Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

LRL franco 8Mhz

Başlatan osman34, 09 Eylül 2024, 14:10:06

« önceki - sonraki »

BuLutBey ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osman34

Merhabalar ismim Osman , Grupta denk gelemedim ama daha önce franco nun Lrl 8mhz devresini yapıp sonuç alan varmıdır. 8Mhz olanı ile uğraştım ama sonuç alamadım. Tüm Led'ler yanıyor sönüyor Pot. ile ayarı kısılıp açılabiliyor. Buzzer sürekli ötüyor , normalde tepkiye göre Ledler yanmalı ve buzzer ötmeliydi. Bilgisi olan uğraşan oldumu ?
Linkback: LRL franco 8Mhz

wtrk

Kartı bastırdım ancak dizmedim, fırsat gelmedi henüz , forumda en canlı konu ve baya yapıp çalıştıran var
NoBodY CaN StoP Me.!!!

elyapimivlf

Merhaba Osman hocam yabancı sitede yorumlarınızı görmüştüm oradaki yorumları baya incelemiştim çalıştıranlar vardı sonuç alamadınız mı

elyapimivlf

Hatta Türkiye'deki iyoniklerin büyük geneli 3 ledli olanlar bu devrenin aynısı diye biliyorum

elyapimivlf

Opampları bi dene derim usta patates olabilir hatta devrelerden eski opamplardan bulursan daha güzel olur

elyapimivlf

Ayrıca devreyi güzel basmışsın ama birbirine çok yakın gözüken lehimler var parazit yapabilir hassas bi devre bu tasarımcısı normal düz baskı plaket öneriyor

osman34

Evet yabancı forum sitesinde net cevap alamadım. Çalıştıran sonuca varan kişiler vardı . Kompanentler çok yakın olsa dahi üstlerini pcb boyası ile kapatabilirim biraz etkileşimi azaltabilir. Aslında bazı kişiler kibrit kutusu kadar yapıp satışa dahi koyuyorlar saçma paralar istendiği için kendim yapmak istedim .Bir umut görebilseydim altium schematicte kendim ufaltabilirdim. Ama sonuç alamadım istanbuldayım bölgeden kaynaklımı bilemiyorum. PCB sini bastırıp çalıştırabilen varsa yaptığım amatör baskı devre kartında problem olabilir. Bu 8mhz olan 20mhz vardı ama deneyen yoktu. Bu yorum altında yapan uğraşan olursa sonuca varan birbirimize destek olabiliriz. Umarım net çalışan sorunsuz yapabilen vardır. Buzzer sürekli ötüyor , Ledlerin şiddeti Pot ile değişiyor.

elyapimivlf

Evet aynı devreden satılan cihazlar var uçuk rakamlarada satılıyor, bence siz yinede opampları deneyin hatta osiloskobunuz varsa daha rahat bulabilirsiniz sorunu çünkü bu devre çalışıyor Parçaların birinde bi sorun olmalı transistörleri hangisini kullandın ayrıca anten ucundaki şaseyle bağlı olan mercimek yerine ayarlanabilir kondansatör takılabiliyor diye biliyorum benimde çok araştırmam oldu bu devre üzerine ama yapmak nasip olmadı henüz ama bi boşlukta deniyeceğim bakalım

elyapimivlf

Ayrıca olduğun yerde frenkans parazit vs çok olmalı gelen sinyalleri filtre edene kadar herşeyden etkilenir bence inşallah sonuca varırsın

osman34

Regülatör L7812CV Kullandım 9*9 18V pil  ,  LM358P opamp kullandım . N ile P arasında bir fark göremedim ama yapılmışlara baktığımda genelde N kullanılmış(değişebilirimde). Anten bölümünde sabit 560Pf ve 22pf kapasiteler var. Aşırı hassas olduğu için pot tan ziyade trimmer tarzı birşeyler denemek istiyorum . Umarım sonuç alırım .

borart

Bu devreyi yapıp çalıştıran varmı ustalarım bu devreyı yapmayı planlıyorum

durmaz

Ben 8mhz olanı yaptım cihaz 20mhz olana göre daha stabil ve kararlı çalışıyor.
Arazi denemesi yapmadığım için bir şeyler bulur mu bulmaz mı bilmiyorum.
Ev içinde belli noktalardan sinyal alıyor.

durmaz

Aklımdayken söyleyeyim.
Bu cihaz la bir yere altın veya gümüş koyup bulmasını beklemeyin.
Toprak altında en az 3-5 ay kalması gerektiği ve iyon yaymaya başlaması gerektiği söyleniyor.

durmaz

Cihazda kullanılan transistörler mutlaka c serisi olması gerekmiş.
BC547C  BC549C  gibi.

osman34

durmaz

Usta benim yaptığım güzel çalışıyor.
bc549c kullandım bir daha yapıp bc183c kullanacağım.
Tr5 in emiterinde kaç volt çıkış var.

durmaz

İşaretlediğim yeri kontrol edermisin  33nF bağlantında sorun var gibi.

osman34

Evet orayı gözden kaçırmıştım aslında düzelttim öncesinde. Görsel elimde bu eski hali vardı paylaştım . Teşekkür ederim. Şuan güncel ledlerin hepsi Pot ayarı ile yanıyor. ama sonuç alamıyorum . 22K pot ile 470K potların görevleri ne acaba  ?

durmaz

22K trshold  470k kazanç

durmaz

TR5 emiterinde kaç volt çıkış var.
4-5 arası olması varsa iyi yoksa bakman lazım.
4,80 4,90 ölçüyorlar genelde

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious