Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Gary's Pulse-2 ve dedector x2 kısmen basit ama işe yararmı?

Başlatan crazyowl, 27 Ekim 2011, 23:14:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

canbay

Merhaba.,

TV ye bobini yaklaştıracaksın. yatay çizgiler çıkıyorsa ekranda verici kısmın öçalışıyor demektir..

tamamsa bu alıcı kısmını kontrole başla. makinanın kalibrasyon ayarları nasıl yapılır delta pulseyi kullanıma hazırlamak konusunu iyice oku videoları izle 

bu ayarları yapabiliyorsan devrende yani enerji verdin ses yok gücü açtın ses geldi, reset ile susturdun eşik ile ses geldi gelecek (3 saniyede bir tık sesi) ayarladın. bobine metal yaklaştır algılama varmı yokmu.

bu ayarları da yaptın herşey yolunda ama bobine metal yaklaştırınca ses gelmiyor ise 555 li kısmı ses devreni kontrol et

bu ayarları hiç yapamıyor isen devreye enerji ver ilk opampın çıkışnı kontrol et bobine metal yaklaştırıp uzaklaştırdığında  556-57 neyse çıkışında voltaj değişimi oluyormu bunu ölç
Linkback: Ynt: Gary's Pulse-2 ve dedector x2 kısmen basit ama işe yararmı?

crazyowl

ustam tüm ayarlar yaplabiliyor reset çaışıyor potlar çalışıyor gibi.. ama hiç bir metale tepki vermiyor durduk yere kendi kendine ötmeye devam ediyor.evde çok demir var onamı ötüyor dışardamı deneme yapsam ama yani duvarlarla arasında bir buçuk metre var duvarın içindede demir yoktur zaten:S diğer kontrolleri yaptım yalınız bu tv ye yaklaştırınca bobini dibine kadar sokunca daha doğrusu yayın gidiyor kalın bir yatay çizgi çıkıyor aşşağıdan yukarı birden falza değil yani..forumda devreyi yamış karadağ usta o yüzden devreyide yakaştıdım ama devre yaklaşınca bir şey olmadı...

crazyowl

555 li kısmı nasıl bir testten geçireyim:( forumda hiç bir yazı bu kadar çok cevaplanmamış ... zaten üniversitedede tüm elektronik derslerini en az bir kere alttan almıştım :))

crazyowl

Ustalarim cok basinizi agrittim ,özellikle pro-tr ustama ve canbay ustama tesekkurlerimi ve saygiarimi sunuyorum ve forumdaki konulardaki yardimlarindan dolayi tum teknoloji ekibi ailesine tesekkur ediyorum... Benim debredeki sorunu az once ni tekrar denim derken buldum. bobinle devre arasinda kullandigim  kablo kisa devreymis... su an 20 cm kadar mesafesi var 1lira ve yuzuk icin.. vidyosunu toparlayinca ekliyecem:) Tekrar tesekkurler..

canbay

Merhaba.,
tebrik ederim. pes etmeyip çalıştırmana sevindim bazen göz önündekinleri atlıyoruz.
iyi çalışmalar..

defineciii

Alıntı yapılan: canbay - 15 Kasım 2011, 15:35:19
Merhaba.,

TV ye bobini yaklaştıracaksın. yatay çizgiler çıkıyorsa ekranda verici kısmın öçalışıyor demektir..

tamamsa bu alıcı kısmını kontrole başla. makinanın kalibrasyon ayarları nasıl yapılır delta pulseyi kullanıma hazırlamak konusunu iyice oku videoları izle 

bu ayarları yapabiliyorsan devrende yani enerji verdin ses yok gücü açtın ses geldi, reset ile susturdun eşik ile ses geldi gelecek (3 saniyede bir tık sesi) ayarladın. bobine metal yaklaştır algılama varmı yokmu.

bu ayarları da yaptın herşey yolunda ama bobine metal yaklaştırınca ses gelmiyor ise 555 li kısmı ses devreni kontrol et

bu ayarları hiç yapamıyor isen devreye enerji ver ilk opampın çıkışnı kontrol et bobine metal yaklaştırıp uzaklaştırdığında  556-57 neyse çıkışında voltaj değişimi oluyormu bunu ölç

merhaba   arkadaslar    su   tv   olayına son noktayı  koyım dedım................bunu   cok duyuyoruz  tv ye yaklastır  cızgı renk  herneyse   cıksın   .tuplu   tvler  uyar   ya lcd   tvlere yaklastırın bakalım gorım   ne cıkar........aslında bu sıstemde   sınyalın seklı genlıde frekansıda  bana kalırsa onemsız gıbı     manyetık alan olussunda  ne olursa olsun............

manyetık alanla alakalı   bır mıknatızı da   tv ye yaklastırın   aynı   bobının  yaydı   manyetık alan gıbı   cızgı  veya  renkler cıkıyor   ..........hatta  sızın yaptınız   bobınlı  devrelerden daha  uzaktan   tv yı etkıler mıknatızlar  deneyebılkırsınız    bu tupte   renk cıkma olayıda   sundan kaynaklı   tv nın saptırma   bobınlerını  yaydı manyeyetık alanla   tv nın  onune yaklasan bobının manyetı cakısır  ve bu renklerı   gosterır abartıcak bısıy yok yanı

canbay

Merhaba.,

abartmak ne demek anlamadım. elinde frekans ölçebilecek bir ölçü aleti olmayan arkadaş delta pulsenin osilatör devresinin çalışıp çalışmadığını anlayabileceği tek yöntem.
denemek için ya tv ye yaklaştıracak ya ölçü aleti alacak... ;)

crazyowl

Alıntı yapılan: canbay - 21 Kasım 2011, 19:10:32
Merhaba.,
tebrik ederim. pes etmeyip çalıştırmana sevindim bazen göz önündekinleri atlıyoruz.
iyi çalışmalar..

Tekrardan tşeekkürler canbay ustam . Rakibini küçümsemek gibi birşey umursamadığım yerden çıktı sorun :D

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious