadasım satılga cıkardıgın cıhazın saplarını nereden temın ettın acaba hosuma gıttı gpx tıpıne benzıyor helekı tetık olan bölgeyı nasıl bula bılırız acaba

keçelerli

Alıntı yapılan: kürekçi - 10 Mart 2013, 03:00:47
ibrahim abi, bu gün çıkıp, çıktı alıp devreyi basacaktım, istanbul havası yaramadı çıkamadım bi tarafa, pts de işe başlayacağım. başladım abi dediğim gibi yapmaya, entegreler için soket takmak zor oluyo es geçtim ben de. kısa devre yaptırmamaya dikkat ediyorum, hakkaten daha bi zevkli gidiyo.

bu şekilde devreyi zor çalıştırısın işçiği güzel yapman lazım yoksa zor
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

gs78

Alıntı yapılan: yeraltıcı - 10 Mart 2013, 00:51:25
videosunu koyuyorum   
bu devreylen uğraşma yapıpta memnun kalan yok denecekkadar az bu bölümdeki el yapımı devreyi yap yada al birinden daha stabil daha güzel

değmenci

Selam arkadaşlar herkese kolay gelsin öncelikle şunu söylemek isterim herkes bu devreyitoplaya bilir yapabilir hatta çalıştırabilirde ama önemli olan çalıştırmak değil ayarlarını yapabilmek bugün araziye çıkıyosun toprak yoğun mineralli olduğundan cihazlar kendiini kasıyor sonra tuğlaya gine aynı şekilde eğer senin yaptığın devrenin ayar kademelerini tam olarak yapmassan arazide sadece piknik yaparsın bu cihazı yapan çalıştıran arkadaşlarvardır eğer ayarları düzgün yapamadılarsa tuğlanın arkasından değerli metale değersiz sesi veriyor sonra eğer ayarlar gine düzgün olmassa toprak potu çalışmıyor yapan arkadaşlara kısa birde şu ayarı söylemek isterim cihaz çift sesli yada sadece değerli olan tek sesli kademede çalışırken toprak ve tuğla ayarı yapıldıktan sonra yani toprağa ve tuğlayı sildirdikten sonra tuğlanın arkasından derli metale değerli sesi vermesi lazım vede bunu yaparken cihaz kendini fazla kasmaması lazım bu arada cihaz iki şekkilde çalışmakta hem çift sesli değerli değersiz hemde tek sesli sadece değerli metale ses bu arada video isteyen arkadaşlarada bu akşam bi video çekip yayınlamak istiyorum bakalım beğenecekmisiniz

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious