Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

GOLDSCAN VE CLONEPİ DEDEKTÖRLER YENİ ARES ÇİZİMLER

Başlatan huseyin05, 07 Ağustos 2011, 21:38:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huseyin05

http://hotfile.com/dl/126146703/cbb3a8d/CLONE_P_DEDEKTRLER_ARES_ZM.rar.html Arkadaşlar goldscanIV-xr71 ve clonepi dedektörleri açık şemasına birebir uygun olarak ve hatalı gördüğüm yerleri düzenleyerek yeniden çizdim. Clonepi dedektörlerin tamamını çalışmak'tadır. Çizmiş olduğum kartlarda hatalı olan yerler varsa beraber düzeltelim. Kolay gelsin dileklerimle.
Linkback: GOLDSCAN VE CLONEPİ DEDEKTÖRLER YENİ ARES ÇİZİMLER

tivos

Hüseyin05 usta GoldcanIV haika bir pi makina fakat makina kalibrasyonu adamı öldürüyor.Katın üzerinde çok fazla trimpot var.bu makinayı çalıştırdınız mı.ben ayar tutturamamıştım.Ama uğaşmaya değer nede olsa ayrımlı bir pi.....

huseyin05

Hocam ben bu devreye kafayı taktım belki inanmazsınız ama gece hiç yatmadım yeniden çiziyorum rahat anlaşılacak bir şekilde!... ben kalibrasyonu daha önce forumdan veya başka bir site olabilir forumdonanım herhalde, arkadaş kalibre için avometre dc volt konumda olacak şase yani ölçü aleti eksi prob akü(+) kutub'a"yani şase akünün (+) kutubu ortak gnd olduğu için" ,ölçü aleti artı prob trimpotların orta ayaklarına temas edecek çok turlu trimpot olacak zaten ayarı dediğim gibi yapılırsa sorun olmaz. 0 volta okunduğu zaman çevirme işlemi sonlandırılacak herşeyden önce opampları sökmelisiniz. 50k potların tamamı bu şekilde ayarlanıyor. 5k trimpot ise dc milivolt kademesinde ayarlanacak 15 mv olacak şekilde , NE5534 için 100k trimpot ile 6'cı ayağın 0 okunması gerekecek şekilde kalibre yapılıyor. Ben bu dedektörü çalıştırdım. Elimde osiloskop yok LRC metre olmadığı için önceden edindiğim bilgilerle sardığım bobinle deniyorum 0.65mm emaye 
vernikli bobin teli 35cm 52 tur endüktans değeri bilemiyorum ama kulaklığı taktım çalıştırdım. Ses geliyor ezberede olsa piezo kısmı ise ayrı bela ama 47mh şok bobini bu değeri yakalarsam sarım sayısı tel çapı bilemiyorum hazır satılan yer varsa onuda bulamadım ama devre çalışıyor. Pi sistem dedektörlerin bence en iyisi budur herhalde şu ses kısım piezo için önerisi yada başka kullanılacak mesela gerilim-frekans çevirici frekans gerilim çevirici olarak "lm331 veya 4151 bu entegrelerle piezo çalışırmı" yardım eden olursa yeni çizdiğim devreye eklerim birde şu ne5534 6 ayaktan gelen anahtarlama kısmında ben fet yerine 4066 kullanmak istiyorum sonuçta anahtarlama yapılacak ustalar yardım. Çizdiğim devrede 1mh derinlik tespit bobinide kullanılacak değerleri ve sarım şeklini tarif edecek ustalar yardımınızı bekliyorum. Kolay gelsin dileklerimle. Başlık bobin 436 uh 3R6 için ideal sarım örnek olarak ne olmalıdır. Endüktans ölçemiyorum ama devre çalışıyor.   

tivos

Hüseyin05 arkadaşım çalışıyor diyorsan denemeye değer.Peki bu kartı tek yüzlü çizmeyi denedin mi yada 10x10 iki tek yüzlü kart halinde.malum sitedeki çoğu arkadaş çift yüzlü kart basmaya çekinir.

huseyin05

Hocam ben rar uzantılı dosyaların içerisine ekledim. Goldscan-IV,XR-71,clonepi dovod,clonepi avr hepsini çizdim ve denedim ama elimde osiloskop ve lrc metre yok bobin değerlerini edindiğim bilgilere göre oluşturdum ve çizimlerimde tek taraflı pcb şeklindedir. Kolay gelsin dileklerimle.

huseyin05

Önemli!!!!Arkadaşlar pcb baskıda acele etmeyin en son hatalarımı düzelterek yeni pcb çalışması ekleyeceğim!......

huseyin05

Goldscan-IV devresinin tek taraflı pcb kartını bitirdim. Mosfetlerin gate ayağına 2 adet 100r bağlamışım birtanesi iptal edilecek ve source ayağına 1r ile akü eksi hattına bağlanmalı, ses katındaki NE555 birinci ayağına giden direnç değeri 100r olacak. 4066 burda fetlerin yerine kullanılamazmı sizce devrenin kararlı çalışması için 356uh 3R6 bobin değerini elde edebileceğim sarım ne olmalıdır. Yardım edecek ustalar!....

huseyin05

Arkadaşlar mosfet transistörleri süren NE555 entegresi 3'.cü ayak jumper atlaması olan yere 10k direnç takılması gerekmekte bu hata düzeltilecek devreyi ben bitirdim ve çalışır halde videoları yakın zamanda ekleyeceğim herkeze kolay gelsin...

UNIQUE - TA5DF

usta helal olsun kaç zamandır kaç kişi gold scan ile uğraştı olmamıştı. inşallah tam anlamıyla ilk başaran sen olursun. Allah yardımcın olsun...
TA5DF

tivos

gerçekten harika usta. tam ayrıntılı projeyi yayınlarsan çok sevinirim.bizde başlayalım yapmaya.birde kalibrasyon noktalarını kullanarak kalibrasyonun nasıl yapılacağını anlatırsan çok iyi olur usta....

yalnızefe

hüseyin 05 ne yaptın çalıştırabildinmi goldscan ıv ü

elyapimi

selamlar arkadaşlar .ben gold scan ı yaptım çalıştırdım.o bahsi geçen trimpotların ayarları bağlı oldukları opamp,ların çıkışları saseye göre 0v. sıfır volt olacak şekilde ayarlanacak.saygılar,

Karadağ

Eline sağlık Elyapımı,

Rica etsem bir video ekleyebilirmisin? Herkes çalıştırıldığını görürse güzel olur ve yapmak isteyenlere karşı teşvik olur.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

YILDIRAY

merhaba hüseyin05 ben xr 71 üzerinde çalışmak istiyorum bütün parçaları var ancak senin düzenleminde 14,4v demişsin bunu nasıl halleteceğiz evde adaptörle çalıştırılır ancak 14,4v her.gi bir akü yok seri pil bağlasak 10tane pil lazım bu konuda bir önerin var mı saygılar

elyapimi

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 08 Ocak 2012, 16:50:40
merhaba hüseyin05 ben xr 71 üzerinde çalışmak istiyorum bütün parçaları var ancak senin düzenleminde 14,4v demişsin bunu nasıl halleteceğiz evde adaptörle çalıştırılır ancak 14,4v her.gi bir akü yok seri pil bağlasak 10tane pil lazım bu konuda bir önerin var mı saygılar
arkadaşım 4 tane lityum pil ayni işi görür.izmirde tanesi 15 lira civarında.

elyapimi

Alıntı yapılan: elyapimi - 08 Ocak 2012, 07:10:56
selamlar arkadaşlar .ben gold scan ı yaptım çalıştırdım.o bahsi geçen trimpotların ayarları bağlı oldukları opamp,ların çıkışları saseye göre 0v. sıfır volt olacak şekilde ayarlanacak.saygılar,
Alıntı yapılan: elyapimi - 08 Ocak 2012, 07:10:56
Alıntı yapılan: Karadağ - 08 Ocak 2012, 11:52:08
Eline sağlık Elyapımı,

Rica etsem bir video ekleyebilirmisin? Herkes çalıştırıldığını görürse güzel olur ve yapmak isteyenlere karşı teşvik olur.

Saygılar arkadaşım hernekadar dedektör konusunda eski olsakta bilgisayar konusunda henüz çok acemiyiz daha resim yüklemeyi bile öğrenemedik.

makedonyalı

Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

makedonyalı

Elyapımı ustam GS IV'ü orjinal pcbsiylemi çalıştırdın? Yoksa bazı ilave veya değişiklik yaptınmı...
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

YILDIRAY

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious