Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

LRL franco 8Mhz

Başlatan osman34, 09 Eylül 2024, 14:10:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ceryan3200

Alıntı yapılan: Kürşat - 20 Eylül 2024, 18:04:26
3-4 yıl kadar önce bu devreyle bir ustamız vasıtasıyla uğraşmiştim dediğine göre 3. Kattan ikinci kattaki çocuğunu. Hareketlerine tepki aldığını  devrenin örttüğünü söylemişti bende ona istinaden yapmıştım  fakat devrenin bir kisminda hata olduğunu söylemişti kendisi burdaysa   deneyimini anlatabilirmi

Kusat selamlar, devre FM bandinda çalıştığı için bu algılama
normal radyoda bizden etkilenir zaten tek mesele kalibrede bu etkiden ve pusula etkisinden kurtaracak rezonansa ayarlamak bu yapılırsa metellerde oluşan fenimen dedikleri frekansı yakalayıp çalışacak. Mantık bu

Linkback: Ynt: LRL franco 8Mhz
ceryan3200

ceryan3200

Yine bunu deneyimleyen arkadaş detaylı yazacaktır

ceryan3200

mc_307

Alıntı yapılan: ceryan3200 - 20 Eylül 2024, 23:12:51
Yine bunu deneyimleyen arkadaş detaylı yazacaktır

ustam frank da bazı yerlerde değişim olsa yeter demiş. İlkin dokununca düşecek diyordu sonradan o da degisim olsa kafi demeye başladı. Yani onunda net bir fikri yok. Bu devrenin calisma şekljni ayrintili neler olduğunu güzelce anlamli anlatacak birisi lazım. Bu frekans genlik harmonik vs vs pek anladığım konular degil ve karmaşik geliyor bana. Benzetme yollu tahminlerde bulunmak hoşuma gidiyor benim 😊. Bu fenomen,  kristalden çıkıp yola koyulan bir ata binebilirse çıkışta biz yakalayacaz sanırım. Bu mikser bolgesi antenden gelen yolla birleşen bir kavşak gibi. Bu at cok hizliysa veya yavaşsa fenomen binemiyor. Bu benzetmem dogru ise c234 kapasitorlerin ayarı ve tr2 mikser bolgesinin ayarı çok önemli. Fenomen ile taşiyici frekans aynı anda karşılaşmalı gibi birsey diyebiliyorum anca. Osilaskop kullanabilen arkadaşlar bu çakmak manyotesine tepki verirken tr2 civarlarinda sinyalleri görebilirler mi acaba? Hic kullanmadığım için bilgim yok bu konuda. Bugün 1pflar yerine iki tel kıvırarak voltaja baktım. 1 kivrim 2.5v gibi, artirdikça 6 7 voltlara cikiyor. Yani cok hassas bir deger olmalı gibi bu bölge
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

ceryan3200

Mc-307 temsili olarak anlattigin hikaye benzetme doğru
Şimdi adına fenomen dedikleri karinağrisi na biz metalde oluşan
Harmonik frekanslar dersek, bu harmonikler devrede kristaldeki filtrelerle olusturulan taşıyıcı 100 MHz lik sinyal üstünde bulunan çevredeki harmoniklerle beraber karışmis haldeki sinyaldeki
Harmoniklerdeki sinusle üst üste opusurse o zaman rezonansa giriyor ve DC voltaj artıyor sese dönüşüyor
Taşıyıcı 100 MHz sinyal diyor açılın ben geliyom
Metaldeki harmonik uyanıyor karşılamak için hazırda bekliyor
Diyor gel bekliyom, taşıyıcı üstündeki karışmış harmonikle birbirini
Tanirlarsa konuşma başlıyor
Manyoto ve pil kısa devresiyle devre etkileniyor ancak
Sinyalde hafiften yukarı aşağı bir oynama oluyor yani şekil
Olarak deisme görünmüyor bunu net görebilmek için 100mhz üzeri
Osilaskop ihtiyaç hatta hassas ölçüm için daha fazlası oda bizlerde
Yok malesef
Senin yaptığın tel işine gelince voltaj artabilir
Ancak teli kivirirsan bobin etkisi yapar devre için olumsuz
Tepki parazite istenmeyen harmoniklere yol açar yalnizca düz tel
Yapabilirsin bobin şeklinde yapmanı önermem
Zaten seri bağlı kondansatörde değer düşer yapılan işlem bu
Hatta Franco bazı devrelerde kullanmaniza gerek yok diyor
Devredeki osilasyon yeterli ise kazanç yeterli ise düz tel atılabilir
Bana göre voltajin çok kritikligi yok asıl mesele yukardaki rezonans işi
ceryan3200

ceryan3200

Ayrıca iki sıkıntı daha var tr2 mixer görevi yaparken
Burdaki rezonansta çok yüksek frekanslı beraber
Sinüs u kare dalgaya çeviriyor
Buda sorun çok iyi scop olsa bile ölçü aleti yada scop
Probu degirdigin anda dalga formu değişmekte
Bunu frankoda değinmiş yani hassas ölçüm yapmak
Sinyali incelemek çok zor o yüzden çok kişi deneme
Yanılma yöntemiyle gidiyor ve çoğunluk başarısız kalıyor
Malesef
ceryan3200

ceryan3200

Bende sizler gibi deneyler yapıyor inceliyorum
Emin ol eğer sadece voltaj olcumuyle kalibre edilme şansi
Olsaydı devre zaten basit hemen hemen herkez yapar ve calistiri
Başarı elde ederdi ama devre sağlık li ölçüm ve sinyal
İncelemeye izin vermiyor yapılacak iş denemeler e devam
ceryan3200

elyapimivlf

Ustalarım bende el osikoskobu var eğer pdf olarak çizim var ise hemen basıp uğraşmak isterim üstünde

elyapimivlf

Osman hocam senin sorunun kondansatörlerden çıkacakmış gibi geliyor bana

ceryan3200

Alıntı yapılan: mc_307 - 20 Eylül 2024, 17:11:46
Alıntı yapılan: osman34 - 20 Eylül 2024, 16:51:00
Birde şöyle durum var , 3 adet led var en kısığa buzzer hassasa alıyorum seviyeyi. Tek Sarı Led yanıyor , diğer ledler de tepki olmuyor.
sanırım siz ilk ledi sarı yapmışsınız. Algilama durumuna göre veya pot ayarlariyla tüm ledler sirayla yanar zaten. Kendi yaptığınız pcb baskı yerleşimini de ekleyin. Bizimkiler ile karşılaştıralım
Osman usta atacağım eklentiyi yap eğer bununla ledler
Düzenli açıp kapatabilyorsa sorun sensör katında
Aynı şekilde sorun devam ederse ledlerin olduğu display
Katında
Eklentideki pot 10k seri direnç 47k
Ve potun dış bir ucu 12 v diğer dış ucu gnd toprak
Orta ucuna seri 47 k direnç atıp entegre ikinci pine baglanacak
ceryan3200

ceryan3200

Kazanç için power eklentisi
ceryan3200

ceryan3200

Eklenecek pot p3 10k
R10 direnci 47k
ceryan3200

elyapimivlf

Hayırlı geceler cezayirden iki tane  arkadaşla görüştüm aynı devreyi hiç bir değişiklik yapmadan yaptığını söyledi elektromanyetiği algıladığını söyledi gerçek sahada iyonlaşmış metalin üzerinde denemediğini test edecek iyonlaşmış metalinin olmadığını söyledi Facebook'ta bi metal dedektör grubunda

elyapimivlf

https://www.facebook.com/share/g/cjssguBApR1S72w9/?mibextid=K35XfP grubun linkini bırakıyorum incelemek isteyen baksın başka bi tane daha devre de var orda

fatih1453

Daha öncede söledim boşa emek harcaman mıknatıslanmış metallere yakından tepki verir başkada işe yaramaz manyometrenin antenlisi iyon filan silin aklınızdan iyonu kim kaybetmişki

ceryan3200

Manyometre için dedikleriniz doğru olabilir ,birçoğunu denedim
Hatta kendi yaptığım bı kaç çeşit devrede oldu
Fl serisi ve bı kaç sensorle ancak degerliye pek sevmiyor
Değersizlerde ve boşlukta biraz biseyler yakalıyor,
Ancak bu devre manyometre deil çalışma şeklide farklı
Bunda her nekadar iyonik deselerde iyon cihazida değil
Öyle olması için iyon sensör kullanımı gerek
Bu devrenin algıladığı anomali farklı pasif alıcı devre bu
Sadece gelen algıladığı sinyali kendi oslilatoru ile
Karşılaştırır, göndermeyle işimiz yok tx te, Franconun iddasina göre doğru kalibre edilir ise ,sadece mıknatıslanmiyan
Ve mıknatısın tutmadığı metalleri algılamakta
Değersiz görmez demiş ,tabiki doğru ayar bulunursa
Başaran bulan varmı var ,başaramayan oda var,biz basarirmiyiz
Allah bilir ,olmazsada her ugrasilan devre insana farklı
Tecrübe deneyimler katıyor ,herkeze kolay gelsin
ceryan3200

durmaz

Ustalar kolay gelsin.
Bay franco ayar için bunları yazmış.

Tüm ölçümler TR5 emitör üzerinde yapılır ve sürekli bir voltajdır. C13/C14'ü artırmak kazancı, dolayısıyla çıkış voltajını artırır, kendi kendine salınımı önlemek için C13/C14'ü azaltmanız gerekir. C2/C3/C4 yalnızca çıkış voltajını doğru bir değere sabitlemek için kullanılır.

Önce sadece C13'ü değiştirebilirsiniz, eğer değer (10nF'den büyük) yeterli değilse C14'ü de artırın. Aksi takdirde (C13/C14'e etki etmek yeterli değilse) R10/R12'yi değiştirin, değeri azaltmak kazancı artırır. R10 / C13 ve R12 / C14 iki yüksek geçiren filtredir. lrl'nin daha sonraki bir versiyonunda, R10 / R12 yerine iki düzeltici koydum.

elyapimivlf

Ustalarım bu devre nedir

osman34

Dün gördüm attığınız sitede şemasına kadar paylaşılmış , devreyi yapan çalıştıranda var. Detaylarını indirdiyseniz malzeme list. ve pcb baskılarını paylaşırmısınız ?

elyapimivlf

Osman hocam aynı yerde dosyası vardı sanırsam

elyapimivlf

Parçalar geldi herşeye rağmen şu frankoyu deniyeceğim bakalım hazır pdf olan varmı ustalarım

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious