Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Tesoro Eldorado

Başlatan çavuş, 29 Aralık 2008, 18:26:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elektro

emekli amca eline sağlık

j.ali nin aklında anahtar proplemi kalmamıştır  artık.
Linkback: Ynt: Tesoro Eldorado

ExCaLy

teşekkürler emekli amca bizi takip etmen ve bizlerle ilgilenmen den çok memnunum

ExCaLy

cihazı bobinsiz çalıştırsak bir problem olur mu

j.ali

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 14 Şubat 2009, 22:13:32
merhabalar..
AUTO    RETUNE     DISC.  ALL MET. ve bunlara bağlı anahtarlar ve
çalışma sistemleri üzerine  biraz yazmak istedim .
bu arada 
J.Ali arkadaşımızın da kafasına takılan anahtar pozisyonları ve
görevlerine de açıklama getirmek istiyorum..
J.Ali arkadaşımın kafasını karıştıran bağlantı şekli şimdi daha iyi anlaşılır.
anahtarlar doğrudur
metal seçme anahtarı DISC . konumunda iken anahtarın  diğer uçları o an
kullanılmayan ALLMETAL bölümünü AUTO  modundaymış gibi görev
yaparak yukarıda anlattığım DC kararlılık pozisyonunda saklar kullanıcı 
anahtarı ALLMETAL moduna getirdiğnde ona DC olarak hazırlanmış bir
pozisyon sunar  aksi halde ALLMETAL e geçince dedektörü ayarlamak
gerekirdi..yapanlara kolay gelsin  selamlar .....
merhaba ustam çok teşekürler konuya açıklık getirdiğin için devrenin çalışmasını kafamda canlandırabiliyorum da
genel aramada ayarın saklı kalmasının sadece kullanım kolaylığı olduğu yoksa her ayrımdan genele geçtiğimizde
yeniden ayarlamak gerekeceğini bir an gözden kaçırmışım malum kafa kağıdı bayağı eskidi herkese selamlar saygılar
PAYLAŞILMAYAN BİLGİ BİLGİ DEĞİLDİR SAYGILAR

gurdal

bunlarda acizane kardeşinizin hünerleri ama daha bobin sarıp deneyemedim bu arada ses seviyesi potlarla düşürüle biliyormu.tarsosoun bobiniyle şöyle bir bağlantı yaptım bağırıyordu.tabi bobin yapıp deneyemedim nasip olursa akşama.
bobinsiz çalıştırınca ondan mı yandı bilmiyorum ama hoporlörden çok ses çıkıyo diye hoporlörün bir ucunun arasına 100 om direnç bağlamıştım bc327 nin emitöründeki 10 om direnç kavruldu.

http://www.postimage.org/image.php?v=aV22T5Z0

http://www.postimage.org/image.php?v=aV22TkWS

http://www.postimage.org/image.php?v=aV22TJTi
Amatör

ercan

sesin az çıkmasını istiyorsan 10 ohm direnci büyüt zaten o direnç 16 ohm hoparlöre göre konmuş sen 22 falan yap yanmaz seste az çıkar.

gurdal

slm arkadaşlar eldorado bobini için ilk önce OO sarsak daha sonra DD veya elips yapsak olmuyomu.OO yaparsak çapı omajı ve kaç mh olacak yazaarsanız sevinirim.devreyi bitirdim  ancak tarsosun ve nexus varnanın bobinleri ile denedim bobinleri içten dışa doğru dışdan içe doğru sürüklediğimde ses incelip kalınlaşıyor .ve algılama durumu rezorans durumu oluşmuyor acaba kendine uygun olan bobin takılmadığı içinmi yoksa nnedendir .birde bobinler takılı değilken giç bir ses vermiyor en azından bir 2 bilgi olursa daha iyi yardım alırım diye yazdım .kolay gelsin teşekürler.
Amatör

çavuş

gürdal usta bende ilk baş bobinlerimi OO sarıp sonra DD ye çevirdim.benimki 22 cm çap TX:105 RX:110 tur 0.30 mm lik tel kullandım endüktasnları ise 6 mH ve 6.5 mH ayarladım.DD çapı ise 25 cm ayarladım.
kolay gelsin...

reis54

merhaba arkadaşlar eldoradoyu yatım çalıştırdım ve devamlı ötüyor Auto ve Retunede ses yok normal konumda ise devamlı ötüyor gürdal ustanında sölediği gibi bobini dıştan içe doğru sürüklediğimde sete incelme ve kalınlaşma var yardımlarınızı bekliyorum saygılar ....

emekli AMCA

merhabalar

projeyi çalıştıran arkadaşlar yeni yapanlara bobinlerin nasıl ayara getirileceğini detaylı bir şekilde anlatırsanız iyi olur ..bu sorun başlamıştır..

Tarsos konusunu takip edenler bilir nasıl detaylarla  anlattığımı ...bilgiyi aktarma sırası siz de   .

sorular şunlar olacak:

rezonans kondansatörleriniz şemadaki gibi mi?  siz orjinali ile birebir bobin mi sardınız ki değiştirme gereği duymadınız..?

bobinleri sarım ve masaya koyuş yönü?

tx in AC ürettiği voltaj?

rx in tam akort ta ki ac  mV değeri?

arkadaşlarınızı bu konularda en kısa zamanda bilgilendirirseniz proje daha başarılı olacaktır   selamlar..

ExCaLy

arkadaşlar elimde 1mm lik 110 metre tel var eldorado için bobin yapılır mı bu telden bir arkadaş hesaplayabilir mi çap ve tur sayısını yada bu telden bobin sarılır mı ???

ercan

bende bobinajcılarla iyi anılarım olmadığından elimdeki 0.68 telden düşünüyordum hesaplamalarımda tur sayısı farketmiyor ama omajı ve ağırlığı farkediyor.devreye yeni başlıyorum.bitirince mecburen deniyecem.yanlız şunu söyleyim bobinin birine 80 metre kadar tel gerekiyor.

ExCaLy

demek ki burda kimse yorum yapmadığına göre bu telden sarmayacağız

recepivedik

sen geotech te verilen ölçülere göre sar.0.30mm tel kullan.bu dediğini kullanırsan sorun çıkarabilir.çünkü bobin omajlarıda derinlik ve frekansı etkiler.kolay gelsin.

YILDIRAY

konsantrik bobin hakkında bilgisi olan var mı

reis54

arkadaşlar kimse bu konularda yardımcı olmayacak galiba yanisorunları nasıl çözücez allah bilir eğer paylaşaım olmazsa bu problemler çözülemeyecektir
eldoradoyu yapan arkadaşlara sesleniyorum Cihaz all konumunda sürekli ötüyor disc konumunda ise hiç ses yok yardımcı olacak arakadaşlara şimiden teşekkürler saygılar.....

ExCaLy

arkadaşlar bobinsiz rx te tx kaç volt görmem gerek ac ve de dc olarak bir arkadaş yardımcı olsun

reis54

arkadaşalar anlışılıyorki kimse eldorado konusunda yardımcı olmayacak yani atın köşeye diyorsunuz..

çavuş

arkadaşlar ilk öncelikle Eldoradoya bobinsiz gerilim verebilirsiniz hiç bir zararı yok ben denedim.burada emekli AMCA nın deyindiği yerlere açıklık getireceğim.
-rezonans kondansatörler şemadakinin aynısı gibi olacak.bobinlere gelince TX=6mH RX=6,5mH olacak şekilde ayarlayın ivconic 27 cm çaplı bobin bilgileri vermişti.ona göre sarın ama illaki TX 100 tur olacak diye bişey yok siz onu 6mH ayarlayın telin kalitesine göre sarım farlılık gösteriyor bunu yapabilmeniz için LCR metrenizin olaması şart.
-bobinlerinizin sarış şeklini şöyle yapın.soldan sağa doğru sarılacak ve yukarıdan aşağı doğru sarın elle saranlar.masaya koyuş yönüde TX solda sabit bırakın sağ tarafa ise RX i koyun.en iyi algılama mesafesini buluncaya kadar RX i oynatın.
-ölçtüm bende TX=15,2 Volt AC geldi.
-RX=1,7 Volt AC geldi.( 33nF kondansatör,ilave yok)

bilgileri yazdım...takip edin...takıldığınız yer olursa sorun...kusura bakmayın bilgiler çok geç oldu bizimde işler yoğun...kolay gelsin...

reis54

teşekkürler çavuş yardımcı olduğun için evt dediğin gibi telin kalitesi önemli tur sayısı fark etmiyor önemli olan gereken mh değerini bulmak dediğin gibi lcr şart bende yoktu aldım ve değerlerini ayarlacağım yanlız 0.30 tel yok alıcam yada 0.45 yada 0.40 dan yapsak olurmu önemli olan mh değerlerini ayarlamak değilmi

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious