Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elyapimi

Alıntı yapılan: arif28 - 15 Mart 2012, 19:02:36
bu devremi daha iyi para bulur dijital deltamı     kolay gelsin.
delta daha derin bu daha seri
Linkback: Ynt: elyapimi VLF

aykurtelektronik

ares çizimi yokmu arkadaşlar yada pdf olarak çizimi varmı saygılar sevgiler

elyapimi

Alıntı yapılan: aykurtelektronik - 16 Mart 2012, 14:55:13
ares çizimi yokmu arkadaşlar yada pdf olarak çizimi varmı saygılar sevgiler
ares çizimi yok arkadaşım, ben ares kullanamıyorumda .belki diğer arkadaşlardan ares ile çizen olur.

BigBang

Alıntı yapılan: galaksi - 13 Mart 2012, 00:22:03
Alt yazıları iyi okumak:

Alıntı yapılan: BigBang - 25 Şubat 2012, 16:29:15
Elektor dergisindeki VLF dedektörü andırıyor . Şemasını da yayınlarsanız anlaşılması ve varsa hataları kontrol etmesi kolay olacaktır . Teşekkürler ...

Alıntı yapılan: elyapimi - 25 Şubat 2012, 16:40:40
hata yok arkadaşım.sadece pcb de trs yazan yerde bir kısa devre var düzeltecemde resimleri net olarak yükleyemiyorum.
"Niyet hayır, Akibet hayır olsun..."

elyapimi ustam, benim sıkıntım bunlardı.
son yayınladığınız devrelerde sıkıntımı kaldırdınız.
teşekkürler.
galaksi.

Sn. Galaksi ,

Benim yazdıklarımdan alıntı yaparak tereddütleri dile getirmişsiniz gibi hissettim . Alıntı yaptığınız yazılarımda bana ait böyle bir düşünce olmadı . Sadece henüz şemasını görmediğim bir devreyi başka bir devreye benzettim ve şemasını projenin takip edilebilme kolaylığı açısından rica etmiştim . Yanlış anlaşılmayı istemem . Herkese kolay gelsin ...

protek-e

elyapımı ustam yaptığınız devreler hazırmı çalışan bir video ekleyebilirmisiniz

galaksi

elyapımı VLF nin 4053 lü devrenin tek katlı çizilmiş dosyası.
not: henüz yapıp test etmedim.
yapacak arkadaşlar devresini takip etsinler
galaksi

protek-e

arkadaşlar pcb ve malzeme dizme bitti sıra bobin sarımı ve ayarlar kısmına geldi elyapımı usta  resim üzerinden potların nereye takılacağını gösterirseniz iyi olacak herkese kolay gelsin.

protek-e

devreyi başka yapan yokmu arkadaşlar.?

elyapimi

potların bağlantı şekli;yeşil  daire içindeki kablo toprak ayarı için potun arkası size ayakları yere baktığında potun orta ucuna potun sol ucuda - 4.5 volta bağlancak.kırmızı daire içindeki kabloda tuğla ayarı için potun orta ucuna ve potun sağ ucu - 4.5 volta bağlancak.sarı daire içindeki terminalde 100k eşik potunun orta ucuna potun sağ ucu + 4.5 volta sol ucuda 0 volta bağlancak.her üç potunda sağ sol uçları belirnenirken potların arkası size ayakları yere bakar vaziyette olacak.bu durumda potlar saat ibresi yönüne doğru çevrilirken eşik potu eşiği düşürürken toprak ve tuğla potu toprak ve tuğlayı kapatır.

protek-e

potları bağladım yanlız daha voltaj verip cihazı açmadım çünkü lm 393 lf 442 gibi entegrelerin 8.ayakları + 4,5 volt 4. ayakları -4,5 volt yazıyor şemada fakat devreyi takip ettiğimizde bu entegrelerin 8. + ayakları direk + 9 volt yani 7809 un ayağına geliyor şimdi soracağım +4,5 volt nerede?

elyapimi

Alıntı yapılan: protek-e - 31 Mart 2012, 09:03:08
potları bağladım yanlız daha voltaj verip cihazı açmadım çünkü lm 393 lf 442 gibi entegrelerin 8.ayakları + 4,5 volt 4. ayakları -4,5 volt yazıyor şemada fakat devreyi takip ettiğimizde bu entegrelerin 8. + ayakları direk + 9 volt yani 7809 un ayağına geliyor şimdi soracağım +4,5 volt nerede?
+ 4.5 -4.5 volt şaseye göre ölçülen voltajlardır.dolayısıyla sizin tarif ettiğiniz bağlantılar doğrudur.bildiğiniz gibi devrede sanal şase {yada adı her neyse ,ben öyle diyorum} var ve bu lm358 opamp ile  elde edilmektedir yani sizin 2 adet parelel 120k direnç bağladığınız opampta.o 60k lık dirençler illaki 60 k olması gerekmez 9 voltun tam ortası 4.5 volt sağlaması gerektiği için ikiside ayni değerde olmak kaydı ile farklı değerde dirençlerde kullanılabilir. deneme snuçlarını bekliyorum .ben üçüncüyü yapıyorum 5 adet daha yapmam gerekiyor. ben arazide denemedim ama iyi olduğu soyleniyor ozaman iyidir çünkü en iyi bilen kullanandır.

elyapimi

besleme girişindeki ters akım kısa devre diyodunu doğru şekilde takmadan devreye akım verme,dalgınlıkla ters voltaj bağlama sonucu ıc leri rahmet okumak zorunda kalma.buraya takılan diyodu her ne kadar {by200 3 amper hızlı diyot] yazmışsamda 3-5 amperlik  bir diyotta iş görür.daha küçük akımlı diyotlar uzun süre ters akım [15-20saniye} uygulandığında yanarak açık devre oluyor ve koruma özelliğini kaybediyor.yada beslemeye seri 0.1 om luk direnç [diyottan önce }olsunki ters akım halinde bu direnç yanarak akımı kessin.bu konuya neden bu kadar değindin dersen bana gelen arızaların çoğu bununla ilgili.

protek-e

yani gnd 0 volt ölçü aletinin siyah com probu 7809 + 9volt çıkışı  +4,5 volt 7809 orta ayağı ise -4,5 volt okunacak dogrumudur. fakat - uç ile + uç olçüldüğünde tüm entegrelerde 9 volt değilmi böyleyse akşam enerji vereyim ozaman bu arada 0,25 tel yoktu onun yerine 0,28 ve 0,35 aldım

elyapimi

Alıntı yapılan: protek-e - 31 Mart 2012, 12:30:32
yani gnd 0 volt ölçü aletinin siyah com probu 7809 + 9volt çıkışı  +4,5 volt 7809 orta ayağı ise -4,5 volt okunacak dogrumudur. fakat - uç ile + uç olçüldüğünde tüm entegrelerde 9 volt değilmi böyleyse akşam enerji vereyim ozaman bu arada 0,25 tel yoktu onun yerine 0,28 ve 0,35 aldım
doğrudur.bobini tel uzunluğunu 21.70 metreden sar başlangıç uçları canlı bitiş uçları da şase uçları tx eksiye rx şaseye.

protek-e

21.70 cm teli 28cm DD boş başlık kabı içine sardığımda 35 tur oluyor bir sakıncası varmı?

elyapimi

bir kez çalıştırıp kalibrasyon işi anlaşıldımı bobin ve 4046 ile ilişkili malzeme değerleriyle oynayarak dilediğin bobini çalıştırabilirsin.böylece en iyi netice hangi çap ve turda görmüş oluruz.ben ister istemez elimdeki boş kaba göre çalıştığım için çap ta deneme şansım olmadı.turda ise düşük turların[20ila50tur} küçük malzemede daha iyi sonuç verdiğini gördüm. 35 turun bi sakıncası yok ancak frekans 19 khz yi geçmesin.

elyapimi

tx kondansatörü değiştirmek zorunda kalırsan rx kondansatörünüde tx se orantılı şekilde değiştir.

protek-e

şuan devre çalışmadı inceden çok kısık  bir ses var algılama yok voltajlar normal her yeri ölçtüm hata nerde?

keçelerli

walla protek e usta  sizi öncelikle tebrik ediyorum  büyük risk aldığınız için   malzemelerde pahalı artık  birde devre çalışmayınca adamın morali nasıl bozulur   hiç doğru bilgiler verilmiyor madem söylemicen elyapımı usta  yayınlama devreyi  kafalar karışmasın herkez yapacağı işi bilsin  gönül hadini bilsin .bu işte bi iş var ama amaç ne onu anlayamadım  siz ne düşünüyorsunuz ustalar bilmem
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

UNIQUE - TA5DF

keçelerli ustam acele etmeyin bazen insan 3-5 gün fruma giremeyebilir. herkesin tek işi burası değil. ayrıca burası bir hobi mekani ve hobiler ucuz olmayabilir. biz kendi sınırlarımızı zorlamayı seviyoruz o kadar. dedektör sahibi olmak isteyen gider alır kullanır. biz işin hevesindeyiz.
TA5DF

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious