Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elyapimi

Alıntı yapılan: protek-e - 27 Şubat 2012, 12:56:56
daha kararlı ve stabil çalışmazmı faz kilitleme döngü ile elyapımı ustam.? yani rx ede 4046 tx e de 4046 ,rx frekans sabit tx frekans sabit aradaki faz farkı döngü  yani sistemin girişine uygulanan referans sinyal ile gerilim kontrollü osilatörün (vco) ürettiği sinyaller faz dedektörüne uygulanırlar. dedektör, iki giriş arasındaki fark ile orantılı bir çıkış üretir. bu çıkış vco'nun çıkışını değiştirir ve onu referans sinyal ile aynı frekansta ve fazda salınmaya zorlar.

zaten devre hemen  hemen bahsettiğin şekilde çalışıyor.4046 lar burada faz kaydırıcı ve yine osc nin frekansına kitleniyor 11 nolu pine bağlı potlar ile neyi kabul neyi red edeceğimizi ayarlıyoruzfaz kaymasına bağlı olarak.bizim osc de bobin frekansı belirleyen devre elemanı gibi davranıyor. farklı sarımda bobin kullandığımızda frekans değişir ama yinede 4046 lar bu yeni frekansa kitlenir. en fazla yeni frekansı kilit bölgesinde tutmak için 4046 nın 6 ve7 pinlerinebağlanan c lerin değerini değiştiririz.4046 lı yada xtal osc kullandığımızda artık bobin bir anten gibi davranır ve osc den bobine maksimum güç aktarımı için yaptığımız her bobinin rezonans frekansını kullandığımız osc frekansına uydurmamız gerekirki bizim devremizde böyle bir problem yok.
Linkback: Ynt: elyapimi VLF

UNIQUE - TA5DF

şema üzerinden fikir yürütsek süper olacak.  şu an sadece seyrediyorum. şema çıkar çıkmaz pcb basıp dizeceğim bilginiz olsun ;)
TA5DF

elyapimi

Alıntı yapılan: feridund - 27 Şubat 2012, 14:05:20
şema üzerinden fikir yürütsek süper olacak.  şu an sadece seyrediyorum. şema çıkar çıkmaz pcb basıp dizeceğim bilginiz olsun ;)
şemanın bir bölümünü çizdim ama el ile hata var ise düzeltiriz .bu ara ikinci pcb yi yaptım hatasız çalışıyor derinlik havada max 25cm civarında 1 kuruşta.yani şemada hata yapsak bile pcb hatasız.

elyapimi

şemanın bir bölümü devamınıda çizdiğimde göndercem.

protek-e

Alıntı yapılan: elyapimi - 27 Şubat 2012, 16:15:23
şemanın bir bölümünü çizdim ama el ile hata var ise düzeltiriz .bu ara ikinci pcb yi yaptım hatasız çalışıyor derinlik havada max 25cm civarında 1 kuruşta.yani şemada hata yapsak bile pcb hatasız.

1 kuruş 25 cm ise 1 tl 50 yada 55 cm görür ozaman çok iyi sabırsızlıkla pcb ve şemayı bekliyorum ustam şöyle güzel bir vlf yapamadık gitti hepsinde pürüz var eksik var hata var valla malzeme satanları zengin ediyoruz :D şimdiye kadar harcanılan parayla dedektör satış dükkanı kurulurdu :D ama bu bir zevk ve başarabilme arzusu aslında..

elyapimi

gönderdiğim resimler silik çıkıyor.

elyapimi

bobinden gelen 22nf kondnsatör 5534 ün + girişine bağlancak.

elyapimi

Alıntı yapılan: protek-e - 27 Şubat 2012, 16:25:27
Alıntı yapılan: elyapimi - 27 Şubat 2012, 16:15:23

1 kuruş 25 cm ise 1 tl 50 yada 55 cm görür ozaman çok iyi sabırsızlıkla pcb ve şemayı bekliyorum ustam şöyle güzel bir vlf yapamadık gitti hepsinde pürüz var eksik var hata var valla malzeme satanları zengin ediyoruz :D şimdiye kadar harcanılan parayla dedektör satış dükkanı kurulurdu :D ama bu bir zevk ve başarabilme arzusu aslında..
büyük malzemede derinlik artışı fazla değil daha çok küçüklere duyarlı.biraz hile yapıp toplu iğneyi bobinin üstünden dik olarak geçersek 20cm algıladığını görürüz ama bu yanıltıcıdır.ister pulse ister vlf olsun  bobine dik olarak geçirdiğimiz takdirde çivi ve benzeri boyuna uzun ferro manyetik metalleri iyi metallere göre daima 5 10cm daha derinden algılar.

keçelerli

slm bu devre bu devre bana emiralem dedektörünü anımsattı  çok güzel bir devre bu yayınladfığın için teşekkür ederiz usta yanlız devrede   00  yazan  yer neolacak  birde  bir entegre numarası  yazmıyor   bende yapacam sesi hoşuma gidiyor bu devrenin birde bit para bulması  ama eksik yerleri söylersen çok seviniriz site adına
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

UNIQUE - TA5DF

ustam foruma katkım olsun eğer tam şemayı çizip gönderirseniz şemayı pc ortamında diptrace veya isis ile çizebilirim. yapacak arkadaşlara kolaylık olur.
TA5DF

elyapimi

Alıntı yapılan: keçelerli - 27 Şubat 2012, 18:39:12
slm bu devre bu devre bana emiralem dedektörünü anımsattı  çok güzel bir devre bu yayınladfığın için teşekkür ederiz usta yanlız devrede   00  yazan  yer neolacak  birde  bir entegre numarası  yazmıyor   bende yapacam sesi hoşuma gidiyor bu devrenin birde bit para bulması  ama eksik yerleri söylersen çok seviniriz site adına
emiralem dedektörü zaten.bu en son hali .şemayı kolaylık açısından iki bölüm olarak yaptım.devamını çizdiğimde yüklüyecem.ismi yazılmayan eleman lm 393 .

elyapimi

Alıntı yapılan: feridund - 27 Şubat 2012, 22:16:15
ustam foruma katkım olsun eğer tam şemayı çizip gönderirseniz şemayı pc ortamında diptrace veya isis ile çizebilirim. yapacak arkadaşlara kolaylık olur.
yarına şemanın kalan bölümüde hazır olur.

_Hektor_

başarılar dilerim.

elyapimi

şemanın diğer bölümü. yazılmayan c değeri 22n.

UNIQUE - TA5DF

ustam ekteki resimdeki kırmızı daire içindeki opampların isim ve bacak numaralarını; ikinci bölümdeki entegrelerin  bacak numaralarını verdiğiniz pcb ye uygun olarak yazmanız mümkün mü? şemayı ona göre çizeyim ki takip kolay olsun.
TA5DF

keçelerli

şemayı sabırsızlıkla bekliyoruz feridun usta
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

UNIQUE - TA5DF

en kısa sürede inşallah. el yapimi ustam pin numaralarını verirse pcb ye sadık bir şemamı olur yapımıda kolay olur. birde el yapimi ustam bu devrenin baskıya hazır pcb dosyası yokmu. 1x1 ölçekli. pdf olursa süper olur.
TA5DF

galaksi

Alıntı yapılan: elyapimi - 26 Şubat 2012, 00:33:12
şu anda ticari olarak yapıp sattığım bir cihaz yani her şeyiyle bana ait.
elyapimi arkadaşım:
Ticari olarak sattığınız için mi PCB devresini bilerek hatalı paylaştınız ?
Yapamayanlar benden alabilir düşüncesiyle reklam mı yapmak istiyorsunuz ?
Yalnız merak ettiğimden soruyorum.....
galaksi..

keçelerli

galaksi ustam siz bayındır devresini yaptınız paylaşırmınız onunla ilgileneleim
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

galaksi

Alıntı yapılan: keçelerli - 29 Şubat 2012, 10:17:31
galaksi ustam siz bayındır devresini yaptınız paylaşırmınız onunla ilgileneleim
keçelerli ustam;
bayındır yapımını Asenron ustanın aşağıdaki linkinden takip edebilirsiniz.
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=3817,0
başarılar.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious