Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

DEEPERS 8AT

Başlatan simon46, 03 Mart 2009, 14:53:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uykusuz

Sayın emekli AMCA, 877'nin adcsinin hızının yeterli olmayacağını idda eden bendim. Fakat orada bazı yazdıklarımı sanırım gözden kaçırmışsın. Evet 877'nin ADC'si yeterli değildir. Fakat bu hold işlemleri ile telafi edilebilir. Forumun arama bölümünü kullanarak sample and hold işleminden bahsettiğimi bulabilirsiniz.

Bakınız #14. mesaj:
Haziran 29, 2008
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=1163.0

Bu işlem analog swith olan 4066 ve bir kapasite kullanılarak yapılır. İntegral alıcı opamp devreleri de bu hold işlemi için kullanılabilir. Örneğin videolarını izlediğiniz tasarımlarım picin dahili adc si kullanılarak yapılmıştır. Fakat harici olarak sample and hold devreleri kullanılmıştır. PIC in bir adc çevrimi 10uS sürmektedir. Fakat bir hold işlemi 100nS de yapılabilir. Arkadaşı ben de tebrik ediyorum fakat net ayrım olayına kendi cihazımda da arkadaşın cihazında da katılmıyorum. Eğer hold devrelerinin hiçbirini kullanmamış ise en az aralıksız iki örnekte 20uS kaybı olacaktır bunlar matematiksel gerçeklerdir. Lütfen yazı yazarken biraz dikkatli davranmaya özen gösterelim. Herkese çalışmalarında başarılar dilerim. Saygılarımla.
Linkback: Ynt: DEEPERS 8AT

emekli AMCA

Alıntı yapılan: Uykusuz - 05 Mart 2009, 09:06:18
Lütfen yazı yazarken biraz dikkatli davranmaya özen gösterelim. Herkese çalışmalarında başarılar dilerim. Saygılarımla.

benim bu siteye üye olmam ve önüme ilk dedektör şemasını almam 6 gün sonra 1  yıl oluyor...

geriye dönüp  yazılarıma ve projelerime baktığımda sn.uykusuzun uyarılarını hiç dikkatye almadığımı gördüm...

bundan sonra dikkatli davranmaya çalışacağım ..

selam eder sağlıklı günler dilerim..

Uykusuz

Beni yanlış anlamanızı istemem, teknik konularda tabiki dikkate almak zorunda değilsiniz. Hiç bir konuya önyargı ile yaklaşmamak gerekir.  Benim değinmek istediğim konu bu değil, tartışmalara yol açıcı mesajlar yazmaktan kaçınılması gerektiğiydi. Beni bu şekilde anladığınıza üzüldüm.

Ben harici adc kullanılmadan bu iş olmaz demişim gibi bir mesaj yazmışsınız, halbuki ben böyle birşey söylemedim. Mesaj yazılırken bu tarz olaylara yanlış anlaşılmaların önüne geçebilmek için özen gösterilmeli.

simon46

Arkadaşlar yine konu dagıldı.Gittikçe bu projeden de uzaklaşıyoruz.Diğer şemalar gibi buda güme gidecek..Emekli Amca'nın dışında kimse bu şema üzerinde yorum yapmak bile istemiyor..KIsacası Emekli amcanın bu forma kazandırdıgı degerli bilgilerin ışıgında bir şeyler üretmeye çalışıyoruz.Onun bilgi birikimi ve deneyimlerinden faydalanarak kendimizi geliştirmeye ugraş veriyoruz.BU yüzden Emekli Amcanın hakkı bu formda ödeşilemez..

Uykusuz

Emekli AMCA'nın hakkı gerçekten büyük, bunun hepimiz farkındayız. Fakat forumda birçok oyun dönüyor bunlara karşı hepimiz uyanık olmalıyız. İnsanlar birbirerine karşı kışkırtılıyor. Neyse, umarım bu tarz yazışmalar forumda birdaha geçmez...

Devrede Q6 ve C19 ile sadece bir örnek alınıyor. Tek örnekleme ile ayrım yapılabileceğini düşünmüyorum. Ayrım için en az iki örnek alınması gerekiyor. Birkaç opamp katı daha olması gerek gibi.  ;)

ercan

merhaba arkadaşlar
bu tek kanal analog örnekleme acaba demiri elemede yeterlimidir. yeterliyse belki sadece onun için tek kanal yapılmış olabilir diye düşünüyorum.

simon46

Ercan arkadaşım merakını gidermek için.Sana bu aletin kendi sitesinin adresini veriyorum.http://www.deepers.com/spanish/Deepers8AT-Esp.htm Bu adreste bu cihazın neleri degerli neleri degersiz olarak algıladıgı resimli olarak anlatılmış.Emekli amcanın sözünü ettiği devredeki o püf nokta ince ayrıntının çok işe yaradıgını anlıyacaksın..

Uykusuz

Sayın ercan, eğer sönümlenme eğrisinin sönümlenmesi inceleniyorsa tek örnek sadece metalin varlığını tespit etmekte kullanılabilir. Metal ayrımı için birkaç örnek ve fark alıcı opamp devreleri de gerekir ;)

simon46

Sn Uykusuz'un söylediklerinden şu anlaşılıyor;bu şemanın ayrım yapması imkansız..Anlaşılan Geotecte Deepers'ın orjinal şeması verilmemiş.Bu şema sahte yada modifiyeli basit bir şema..Çünkü bu cihazın orjinali ayrımlı.Sitesini incelediğinizde bana hak vereceksiniz..O halde bu ayrımsız devreyle boşa vakit kaybetmeyelim.Ayrımlı bir tasarım yapıncaya kadar Deltayla at nalı ve çivisi toplamaya devam... :D

Uykusuz

Forumda yayınlamak için zaman buldukça bir devre tasarlıyorum. Bir miktar ayrım yapabilen, PIC veya ATMEL kullanılarak yapılmış PI sistem bir cihaz olacak. Yine aynı şekilde VLF sistem çalışan tasarımlarım da var. Şu okul işi beni bitiriyor zamanım çok kısıtlı malesef, sabah 6 da iş için evden çıkıp, gece 11 de evde oluyorum.

YILDIRAY

s.a bu pcb de bazı parçaların isimleri belli değil bir  de lm741 6 nolu ile 2 nolu ayağına bağlı zenerlerin ikiside 3,3v acaba
[img=http://s22.postimg.org/oyngykuel/depeer.jpg]
bu konuda yardımcı olacak var mı.teşekkürler

YILDIRAY

skorpio

fotolar biraz yardımcı olur sanırım

skorpio

skorpio

skorpio

skorpio

skorpio

skorpio

skorpio

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious