Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

DEEPERS 8AT

Başlatan simon46, 03 Mart 2009, 14:53:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

simon46

Piyasada alım seviyesi en yüksek dedektör olarak bilenen bir marka Deepers 8at.Geotehc'te açık şeması verilmiş.Bazı eksik yerleri var.Bu cihazın şemadaki eksik yerlerini tamamlayıp birde pcb baskı devresinide yapabilirsek sitemize en iyi cihazı kazandırmış oluruz..http://www.deepers.com/english/Metal_detector-tests.htm Bu adreste diğer dedektörlere göre alım mesafesi kıyaslanmış.Diğerlerine göre oldukça fazla alım mesafesi var.Ustalar bu işe bir el atalım..
Linkback: DEEPERS 8AT

simon46

ercan

arkadaşım paylaşım için sağol.ama eksik dediğin neresi anlamadım.şimdi bu şema tam değilmi?

simon46

Şemanın eksik yerlerini ben degil, geotechte biri söylemiş.Belkide hiç bir eksiği yoktur bu şemanın.Geriye tek şey kalıyor oda pcb baskı devresi.1 Saate yakındır inceliyorum şemada eksik bir yer bulamadım.Bu şemayı birde Sayın Uykusuz inceleyip bizimle bilgilerini paylaşırsa daha da güzel olur..Bu devre zor bir devreye benzemiyor..Deltanın tek yüzlü pcb devresini çizebilen biri bunun baskı devresini çok rahat çizer bence.Kolay gelsin herkese iyi çalışmalar..

cihan19

paylaşım için saol kardeş iyi çalışmalar.
ENDUSTRİYEL ELEKTRONİK FETHİYE

pro-TR

s.a.
usta bunda ayrım varmı ve PIC li bi dedektörmü?
PCB yi çıkarıp yayınlayabilecek arkadaşlar varmı?
herşeyden önemlisi usta olan arkadaşların yorumu nedir?
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

simon46

Ayrımlı bir cihaz..Picli degil.Her  türlü frekansta çalışabiliyor.Vlf ve pi sistem bir arada çalışan oldukça gelişmiş bir alet..Şemada bir sorun yok arkadaşlar.Tek sorumuz baskı devresi hazırlanması.Bu cihazı çalıştırabilirsek Delta ve diğer cihazlara alternatif bir cihaz ve daha kaliteli bir cigaz.Kendi sitesinde kola kapagını ve kola kutusunu degersiz gören bir cihaz olrak tanıtmış..Oysa tesoro serisi kola kapagını degerli görüyor.İşte beklentilerinize cevap verebilecek üstün niteliklere sahip bir alet..Baskı devre çizebilecek arkadaşlar bu şemaya bir el atarlarsa çok iyi olur..Kolay gelsin..

ercan

s.a.simon46 vlf olarakta çalıştığından eminmisin.bu markanın aynı kutuda hem vlf hem pi olarak çalışan cihazları var ama sanıyorum devreleri ayrıdır.

simon46

Bu şekliyle vlf olarak kesinlikle çalışmaz. bu devrenin vlf şemayla iç içe çalışanıda var.Yalnız bu üsteki şema sadece pi Sistem için tasarlanmış.

asenkron

arkadaslar profesor semayı incelesin onu bekliyorum onay verirse pcb bir haftada biter
+6 volt için besleme eksik regüle seması varmı yoksa onuda devre dizayn etmemiz gerek

Uykusuz

Merhaba,

Şemanın bu haliyle ayrım yapacağını sanmıyorum. Tek örnek alıyor gibi... Gözden kaçırdığım bir nokta yoksa devre bu haliyle ayrım yapamaz, belki sadece metal algılama yapabilir. Diğer arkadaşlar da kontrol etsinler, ben dalgın birisiyim gözden kaçırdığım bir nokta olabilir.

ali kaptan

şemayla ilgili konuşulanlardan anladığım şu(ingilizcem bu kadar çünkü):bu chz kola kutusunu havada 85cm toprak altında 70cm den alıyormuş 10inçlik bobinle ve op-ampların beslemelerine dikkat ederseniz +6v ve -12v buna dikkat edilmezse 10cm mesafesi düşüyormuş.ayrıca şemanın hatalı olduğuna dair bi yazı görmedim yada gözümden kaçmıştır.yakında besleme katının şemasını verecekmiş yayınlayan kişi

hatam varsa lütfen düzeltin..

ExCaLy

şemada disc potu görünüyor arkadaşlar ben anlıyamdım bu şemayı ayrımlı mı değilmi

ali kaptan

proteusta smüle etmeye çalıştım osilator ve zamanlayıcı katını fakat zamanlayıcı katı çalışmadı.zamanlayıcı çalışsaydı ayrımlı olup olmadığını söyleyebilirdim.

baron66

arkadaşlar bütün pi dedektörler ayrım yapabilir ama anolog olarak zor tabii.
devreye bir pic eklenirse ayrım yapar makine.
HAYALLERİ OLAN İNSAN DURDURULAMAZ.

pro-TR

s.a.
ustlarım bu devrenin delta ve snifferden farkı nedir? neyi farklı veya fazla

emekli AMCA

Alıntı yapılan: pro-TR - 04 Mart 2009, 20:26:55
s.a.

benzeyen yanı yok ki her yeri farklı..

frekansı,  örnekleme darbelerinin oluşturulaması.  örnekleme şekli.  tune sistemi. audio oscsi..vs.bir tek mosfet kullanmaları aynı...
Alıntı yapılan: baron66 - 04 Mart 2009, 18:11:29

baron66  seni de birdaha kutlarım  Pİ dedektörlerde net ayrım için bazı arkadaşlar pic877 nin bu işe yetmeyeceğini harici yüksek hızlı ADC kullanmak ihtiyacını duydular  sen ise sadece pic877 nin analog girişlerini kullanarak bu işi çözdün ..

pro-TR

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 04 Mart 2009, 23:00:07
Alıntı yapılan: pro-TR - 04 Mart 2009, 20:26:55
s.a.

benzeyen yanı yok ki her yeri farklı..

frekansı,  örnekleme darbelerinin oluşturulaması.  örnekleme şekli.  tune sistemi. audio oscsi..vs.bir tek mosfet kullanmaları aynı...
Alıntı yapılan: baron66 - 04 Mart 2009, 18:11:29

baron66  seni de birdaha kutlarım  Pİ dedektörlerde net ayrım için bazı arkadaşlar pic877 nin bu işe yetmeyeceğini harici yüksek hızlı ADC kullanmak ihtiyacını duydular  sen ise sadece pic877 nin analog girişlerini kullanarak bu işi çözdün ..

emekli amca cahil cesur olur bilginize ihtiyacım oluyo zaman zaman bilgilendirmeniz için teşekkür edrim

emekli AMCA

deepers  şeması üzerinde biraz inceleme yaptım   sizlerle paylaşayım..

şemada belirttiğim yer V.C.R  yani voltaj kontrollu resistör  fet burada gate sindeki potların polaritesini değiştirerek D  S arasındaki iç drençin değiştirilmesi sonucu  eş devre diye çizdiğim bölüm gibi çalışıyor..

evet  fark burada..  ! şemaya bakarsanız U6a  nın + girişine normal ve auto modunda sabit olarak 10k konmuş  - girişine de fet üzerinden pot la ayarlanan bir ayarlıdrenç gibi bir ön opamptan alınan örneklenmiş DC sevyesi geliyor.

nasıl çalışır?  eğer  U6a nın +  ve - girişine eşit  sevyeler gelirse çıkış  ucunda 0 v okunur  + girişteki  10k sabit olduğundan eğer - girişe + dan daha fazla veya eksik sevye uygulanırsa  opampın çıkışı  - ve ya+ dc ye kayar bu da    örneklemeden sonra alınan DC gerilimin her aşamasını da dedektörün uyarılmas ayarlanabilir demektir ..tamam... kısaca bu kısmı çok işe yarayacak gibi..esas incelik burada..

simon46

Öncelikle Emekli Amca degerli bilgilerini forumda paylaştıgınız için teşekkürler.Biraz önce yazınızı okudum.Deepers'ın ayrıcalıklı özelliklerinden teknik olarak bahsetmişsiniz.Özellikle bu aletteki ayrım mantıgını çok güzel izah etmişsiniz..Sizin gibi bu işten anlayan biriyle bu cihazın eksik yanlarını tamamlayp diğer arkadaşlarda pcb baskı devresini konusunda yardımcı olurlarsa, bu işi başaracagımıza inanıyorum.Ve forumumuza daha teknik daha kaliteli işçiliği olan güzel bir devre kazandırmış olacagız..İyi çalışmalar kolay gelsin..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious