Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

Başlatan asel38, 14 Ocak 2010, 01:16:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sayego

şimal arkadaşım gümüş tam gümüş de olamayabilir nişan tepsisi denilen tepsi. tepsiyi denedim yaklaşık 35x25 cm civarı 130 hissediyor 110 cmden alıyor 100-90 civarında ayırıyor.
Linkback: Ynt: A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

şimal

sayego kardeş çok cevabın için sağol eğer mümkünse birde bakır levha ile deneyebilirsen sevinirim birde bobin çapın kaç cm büyük bobin ile deneme yapabildinmi mesafe en fazla kaç cm ayrımlı ve ayrımsız bilgi verebilirsen çok sevinirim şimdiden çok sağol

sayego

a_puls-1 vardı elimde şimdi a_puls 2 ye başlıyorum bitirince cevap yazayım.

şimal

sayego cevabını sabırsızlıkla bekliyorum bobinin çapı hakkındada  bilgi verirsen sevinirim şimdiden eline sağlık

sayego

bobin çapı 50 cm tam olarak. bobinin turunu tam hatırlamıyorum ama 0.60 mm telden sanırım 24 tur ama ben turunu aklımda tutmadım. ohm olarak 2.6 yani 2.5 dan yukarı 3 den aşağı olmasına dikkat ettim. ayar konusunu da elimdeki devre bu hafta içi bitecek bir video çekip koymayı düşünüyorum. ayrıca bobini sardıktan sonra faydası olur veya olmaz sıkıca izole bant ile sarmaya dikkat ediyorum. çünkü mikrohenri olayında önemli olduğunu okumuştum bir yerde.

şimal

sayego kardeş yukarıda yazdığın denemeyi 50 cm çapındaki bobin ilemi yapmıştın birde apulse 1 ile apulse 2 arasında ne fark var acaba birde 50 cm bobin ile en fazla çekim mesafesi ve ayrımlı olarak ne kadar, eğer deneyimlerini bizimle paylaşırsan çok sevinirim emeğine ve eline sağlık kolay gelsin

pürmüz

http://www.resimyukle.gen.tr/view-139_Hpim0461.jpg

Fazladan bastırılmış a-pulse kartlar satılıktır.kart resimde göründüğü gibidir.15 tl

şimal

pürmüz kardeş sen baskı devre işi ilemi uğraşıyorsun yoksa yaptırdınmı eğer sen uğraşıyorsan belki lazım olur başka baskı devre işleri için, baskı devre güzel görünüyor

pürmüz

baskı devre işi ile uğraşmıyorum.bende tanıdık birine yaptırıyorum.kartları adetli yaptırdığım için 20 tane si ile 100 tane basılacak kartın arasında fazla fiyat farkı olmadından bende fazla bastırdım.fazla basılanlardan da arkadaşlar yararlansın diyerek satışa sundum.sizde bilirsinizki elde dökülen pcb lerde kısa devre olma olasılığı çok hiç değilse bu kartta o sorun kalmıyor.

şimal

teknik2230

ÇOK  GÜZEL ÇALIŞIYOR 11  METRE KARE BAŞLIKLA ÇALIŞTIRMAYI  DENEYECEM

şimal

teknik2230 kardeş çok güzel çalışıyor demişsin acaba mesafe nekadar ayrımı nasıl birde 11 metre karebaşlık yazmışsın yoksa 1*1 metre kare bobin ile mi deneyeceksin sonucu mutlaka paylaş hangi cismi kaç cm den çektiyse bize bildir kolay gelsin

mezarcı ali

mezarcı merhaba arkadaşlar bu ayrım kousunu bu meraklı garibana brileri anlatabilirse çok sevinirim tüm arkadaşlara başarılar :o

teknik2230

bu  büyük   ihtimal  star  pulse     1 metre kare   başlıkla deneyecem test   sonuçlarını   yazarım 
güzel bir devre  paylaşan  kişiye teşekkür

şimal

mezarcı alı kardeş a pulse dedektör ayrım yapabilmekte a pulse yi arkadaşlar bunu gördüler benim merak ettiğim bu ayrımı ne kadar mesafeden veya mesafeye göre cismin büyüklüğü ile orantılı olarakmı ayrım yapıyor  bunu deneyen arkadaşlardan hayırlı haberlerini bekliyorum

şimal

teknik2230  ne oldu a pulseyi 1 metre kare bobinle denedinmi sonucu bizimle paşlaşacaktınya haber bekliyoruz eğer ayrımda verimli ise mesafede iyi ise neden olmasın bizde a pulseyi yapalım baskı devresini çıkarttım hazır

pro-TR

s.a.
ben bu a-pulseyi yapanlar arasındayım. mesafe konusunda söylenenleri yakalayamadım. üstelik dijital osilaskopumda var. ve 4538 den alınan son (3. örnekleme) örnekleme bu devrede yok, yani o örnekleme çıkışı yok baş taraflarda pdf formatında örnekleme sinyallerini vs gösterir dökümanları yayınlamıştım.
ANCAK şu da var;
belki ben devreyi verimli yapamamışta olabilirim. yaptığım devre çalışıyor, ayrımda yapıyor, ayrım mantığı iki sinyalin komparatorden gecirilerek yapıldığından ayrımda sağlıklı olmadığını düşündüğümden ve yenice yazılım öğrenip kendimi yazılımsal olarak geliştirmek için üzerine düşmedim. asel usta bunu pice taşımıştı bir ara şemayı görmüştüm. mosfette P kanal kullandığı için o devreyi kurup yazılım uydurmaktan da vazgeçtim. (benim en büyük hatam serce misali daldan dala atlamamdan kaynaklı sanırım)
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

gurdal

Amatör

simon46

Arkadaşlar bu pulselerde saglıklı bir ayrım olsa minelap-gp4500,Lorenz depmax3 gibi cihazlarda düşündüğümüz ayrım olurdu.Şuan bu cihazlarda reject ayrım var.O DA HİÇ SAGLIKLI DEGİL..Bence umudunuz yinede kırılmasın,pulselerde saglıklı bir ayrım olacagını düşünmüyorum.Özellikle altın ve demir cürüfünü birbirinden ayırt etmek pulselerde mümkün degil..Lorenz depmax6 yeni bir ürün çıkardı.Malesef ondada istenilen ayrım yok..Önemli olan pulselede stabillik ve toprakta mineralden etkilenmeden çalışması..Mineralle metali en iyi ayırt edebilen cihaz bence en iyi ayrım yapabilen cihazdır:))

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious