Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

GOLDSCAN VE CLONEPİ DEDEKTÖRLER YENİ ARES ÇİZİMLER

Başlatan huseyin05, 07 Ağustos 2011, 21:38:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YILDIRAY

hüseyin xr için kullandığın ırfp460 söndürme dirençleri doğrumu acaba
Linkback: Ynt: GOLDSCAN VE CLONEPİ DEDEKTÖRLER YENİ ARES ÇİZİMLER

elyapimi

Alıntı yapılan: makedonyalı - 08 Ocak 2012, 20:13:10
Elyapımı ustam GS IV'ü orjinal pcbsiylemi çalıştırdın? Yoksa bazı ilave veya değişiklik yaptınmı...
pcb kullanmadım arkadaşaım. Bayındır usulü yaptım.

YILDIRAY

merhaba arkadaşlar daha öncede söylendi ama benim merak ettiğim goldscan ıv  gerçekten çalışıyormu birçok kişi yapdığını ve çalıştırdığını söylüyor ama bununla ilgili deneme yapan yada kendi çalıştırdığı devreyi video ya alıp yayınlayan yok şuan hüseyin05 arkadaşımızın dizayn ettiği deltayı yapıyorum hafta sonu biter ondan sonra GSIV yapmayı düşünüyorum gerçek nedir acaba o kadar sepekilasyon var ki hangisi doğru.bu devreyi gerçekten yapan ve çalıştıran arkadaşlardan ilgi ve alaka bekliyorum saygılar.

YILDIRAY

hüseyin05 r1 ve  r52 direnç değerleri nedir.saygılar :)

makedonyalı

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 21 Ocak 2012, 15:16:48
merhaba arkadaşlar daha öncede söylendi ama benim merak ettiğim goldscan ıv  gerçekten çalışıyormu birçok kişi yapdığını ve çalıştırdığını söylüyor ama bununla ilgili deneme yapan yada kendi çalıştırdığı devreyi video ya alıp yayınlayan yok şuan hüseyin05 arkadaşımızın dizayn ettiği deltayı yapıyorum hafta sonu biter ondan sonra GSIV yapmayı düşünüyorum gerçek nedir acaba o kadar sepekilasyon var ki hangisi doğru.bu devreyi gerçekten yapan ve çalıştıran arkadaşlardan ilgi ve alaka bekliyorum saygılar.

Yıldıray ustam GS IV'ü  alex'sin vemiş olduğu pcbden yapıp çalıştırdım kalibrasyon ayarını henüz
yapmadım ayarsız vaziyette süper bir ayrımı var sadece sorun şuanda küçük nesnelere duyarlı değil
40-50 gr bobin telilini 40 cm'den algılıyor şunuda belirteyim kullandığım bobin kablodan yaptığım
uydurma bir bobin
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

makedonyalı

Buda pcb videosu

Kalibrasyon ve bobini  ayarlayabilecek usta varmı? Varsa kendisine göndereyim...
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

YILDIRAY

merhaba arkadaşlar hüseyin05 arkadaşımızın dizayn ettiği xr yapdım ancak çalıştıramadım sorunlar şöyşe ledlerin ikiside devamlı yanıyor 15v zener aşırı ısınıyor ilk enerji verdiğimde iiii diye ses geliyor sonra kesiliyor.yanlız osilatör kısmı çalışıyor ses alamıyorum.bu konuda fikri olanlardan yardım bekliyorum.saygılar

YILDIRAY

dimboz

Merhaba arkadaşlar elinde kesin denenmiş clonpi change şeması olan varmı acaba ben bir çok buldum ya çift yüzlü çıkıyo yada yerleşim ile birbirini tutmuyo artık yada ben beceremedim zamanında malzemelerini almıştık öylece duruyo yardımcı olan olursa çok sevinirim şimdiden çok teşekkurler.
!!__Nefis üç köşeli dikendir, ne türlü koysan batar.__!!

huseyin05

Makedonyalı abi saygılar.Gold scan IV devresini bende uzun zamandır osiloskop olmadığı için sinyalleri düzgün ayarlayamadım. Kalibrasyon ayarılarını yapabiliyorum fakat devreye uygun bobini saramadım. Elimdeki bobinlerle yaptığım denemede devre çalışıyor. Bu devrede tl064 ve tl074 opamplarını değiştirmek daha kararlı bir çalışma sağlayabilir. Örneğin; tl064 yerine tl084 kullanıldığında devrenin çalışması daha hassas olur. Datasheet dosyalarını incelerseniz daha sağlıklı olur. Ayrıca burada video isteyen arkadaşlar için yanılmamaları konusunda, devrenin çalışmış halini görmek istemelerine de hak veriyorum. Ben yaptığım çalışmalarda eksik malzeme veya orjinal devre elemanlarının yerine muadil eleman kullanarak çalıştır'dım. 47milihenrilik bobini kendim sardım ve bu bobini bulamayan arkadaşlar için; rölelerde bulunan teli kullanarak önceden hazırlayacakları ferrit karkasa"bilgisayar power supply" kartlarda olan nüvelerde makara şeklinde olan diyelim anlaşılır herhalde yada her.gi bir çubuk şeklinde ferrit nüveli üzerine sardığınız bobin omajı 53ohm olmalı bende iki ayrı nüvede ayrı değer verdi bu değerler; 53ohm ile 73ohm arası nüveye göre değişiyor. Bu değerlerde piezo çalışır. Devrenin tek problemi orjinal devre elemanlarını kullanmamış olmam ve osiloskop ile ayar yapadığım için video ekleyemiyorum!...Birde dedektöre uygun olarak küçük ve büyük arama başlığı sarmam gerekiyor, bunun içinde uygun tel gerekli gerisi sorun değil, Devreye uygun lm3914 ile çalışan led bar gösterge kartını yaptım deneme yaparak sonuçları burada paylaşırım.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

huseyin05

Yıldıray ustam ben Xr71 devresini orjinal şemaya uygun olarak pcb çizim yaptım. Çizim hatası olabilir, devreyi incelemeden birşey söylemek doğru olmaz, yalnız hakverirseniz bir devrenin manual olarak hatasız çizilmesi için kısa sürede sonuç almak doğru olmaz. Ben herşeyden önce devreyi çizmiş olsam bile çalıştırmadan yayınlamak istemem ama acele etmem bazen sorun çıkartıyor. Bahsettiğin hatalar için önerim zener kullanmadan deneme yapabilirsin. Ayrıca devrede hatam varsa bunu hep beraber düzeltebiliriz. Önce dediğim gibi devrede zener diodu sökerek deneme yap!..bakalım hata nerede, bende inceleme yapayım. Birde arkadaşlar Puls Star G light ve puls indüction dedektörleri için  yeni çizim yaptım öncekilerde hatalar vardı ve bu hatalar bilinçli hatalar değil, doğru olarak verilmemiş açık şemalardan kaynaklanan hatalar'dır. Aramızda anolog bilgisi iyi olan arkadaşlar varsa ben devre pcb kartının yeni çizimlerini yayınlarım ama beraber yorumlarla ve dediğim gibi anolog bilgisi iyi olan arkadaşların yardımı ile diğer sorunları beraber çözelim. Saygılar, çalışmalarınızda başarılar dilerim...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious