Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keçelerli

(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

zerog26

oooo gonenli devreyi bitirmissin ben daha baslayamadim...

İspanyol

gönenlı devreyi bitirmesinden ziyade calıstırdı bile :D

keçelerli

Alıntı yapılan: zerog26 - 28 Ekim 2012, 10:57:04
oooo gonenli devreyi bitirmissin ben daha baslayamadim...
bitirdim devreyi 3 tane kart kurucam şimdi  bol malzeme aldım. bandırmaya geldin mi  deniz manzarasına karşı bi çay keyfi yapardık eğer burlardaysan
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

protek-e

Devreyi çalıştırdığınıza sevindim dediğim gibi bobinleride sarın en son ince ayarı beraber yaparız.

protek-e

Ayrıca akort ayarını güzel yaparsanız demir türevi metallerde kalın ses altın gümüş türevi metallerde ince ses vermektedir.

zerog26

arkadaslar elinde bu devrenin fazladan pcb si olan varsa satin alabilirim simdi pcb ile ugrasmak icin zamanim yok....satan arkadas varsa irtibata gecelim

zerog26

PCB bastirmayi dusunuyorum arkadaslar isteyen olursa ortalama 20 tl ye falan bastirma imkanim var.. en ucuzundan yollari bastiricam ve delikleri delinecek bilgilerinize sunurlur.

gurdal

s.aleyküm arkadaşlar,sonlara yaklaştım,son hali aşağıda yanlışım varsa düzeltirsiniz.

http://img696.imageshack.us/img696/6222/95668785.jpg

http://img820.imageshack.us/img820/3774/78374639.jpg
Amatör

çanaf

merhabalar,Gürdal kardeşim  benim gördüğüm bi kısa devre var gibi sonra sorun yaşama .yerleşimin enalt sol köşesindeki soldan sağa olan ikinci 39k nın üst kısmı kısa devre o yolu ayırman lazım .ikincisi yine sol üst köşedeki 640 emiteri ile 547 nin collektörü birleşcek.bitince alt yoluda resmederseniz daha çabuk çözülür işiniz.çok harika birdevre  burdan tekrar elyapımı üstada teşekkürler.kolay gelsin.

gurdal

teşekür ediyorum çanaf  ustam inş yardımlarınızla iyi sonuç alacağıma inanıyorum.şu an iti bariyle devreye enerji verdim cihaza ait olmayan bobin ile test ettim algılama var.tabi bobin sıfırlaması felen yapmadım sesi az nedendir bilmiyorum yada devreye hasmıdır.şimdilik bu kadar yarın devam ederim artık ayrıca potların bağlantılarıda düzgün olmaya bilir.birde projeyi yayınlayan  ibrahimustama sormak isterim aliminyum kutu kullanmanın zararı olurmu cevaplarsa sevinirim.

hayırlı geceler
Amatör

elyapimi

istediğin şekilde kutu kullanabilirsin arkadaşım bi zararı olmaz.bide hatırlatma yapayım bc640 bacakları yukarı kesik yeri sana doğru baktığında bacak sıralaması soldan b c e şeklindedir orjinal pcb yi kullanıyorsan zaten bi sorun olmaz.takıldığın zaman yardımcı olurum, başarılar.

gurdal

Alıntı yapılan: elyapimi - 02 Kasım 2012, 17:01:03
istediğin şekilde kutu kullanabilirsin arkadaşım bi zararı olmaz.bide hatırlatma yapayım bc640 bacakları yukarı kesik yeri sana doğru baktığında bacak sıralaması soldan b c e şeklindedir orjinal pcb yi kullanıyorsan zaten bi sorun olmaz.takıldığın zaman yardımcı olurum, başarılar.

teşekür ediyorum ibrahim ustam bu akşam uğraşacam dün devreyi çalıştırdım ama uğraşamadım bobinde sarmadım.
Amatör

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Gurdal eline sağlık güzel işcilik yapmışsın. Videolarını da sabırsızlıkla bekliyoruz.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Karadağ

Bu arada arkadaşlar 15 sayfa olmuş birtek video var oda video sitesine yüklü değil. Birkaç güzel video olursa proje çok daha fazla rabet görür. Bu arada ben de bu dedektörü denemek istiyorum. İnşallah zaman bulabilirsem yapacağım.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

çavuş

Piyasada o kadar güzel devreler var ki hangisini yapacağımızı şaşırdık  :P

hüseyin4581

ustam verdıgınız + ve -4.5v ları kontrol ettım mesela 4046 nın 5. ı pını -4.5 olması gerekırken 3. pını -4.5v yanı entegrenın 1. uç çentık olan kısımdan degılde dıger taraftan başlanmış gbı hepsı ters taraftan sayınca 4.5v u göruyo . bende mı bı yanlıslık var yepyenı rar ı dızdım ama .

hüseyin4581

bu şemayı yaptım ustalar. kısa devreyi ayırdım ve 547 ve 640 ı bırleştirdim . başka farklı malzeme sorun varmıdır yardımcı olursanız sevınırım.

keçelerli

Alıntı yapılan: hüseyin4581 - 02 Kasım 2012, 22:13:58
bu şemayı yaptım ustalar. kısa devreyi ayırdım ve 547 ve 640 ı bırleştirdim . başka farklı malzeme sorun varmıdır yardımcı olursanız sevınırım.
senden kaynaklanan bişey var bence  devreyi çalıştıramadınızmı  sorun tam olarak ne
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

hüseyin4581

yazdıgım gbı usta hc ses yok. potları flan bagladım fakat ılk başta verdıgı açık şemaya gore bağladım potları. ben kndi ölçum yaptıgımda mesela 4046 nın 5ı pını -4.v denmış bende çentık olarak degıl de dıger uctam başlayınca 5. uçta yanı baştan 3. uçta -4.v görüyo . hepsınde aynı . acaba bendemı sorun . ama hepsı bırden nasıl oluyor ? yenı ıpek baskı yapıp bırdaha dızıcem. dirençleri flan olcupte taktım yanlıs malzeme olucanı sanmıyorm . belkı dalgınlıkla olmus olablır çünkü çalıstıranlar var devreyi.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious