Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sbtor

cevabın için teşekkür ederim ben amatörce zevk için yapıyorum onun için pcb kullanmıyorum açık şemaya bakarım  4007 yerine (4066) olurmu diye sormuştum clasic 3 yapmıştım gayet güzel  halk arasında çarpmalı tabir edilenben ikisinin arası vlf bir cihaz yapmak istiyordum sizin şemayıda görünce ilgimi çektı
Linkback: Ynt: elyapimi VLF
herkese saygılar

elyapimi

Alıntı yapılan: sbtor - 01 Mayıs 2012, 20:51:18
cevabın için teşekkür ederim ben amatörce zevk için yapıyorum onun için pcb kullanmıyorum açık şemaya bakarım  4007 yerine (4066) olurmu diye sormuştum clasic 3 yapmıştım gayet güzel  halk arasında çarpmalı tabir edilenben ikisinin arası vlf bir cihaz yapmak istiyordum sizin şemayıda görünce ilgimi çektı
illaki 4066 kullancaksanız 6 adet anahtar kullanmanız gerekir yani iki 4066 ayrıca 1 adette çevirici için 4011 veya benzeri 4007 lerin içindeki evirici tr ler yerine,4053 bence daha basit olur.

hdalci

slm  emiralem arkdşm. öncelikle cömert paylaşımın için tşk. tam şema vermişsin yani noktayı koymuşsun üzerinde değişiklik yapmak yanlış olur yapmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim
bu  denge balanslı yani çarpmalı tabir edilen bir cihazdır clasic 3.den  farkı çift ses olması sbtor arkadaşıma  4053 ent. gerekmez bence köyden geldiğinde görüşelim saygılar

hdalci

elyapımı yazacağıma emiralem yazmışım

elyapimi

Alıntı yapılan: hdalci - 07 Mayıs 2012, 01:47:33
elyapımı yazacağıma emiralem yazmışım
bence bi sakıncası yok.zaten elyapımı cihaz yaptığım için nick,imi elyapımı demiştim.

keçelerli

elyapımı dedektör ü deneyen yokmu arkadaşlar hiç  kimse bişeyler yazmıyor artık forumda  sonuçlar nasıl yapan arkadaşlar edindiği tecrübeyi paylaşırsa aydınlatır bizi
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

elyapimi

Alıntı yapılan: keçelerli - 01 Haziran 2012, 22:52:43
elyapımı dedektör ü deneyen yokmu arkadaşlar hiç  kimse bişeyler yazmıyor artık forumda  sonuçlar nasıl yapan arkadaşlar edindiği tecrübeyi paylaşırsa aydınlatır bizi
demekki yok.birkaç kişi varsa bile sonuçları kendilerine saklıyor.artık bendede buradaki biçok arkadaşın bu işi bilmediği izlenimi oluşmaya başladı.inşallah yanılıyorumdur.

keçelerli

işten güçten  giremeyebilir arkadaşlar belki siteye  ondan olsa gerek yoksa çok bilgili tecrübeli ustalar var sitede
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

Mustafa-

elyapımı ustam 4053 lü olan versiyonunu yapmayı düşünüyorum onay verirsen

elyapimi

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 05 Haziran 2012, 00:52:15
t
Alıntı yapılan: M-usta-FA - 05 Haziran 2012, 00:52:15
tabiiki yapabilirsin.ikisi arasında çalışma bakımından en küçük bi fark dahi yok.benimde şu anda elimde 4007 kalmadı mecburen bende 4053 lü yapacam,pcb deki 4007leriçıkarıp 4053 yerleştircemüçbeş gün içinde yeni pcb yi burada paylaşırım.iki yüzlü pcb yi yapcaksan eğer bazan sorun çıkabiliyor,tek yüzlü pcbyi tercih etmeni öneririm.

huseyin05

Elyapımı ustam pll entegresinin çalışmasını kısaca açıklayabilir'misin. Bu entegre ile diğer pll entegrelerin çalışması aynı sayılır öyle değilmi? Birde geçenlerde denk geldim pll entegresi I2C ile çalışan ve eeprom hafıza alanına sahip pll entegresi olarak datasheet dosyaları ekliyorum. Saygılar.

çanaf

Merahabalar.Arkadaşlar bu harika devreyi burada centilmence hata ve kusura meydan vermeden paylaşan elyapımı ustaya çok teşekkürler ederim  başarılarının devamını dilerim.Çok güzel bir devre yapıp çalıştıran arkadaşlar daha iyi ve yakınen şahit olurlar. Yüreğinize emeğinize takdire şayan bilgi ve becerinize  ve  bu nadide sitede sizin gibi  başta    Karadağ,  M-usta-fa ,Proter gibi alçak gönüllü paylaşım yapan diğer değerli ustalarada teşekkürlerimi bildirmek isterim. Sağolasın Elyapımı usta.

elyapimi

Alıntı yapılan: huseyin05 - 05 Haziran 2012, 13:06:27
Elyapımı ustam pll entegresinin çalışmasını kısaca açıklayabilir'misin. Bu entegre ile diğer pll entegrelerin çalışması aynı sayılır öyle değilmi? Birde geçenlerde denk geldim pll entegresi I2C ile çalışan ve eeprom hafıza alanına sahip pll entegresi olarak datasheet dosyaları ekliyorum. Saygılar.
bahsettiğin ıc leri burada kullanamayız onlar yüksek frekanslarda kullanmak için tasarlanmış.4046 nın çalışmasına gelince burada anlatamıyacağım kadar uzun bi iş o.data bilgilerinie bakabilirsin.biz onun tamamını kullanmıyoruz,sadece bir comp. ve vco kısmını kullanıyoruz.illaki şart değil uygun şekilde 4538 ve benzeri devreleride kullanabiliriz.benim 4046 kullanmamdaki amaç malzeme sayısını mümkün olduğunca azaltmak yoksa başka extra fi fark için değil.çalışmalarınızda başarılar..

protek-e

Alıntı yapılan: keçelerli - 01 Haziran 2012, 22:52:43

arkadaşım dedektörü yaptım ve çalıştırdım cihaz güzel ve sallamalı ayrıca 2 sesli olarak çalışıyor bu devreyi bizlere sunan elyapımı arkadaşımızada ayrıca teşekkür ederim bu arada pcb yi yapıpta çalıştıramayanlar varsa lütfen en başından itibaren yazılanları okusun devre çalışmadı diyenlerede buradan söylemek gerekirki bobin akortunu tam yaptığınızda demir türevi metallere kalın altın gümiş türevi ametallere ince ses vermektedir.Bu aylarda iş yoğunluğumdan dolayı pek cevap yazamıyorum herkese kolay gelsin.

galaksi

Alıntı yapılan: protek-e - 21 Haziran 2012, 13:20:51
arkadaşım dedektörü yaptım ve çalıştırdım cihaz güzel ve sallamalı ayrıca 2 sesli olarak çalışıyor bu devreyi bizlere sunan elyapımı arkadaşımızada ayrıca teşekkür ederim bu arada pcb yi yapıpta çalıştıramayanlar varsa lütfen en başından itibaren yazılanları okusun devre çalışmadı diyenlerede buradan söylemek gerekirki bobin akortunu tam yaptığınızda demir türevi metallere kalın altın gümiş türevi ametallere ince ses vermektedir.Bu aylarda iş yoğunluğumdan dolayı pek cevap yazamıyorum herkese kolay gelsin.

ustam
zahmet olmazsa
yaptığınız devrenin alt ve üstten resimlerini yayınlarmısınız.

protek-e

İspanyol

arkadaslar bu devre cok guzel calısıyor ama cıhazı calısıtıp pazarlayacam dıyen arkadaslarda ola bılır bu cıhaz gercekten calısır devre ve cıhazı calıstırdık ve guzelce ayarlarını ayarladıktan sonra super bırsey ama gercekten cogu kısı bu devreyı calıstıramaz nedenıne gelırse  cok ustalık gerektıren bır devredır  yapan arkadaslar her katı ıyıce ölcun ve elyapımı ustanın yukarıdakı yazdıklarını ıyıce okuyun yoksa cıhazı calıstırmak zor deil mümkün olmaz

keçelerli

yokmu arkadaşlar bi video eklicek  cihazın bi sesini duyalım
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

İspanyol

en yakın zamanda  videosunu cekerim suan mümkün degil

konfakay

videosunu göremedik :(
banada ucuz bir ayrımlı dedektör lazım seri olacak konuyu sonuna kadar okudum iyi bir dedektöre benziyor bunu bana yapabilecek var mı bobin dahil ne kadara mal olur yardımlarınızı bekliyorum bende sismik ts45 var duman oldum iki senedir

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious