Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

CHANCE YAPMAK İSTİYORUM

Başlatan magicstorm1, 02 Ekim 2009, 20:24:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

harbidedektor

bu change devresini bende yapmaya başladım eleman değerleriyle modifikasyon yapan oldumu?

Linkback: Ynt: CHANCE YAPMAK İSTİYORUM

gurdal

harbidedektor merhaba devreyi yaptım ancak mosfetlerin yanındaki 2 diyotu bulamadım öylece kaldı.inş çalıştırırsınız
Amatör

ceryan3200

Alıntı yapılan: gurdal - 07 Mayıs 2011, 08:26:45
harbidedektor merhaba devreyi yaptım ancak mosfetlerin yanındaki 2 diyotu bulamadım öylece kaldı.inş çalıştırırsınız
slm gürdal usta slm forum ustam o diyotlar çokmu özel bulamadınız nedir kodu bende bakabilirim sizin için ben bu devreden yapmadım ancak nasıl? yapılırsa sağlıklı bir devremi yazılım vb yine demo vs mi teşekkürler saygılarımla
ceryan3200

humhum

Alıntı yapılan: gurdal - 07 Mayıs 2011, 08:26:45

Bozuk bilgisayar Güç kaynağa  varsa içerisinden bulabilirsin.

Mustafa-

change devresinin son güncel yazılım testi ver.1.20(09.08.2011)

[youtube=425,349][/youtube]

güncel yazılım daha net kararlı algılama ve ayrım yapıyor

UNIQUE - TA5DF

ustam tebrikler güzel çalışma olmuş...
TA5DF

okantex

Ben bu videodan  neyi anladım?
ayrım icin chance in orginal baslıgına gerek ,normal monocoil baslıkta basarı ile ayrım yapabiliyor.
mustafa abiye tesekkurlerimi sundum.
herkese hayırlı ramazanlar

gurdal

mustafa abi çok güzel bir çalışma ve o kadarda güzel bir video yapmışsınız.tebrikler sizden rica etsem pcb nin alttan ve üstten net fotolarını ekleyebilirmisiniz,ayrıca devredeki değişiklikleri hem benim hemde diğer arkadaşların anlayabileceği tarzda yazarsanız çok memnun olurum.hürmetler
Amatör

Mustafa-

Alıntı yapılan: feridund - 14 Ağustos 2011, 03:46:55
ustam tebrikler güzel çalışma olmuş...

tşk. feridun usta

Alıntı yapılan: okantex - 14 Ağustos 2011, 18:37:25
Ben bu videodan  neyi anladım?
ayrım icin chance in orginal baslıgına gerek ,normal monocoil baslıkta basarı ile ayrım yapabiliyor.
mustafa abiye tesekkurlerimi sundum.
herkese hayırlı ramazanlar

sağolasın okan usta

Alıntı yapılan: gurdal - 14 Ağustos 2011, 19:43:23
mustafa abi çok güzel bir çalışma ve o kadarda güzel bir video yapmışsınız.tebrikler sizden rica etsem pcb nin alttan ve üstten net fotolarını ekleyebilirmisiniz,ayrıca devredeki değişiklikleri hem benim hemde diğer arkadaşların anlayabileceği tarzda yazarsanız çok memnun olurum.hürmetler

sağol gürdal  usta yarın eklerim resim ve detayları

bu arada ruslar chance devresi için kitapçık hazırlamışlar google'nin tarzanca türkçe çevirisini mesaj ekine ekliyorum
hayırlı ramazanlar

Mustafa-

Alıntı yapılan: gurdal - 14 Ağustos 2011, 19:43:23

devremdeki tüm pnp ve npn transistörleri bc557 ve 547 transistör kullandım.

mesaj ek'inde chance devresinin açık şeması, devre ve tuş takımı pcb'si, güncel hex, işlemci sigorta ayarları ve son yapılan donanım modifiye çizimleri var yapacak olanlara başarılar kolay gelsin...

Mustafa-

vidyo çekiminde kullandığım bobin igsl vlf dedektöre ait gönderme bobinidir.

gurdal

Amatör

spy_worm

öncelikle selamınaleyküm herkese hayırlı ramazanlar.
mustafa usta gerçekten güzel bir çalışma olmuş tebrik ederim.
yalnız aklıma takılan nokta chance, clonepi ile bir alakası varmı. araştırdım clonepi  filan çıkıyo karşıma.clonepi ise başlık olarak enteresan bir başlık sarımı var.ama senin yaptığın chance normal bir başlıklada çalışabiliyor.bunun detaylı bir açıklamasını yaparsan usta bu devre bütün pi sistem dedektörler gibi her başlıkla çalışıyor ise ve her başlıkta ayrımı ve kararlılığı aynı şekilde kalıyor ise bu dedektörü yapmaya adayım.şimdiden teşekkürler ve çalışmalarınızda başarılar mustafa usta.
Gece bir Rüya Görürsün Uyanır Geri Yatarsın Yada Kalkar RüyaLarının Peşinden KOŞARSIN !...

casperol

arkadaşlar bu devre mustafa abinin videosundaki gibi lcd ekranlımı eğer öyle ise lcd için bağlantı yerleri nasıl olacak bi yardımcı olabilirmisiniz acaba.

casperol

lcdnin bağlantı şemesını ekleyebilirseniz çok sevinirim

UNIQUE - TA5DF

açık şemaya göre bağlayın lcd yi.  pic in pin numarası-lcd pin numarası  şklinde pcb den takip ederek yapabilirsiniz.

TA5DF

UNIQUE - TA5DF

bu arada dikkat etmişsinizdir herhalde tek opamplı bir devre change 1.2.....

olmaz diyenler duydumu.....
TA5DF

casperol

anlıyorum abide açık şema değilde yerleşim planı veya pcb üzerinden olanı varsa bi gönderebilirmisiniz şimdiden çok teşekkurler.

Alıntı yapılan: feridund - 17 Ağustos 2011, 15:57:29
açık şemaya göre bağlayın lcd yi.  pic in pin numarası-lcd pin numarası  şklinde pcb den takip ederek yapabilirsiniz.

Mustafa-

Alıntı yapılan: casperol - 17 Ağustos 2011, 16:01:30
anlıyorum abide açık şema değilde yerleşim planı veya pcb üzerinden olanı varsa bi gönderebilirmisiniz şimdiden çok teşekkurler.

Alıntı yapılan: feridund - 17 Ağustos 2011, 15:57:29
açık şemaya göre bağlayın lcd yi.  pic in pin numarası-lcd pin numarası  şklinde pcb den takip ederek yapabilirsiniz.

ek olarak
lcd nin 1. , 5. ve 16. pinleri birleşecek
ve
lcd'nin 2.nolu ayağından 220ohm seri dirençle 15.nolu pine lehim yap

kolay gelsin

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious