Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Tesoro Eldorado

Başlatan çavuş, 29 Aralık 2008, 18:26:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fahreneith

bir de kaç watt lık  direnç kullanılacak  biri şu makinanın yapımını anlatsa okadar sevaba girecekki dünya para veriyoruz makinalara elinde calışan devre olan varsa malzeme fiyatının biraz üstüne alabilirim fahreneith@hotmail.com eğer satmak istiyen olursa bana ulaşabilir
Linkback: Ynt: Tesoro Eldorado

elektro

Arkadaşlar merhaba benim görüşüme göre bir uyarıda  bulunmak istiyorum.
beklide bazı arkadaşlar benim bu düşündüğüm konuyu hak verirler
eldorado yada pi sistem olsun yada vlf sistem olsun yapamayan arkadaşlarla karşılaştım ve sorunlarıda hep aynı sorunlar  (kimileri bobin ayarlayamıyor yada elektronik malzemeleri ters takıyorlar yada kaliprasyon ayarları yapamıyor yada bazı eş değer malzemeler kullanıp devreleri calışmaması sorunuyla karşılaşıyorlar ve bu sorun devreyi foruma koyan kişi suclu duruma düşüyor birde devreyi biz yaptığımız zaman devreye ayit video cekip foruma attığımızda diyelimki 1tl yi 30 cm den cekiyor gayet güzel dediğimiz halde bize inanmıyorlar sonra ben yaptım 1tl yi 10 cm cekti diyorlar yada devre calışmadı forumdakiler yalan söylüyorlar diyorlar sanki biz forumda dedektör satıyoruz böyle bir şanzımızda yok zaten site yönetimi buna izin vermiyor bu yüzden lütfen diyorum makina yapacak arkadaşlar  birisinden yardım yada bilincliyseler başına gecsinler ben bu makinayı yaparım buna eminim diyenler yapsın. yada yapsın yada yapamasın kimseyide suclamasınlar  benim düşüncem bu vlf devreler bobin olarak zor ayarlanan devrelerdir belkide devreniz sıfır bir bobinle calışacak durumdadır ama siz bobini tam olarak calıştıramadığınız yada  tam olarak odaklayamadığınız icin devre calışmayınca bu devre iş görmez denebiliniyor  lütfen bunları göz önüne alın saygılar

buda en son  eldorado test tim ve endüşük ayarda

reis54

merhaba electro sana yazdıkların için hak veriyorum haklısın bilmiyorsan başına geçmiceksin bu konuda gerçekten haklısın saygılar

pro-TR

Alıntı yapılan: elektro - 11 Mart 2009, 22:05:49
Arkadaşlar merhaba benim görüşüme göre bir uyarıda  bulunmak istiyorum.
beklide bazı arkadaşlar benim bu düşündüğüm konuyu hak verirler
eldorado yada pi sistem olsun yada vlf sistem olsun yapamayan arkadaşlarla karşılaştım ve sorunlarıda hep aynı sorunlar  (kimileri bobin ayarlayamıyor yada elektronik malzemeleri ters takıyorlar yada kaliprasyon ayarları yapamıyor yada bazı eş değer malzemeler kullanıp devreleri calışmaması sorunuyla karşılaşıyorlar ve bu sorun devreyi foruma koyan kişi suclu duruma düşüyor birde devreyi biz yaptığımız zaman devreye ayit video cekip foruma attığımızda diyelimki 1tl yi 30 cm den cekiyor gayet güzel dediğimiz halde bize inanmıyorlar sonra ben yaptım 1tl yi 10 cm cekti diyorlar yada devre calışmadı forumdakiler yalan söylüyorlar diyorlar sanki biz forumda dedektör satıyoruz böyle bir şanzımızda yok zaten site yönetimi buna izin vermiyor bu yüzden lütfen diyorum makina yapacak arkadaşlar  birisinden yardım yada bilincliyseler başına gecsinler ben bu makinayı yaparım buna eminim diyenler yapsın. yada yapsın yada yapamasın kimseyide suclamasınlar  benim düşüncem bu vlf devreler bobin olarak zor ayarlanan devrelerdir belkide devreniz sıfır bir bobinle calışacak durumdadır ama siz bobini tam olarak calıştıramadığınız yada  tam olarak odaklayamadığınız icin devre calışmayınca bu devre iş görmez denebiliniyor  lütfen bunları göz önüne alın saygılar

buda en son  eldorado test tim ve endüşük ayarda

s.a.
elektro ustam atalarımızın sözünü yabana atmamak gerekir mesela "meyva veren ağaç taşlanır" yani siz yaptınız ve bizim gibi acemilerde beceremeyince (sözüm kendimedir kimse kasdedilmemiştir) el-mecbur hatayı başkalarında arayacağız. bir anımı anlatmak isterim
askerlik yaptığım zamanda (erkeklerin vazgecilmez anılarıdır :) ) keskin nişancı olarak haftalık atış poligonuna giderdik atıp vuramadığımız zamanlarda hemen söylediğimiz söz "komutanım tüfeğin ayarı bozuk" komutanımızda "yok oğlum tüfeğin gerisi bozuk" derdi. yani vuramadığımız kabullenemezdik.
yani burda yaşananlarda bundan ibaret, beceremeyince ya devreye yada malzemeye yükleniyoruz.
siz lütfen paylaşmaya devam edin ki belki aramızda sessiz sedasız faydalananlar vardır.
sonuç olarak
iyilik yap denize at  halık bilmezse balık bilir
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

emekli AMCA

tebrik ederim  gayet kararlı çalışıyor

videonu izledim izlerken önceden yüklediğin DBP2010 pi dedektörü de çok güzel yapmışsın  bravo...

bu da dedektör işine çok emek verdiğini gösterir .yani zamanla olacak birşey tabii  olmuyor  demek  esasında ben yapamıyorum ,ben bu işe yeterince vakit ayırıp devrelerin nasıl çalıştığını ve de bir sorun olursa nasıl müdahale edeceğimi bilmiyorum demek ..bir insan bir konu üzerinde bilimsel olarak ne kadar giderse o konu da okadar kendine yaklaşır ..

ilk başlayanlar sevyelerine göre projeler yaparken  devrenin nasıl çalıştığını öğrenmeleri gerek.

bu işi bilenler burada çok ince detaylara giremezler ki mesela önce kullanılan opamplar komparatörler nasıl çalışır bunları kişisel çabalarınızla öğrenmeniz gerek..

dedektör elektroniği zor dur mesela amatörce  de olsa bir fm verici yapmak dedektörden kolaydır.

komparatorün animasyonu LM393 gibi

ademsu

slm arkadaşlar konuya bende el atıyım dedim benim ilk devrem emekli amcanın tarsosdu ayrıca teşekürlerimi sunarım  nedeni hiç bir soru sormadan emekli amcanın yazdıgı yazıları okudum tek seferde çalışdırdım ve ayarlarını o kadar net yapdım .
bunu benim gibi hiç baskı devre yapmayan insan başardı  diyeceksiniz devre çok basitti sizin için olabilir bizim için zor bir devre yani dememşuki ögretmen iyi olursa ögrenciler süper olur...gelelim Tesoro Eldorado evet yapan arkadaşlar var gayet güzel çalışıyor tebrikler. Eldorado ögretmen yok malesef yapan videosunu koyuyor formu unutuyor burya bu devreyi konmuş ise paylaşıma açılmışsa herkesin yapabilmesi için tüm arkadaşların yani bilgisi iyi olanlar yardım etmesi lazım video konup kenara çeklinirse paylaşım olmaz bizlerde sürünürüz böylece benim devre gayet güzel çalışıyor fakat 5x10 plaketi 50 cm den yukarı çıkaramadım ne kadar mesafeli bilmiyoruz yani boşunamı ugraşıyoruz yükseltmek için bu konulara yer verilirse seviniriz bizde ne yapdıgımızı biliriz   BİLGİLERİ PAYLAŞIMA DAVET EDİYORUM ARKADAŞLAR    bu yazılanlara sakın kimse alınmasın saygılar güzel başarılı çalışmalar...dilegi ile...

fahreneith

Ustalarım hepinize saygım çok büyük ama sonuçta buraya sizin gibi işin erbabı insanlardan birşey öğrenip bunları uygulamak için giriyoruz. Sizin videolarınızda makinaların çalıştığını ve piyasadaki çoğu  markalardan daha verimli çalıştığını görmek ise bizi heyecanlandırıyor  ve başarılarınıza gıpta ile bakıp acemi olmamıza rağmen sizlere  özeniyoruz. Tabiki hatalarımız ve kusurlarımız olacak bu kusurları sizin gibi alcak gönüllü ustalarımız sayesinde zamanla aşabiliriz sizlerdende anlayışlı olmanızı diliyorum verdiğiniz bilgiler sayesinde aldığınız duaları unutmayın Allah çümlemizin yardımcısı olsun

dekoratör

devreden olumlu sonuç alamayan arkadaşların yakınmaları var aslında biraz sabır ve azim lazım herkes dilinin döndüğünce paylaşmaya çalışıyor. önce devrenin doğru yapılması lazım parçaların doğru takılması kısa devre
olmaması lazım birinci aşama bu ikinci ve en zor aşama bobin sarmak ve ayarlamak şimdi bazı arkadaşlar soruyor kaç tur kaç santim çap diye ama size ne kadarda doğru ölçüleri verselerde bir başkasının yaptığı
bobin aynı ölçüde olsa bile tutmayabilir.daha önce ölçülerini verdiğim konsentrik bobini lcr metre olmadan
hesap programıyla yapmıştım çalıştı ama sallamalı modda ki çalışması hoşuma gitmedi sallamasız modda
dediğim gibi bakır tencere kapağını 160 cmden alıyor. gürdal kardeşten emanet lcr metre aldım ölçtüm
ne çıktı biliyormusunuz 20 mh 22mh ve 0,5 mh 6-6,5 olması gereken endüktans 3 katından fazla bir tanesinin
bantını söktüm sıkı sıkı sarmıştım tekrar ölçtüm 13mh geldi yani görüldüğü gibi bantla sarmak bile neredeyse yarı yarıya endüktansı değiştiriyor. ben bazı orjinal başlıkların içinede bakmıştım hiç birinde bantla sarma olayı yoktu .öyle bir yerde sarmak lazımki saracaksınız ölçeceksiniz sonra hiç oynatmadan epkosiyle vernikle
veya polyesterle bobini sabitleyeceksiniz kuruduktan sonrada ayarı yapıp tekrar epoksiyle sağlamca sabitlemek lazım ancak bu şekilde profosyonel bir başlık yapılabilir ancak bizim şu andakullandığımız sarım
gereçleri bu tarz bobin yapmaya uygun değil. bu şekilde bobin yapabilmek için bazı fikirlerim var.
örneğin bir tanesini tarif edeyim yuvarlak ve ya dd fark etmez önce şekline karar verip mesela yuvarlak diyelim atıyorum 20 cm çapında mdfden bir daire kesilecek daire tornaya bağlanıp yandan bütün çevresi
boyunca 6mm eninde 7-8 mm derinliğinde yiv açılacak daha sonra tam ortasından 2-3 cm bir parça çıkarılacak yani dairenin çapına teğet geçecek şekilde bu daha sonra bobini kalıptan ayırmak için gerekli
kestiğimiz parçanın dış uçlarından doğru 5er santim alıp aldığımız 5cm leri yivler bozulmayacak şekilde
üçgen haline getireceğiz. daha sonra başka bir mdf ile bütün parçaları gene tam daire olarak sabitleyeceğiz şimdi kalıbımız hazır merkezinden bir yerde dönebilecek şekilde tutturup sarmaya hazır
hale getireceğiz. daha sonra kalıbın yivli kısmını önce polyester kalıp ayırıcıyla kaplayacağız kuruduktan
sonra vaxlayacağız bu ikisi epoksi veya polyesterin kalıba yapışmaması için daha sonra bobini saracağız
zaten yaklaşık turu biliyoruz  tahmini tura ulaşınca  telin  emayesini hafif kazıyıp L metre ile ölçeceğiz
endüktansı tutturunca epoksi veya polyesteri bobine güzelce süreceğiz don duktan sonra parçaları ayırıp
bobini alacağız yalnız artık şeklini değiştiremeyiz eğer dd yapacaksak kalıpta d olmalı bu şekilde sabit ve stabil bir başlık yapılabilir anlatmak uzun sürdü ama yapımı o kadar zor değil vlf dedektörlerin kalbi bobinler
olduğu için çok hassas yapılmaları gerekiyor yabancı sitelerde görüyoruz bir kaç yüz dolardan satılıyor
maliyeti 5-10 dolar ama işçiliği zor bu benim fikrim eğer aklına daha pratik bir fikir gelen olursa onu yaparız
ama iyi bir dedektör yapmak istiyorsak çok iyi bobin yapmalıyız.

bu arada ercan kardeş ambalajın güzel olmuş eline sağlık yalnız pvc su boruları uygun malzeme değil esneme yapar arazide zevki olmaz alüminyum kullanmanı tavsiye ederim bükmen gereken yerleri bükeceğin yere doğru içine yay koyup bükebilirsin hiç bilemezsen ince kum doldurup bükebilirsin daha kullanışlı olur saygılar...
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

fahreneith

Elllerine sağlık dekoratör usta bilgilerin için çok sağol

ExCaLy

dekoratör güzel fikirler ve açıklamalar için teşekkürler

gurdal

Alıntı yapılan: dekoratör - 12 Mart 2009, 00:40:55
devreden olumlu sonuç alamayan arkadaşların yakınmaları var aslında biraz sabır ve azim lazım herkes dilinin döndüğünce paylaşmaya çalışıyor. önce devrenin doğru yapılması lazım parçaların doğru takılması kısa devre
olmaması lazım birinci aşama bu ikinci ve en zor aşama bobin sarmak ve ayarlamak şimdi bazı arkadaşlar soruyor kaç tur kaç santim çap diye ama size ne kadarda doğru ölçüleri verselerde bir başkasının yaptığı
bobin aynı ölçüde olsa bile tutmayabilir.daha önce ölçülerini verdiğim konsentrik bobini lcr metre olmadan
hesap programıyla yapmıştım çalıştı ama sallamalı modda ki çalışması hoşuma gitmedi sallamasız modda
dediğim gibi bakır tencere kapağını 160 cmden alıyor. gürdal kardeşten emanet lcr metre aldım ölçtüm
ne çıktı biliyormusunuz 20 mh 22mh ve 0,5 mh 6-6,5 olması gereken endüktans 3 katından fazla bir tanesinin
bantını söktüm sıkı sıkı sarmıştım tekrar ölçtüm 13mh geldi yani görüldüğü gibi bantla sarmak bile neredeyse yarı yarıya endüktansı değiştiriyor. ben bazı orjinal başlıkların içinede bakmıştım hiç birinde bantla sarma olayı yoktu .öyle bir yerde sarmak lazımki saracaksınız ölçeceksiniz sonra hiç oynatmadan epkosiyle vernikle
veya polyesterle bobini sabitleyeceksiniz kuruduktan sonrada ayarı yapıp tekrar epoksiyle sağlamca sabitlemek lazım ancak bu şekilde profosyonel bir başlık yapılabilir ancak bizim şu andakullandığımız sarım
gereçleri bu tarz bobin yapmaya uygun değil. bu şekilde bobin yapabilmek için bazı fikirlerim var.
örneğin bir tanesini tarif edeyim yuvarlak ve ya dd fark etmez önce şekline karar verip mesela yuvarlak diyelim atıyorum 20 cm çapında mdfden bir daire kesilecek daire tornaya bağlanıp yandan bütün çevresi
boyunca 6mm eninde 7-8 mm derinliğinde yiv açılacak daha sonra tam ortasından 2-3 cm bir parça çıkarılacak yani dairenin çapına teğet geçecek şekilde bu daha sonra bobini kalıptan ayırmak için gerekli
kestiğimiz parçanın dış uçlarından doğru 5er santim alıp aldığımız 5cm leri yivler bozulmayacak şekilde
üçgen haline getireceğiz. daha sonra başka bir mdf ile bütün parçaları gene tam daire olarak sabitleyeceğiz şimdi kalıbımız hazır merkezinden bir yerde dönebilecek şekilde tutturup sarmaya hazır
hale getireceğiz. daha sonra kalıbın yivli kısmını önce polyester kalıp ayırıcıyla kaplayacağız kuruduktan
sonra vaxlayacağız bu ikisi epoksi veya polyesterin kalıba yapışmaması için daha sonra bobini saracağız
zaten yaklaşık turu biliyoruz  tahmini tura ulaşınca  telin  emayesini hafif kazıyıp L metre ile ölçeceğiz
endüktansı tutturunca epoksi veya polyesteri bobine güzelce süreceğiz don duktan sonra parçaları ayırıp
bobini alacağız yalnız artık şeklini değiştiremeyiz eğer dd yapacaksak kalıpta d olmalı bu şekilde sabit ve stabil bir başlık yapılabilir anlatmak uzun sürdü ama yapımı o kadar zor değil vlf dedektörlerin kalbi bobinler
olduğu için çok hassas yapılmaları gerekiyor yabancı sitelerde görüyoruz bir kaç yüz dolardan satılıyor
maliyeti 5-10 dolar ama işçiliği zor bu benim fikrim eğer aklına daha pratik bir fikir gelen olursa onu yaparız
ama iyi bir dedektör yapmak istiyorsak çok iyi bobin yapmalıyız.

bu arada ercan kardeş ambalajın güzel olmuş eline sağlık yalnız pvc su boruları uygun malzeme değil esneme yapar arazide zevki olmaz alüminyum kullanmanı tavsiye ederim bükmen gereken yerleri bükeceğin yere doğru içine yay koyup bükebilirsin hiç bilemezsen ince kum doldurup bükebilirsin daha kullanışlı olur saygılar...

abi döktürmüşsün yaw. güzel açıklamalar için teşekürler
Amatör

ademsu

güzel açıklama için teşekürler .. herkes bildigini böylegüzel detaylı  açıklama yaparsa  aşılmayacak sorunlar kalmaz  tekrar tşk ler saygılar..

reis54

evt güzel açıklama peki bunu bantla değilde nasıl saracağızki sitediğimiz mH değerini tutturcaz kalıpta yapıyoruz değer tmm söküyosun düşüyor falz yapıyosun tam değer tutmuyor yada bobin gevşiyor

dekoratör

kalıpta endüktansı tutturunca oynatmadan bobini komple polyesterliyeceksin kuruyunca çıkar istediğin kadar oynat bozulmaz..
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

craft37

slm Devreyi yaptım,  bobinleride rx 54+54sipir ,tx 100sipir 0.30mm 27cm çaplı bobinleri sardım. lcr metre olmadığı için endüktansını ölçemedim, çalışıyor fakat 1tl yi 20 cm daha büyük cismi 60cm fazla algılamadı. RX bobininin şaseye giden bağlantısını söküyorum yine birşey değişmedi. baskı devre üzerindeki 100k trimpot u çevirdiğim zaman hiç bir şey değişmiyor. değişmesimi gerekiyor...

j.ali

arkadaşlar affınıza sığınarak tecrübeli ustalarımdan bir durumu öğrenmek istiyorum ben test amaçlı devrenin sadece aşağıdaki bu bölümünü yaptım ayrım bölümünü yapmadım masa üstü testlerimde auto olarak çalıştırıyorum bu durumda  gb potu  ayrım yapıyor
şöyle ki gb potu belli bir yere geldiğinde bakır plaketi salladığımda tam orta bölümde ötüyor penseyi salladığımda yaklaşırken ve geçtikten sonra ötüyor yani pense ortada susturuyor   tuner kapağını yani kaplamalı teneke salladığımda ise hem yaklaşırken hem ortada hemde geçtikten sonra ötüyor
yani bakır dııt diyor
pense dıııııt   dıııııt  diyor
teneke ise  dııt dııt dııt diyor
kısaca bakır tek ses
pense uzayan iki ses teneke  kısa üç ses veriyor
bu gb potu toprak ayarı değilmi yoksa benim bobin ayarındanmı kaynaklanıyor saygılar
PAYLAŞILMAYAN BİLGİ BİLGİ DEĞİLDİR SAYGILAR

j.ali

özür arkadaşlar tarifte biraz hata yapmışım galiba yeni testler yaptım şöyle ki penseye üzerinden geçtikten sonra uzaklaşırken ötüyor bakıra tam üzerinde ötüyor tenekeye hem yaklaşırken hem de uzaklaşırken ötüyor yani resmen ayrım yapıyor demir susturuyor tam uzaklaşırken auto kendini toparlamadan ötüp  geçiyor saygılar
PAYLAŞILMAYAN BİLGİ BİLGİ DEĞİLDİR SAYGILAR

ademsu

SLM ARKADAŞLAR YORUMLARINIZI VE DEGERLENDİRMELERİNİZİ BEKLİYORUM   VİDEO LİNKİM...

http://rapidshare.com/files/209252031/Tesoro_Eldorado.3gp.html

emekli AMCA

merhabalar..

ademsu  videonu filitre edip seyredebildim çok karanlık çıkmış..

sonuç   .. Tebrik ederim  güzel çalışıyor..iyi gidiyorsun çalışmalarında başarılar dilerim..

ademsu

teşekürler  EROL BEY  sizlerin sayesinde başarmak güzel  saygılar..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious