Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keçelerli

benimde yeni kurduğum bi kartta sorun geldi başıma mesafe çok düşük  öbür karta bağlıyorum bobini 5 krş 30 cm çok süper obür karta bağlıyorum 15 cm  birde ayrıma geçiremedim tek ses şuan araştırıyorum arızayı devrede herşey düzgün çlışıyor ama nedeni ne anlamış değilim
Linkback: Ynt: elyapimi VLF
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

hüseyin4581

ustam ıkıncı kartı dızdım ipek baskı yaptım yenı malzeme taktım fakat yıne hıc ses yok . sardıgım bobınden harıc 15 cm cıvarında hazır vlf başlıgı vardı iç iki yuvarlak bırı dıgerınden kucuk tam ortasına akortlamıslar onu denedım rx dekı kondansatoru cıkarıp flan gene ses yok . entegrenın butun ayaklarını ölçtum üç aşagı beş yukarı degerler tutuyor. fakat 517 orta ve sag ayak sıfır en sol ayak 11.48 goruyor. 11v olan ve orta bacak sıfır olması normal sanırım fakat 110r ıle bırlesen yer sıfır olması dogrumudur. tahmınen nerde hata yapıyorum yardımcı olursanız sevınırım smdıden sagolun.

elyapimi

Alıntı yapılan: hüseyin4581 - 16 Ocak 2013, 23:38:46
ustam ıkıncı kartı dızdım ipek baskı yaptım yenı malzeme taktım fakat yıne hıc ses yok . sardıgım bobınden harıc 15 cm cıvarında hazır vlf başlıgı vardı iç iki yuvarlak bırı dıgerınden kucuk tam ortasına akortlamıslar onu denedım rx dekı kondansatoru cıkarıp flan gene ses yok . entegrenın butun ayaklarını ölçtum üç aşagı beş yukarı degerler tutuyor. fakat 517 orta ve sag ayak sıfır en sol ayak 11.48 goruyor. 11v olan ve orta bacak sıfır olması normal sanırım fakat 110r ıle bırlesen yer sıfır olması dogrumudur. tahmınen nerde hata yapıyorum yardımcı olursanız sevınırım smdıden sagolun.
kartı bana gönder bakayım.burda şimdi görmeden ne kadar yardımcı olabilirimki
göndereceğin adres ibrahim uyar menemen şubesi şubeden alacak diye belirtirsin.mng yada yurt içi.gönder bakayım

keçelerli

Alıntı yapılan: keçelerli - 14 Ocak 2013, 23:08:46
benimde yeni kurduğum bi kartta sorun geldi başıma mesafe çok düşük  öbür karta bağlıyorum bobini 5 krş 30 cm çok süper obür karta bağlıyorum 15 cm  birde ayrıma geçiremedim tek ses şuan araştırıyorum arızayı devrede herşey düzgün çlışıyor ama nedeni ne anlamış değilim

sonunda buldum arzayı 5krş  30  cm  civarı şimdi
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

değmenci

Alıntı yapılan: keçelerli - 19 Ocak 2013, 09:24:25
Alıntı yapılan: keçelerli - 14 Ocak 2013, 23:08:46

sonunda buldum arzayı 5krş  30  cm  civarı şimdi

Usta Hadi gözün Aydın olsun bakalım

keçelerli

sağol değmenci ustam  bugün yine polyester işi vardı çok başarılı geçti  kazasız belasız hallettim işi polyesterda korkuyorum tehlikeli iş yanlış karışım adamı uçurur havaya .  şimdi kurumasını bekliyorum  büyük düşünceler içindeyim bu aralar çark iyi dönüyor sorunlar tamamen kalktı artık kurduğum devrede arıza nedenini buldum ama   sabahı yaptık .çok sabır lazım bu işte elyapımı ustanın dediği gibi . kart boyutunu bir türlü halledemedik usta kutu bulmak çok zor karta bide biçimsiz duruyor büyük kutuda.  gösteriş lazım bu  cihaza  performansı süper zaten elyapımı usta sağolsun böyle bi devre yayınladı başka devrelerle uğraşmam zaten  çizimi iyi olan bir usta çizse küçük bi kart çok güzel olucak ozaman herşey ama herkezin işi gücü var boş vakit yok ki.  tüm forum arkadaşlarına çalışmalarında başarılar dilerim
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

bitkici şakir

elyapımı tebrik ederim güzel bir iş çıkartmışsınız, şimdilik değilde ileride bu devreyi düşünüyorum belki yaza zaten vlf bilgim pek yok, saygılar...
NOT= ustam yalnız bazı dosyaları açamıyorum bende üç programda var diptrace 2.2  + ares 7.4 +siprint layout 5.0 var  dosyalar niçin açılamıyor ? bilgi verirseniz memnun oluruz...

bitkici şakir

keçerelli ustam... eksen kutu diye hatırlıyorum çok güzel kibar kutuları var, ya  ben bursadayım eksen kutunun ürünlerini getirmiş vatandaş adınada proje kutusu  demiş gören 50 metre geri kaçar, girin netten bakın süper kutuları var ama parçacılar galiba ekonomik değil diye güzellerini getrmiyorlar...
http://www.cerkezelektronik.com/urunler-cihaz-kutulari
http://www.altinkaya.com.tr/Proje_Kutulari/DT-210.html
http://www.altinkaya.com.tr/Proje_Kutulari.html

bitkici şakir

http://www.etkenelektronik.com.tr/
düzeltir özür dilerim eksen değil  ETKEN kutu olacaktı linki üstte

_Hektor_

Aradıgım cihazı buldum sanırım tesekkurler elyapımı usta... ilk vlf tecrubem olacak. başlıkta engin tecrubelerınızı esırgemeyecegınıze eminim.

durmaz

Arkadaşlar merhaba.
Kırtasiyelerde satılan karton mukavvalar var kutu için ideal bir çözüm.
Ben DP3 için karton mukavvadan kutu yaptım.Üzerini elyaf ile kaplayıp polyesteride sürünce işlem tamam.
Yalnız polyester,sertleştirici ve hızlandırıcıyı iyi ayarlamanız lazım. Aldığınız yerden karışım ayarları hakkında bilgi alın.
Kuruduktan sonra zımpara ile temizleyince ortaya güzel bir şey çıkıyor.

durmaz

Keçelerli kutu işini bitirince resim eklersin artık.

elyapimi

Alıntı yapılan: bitkici şakir - 20 Ocak 2013, 22:17:18
elyapımı tebrik ederim güzel bir iş çıkartmışsınız, şimdilik değilde ileride bu devreyi düşünüyorum belki yaza zaten vlf bilgim pek yok, saygılar...
NOT= ustam yalnız bazı dosyaları açamıyorum bende üç programda var diptrace 2.2  + ares 7.4 +siprint layout 5.0 var  dosyalar niçin açılamıyor ? bilgi verirseniz memnun oluruz...
arkadaşım benim yaptığım pcb ler diptrace novarm 2008 sınırsız.bende arkadaşların yaptığı bazı çizimleri açamıyorum.benim çizimleri bu belirttiğim program açar mutlaka.

bitkici şakir

elyapımı ben 500 pin ücretsiz öğrenci programını kullanıyorum  sehematıc olan açılıyor parçaları buluyor ekliyorum ama pcb çizmek için geçiş yapamıyorum bu nasıl olacak ? sadece pcb olan kısıma girersem pcb çizebiliyorum. kolay gelsin...

elyapimi

Alıntı yapılan: bitkici şakir - 24 Ocak 2013, 19:58:46
elyapımı ben 500 pin ücretsiz öğrenci programını kullanıyorum  sehematıc olan açılıyor parçaları buluyor ekliyorum ama pcb çizmek için geçiş yapamıyorum bu nasıl olacak ? sadece pcb olan kısıma girersem pcb çizebiliyorum. kolay gelsin...
bunun çaresi benim kullandığımı kullancan mecbur çünkü bizim devre 500 pinden fazla .isterseniz adres bırakın müsait bi zamanda size göndereyim.

keçelerli

[IMG]http://img461.yukle.tc/images/4692elyapimi.jpg[/img]

elyapımı yeni koyduğum  isim ve birkaç eklediğim değişiklik  ile  bit para bulmak isteyen  ve mineralli yerlerde başarılı çalışmak istiyorum diyenler bu işlere gönlünü vermiş arkadaşlar için  yakında  meraklılarınla buluşacak 
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

bitkici şakir

elyapımı ustam ben özelden e-posta adresi gönderdim ilginizi bekliyorum.teşekkür ederim diptrace için...

keçelerli

yeni bi kart dizdim yanlız ayrımda bi sıkıntı yaşıyorum nedenini anlayamadım onun için yazmak istedim değrli sesi çok iyi fakat demiri bi görüyo bi görmüyo demir sesi pek iyi değil bunun nedeni neden olabilir  bazen ses vermiyo kısık ses veriyor cihaz demire değerli ses çok iyi sorun yok
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

Ghost85

gökhan başlıgı osiloskopdamı sıfrılıyosun ölçü aletindemi

keçelerli

osiloskopta  sorunu çözdüm sorunn 442 lerde imiş
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious